X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati hahahhahahaha no nie mogę. Wszstko możliwe :p
    no mój wczoraj tak szalał że masakra ale oczywiście jka ktg to on spi i za diabła go obudzic nie można. Nieznośnik mały:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 20:24

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór
    Dziś o godz. 14:24 przyszedł na świat Antoni urodziłam SN. Peklam trochę, ale nie jest źle gorzej, że cewka moczową też pękła. Mam w sumie 8 szwów. Jestem szczęśliwa. Mały ma kedziorki ciemne na główce i cały czas śpi
    Buziaki. Zdjęcie umieszczenie po powrocie że szpitala, bo z tel. Nie umiem
    Mały waży 3400 i ma 55 cm. A jak dziś mnie przyjęli to z USG wyszło 2900..więc pomiary swoje a życie swoje.
    Poród wspomina dobrze, ale bez wsparcia męża moglabym nie dać rady
    Ogólnie miałam bóle krzyżowe, KT się nie pisały więc jak o 13:50 powiedziała, że chce kupe to przyniosły mi basenik...a ją czulam , że to nie to. Przed 14:00 był już lekarz i stwierdził, że mam 10cm i rodzimy przebiegło 5 położnych, KT razem że mną oddychaly;) było super ją uśmiechnięta one zdziwione i bardzo pogodne udało się. Potem się jednak okazało zże mam w sobie trochę łożyska, więc dostała znieczulenie ogólne na czas czyszczenia. Obudzilam się jak miałam mieć szycie, więc wszystko czulam. Najbardziej bolalo zażywanie cewki moczowej ale rozmawiała z lekarka i jakoś dalam radę. Nie biorę przeciwbólowych bo myślę, że wytrzymać.
    Dostała pokój jednoosobowy
    Najgorsze wspomnienie, to to, jak miałam skurcz a dziewczyna obok krzyczala na narzeczonego, że nie chce rodzić, że ma sobie drugie dziecko zrobić z kimś na mieście. I ma załatwić jej CC albo wyskoczył przez okno.
    Ją nie krzyczalamopieralam głową o klatkę piersiową męża i sciskalam mu dłoń. Pomagało:) potem na opartych trzymał mnie za głowę delikatnie i to też pomogło;)
    Przez 6 godzin nie mogłam wstać przez znieczulenie ale teraz jest już ok.
    A i wiecie, że jak przyjechała do szpitala było po 4 tej a od 2 odchodziły mi wody to lekarka mnie wyzwala po co ją tu jestem, że spokojnie do rana mogłaby w domu. A jak jej powiedziała, że nie jestem lekarzem i wolalam sprawdzić to mi ODP. E wszystkie tak mówią potem zmieniła ton jak z nią porozmawialam
    Atmosfera jest tu super. Ordynator przed porodem przyszedł schwycil mnie za rękę i porozmawiał. Potem przyszedł mój prowadzący i glaskal mnie po twarzy. Miły gest
    Muszę teraz odespac, więc życzę Wam dobrej nocy. A oxy nawet nie taką zła;)
    I picie wywaru z liści malin chyba faktycznie skraca poród..no chyba, że to przypadek

IviQ, zai2014, annak, Kaśku, Pati78, hopee lubią tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Misia cały czas klikałam z niecierpliwością czekając az się pochwalisz. Cieszę się starsznie;)))) Mamy pierwsze nasze forumowe dzieciątko!!!!!!!!!!! Brawo. Super że maż był przy Tobie. Szkoda tylko że nie obudzłaś się po szyciu a przed:/ Buziaki dla Was. Odpoczywajcie w spokoju.

Michcia nooo to teraz możesz rodzić :p

Misi@ lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeahhhhh, mamy bobo :) cieszę się niezmiernie. Życzę Wam zdrówka i serdecznie gratuluję :)

Misi@ lubi tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • annak Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia,
    Gratulacje!!
    Dużo szczęścia dla Antoniego, żeby spotykał na swojej drodze samych dobrych i mądrych ludzi!

Ale dzielna jesteś.
    I w ogóle to super, że w tym dniu, po tym wszystkim, jesteś tu z nami na forum :-)
    Ja to się aż poczułam wyróżniona, choć w sumie jestem tu trochę gościnnie.

Ale cudownie...
    Gratulacje jeszcze raz!

Misi@ lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziękuje dziewczyny za te mile słowa. Malutki jest taki kochany. Cały czas odsypia poród.nie mam kiedy go nakarmić. Próbowała na spiocha ale się nie da:/
    Szwy ciągną, ale nie jest źle. Trochę z oddechem mam problem jak dużej pochodze.
    Ech jaki on śliczny;)
    Anak Ty jesteś już jedną z nas.
    O mały się budzi ;)
    Odezwie się pozniej

Kaśku, IviQ lubią tę wiadomość

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ gratulacje i dużo zdrowia dla Ciebie i Antoniego. Dzielna z Ciebie kobieta.

Zawsze mnie to zastanawia dlaczego kobiety podczas porodu (nie wszystkie oczywiście) złorzeczą na ojców swych dzieci. Do tanga przeciez trzeba dwojga ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 06:56

Misi@ lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z Was zmaga się z alergią i ma w ciąży nasilenie objawów? Jak sobie z tym cholerstwem radzić? Nie śpię po nocach bo kicham i smarkam. Nos zapchany, oddychać nie mogę. Dziś wybieram się do lekarza ogólnego ale coś czuję że skonczy się na wodzie morskiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 07:00

l22ntv73brtiddsy.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ gratulacje dla ciebie i dumnego taty :-) I buziaki dla Antoniego! Dalas rade:-)Achhhh jak cudnie sie czyta takie rzeczy

Misi@ lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeee! Witamy Antosia!

Misia, gratulacje! Dzielna babka z Ciebie :-) I faktycznie, lekko się "machnęli" z pomiarami :-D

Dużo spokoju Wam teraz życzę. U Was też na drugą dobę wypuszczają po SN? Czyli jutro?

Misi@ lubi tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!!!
    Witamy na świecie nowego małego mężczyznę!!! Jesteś bardzo dzielna!

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany!! Chwilę mnei nie było a tu takie rzeczy!!!
    Misi@ gratulacje!! :-D

Aż się rozczuliłam... naprawde strasznie się cieszę :-)

Dużo zdrówka dla was :-)

IviQ, Misi@ lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i zapomniałam dodać że strasznie się uśmiałam jak przeczytałam o IviQ która rodzi z laptopem i namawia położną na polisę :-P
    Jakoś tak bardzo to realne się wydaje...

Michcia rozumiem obawy co do wyjścia ze szpitala ale fakt faktem własna toaleta i łazienka to jest COŚ :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:44

IviQ lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia w czwartek najwcześniej nas wypuszcza.
    Mały cały czas śpi. Mam problem z wyburzeniem go na karmienie. Ma zbyt owalna główkę bo był za długo w kanale rodnym, ale maja mu zrobić USG główki. Dziś nie wyszli bo USG się zepsulo. Może jutro się uda ;) wierze, że będzie dobrze ;)
    Fistaszku ją całą ciążę mialm katar i wyczytalam, że to katar ciążowywwięc mimo , że byłoto uuciążliwedla mnie zzwłaszcza w nocy bo miałam zapchane nozdrza tonic z tym nie zrobilam;)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, hip hip huraaaa! Gratulacje! A Ty chlopaku rosnij zdrowo i badz grzeczny, bo na forum wszystkie ciocie maja na Ciebie! :-)

Fistaszku, ja alergii nie mam, a nos teraz wiecznie albo zatkany, albo cieknie. Oprocz inhalacji i wody morskiej nic z tym nie robilam. Ale jak bardzo Cie meczy, zapytaj lekarza o rade.

Misi@ lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Misia oczywiście że czekamy na zdjęcie przystojniaka:) ale Ci zazdroszczę:))))))

Kaśku ja się też uśmiałam zwłaszcza jak sobie to wyobraziłam :p

Adelka je tez mam caly czas katar:/ a nie jestem alergiczką

anaak jakie gościnnie??? przecież nalezysz do nas w 100%

Michcia TY juz w domku? jeśli tak to jak Twoje skurcze?

• Michcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Misia, główką się nie martw, mnóstwo dzieciaczków tak ma i po kilku dniach głowy zaczynają nabierać docelowego kształtu, jestem pewna, że tak samo będzie z Antosiem :-)
    A masz pokarm? Na tym polu bez problemu?

IviQ, nawet jak trafisz do szpitala, to pomyśl, że tyle co ja już nie będziesz leżeć, bo byś musiała mieć ciążę długą jak u słoni ;-) będzie dobrze. A przepływy w porządku?

Fistaszek, ja co prawda nie miałam alergii, ale na katar związany z infekcją używałam jeszcze takiego sprayu z serii prenalen. Coś tam pomaga.

U mnie bez zmian. Od 32 godzin mam skurcze co 5 minut. Wczoraj jak się pokłóciłam z mężem, to co 4 ;-) no, ale nic się nie nasila na razie.
    Mnie samej to się wydaje dziwne, ale coraz bardziej wierzę, że dotrwam przynajmniej do piątku, pójdę do mojej gin i zobaczymy jak szyjka.
    Nie jest to super przyjemne, ale da się przeżyć.

A dla uśmiechu i upamiętnienia, macie foto mojego brzuchola z początku 37 tygodnia :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2833949afdcd.jpg

Kaśku, alicja_, Pati78, IviQ, Misi@ lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, nie ja pytalam o alergie, tylko Adelka, ale dzieki za odpowiedzi ;-)
    Michcia, sliczny ten twoj brzuchalek :-)

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia boski brzuś :-D
    Wiesz z jednej strony to się cieszę że już w domku jesteś - bo tak wnioskuję po zdjęciu, długości wpisu, no i po kocie :-)
    Odetchniesz trochę psychicznie.
    Tylko uważaj tam na siebie :-)

8R8Zp1.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, wybaczcie pomyłkę. Jestem w domu, ale z przyzwyczajenia nadaję z telefonu :-D

alicja_, Kaśku lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ