Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
pati hahahhahahaha no nie mogę. Wszstko możliwe :p
no mój wczoraj tak szalał że masakra ale oczywiście jka ktg to on spi i za diabła go obudzic nie można. Nieznośnik mały:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 20:24
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualnyDobry wieczór
Dziś o godz. 14:24 przyszedł na świat Antoni urodziłam SN. Peklam trochę, ale nie jest źle gorzej, że cewka moczową też pękła. Mam w sumie 8 szwów. Jestem szczęśliwa. Mały ma kedziorki ciemne na główce i cały czas śpi
Buziaki. Zdjęcie umieszczenie po powrocie że szpitala, bo z tel. Nie umiem
Mały waży 3400 i ma 55 cm. A jak dziś mnie przyjęli to z USG wyszło 2900..więc pomiary swoje a życie swoje.
Poród wspomina dobrze, ale bez wsparcia męża moglabym nie dać rady
Ogólnie miałam bóle krzyżowe, KT się nie pisały więc jak o 13:50 powiedziała, że chce kupe to przyniosły mi basenik...a ją czulam , że to nie to. Przed 14:00 był już lekarz i stwierdził, że mam 10cm i rodzimy przebiegło 5 położnych, KT razem że mną oddychaly;) było super ją uśmiechnięta one zdziwione i bardzo pogodne udało się. Potem się jednak okazało zże mam w sobie trochę łożyska, więc dostała znieczulenie ogólne na czas czyszczenia. Obudzilam się jak miałam mieć szycie, więc wszystko czulam. Najbardziej bolalo zażywanie cewki moczowej ale rozmawiała z lekarka i jakoś dalam radę. Nie biorę przeciwbólowych bo myślę, że wytrzymać.
Dostała pokój jednoosobowy
Najgorsze wspomnienie, to to, jak miałam skurcz a dziewczyna obok krzyczala na narzeczonego, że nie chce rodzić, że ma sobie drugie dziecko zrobić z kimś na mieście. I ma załatwić jej CC albo wyskoczył przez okno.
Ją nie krzyczalamopieralam głową o klatkę piersiową męża i sciskalam mu dłoń. Pomagało:) potem na opartych trzymał mnie za głowę delikatnie i to też pomogło;)
Przez 6 godzin nie mogłam wstać przez znieczulenie ale teraz jest już ok.
A i wiecie, że jak przyjechała do szpitala było po 4 tej a od 2 odchodziły mi wody to lekarka mnie wyzwala po co ją tu jestem, że spokojnie do rana mogłaby w domu. A jak jej powiedziała, że nie jestem lekarzem i wolalam sprawdzić to mi ODP. E wszystkie tak mówią potem zmieniła ton jak z nią porozmawialam
Atmosfera jest tu super. Ordynator przed porodem przyszedł schwycil mnie za rękę i porozmawiał. Potem przyszedł mój prowadzący i glaskal mnie po twarzy. Miły gest
Muszę teraz odespac, więc życzę Wam dobrej nocy. A oxy nawet nie taką zła;)
I picie wywaru z liści malin chyba faktycznie skraca poród..no chyba, że to przypadekIviQ, zai2014, annak, Kaśku, Pati78, hopee lubią tę wiadomość
-
No Misia cały czas klikałam z niecierpliwością czekając az się pochwalisz. Cieszę się starsznie;)))) Mamy pierwsze nasze forumowe dzieciątko!!!!!!!!!!! Brawo. Super że maż był przy Tobie. Szkoda tylko że nie obudzłaś się po szyciu a przed:/ Buziaki dla Was. Odpoczywajcie w spokoju.
Michcia nooo to teraz możesz rodzić :p
Misi@ lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Misia,
Gratulacje!!
Dużo szczęścia dla Antoniego, żeby spotykał na swojej drodze samych dobrych i mądrych ludzi!
Ale dzielna jesteś.
I w ogóle to super, że w tym dniu, po tym wszystkim, jesteś tu z nami na forum
Ja to się aż poczułam wyróżniona, choć w sumie jestem tu trochę gościnnie.
Ale cudownie...
Gratulacje jeszcze raz!Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Dziękuje dziewczyny za te mile słowa. Malutki jest taki kochany. Cały czas odsypia poród.nie mam kiedy go nakarmić. Próbowała na spiocha ale się nie da:/
Szwy ciągną, ale nie jest źle. Trochę z oddechem mam problem jak dużej pochodze.
Ech jaki on śliczny;)
Anak Ty jesteś już jedną z nas.
O mały się budzi
Odezwie się pozniej
Kaśku, IviQ lubią tę wiadomość
-
Misi@ gratulacje i dużo zdrowia dla Ciebie i Antoniego. Dzielna z Ciebie kobieta.
Zawsze mnie to zastanawia dlaczego kobiety podczas porodu (nie wszystkie oczywiście) złorzeczą na ojców swych dzieci. Do tanga przeciez trzeba dwojga ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 06:56
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z Was zmaga się z alergią i ma w ciąży nasilenie objawów? Jak sobie z tym cholerstwem radzić? Nie śpię po nocach bo kicham i smarkam. Nos zapchany, oddychać nie mogę. Dziś wybieram się do lekarza ogólnego ale coś czuję że skonczy się na wodzie morskiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 07:00
-
Jeeee! Witamy Antosia!
Misia, gratulacje! Dzielna babka z Ciebie I faktycznie, lekko się "machnęli" z pomiarami
Dużo spokoju Wam teraz życzę. U Was też na drugą dobę wypuszczają po SN? Czyli jutro?Misi@ lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
Aaa i zapomniałam dodać że strasznie się uśmiałam jak przeczytałam o IviQ która rodzi z laptopem i namawia położną na polisę
Jakoś tak bardzo to realne się wydaje...
Michcia rozumiem obawy co do wyjścia ze szpitala ale fakt faktem własna toaleta i łazienka to jest COŚWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:44
IviQ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMichcia w czwartek najwcześniej nas wypuszcza.
Mały cały czas śpi. Mam problem z wyburzeniem go na karmienie. Ma zbyt owalna główkę bo był za długo w kanale rodnym, ale maja mu zrobić USG główki. Dziś nie wyszli bo USG się zepsulo. Może jutro się uda wierze, że będzie dobrze
Fistaszku ją całą ciążę mialm katar i wyczytalam, że to katar ciążowywwięc mimo , że byłoto uuciążliwedla mnie zzwłaszcza w nocy bo miałam zapchane nozdrza tonic z tym nie zrobilam;) -
Misia, hip hip huraaaa! Gratulacje! A Ty chlopaku rosnij zdrowo i badz grzeczny, bo na forum wszystkie ciocie maja na Ciebie!
Fistaszku, ja alergii nie mam, a nos teraz wiecznie albo zatkany, albo cieknie. Oprocz inhalacji i wody morskiej nic z tym nie robilam. Ale jak bardzo Cie meczy, zapytaj lekarza o rade.Misi@ lubi tę wiadomość
-
no Misia oczywiście że czekamy na zdjęcie przystojniaka:) ale Ci zazdroszczę)))))
Kaśku ja się też uśmiałam zwłaszcza jak sobie to wyobraziłam :p
Adelka je tez mam caly czas katar:/ a nie jestem alergiczką
anaak jakie gościnnie??? przecież nalezysz do nas w 100%
Michcia TY juz w domku? jeśli tak to jak Twoje skurcze?[/link]
Hej dziewczyny!
Misia, główką się nie martw, mnóstwo dzieciaczków tak ma i po kilku dniach głowy zaczynają nabierać docelowego kształtu, jestem pewna, że tak samo będzie z Antosiem
A masz pokarm? Na tym polu bez problemu?
IviQ, nawet jak trafisz do szpitala, to pomyśl, że tyle co ja już nie będziesz leżeć, bo byś musiała mieć ciążę długą jak u słoni będzie dobrze. A przepływy w porządku?
Fistaszek, ja co prawda nie miałam alergii, ale na katar związany z infekcją używałam jeszcze takiego sprayu z serii prenalen. Coś tam pomaga.
U mnie bez zmian. Od 32 godzin mam skurcze co 5 minut. Wczoraj jak się pokłóciłam z mężem, to co 4 no, ale nic się nie nasila na razie.
Mnie samej to się wydaje dziwne, ale coraz bardziej wierzę, że dotrwam przynajmniej do piątku, pójdę do mojej gin i zobaczymy jak szyjka.
Nie jest to super przyjemne, ale da się przeżyć.
A dla uśmiechu i upamiętnienia, macie foto mojego brzuchola z początku 37 tygodnia
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2833949afdcd.jpgKaśku, alicja_, Pati78, IviQ, Misi@ lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA