X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelko masz 17 tydzien mozesz zaczać juz je czuc ale moze to byc dopiero za miesiac. Zycze Ci oczywiscie bys czuła je jak naszybciej. A wiesz na jakiej ścianie masz łożysko? bo to ma wpływ czy ruchy czuje się wcześniej czy pózniej między innymi

adelka77 lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny jeszcze raz, boję się tej decyzji o aminopunkcji jak cholera ale oczywiście dam znać co powiedział genetyk.

IviQ lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, mam nadzieje, ze trafisz na fajnego genetyka, ktory rozwieje Twoje watpliwosci. I tak jak pisaly dziewczyny, bialko troche za niskie, a tak to wyglada ok.

IviQ, gin od prenatalnych kazal obserwowac te komory,bo wartosci niby w normie, ale podwyzszone. I oczywiscie jak czytalam o normach, to zagranica sabardziej liberalni. Nie przejmuje sie tak bardzo jak wczesniej, ale niepokoj drobny jest.

Misi@, takie fajne masz teraz doswiadczenia, jak sie milo czyta o maluchu poza brzuchem!

Co do moich wizji porodowych Was dotyczacych, mam nastepna! Alicja przerywajaca porod, bo musi wyskoczyc do McDonalda na lody :-) :-) :-) :-)

adelka77, IviQ, alicja_ lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka, spokojnie, ja dopiero gdzies od tygodnia, moze poltora czuje ruchy, kazdy ma to w innym czasie. Ale rozumiem Twoje zmartwienie, znam to az za dobrze.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq łożysko mam na przedniej ścianie macicy. Wiem, że to ma wpływ . W sumie nie stresuje się tym że ruchów jeszcze nie czuję bo jest jeszcze na to czas. Ale gdybym już coś czuła, byłabym spokojniejsza o malucha.

Pati78 nikt tak nie zrozumie kobiety w ciąży jak druga kobieta w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:43

l22ntv73brtiddsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est ją miałam ryzyko 1:70. Była aminopunkcja, KT wykluczyła zd. I dzidzia w poniedziałek urodziła się zdrową ;)
    Mały śpi muszę też się przespać bo nie wiem kiedy mnie obudzi. Ps. Jutro wracamy do domku ;) no i tesciowa maprzyjść.

Est, IviQ, Magda lena, Kaśku lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Misia :-) Dużo zdrowia dla Ciebie i maluszka!

Misi@ lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:

Co do moich wizji porodowych Was dotyczacych, mam nastepna! Alicja przerywajaca porod, bo musi wyskoczyc do McDonalda na lody :-) :-) :-) :-)

Może się tak stać! :DDDDD

adelka77, Misi@, IviQ, Pati78 lubią tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est rozumiem Cie większość z nas miała ten sam problem, ale wiele zależało od genetyka. Zatem czekamy z Tobą na wizytę:)

Pati na pewno wszystko bedzie dobrze:)

Misia śpij słodko

a co do alicji hahhahaha tak mc donalds w czasie porodu:D

Adelko wiem ze bedziesz spokojniejsza. MNie ruchy zaskoczyły że juz, bo czytałam że pierworódki czują póżniej ale potem się stresowałam że nie czuję codziennie tylko raz na kilka dni, teraz sie stresuje jak nie czuje po jedzieniu i tak w kółko stres i stres....zawsze o coś niestety

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia@ wreszcie cała rodzinka w domku ☺ dobranoc.

Misi@ lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq dokładnie. Na każdym etapie ciąży jest jakiś powód do stresu. Są dziewczyny które całą ciążę przechodzą spokojniei bez stresów. Dla mnie to abstrakcja.

l22ntv73brtiddsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny nie zdazylam dobrze odłożyć tel. A mały domagał się piersi :) teraz zasnal a jąnie mmogę spać.
    Dumna jestem z siebie, że nie wzielam od rozpoczęcia akcji porodowej do teraz żadnego środka przeciwbólowego. Choć boli zwłaszcza jak karmie, ale wszystkoidzie zznieść dla maluszka ;)
    Jeszcze trochę i będziemy w domu. Dziś małyod 20 lleży przy mnie w łóżku. A co mamy święto ;D
    Alicja ją też mam smaka na maca ;D

IviQ lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jak czytam co piszesz o aż chce urodzić zaraz natychmiast:D

Adelka mysle ze ze 2 tyg i poczujesz:) albo jzu czujesz tylko nie rozrózniasz bo też są takie przypadki w końcu na początki to lekkie muśnięcia przypominające czasami inne naturalne sprawy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zmian planow mały ma żółtaczkę zostajemy.

Ją będę mieć podobno małego przy sobie, przyniosą mi lampę do pokoju.
    Ech poplakalam się. Cały czas trzymalam się dzielnie i nie narzekała a teraz boje się o niego jeszcze ulal mi pokarm i oczywiście dalszy spadek. Ale pociesza się, że jak ulal to znaczy, że je.
    Czekam na kolejną wizytę ordynatora. Jej mały jest taki nieszczęśliwy znów będągo badać. Ten jego krzyk aż mnie boli ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:06

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia@, wiekszosc dzieciaczkow ma zoltaczke, wiec tylko cierpliwosc Cie uratuje :-)
    Est, pamieta, ze sa jeszcze nieinwazyjne badania genetyczne Nifty i Harmony, kosztuja okolo 2300 zl. To jakby sie okazalo, ze staniesz przed decyzja. Ja moge odpowiedziec w sprawach Harmony i Nifty, bo dobrze przestudiowalam, zanim robilam :-)
    Adelka, wiem, co czujesz...ja teraz mam etap ruchow, ale nieregularnych, dzieciaki zaczely sie wiercic kilka dni temu, ale one sa dwa, jakby byl jeden to pewnie jeszcze bym nie czula...W pierwszej ciazy zaczelam czuc kolo 20 tc

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia żółtaczką się nie przejmuj. Większość dzieci ją ma. Z tego co wiem waga też spada i jest to normalne. Poki lekarz sie nie martwi znaczy że jest dobrze

• IviQ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A JA DZIS CALA W NERWACH:/
    Dałam pracownic urlop no bo skoro być moze od pn mam już nie wrócić to niech dziewczyna ogarnie swoje tematy. Miałam umówionego dentystę na 15.30 ale mówie dobra to na chwile wyskocze.
    Ale patrze ze jutro znowu nie ma lekarza w szpitalu i nie zrobia mi KTG a musze miec dwa razy w tyg no to sobie mysle lece dzis z rana, szpital blisko godzine i wroce rano i tak sie nic nie dzieje. Powiesiłam kartkę że zaraz wraca i pojechałam. niestety okazało się ze wczoraj tez nie było lekarza wiec wszystki kobitki przyszły dziś:/ z godziny zrobiły się 2,5 w miedzyczasie jakiś klient z pretensjami zadzwonł do mojego ze stoi pod sklepem od 1,5 godz a mnie nie ma wiec mówie ze jestem na ktg i ze nie planowałam. On sie na mnie wydziera ze mu nic nie powiedziałam, ze nie odbieram tel itd i nie chce teraz sie do mnie odzywac:/
    Kurde że mu musiał tos nakablować. I zła jestem że mu w sumie nei powiedziała ale lcizyłam ze skoro ostatnio prawie nikt sie w sklepie nie pojawia zwłaszcza rano to jakos sie upiecze a najwyzej klienta stracimy a nie ze mu kablowac bedą i teraz mam nery tylko niepotrzebne. Dentyste juz odwołałam bo już by mnie prawie cały dzień nie było. I kilku klientów już było co mówili ze byli ale jak powiedziałam ze przepraszam bo szpital to zrozumieli bez problemu tylko ten jeden jakis narwany nawyzywał. ALe i tak najbardizej jestem zła ze moj teraz o to ze mną nie gada:/

• IviQ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia jak skurcze???

• IviQ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia super że mały ma apetyt. Ja sie boje ze pokarmu nie bedize:/

• IviQ Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaginęły wszytskie w akcji :P

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ