Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZadne prosby na niego nie dzialaja nadodatek wierci sie, ze ho i uciska nerw w pachwnie...boli i sztywnieje mi cala noga moze wyjscia nie moze znalezc ;p
IviQ dobrze, ze juz przystopowalas a z tym usg to jakas porazka ;/
Michcia jeszcze troche i bedziesz rozpakowywac kartony i tulic corke
A ja ostatnio jem i jem i boje sie zwazyc...tyje strasznie widze to. Maz zapewnia, ze wygladam slicznie, a ja juz patrzec nie moge i mu nie wierze.
Mam nadzieje, ze po porodzie szybko dojde do siebie i swoich dawnych rozmiarow ;p
Brat meza ciagle mowi na mnie grubas....smieje sie niby z tego, ale boli mnie to...;/ -
nick nieaktualnyMacie racje dziewczyny. Dziś trochę poleżałam, ale od wczoraj czułam, że coś z pęcherzem jest nie tak - co 5 min latałam siku i sikałam po 2 krople, do tego lekki ból pęcherza + miesiączkowy. Zadzwoniłam do lekarza i powiedział, żebym przyjechała do niego do szpitala jak bardzo się martwie. Zobaczył małą na USG, zlecił na jutro/ew. poniedziałek badania moczu + przepisał leki, a w zasadzie lek na pęcherz - do wypicia jednorazowego.
Więc wg USG mała ma 982g i leży od 2 tygodni głową w dół (tj. jak leżałam w szpitalu i robili mi USG to też za każdym razem była głową w dół).
Lekarz mówi, że jeżeli w 27/28 tyg już się tak ułożyła to na 90% powinna już tak zostać i się nie obracać. Jestem szczęsliwa i trzymam kciuki żeby było. Tak bardzo marzy mi się naturalny poród.
Misi@, Kaśku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo Alicjo Sarka już dużą pannica
Ją na początku chciałam CC ale zmieniła zdanie i będę próbować SN mam nadzieję, że jak coś będzie nie tak to zareaguja szybko. Tak mi obiecał prowadzący.a jest z-ca ordynatora, więc mam nadzieję, że tak będzie. No i wraca z konferencji więc może będzie przy porodzie -
Misia, nic się nie martw, dużo już nie zdążysz przybrać, bo to naprawdę lada dzień! A głupie docinki trzeba krótko uciąć. Jak mnie ostatnio mama z kuzynką odwiedziły w szpitalu i jedna mówi - wow, Ty masz brzuch! A druga - no przybyło Cię od ostatniego razu... To ja im na to - Wy też nie schudłyście.
No niestety, ludziom się wydaje, że skoro to oczywiste, że w ciąży się zwiększa gabaryty, to mają pełne prawo do komentowania. A nie mają
Dodam tylko, że u mnie naprawdę nie bardzo jest co komentować, bo poza brzuchem i biustem nic nie urosło, a wręcz schudło, więc dochodzę do wniosku, że to takie gadanie dla gadania.
Wszystko spokojnie zrzucisz po ciąży, nic się nie martw, a teraz gromadź energię, bo czeka Cię spory wysiłek.
Alicja, ja oficjalnie oznajmiam, że to był ostatni raz, kiedy robię Ci uwagi na temat Twojej aktywności. Zakładam, że rozumna z Ciebie babka i że znasz stawkę o jaką gra się toczy, więc bez sensu, żeby co chwilę stado obcych bab Cię strofowało. Wiesz co robisz.
A jeśli chodzi o poród, to zazdroszczę, że jesteś tak pozytywnie nastawiona. Ja to się boję jednej i drugiej opcji, ale jednak po tylu tygodniach tu, nawet z ulgą przyjmuję położenie pośladkowe i czekające mnie cięcie. Bardzo bym nie chciała, żeby się mała w tych ostatnich dniach odwróciła główką w dół. Już jestem nastawiona...
IviQ, do poniedziałku na szczęście niedaleko. Ale uśmiałam się z Ciebie, jak napisałaś z dumą i powagą, że Ty się już oszczędzasz i tylko robisz sobie kanapki do pracy.
DO PRACY, u progu dziewiątego miesiąca faktycznie, oszczędzasz się jak żadna z nas
A propos, wg belly jestem już w 9 m-cu.
Ja sobie liczę, że w dziewiąty wejdę w poniedziałek, siódmego września, bo na siódmego października miałam termin.Misi@, Kaśku lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:No Alicjo Sarka już dużą pannica
Ją na początku chciałam CC ale zmieniła zdanie i będę próbować SN mam nadzieję, że jak coś będzie nie tak to zareaguja szybko. Tak mi obiecał prowadzący.a jest z-ca ordynatora, więc mam nadzieję, że tak będzie. No i wraca z konferencji więc może będzie przy porodzie
Sarka już prawie kilo
Próbuj, próbuj! Czemu od razu zakładasz, że coś mogłoby być nie tak?
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No Michcia uśmiałam się. No do pracy ale praca biurowa wiec wiesz..ale już nie jeżdżę rowerem. Nie chodzę na spacery.nie sprzątam prawie i pozwalam koło siebie skakać to naprawdę wielka zmiana
Alicjo mi w 33tyg młody odwrócił się jak leżałam w szpitalu z położenia główka ego na poprzeczne ale wrócił już do glowkowego. Oki uciekam spać.
Misi@ lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualnyMichcia widzisz, a ja myslalam, ze IviQ napisala,ze szykuje kanapki do pracy i pomyslalam, ze mezowi
Kochane ciekawa jestem kiedy u mnie sie ruszy. Michcia gratki 9 juz niedlugo
Odkrylam ksiegarnie matras, gdzie ceny ksiazek sa tansze od emoikowych...choc dzis i jutro w empiku jest promo 3 za 2 wiec moze tez cos zamowie ;p -
Dzien dobry, ja tez pije kawe. Wczoraj zostalam szczesliwa posiadaczka lozeczka dzieciecego. chcielismy konkretne, a babecka, chciala je sprzedac uwaga za cale 30zl! A do komplety skrzynie na zabawki z tej samej serii tez za 30zl. I tak oto mam pierwsa rzecz dla maluszkow:-)
Misia, ale masz malego uparciucha:-)IviQ, Misi@, Blondik lubią tę wiadomość
-
Oj, Misia, Matras to moja ulubiona księgarnia miałam ją tuż pod domem i bywaliśmy tam kilka razy w tygodniu. Oni ciągle mają promocje jakieś.
Rodzisz dziś?
Jak to u Ciebie w szpitalu jest? Bo tu się trzeba zgłosić 7 dni po terminie, jak nic się nie zacznie dziać.
IviQ, zrób sobie naprawdę leniwą niedzielę, niedługo nie będzie na to szans
Fistaszek, gratuluję udanych łowów a maluchy będą na początku w jednym łóżeczku?
Ja dziś wieczorem biorę ostatnią dawkę antybiotyku i może jutro powiedzą mi, kiedy zechcą mnie wypchnąć.
Ja bym chciała, żeby mnie jeszcze tydzień zostawili, bo w przyszły wtorek kończę 37 tydzień i z tego co wiem wtedy mała już nie byłaby uznana za wcześniaka... Ale nie spodziewam się, że tak długo będą mnie trzymać. O ile w ogóle wcześniej nie zacznie się coś samo...NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
No Fistaszek to mega tanio Ci się udało. Ja wywalczyła na moim obietnice ze w tym tyg złoży mi łóżeczko. Zobaczymy. . .
Michcia tak planuje dziś właśnie. Siedzę na kanapie z tel i klikam. Stresuje się jutrzejszym badaniem. Wg belly ciążę donoszoną będę miała za 2tyg. Masakra juz????kiedy to się stało. ..
Życzę Ci michcia byś się też za chwilę rozpakować no najlepiej po misi. Misia 06 września to dobra data :d[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualnyFistaszek wow super gratuluje nowego nabytku!
IviQ no ja mam w sumie nie daleko, bo w CH kolo tesciow, ale od jakiegos miesiaca ;)i zamowilam 5 ksiazek...hehe maz jak to zobaczy to zejdzie na zawal...ale jedna ksiazeczka juz dla Antosia
Michcia, w piatek mam sie zglosic do szpitala, jakby sie nic nie dzialo a w sobote pierwsza proba oxy.Ale mnie sie wydaje, ze coraz blizej, mimo, ze bole ustapily czop mi cala noc odchodzil i rano tez, wiec skurcze byly efektywne
Jej jeszcze troszke i bedziemy tulic maluchy. Tak sobie mysle, ze szkoda, ze tak daleko od siebie mieszkamy, bo moglybysmy pozniej na spacerki razem chodzic
Maz teraz sklada regal Antosiowy. Skonczy to jedziemy odebrac ksiazke i do rodzicow
Milego dnia -
No misia to coś jednak się rusza... to może się lada moment rozpakujesz:)
Fistaszek niby się nie ruszyło ale ja coraz bardziej do Kornela jestem przekonana i chyba Andrzej tez. Zobaczymy[/link]
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak znow szybciotko od godziny sacza mi sie wody z krwia zaraz jedziemy na IP tylko zjem sobie salatke jarzynowa od mojej mamy, kt uwielbiam . Skurczy i boli brak
Trzymajcie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 02:59
-
Aaaaa Misia! 07.09.15 to by była piękna, nieparzysta data na pewno przed północą zdążysz! Trzymam kciuki najmocniej jak potrafię.
Powodzenia
P.S. Widzę, że wzięłaś sobie do serca moje słowa, żeby przyspieszyć, bo wczoraj dostałam ostatnią dawkę antybiotyku i teraz nie wiadomo, co będzieIviQ lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA