Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzierzba skierowanie na amnio powinnas dostac od genetyka po takich wynikach. jesli myslisz serio o amnio to nifty jest zbedne bo jest od amnio pod wzgledem wykrywalnosci gorsze. Ale amnio jest inwazyjne i obarczone ryzykiem. Jesli robisz nifty ja juz bym o amnio nie myslala chyba ze wyniki nie beda jednooznaczne. a takie wyniki nie zaciekawe spowodowane sawynikiem krwi? jakie mialas wyniki jesli wolno spytc. my w wiekszosci mielsmy skopana krew a dzieci zdrowe wiec sie nie zalamuj
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Agness27 wrote:Dziewczyny jakie rozmiary ubranek brałyście do szpitala??
Agness27 lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
IviQ wrote:Dzierzba skierowanie na amnio powinnas dostac od genetyka po takich wynikach. jesli myslisz serio o amnio to nifty jest zbedne bo jest od amnio pod wzgledem wykrywalnosci gorsze. Ale amnio jest inwazyjne i obarczone ryzykiem. Jesli robisz nifty ja juz bym o amnio nie myslala chyba ze wyniki nie beda jednooznaczne. a takie wyniki nie zaciekawe spowodowane sawynikiem krwi? jakie mialas wyniki jesli wolno spytc. my w wiekszosci mielsmy skopana krew a dzieci zdrowe wiec sie nie zalamuj
Jak na razie chcę zrobić nifty, a dopytuję o amnio by się zabezpieczyć w razie złych wyników nifty i wiedzieć gdzie iść i jak to szybko ogarnąć bo czas jest dla mnie bardzo ważny. Ustaliłam z profesorem, że po nifty (jeżeli będzie prawidłowe) będziemy badać serce w 18 tyg bo wady serca z trisomii 13 powinny być widoczne wtedy,. Jak będą to będziemy decydować się na amniopunkcję. -
Dzierzba wrote:Wyniki tylko na podstawie USG z wczoraj, wyniki pappa będą po niedzieli. Maszynka wylosowała na podstawie NT dzieci (3,4 i 2,9) oraz tętna 187u/min i 167u/min z tym, że nie wiem czy pierwsze tętno było miarodajne bo byłam bardzo zdenerwowana, a mierzone było na samym początku usg. Tętno drugiego dzidziusia mierzone po 15-20 min dopiero. Wszystkie inne parametry są prawidłowe.
Jak na razie chcę zrobić nifty, a dopytuję o amnio by się zabezpieczyć w razie złych wyników nifty i wiedzieć gdzie iść i jak to szybko ogarnąć bo czas jest dla mnie bardzo ważny. Ustaliłam z profesorem, że po nifty (jeżeli będzie prawidłowe) będziemy badać serce w 18 tyg bo wady serca z trisomii 13 powinny być widoczne wtedy,. Jak będą to będziemy decydować się na amniopunkcję.
Będzie na pewno dobrze.
Gratulacje bliźniaków:))
Masz dobre wyniki i dalsze na pewno tez będą dobre:)))
Dzierzba, jusella lubią tę wiadomość
-
IviQ wrote:no ja wiedzialam ze Kornel bedzie mały wiec 52 bralam a i tak zaduze byly. wez kilka najlepiej zabrac zapinane z przodu bo ja osobiscie mialam problem by przez glowe przelozyc. z tydzien sie uczylamm..........taka niedorajda ze mnie
Dzieki bo u mnie to juz 5 lat minęło od porodu wiec nie pamiętam jakie brałam rozmiary:)
A miała 54cm i waga 3580:))
I tez tak myślałam o 56 i 62 zabraćjusella lubi tę wiadomość
-
No to jeszcze ja czekam na wyniki Nifty, strasznie mi się ten czas wlecze, tak bym chciała przed weekendem znać juz wyniki... ile dokładnie dni roboczych czekałaś agatia? i przez telefon bez problemu podają wyniki? i czy pierwszy dzień jest liczony ten dzień kiedy przyjeli krew czy dopiero nastepny
wiem że głupie te moje pytanie, ale zżera mnie już ciekawość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 19:12
-
Emily83 wrote:No to jeszcze ja czekam na wyniki Nifty, strasznie mi się ten czas wlecze, tak bym chciała przed weekendem znać juz wyniki... ile dokładnie dni roboczych czekałaś agatia? i przez telefon bez problemu podają wyniki? i czy pierwszy dzień jest liczony ten dzień kiedy przyjeli krew czy dopiero nastepny
co do czekania....oj tak to cholernie dłuży się niestetyEmily83 lubi tę wiadomość
[/link]
-
Agness27 wrote:Czesc dziewczyny:))
Jak tam minął Wam dzień?
U Nas dzis ladna pogoda byla to zrobiliśmy sobie z corka spacer po przedszkolu bo szkoda bylo marnować takiej pogody:)[/link]
-
Emily83 wrote:No to jeszcze ja czekam na wyniki Nifty, strasznie mi się ten czas wlecze, tak bym chciała przed weekendem znać juz wyniki... ile dokładnie dni roboczych czekałaś agatia? i przez telefon bez problemu podają wyniki? i czy pierwszy dzień jest liczony ten dzień kiedy przyjeli krew czy dopiero nastepny
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Na pewno szybko przyjdą pozytywne wyniki:))
-
nick nieaktualny
-
Szotka wrote:Hej dziewczyny
a ja dalej dziergam i nie moge sie oderwać nawet, zeby zajrzeć na forum, ale wstyd
Jasella - sama rozpracowujesz wzory, czy jakos z internetu? Bo np. skarpety, ktore zrobiłaś, to na pewno nie takie proste.
IviQ - ja już teraz sie nastawiam na porod w terminie hehe stwierdziłam, ze skoro od grudnia nie urodziłam, to moze wytrwam jeszcze 4 tygodnie bez szyjki?gorzej, ze mam troche za wysokie kwasy żółciowe i za dwa tygodnie mam powtórzyć. Moze jakimś cudem sie nie pogorszy.
Agness - ja sie wypowiem, choc na szczescie jeszcze nie urodziłam xD ale do szpitala, z racji swojej sytuacji, spakowałam najmniejsze jakie mam i jakie się dało, czyli 50, bo moja Iza wazy jakieś 2 kg. Jakbym wiec urodziła na dniach, to te 50, jak napisała IviQ pewnie i tak beda za dużea co do Hashimoto - ja nie mam, ale to jest przewlekłe zapalenie tarczycy, ktore jest powiązane z jej niedoczynnością. Paskudztwo
Ja wlasnie dzisiaj dzwoniłam do mojej endo skonsultować moje kontrolne wyniki TSH i ft4 (ona jest boska! Kazała mi nie przychodzić na wizyte, żebym nie musiała płacić, tylko zadzwonić do przychodni i poprosić ja do telefonu, albo poprosić o dodzwonienie i oddzwoniła) i mam brac 50 euthyroksu do rozwiązania, a do konca karmienia 25, a potem odstawić hormony i zrobic badania kontrolne. Takze wyglada na to, ze faktycznie, jak Agatia, bede mogła odstawić jupi!
Emily - kciuki zaciśnięte
Dzierzba - ja dostałam od swojej ginki skierowanie do genetyka i od genetyka na amnio. On od razu mnie zapisał na konkretny termin, coby zrobic badanie w odpowiednim tygodniu ciazy. Wlasnie zawsze zastanawiałam sie jak to jest z takimi badaniami genetycznymi przy bliźniakach. Mam nadzieje, ze wszystko skończy sie dobrzejusella, Sabina, IviQ lubią tę wiadomość