Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Emily83 wrote:No to jeszcze ja czekam na wyniki Nifty, strasznie mi się ten czas wlecze, tak bym chciała przed weekendem znać juz wyniki... ile dokładnie dni roboczych czekałaś agatia? i przez telefon bez problemu podają wyniki? i czy pierwszy dzień jest liczony ten dzień kiedy przyjeli krew czy dopiero nastepny
wiem że głupie te moje pytanie, ale zżera mnie już ciekawość
Ja czekałam 7 dni roboczych -
Cześć dziewczyny!
Tak się składa, że jestem tu nowa, bo właśnie próbuję nie zwariować jak w temacieCzy któraś z Was orientuje się, ile realnie się czeka na wyniki Harmony? W poniedziałek, tj za dłuuugie 4 dni będą mi pobierać krew, która podobno już nie leci za wielką wodę tylko do Niemiec..
Na USG wszystko było super w normie, NT=2mm i ryzyko trisomii 21 miałam 1:1800. Ale potem dodali wyniki z krwi i wszystko wzięło w łebBeta 6 z kawałkiem a PAPP-A=0,445, dzięki czemu teraz mam 1:65
Na dodatek info dostałam telefonicznie od pielęgniarki, która na dzień dobry mnie okrzyczała, że tyle czasu do mnie dzwonią, ja nie odbieram telefonu, a tu takie pilne sprawy się dzieją..
Pozdrawiam! -
Dziewczyny, jestem załamana ;(
Stosuję Delicol i probiotyk od soboty. Wiem, że nie ma się co spodziewać od razu cudów, ale jest coraz gorzejMały od zeszłego tygodnia nie przybrał NIC
Ulewa nadal jak ulewał, kupki wyglądają coraz gorzej bo jest w nich tyle śluzu, że wyglądają jak kisiel. Byłam dzisiaj go ważyć u położnej i kazała zagęszczać niewielką ilość odciągniętego mleka Nutritonem. Mam poczekać do przyszłego tygodnia i zobaczyć czy przybrał coś.
Nie mam już siły...zaczynam się zastanawiać czy to tylko nietolerancja laktozy...
-
Antypikal- Ja miałam amnio ale z tego co wiem, to dziewczyny około 9 dni czekają.
Wiem, że łatwo mówić ale postaraj się nie stresować.
U nas tu większość dziewczyn (w tym ja) śmiało spaprane wyniki przez krew a Dzieciaczki zdrowe
Pamiętaj, że te wyniki to tylko statystyki!
Trzymaj się i jak masz czas to przeczytaj ten wątek od początku- warto (ją tak zrobiłam i pomogło nie zwariować)izulala, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAntipikal wrote:Cześć dziewczyny!
Tak się składa, że jestem tu nowa, bo właśnie próbuję nie zwariować jak w temacieCzy któraś z Was orientuje się, ile realnie się czeka na wyniki Harmony? W poniedziałek, tj za dłuuugie 4 dni będą mi pobierać krew, która podobno już nie leci za wielką wodę tylko do Niemiec..
Na USG wszystko było super w normie, NT=2mm i ryzyko trisomii 21 miałam 1:1800. Ale potem dodali wyniki z krwi i wszystko wzięło w łebBeta 6 z kawałkiem a PAPP-A=0,445, dzięki czemu teraz mam 1:65
Na dodatek info dostałam telefonicznie od pielęgniarki, która na dzień dobry mnie okrzyczała, że tyle czasu do mnie dzwonią, ja nie odbieram telefonu, a tu takie pilne sprawy się dzieją..
Pozdrawiam!
Za pierwszym razem Harmony wyniku nie bylo, ale jakby sie dalo wyselekcjonowac DNA to mialabym go po 8 dniach roboczych
Za drugim razem wynik byl po 4 dniach roboczych, ale to bylo na CITO.
jusella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAntipikal wrote:Cześć dziewczyny!
Pozdrawiam!
Ja mialam takie ryzyko z USG i po wyniku harmony mam 99,7% szansy na zdrowa coreczkeNie martw sie! Wiem, ze latwo powiedziec bo ja odchodzilam od zmyslow. Totalnie sie rozpadlam.
Z perspektywy czasu wiem, ze nie bylo to warte moich nerwow. Dziewczyny tutaj wierzyly do konca i wszystkie maja zdrowe dzieci))
Jakbys miala jakies pyt dot Harmony - dawaj znac.
Aha - tam sa do wyboru 4 opcje testu, jesli masz 1 cene zryczaltowana, popros zeby Ci zaznaczyli wersje najbogatsza. Tutaj na stronie labu z Niemiec masz te opcje wypisane:
http://www.cenata.de/en/the-harmony-test/
Najbogatsza wersja to ta, ktora bada Trisomie, plec i chromosomy plciowe X,Y.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:10
jusella lubi tę wiadomość
-
myssss wrote:Dziewczyny, jestem załamana ;(
Stosuję Delicol i probiotyk od soboty. Wiem, że nie ma się co spodziewać od razu cudów, ale jest coraz gorzejMały od zeszłego tygodnia nie przybrał NIC
Ulewa nadal jak ulewał, kupki wyglądają coraz gorzej bo jest w nich tyle śluzu, że wyglądają jak kisiel. Byłam dzisiaj go ważyć u położnej i kazała zagęszczać niewielką ilość odciągniętego mleka Nutritonem. Mam poczekać do przyszłego tygodnia i zobaczyć czy przybrał coś.
Nie mam już siły...zaczynam się zastanawiać czy to tylko nietolerancja laktozy...
Ojej to faktycznie kiepska sytuacja jak maluszek ulewa i nie przybiera na wadze..Wyobrazam sobie jak musi być Ci ciężko bo mimo chęci nic Malemu nie pomaga:(
Może po tych dodatkowych lekach do mleka Mu przejdzie,czego życzę Ci z całego serducha
no i wytrwałości Ci życzę żeby wszystko szybko die uspokoiło
-
Ja niedawno wróciłam z Gdańska z wizyty u kardiologa.
Dzis lekarz stwierdził ze jednak prawa komora jest większa od lewej (2 tyg temu bylo odwrotnie) ale to normalne -tak powiedzial.
Stwierdził ze wszystko zależy od ulozenia dziecka.teraz Maly przy badaniu byl ulozony nóżkami do domu.
W usg wyszlo :
"Wydłużenie przewodzenia przedsionkowo- komorowego (blok przedsionkowo-komorowy 1 stopnia). Tendencja do bradykardii "
Pocieszyl mnie ze pracuje na Zaspie tam gdzie powinnam rodzic, no i zalecal dokladnie przebadac malucha po porodzie.
Kolejna wizyta 28kwietnia.
Fajny lekarz i wszystko dokladnie tłumaczy.
Zobaczymy co tam dalej z tym serduszkiem będzie...jusella, kamciaelcia, IviQ lubią tę wiadomość
-
Agness27 wrote:Ja niedawno wróciłam z Gdańska z wizyty u kardiologa.
Dzis lekarz stwierdził ze jednak prawa komora jest większa od lewej (2 tyg temu bylo odwrotnie) ale to normalne -tak powiedzial.
Stwierdził ze wszystko zależy od ulozenia dziecka.teraz Maly przy badaniu byl ulozony nóżkami do domu.
W usg wyszlo :
"Wydłużenie przewodzenia przedsionkowo- komorowego (blok przedsionkowo-komorowy 1 stopnia). Tendencja do bradykardii "
Pocieszyl mnie ze pracuje na Zaspie tam gdzie powinnam rodzic, no i zalecal dokladnie przebadac malucha po porodzie.
Kolejna wizyta 28kwietnia.
Fajny lekarz i wszystko dokladnie tłumaczy.
Zobaczymy co tam dalej z tym serduszkiem będzie...jusella lubi tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
kamciaelcia wrote:Agness
Dobrze będzie. Przed wami jeszcze daleka droga i malutki organizm da sobie radę. Wierzę w to mocno! !
Ja 6 kwietnia mam echo...Agness27 lubi tę wiadomość
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
kamciaelcia wrote:Echo mam w 19 tc u jakiegoś innego lekarza a potem polowkowe
kamciaelcia, Agness27 lubią tę wiadomość
Izulala
A ja odczytalam że razem i polowkowe i echo. Zastanawiam się czy ten 19 tc to nie za wcześnie ale przecież termin ustalalam z kobieta z rejestracji. Ale że stresu wszystko mnie juz martwi. Nawet nie zdecydowałam gdzie zrobię polowkowe. ..mam 2 miejsca do wyboru : przy naszej poradni gin albo w poradni badań prenatalnych. ..nie umiem zdecydować. Dla mnie to za dużo -
kamciaelcia wrote:Izulala
A ja odczytalam że razem i polowkowe i echo. Zastanawiam się czy ten 19 tc to nie za wcześnie ale przecież termin ustalalam z kobieta z rejestracji. Ale że stresu wszystko mnie juz martwi. Nawet nie zdecydowałam gdzie zrobię polowkowe. ..mam 2 miejsca do wyboru : przy naszej poradni gin albo w poradni badań prenatalnych. ..nie umiem zdecydować. Dla mnie to za dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 21:54
kamciaelcia, jusella lubią tę wiadomość
Myssss, zaczekaj spokojnie do nastepnego tygodnia. Kuba tez ma niefajne kupy, plynne, strzelajace albo sluzowe, dopiero od moze dwoch tygodni maja zolty kolor, wczesniej zielone. Lekarka kazala podawac probiotyk i czekac. Po delicolu nie widzialam poprawy, ale wzielismy dwa opakowania, zeby dac czas mu zadzialac.
Byl badany pod katem refluksu?(usg?)