Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
QUOTE=Szotka]Agatia - będzie dobrze, trzymam kciuki
Malgorzalka - gratulacje!
Izulala - możesz spokojnie pójść w ciazy do dermatologa, ktory zrobi Ci badanie dermatoskopem - jest bezpiecźne w ciąży, a w razie czego bedzie wiadomo, jak działac dalej. Tworzyłam program do analizy zmian skórnych i czerniakow na inżynierkę i do weryfikacji samodzielnej jest podstawowa zasada ABCD - asymetria, poszarpane brzegi, nierówna kolorystyka, średnica powyżej 5mm. Ale w ciazy znamiona i pieprzyki zmieniają kolor, do tego skóra sie rozciąga, wiec mogą rosnąć w oczach. Mimo wszystko - ja bym zbadała. Sama mam troche pieprzyków i pewnie po ciazy pousuwam te odstające (zależy jakie masz to znamię bo u Ciebie chyba trzeba by ewentualnie wyciąć, a to pod znieczuleniem miejscowym, ale to juz lekarze wiedza czy mozna czy nie).
A teraz opowiem Wam co u nas - miałam dzisiaj wizyte kontrolna. Pani dr mnie zobaczyła i mówi "pani jeszcze nie urodziła?".
Juz nawet nie siedzę na bombie, tylko nią jestem
Mianowicie: szyjki juz nie mam, rozwarcie na opuszek. Moge zacząć rodzic w każdej chwili, wiec generalnie czas bacznie obserwować skurcze, w razie jakby sie często pojawiały. Dostałam skierowanie na badania na cholestaze, pani w laboratorium zdążyła mi pobrać krew i nawet mam juz wyniki - kwasy przekroczone, ale zadzwoniłam do pani dr i powiedziała, ze taki wynik to jeszcze nie cholestaza i mam powtórzyć za dwa tygodnie. Troche odetchnęłam, bo obawiałam sie, ze znów trzeba sie spakować do szpitala, ale z drugiej strony podwyższony wynik, to tez nie powód do radości.
Usg szyjki nie miałam, bo nie ma czego mierzyć. Za to Iza wg dzisiejszych pomiarów wazy około 1975g (podobnie było tydzien temu w szpitalu, ale dla pani dr wazne jest to, ze od ostatniej wizyty u niej przybrała 500g i ze jej waga jest w normie). Reszta wszystko w normie. Dzisiaj pani dr miała dra stażystę, wiec poczułam sie jak w szpitalu, gdzie studenci zaglądali w piczke, tylko było bardziej kameralnie hehe[/QUOTE]
Hej. Szotka tak robie. Jutro ide do rodzinnego po skierowanie. Troche sie denerwuje ale jestem dobrych myśli. Znamie jest równych brzegach. Nie boli tylko jest wieksze niz 6mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:26
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualny
-
Szotka to super, że nadal 2 w 1 jesteś
Ja przechodziłam 3 tygodnie z rozwarciem 1,5 cm - trzymam kciuki, żeby Tobie też się udało
I taka mała prośba do Izuni- żeby tak miła była i urodziła się najwcześniej na imieniny cioci juselli 14 kwietnia
P.S. cóż za cuda tworzysz na szydełku? Uwielbiam robótki ręczne i teraz cały czas coś dziergam- w końcu zrobiłam mój pierwszy obrus na drutac:-), kocyk i skarpety dla Szymonka (to w avatarze), sweterek i już nie mam pomysłów co by tu jeszcze. Szydełkować też umię, więc jak masz jakieś wzory byłabym wdzięczna za podrzucenieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agatia wrote:Szotka.to mamy wspólne przypadłości
mam cukrzycę w ciąży i Hashimoto
gdyby nie.oznaczenie przeciwciał, to.wyniki tarczycowe super
cukrzyca ciążowa i od ok 4lat stwierdzone hashimoto; )
agatia lubi tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualny