Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kochane,
Zaglądam tu cały czas i bardzo przeżywam oczekiwanie z Wami na wyniki.
Z doświadczenia mogę powiedzieć, że niestety stres będzie rósł wraz z czasem. Ale nie ma innego wyjścia, trzeba to przetrwać.
Hope_,
Dobrze, że wróciłaś do pracy. Na bank czas będzie Ci leciał szybciej.
Karola,
Przepraszam, bo chyba coś mi umknęło. Dlaczego nie chcesz, żeby zadzwonili dzisiaj z wynikami? -
nick nieaktualnyJa też Dziewczyny za wszystkie trzymam bardzo mocno kciuki.
Mam nadzieję, że same dobre wiadomości tutaj się pojawią.
Ja dalej czekam na Papp-a i stres jest nie do wytrzymania. Szukam sobie różnych zajęć, ale i tak z tyłu głowy mam to ciągle. Taki piękny czas w roku, a my musimy przeżywać taki stres -
Kochane u mnie dzis w Porto blisko 20 stopni ale gorąco!!!
Annak jesli chodzi o telefon z laboratorium powiedzieli mi ze jeśli w piatek albo dzis nie zadzwonią to dobry znakbo dzwonia tu jedynie ze złymi nowinami z tego co zrozumiałam. Ide do lekarki rodzinnej 12.12 i moze jesli będą juz wyniki tego 12 w systemie może ona już podejrzy bo chyba będzie miala wglad. Usg podgladala. No zobaczymy...tak czy inaczej oby telefon milczal!
-
nick nieaktualnyWłaśnie mąż odebrał:
Wiek ciąży wg CRL: 12+6 (wg OM 13+0)
NT: 1.7 mm
CRL: 65,4 mm
FHR: 156 ud/min
kośc nosowa: obecna
ryzyko trisomii 21: 1:788 ( skorygowane 1:3734)
ryzyko trisomii 18: 1:1937 (skorygowane <1:20000)
ryzyko trisomii 13: 1:6074 (skorygowane <1:20000)
Ryzyko przedwczesnego porodu 1:229
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 14:37
Krucha, Ajłona, Hope_, Imię_Róży, MamaMiO, ojejku, Karolina :*, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Asiek tylko pogratulować! Tak więc moje gratulacje! Wyniki jak ta lala!
Karolina mam nadzieję że wciąż nie dzwonili.
MamaMio gratki!!!
We wtorek,czyli jutro uderzam na Usg żeby jeszcze raz przejrzeć kluseczke Mała i też stres dopada...jeśli trzeci lekarz powie o amnio....Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 14:55
Asiek2108 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Asiek gratuluję
Dziewczyny do mnie dzwonili pod koniec zeszłego tygognia, wynik prawidłowy, będzie córeczka:-) czekam na wersję papierową wyników.
Ajłona ile masz lat? Ja mam 40 i czuję się jak młody bóg;-pAsiek2108, Hope_, ojejku, Kaśku, Agness27 lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Ajłona wrote:Hope czekam do jutra do tego Usg i wtedy wszystko rozwaze. Noz stara jestem baba na rodzenie i straszą już samym wiekiem te wyniki, cholera...
Ja bylam w czwartek na bardzo dokladnym usg i lekarz nie widzi zadnych niepokojących pomiarow wszystko idealnie
Nawet buzke dziecka pokazal mi na usg 3d
Takze ja zrezygnowalam z Harmony i sugeruje sie opiniami lekarzy -
Asiek, Imię Róży,
Gratulacje z powodu super wyników!
Ajłona,
Wchodzimy jutro z Tobą do tego gabinetu na badanie!
Wydaje mi się, że ryzyko podstawowe jest wyliczane tylko na podstawie wieku.
* * *
Jak dobrze i swojsko ja się tutaj czuję ze swoją metrykąAsiek2108, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsiek2108 wrote:Ojejku wg lekarza wpływ ma na to niskie białko Papp-a. I pewnie poprzednie porody, które nastąpiły przedwcześnie. Tzn to drugie to sama dodałam, tak na chłopski rozum
Karolina, dalej kciuki trzymam
Jestem po kilku stratach, może to stąd...