X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem lekarzem ale myślę ze to czy na usg coś wykaże czy nie zależy od stopnia upośledzenia... ogólnie każda sytuacja jaka by nie była jest trudna ehhh

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:20

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria po usg zd 900 a po teście pappap zd 56000

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:20

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przedszkolu gdzie jest grupa zintegrowana dziecko dziecko posyła się jak skończy 3 latka.Nie musi samo się ubierać czy jeść bo tam dopiero będzie się tych rzeczy uczyło .Bardzo ważne jest żeby umiało się skupić długo i odnaleźć w grupie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci z ZD powinny od urodzenia chodzić na zajęcia do wczesnego wspomagania np.moja córeczka uczęszcza tam od 6 tygodnia życia i ma od samego początku rehabilitację,logopede i psychologa

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci z ZD powinny od urodzenia chodzić na zajęcia do wczesnego wspomagania np.moja córeczka uczęszcza tam od 6 tygodnia życia i ma od samego początku rehabilitację,logopede i psychologa

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjęliśmy decyzję z mężem co dalej. Zdecydowaliśmy nie terminować, ale oddamy malutką do adopcji zagranicznej (może uda jej się trafić na parę z USA). Przedyskutowaliśmy każdą z opcji i to rozwiązanie naszym zdaniem dla naszej kruszynki będzie najlepsze. Wiem, że będzie mi ciężko ją oddać. Wierzę jednak, że znajdzie kochający dom i osoby, które dadzą radę finansowo żeby ją wychować. I trafi w miejsce, gdzie opieka nad takimi dzieciaczkami jest lepiej rozwinięta niż w Polsce.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:21

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takiej opcji dowiedziałam się z forum dotyczącego ZD.
    Niestety cała ścieżka adopcyjna zaczyna się po urodzeniu i zrzeczeniu się praw rodzicielskich. Oczywiście zrobimy wszystko żeby jak najszybciej rozpoczęła się cała procedura. Dzieciątko trafia do domu opiekuńczego i rozpoczyna się szukanie rodziny. Jeśli przez 3 miesiące w Polsce nikt się nie zgłosi, zaczynają szukać rodziny za granicą. Nie ma się wpływu gdzie trafi dzieciątko, ale kandydaci przechodzą odpowiednią weryfikację. Ponieważ w USA praktycznie nie ma dzieci do adopcji, ludzie szukają ich w Europie. I nie boją się adoptować takich dzieci. Tam opieka, dostęp do lekarzy, rehabilitacji, leków jest zupełnie na innym poziomie niż u nas. Z tego co wyczytałam, prawie wszystkie osoby z ZD są w USA w stanie samodzielnie mieszkać i podjąć pracę zarobkową żeby się utrzymać. Wierzę, że moja kruszynka też będzie miała to szczęście.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Karolina ja rozumiem, że do CIebie w piątek nie dzwonili, więc wszytsko wskazuje na pomyślny wynik kochana?

Piątek albo poniedziałek było powiedziane także czekam...

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia nie wiedziałam że istnieje taka mozliwod możliwość. Kochana zerknij jeszcze na strone fundacjj Gajusz z Łodzi. Oni pomagaja dzieciakom z różnymi wadami i dużo słychać o nich dobrego. Otworzyli również ośrodek preadopcyjny TuliLuli. Jest tez dla rodziców opieka psychologa iyp. Majs tez stronę na facebooku. Naprawdę polecam. Śledzę ich działania wciąż!

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • mandy11 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia podziwiam Was za odważną decyzję. Trzymajcie się w tej drodze...

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam czytać wątek od poczatku i jestem na 70 stronie ;)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, a co zrobisz jesli dziecko urodzi sie zdrowe? Sama znam przypadek, ze amnio wyszła zle, a dziecko urodziło sie zdrowe. Wtedy je sobie "zostawisz"? Przepraszam, ze tak nazywam, ale to jest brutalna prawda...

Napisałaś, ze moze trafić do USA, i ze tam takie dobre warunki itd, a co jesli Twoja corka nie trafi do USA? Zakładasz dosc dobry scenariusz, ale wcale nie musi sie spełnić, prawda? Zawierzasz w 100% obcym ludziom, ze zaopiekują sie Twoja corka tak, jak najlepiej Ty bys sie nia zajęła? Czy to nie ma znaczenia?

Nie chce Cie urazić. Przykro mi, ze masz wynik negatywny. Swiat Ci sie zawalił. Wiem.
    Bylabym w stanie zrozumieć terminację. Twojej decyzji nie jestem. Sama byłam rok temu w podobnej sytuacji, choc wynik mojej amniopunkcji, to kariotyp prawidłowy, moja córeczka urodziła sie w tym roku w kwietniu, Twoja bedzie rok młodsza :) wiadomo, ze jest ryzyko, ze i amnio sie pomyli...

Możesz nie odpowiadać, ale podejrzewam, ze wiele dziewczyn zadałoby te same pytania, tyle ze nie zrobią tego, bo grzecznie "wspierają" Cie w Twojej decyzji. Na pewno nie jest łatwa.... Teraz podejmujesz ja z partnerem. Ale partner dzis jest, a jutro moze go nie byc... Dziecko zawsze bedzie Twoim dzieckiem. Tu czy na drugim koncu swiata.

Serce mi rozrywa jak "stawiam sie" na Twoim miejscu i wyobrażam sobie, ze podejmuje taka decyzje. A moze ktoś z rodziny mógłby zaopiekować sie Twoja córeczka?

P.s. Chciałam z grzeczności nie pisać, zatrzymać to dla siebie, ale pisząc publicznie o swoich decyzjach, zgadzasz sie na przyjecie opinii. Każdej. A ja jestem matka i nie wyobrażam sobie jak mogłabym oddać moj jeden jedyny Cud po 5 latach starań o niego. Gdyby maz przedstawiał mi takie argumenty takie jak Twój, to szybko nie byłby moim mężem.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie mamusie i ich dzieciaczki. Zeby były zdrowe!
    A Tobie Marsylia życzę podjęcia słusznej decyzji. Bede sie modlić, zebys zmieniła zdanie, jak bedziesz trzymała swoją córeczkę w ramionach... Jesli oczywiscie zdecydujesz sie urodzic.

Ajłona, Agness27 lubią tę wiadomość

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryska chciałam się wstrzymać z wypowiedzią, ale niestety nie mogę... Apeluję o brak komentarza względem decyzji innych. Rozumiem, że Ty twierdzisz, że w sytuacji Marsylii postąpiłaś inaczej (chociaż w niej nie jesteś, a to zmienia postać rzeczy), ale nie uważam, że dlatego, że napisała nam post na forum, mamy prawo "komentować" jej wybór i namawiać do innego. Z pewnością Marsylia przeżywa teraz gehennę, a czytanie takich wypowiedzi jej w niczym nie pomaga. Pamiętajcie, że to ich życie, ich rodzina oraz ich decyzja, a nie przypominam sobie, żeby Marsylia prosiła nas o radę...

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie sytuacja Marsylii jest tak trudna, że nie ośmielam się nic sugerować. Bardzo dziewczynie współczuję i sama nawet wolę nie myśleć, jakie to musi być straszne rozważanie wszystkich scenariuszy. Dramat.

mandy11 lubi tę wiadomość

• Ajłona Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że sytuacja Marsyli jest dramatyczna,to że przeżywa gehennę to jasna sprawa...i nikt z tym nie polemizuje... Jednak Ryska ma rację że pisząc na forum człowiek wystawia się na opinie innych. Taka natura ludzka jest...każdy ma prawo powiedzieć o swoich przemyśleniach,odczuciach w związku z daną sprawą.domyslam się że Ryską wstrząsnął pomysł Marsyli i słusznie opisuje wiele niewiadomych jakie się z tym pomysłem wiążą. Poza tym jak same piszecie dziewczyny, Marsylia przeżywa potworne emocje teraz, wówczas nie widzi się wielu aspektów sytuacji. Myślę że dobrym pomysłem było spotkać się z psychologiem i rozważyć wszystko,a to chyba jeszcze nie nastąpiło...nikt nie chce zapewne tu nikogo urazic i tego się trzymajmy, nawet jeśli ktoś wyrazi swoją opinię i watpliwosci,nie robi tego w złej wierze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 11:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zastanawia, że zarówno Szczrśliwa mama, jak i Ryska pojawiły się na forum tylko na tym jednym wątku i dopiero wówczas, gdy Marsylia podzieliła się złymi wiadomościami. Jak na zawołanie.

• Ajłona Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Mandy apelujesz o brak komentarzy wzgledem decyzji innych,a czy pisanie że ten pomysł jest aktem odwagi to nie komentarz czy opinia? Trochę to niekonsekwentne uważam.
    Elaria masz coś konkretnego na mysli? Ja liczyłam że tutaj na tym forum nie ma nieżyczliwych ludzi...mylilam sie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 11:46

sylwucha89 lubi tę wiadomość

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ