X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Pati,

Historia Marsylii jest bardzo szczegółowo opisana na stronie 304 na wątku.

(przepraszam, że tak się wbiłam w to pytanie, ale pomyślałam, że może Marsylia nie będzie się czuła teraz na siłach na opisywanie tych szczegółów, a domyślam się, że Pati chce jakoś pomóc)
    Dzieki. Przeczytam.
    Oczywiście chce pomoc jak chyba kazda z nas.
    Z tego co pisze Marsylia ma chyba wsparcie u rodziny a to bardzo wazne.

Ja oczywiście tez służę wsparciem czy na forum czy priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 17:53

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, wiem, że żadne słowa Cię nie ukoją, ale bardzo mi przykro, że przed Wami ciężki okres. Każda decyzja będzie dla Was ciężka, mam nadzieję, że oboje z mężem podejmiecie słuszną dla Was decyzję :*

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia nie mogę w to wszystko uwierzyć... Twoje wyniki nie były wcale takie jednoznaczne... :-(
    Ja również jestem z Tobą, wspierać będę w każdej Twojej decyzji... Wiele z nas tutaj poważnie rozważało zarówno T, jak i urodzenie chorego dziecka, ale to nic w porównaniu do tego, co Ty teraz czujesz. Najważniejsze, żebyście podjęli decyzję, która będzie "Wasza"... Trzymaj się Kochana...

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia
    Chyba Neharika na naszym forum pisala ze zna 2 kobiety ktorym amnio pokazalo zd a dzieci urodzily sie zdrowe.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia bardzo bardzo mi przykro :-(
    Niestety wiem jak ciężko podjąć taką decyzję ale i tak mogę się tylko domyślać co teraz czujesz, bo każda sytuacja jest inna.
    Ja ze swojej strony mogę tylko napisać, że wspieram Cię mocno.
    Gdybyś chciała o coś zapytać to jestem tu albo na priv.

8R8Zp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,od dawna was podtrzytuje ale nigdy nie mialam odwagi do was dolaczyc.Zdecydowalam sie dopiero jak wczoraj przeczytalam o wynikach amnio Marsylii.Moze napisze moja Historie.Jestem mama marcowa 2015 i 2016 . Z marca 2015 mam sliczna coreczke z ZD i z marca 2016 mam syna bez wady genetycznej.Ja o ZD corki dowiedzialam sie 3 dni po porodzie.Mialam robione badania prenatalne i byly idealne ,nt 1,7 kosc nosowa widoczna itp. Test pappap tez wyszedl idealny dlatego nie wiedzialam dlaczego corka ma wade genetyczna.Marsylia gdybys chciala ze mna porozmawiac i czegos sie dowiedziec to smialo pisz do mnie na priv.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam jeszcze dodac ze jestem szczesliwa matka i zona a moja coreczka jest dla mnie najukochansza na swiecie .

mandy11, Krucha, Agness27 lubią tę wiadomość

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny :*
    Tak na prawdę gdybanie co będzie gdy odbiorę zły wynik, a trzymanie takiego w rękach to zupełnie co innego.
    Wsparcie w rodzinie ma takie, że lepiej nie mówić. Decyzję muszę podjąć ja razem z mężem. Ciężko się słucha od "postronnych" osób słowa "zrób wszystko żeby się nie urodziło". Powinno to chyba brzmieć "cokolwiek postanowicie, jesteśmy z wami".
    Rano byliśmy u lekarza rodzinnego dopytać o parę rzeczy. W sumie to powinniśmy pytać wczoraj u genetyka, ale po takiej wiadomości oboje chcieliśmy być jak najszybciej w domu. Żadne pytania nie przychodziły nam do głowy. Przy okazji okazało się, że w takiej sytuacji mężowi jak najbardziej przysługuje L4. Urlopu w tym roku już nie ma, a sam fakt, że jest obok, że możemy porozmawiać w każdej chwili jest bardzo ważny.
    Dodatkowo dowiedzieliśmy się, że możemy skorzystać z pomocy psychologa w Ośrodku Interwencji Kryzysowej. Wizytę mamy o 14. Będzie ciężko, bo co zaczynam mówić to płaczę. Emocje hulają na całego.
    Decyzja o terminacji z perspektywy dalszego życia wydaje się łatwiejsza do podjęcia. Natomiast we mnie jest wewnętrzny sprzeciw na takie rozwiązanie. Przegadamy, zastanowimy się i podejmiemy decyzję, od której odwrotu już nie będzie... Prawdą jest, że jeśli si uprę urodzić, nikt na to nie wpłynie. Niby decyzja wspólna a w rzeczywistości i tak to kobieta ostatecznie ją podejmuje...
    W poniedziałek czeka mnie jeszcze konsultacja u ginekologa prowadzącego ciążę. Może niepotrzebnie zbieram te wszystkie informacje, ale decyzję chcę podjąć jak najbardziej świadomie.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Ajłona Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Marsylia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina sie nie przejmuj ,wiem co czujesz ja tez plakal z mezem i nie wiedzialam co robic dalej .Bardzo balam sie reakcji najblizszych(dodam zez 1 malzenstwa mam corke 19 letnia i 16 letnia i 8 letniego synka . Z obecnym mezem bylo kilka poronien ).W ciazy niestety nie miala echa serduszka plodu i moja corcia wszystke badania przechodzila po porodzie ale na szczescie jest zdrowa .Rodzilam w zwyklym szpitalu. Chce jeszcze dodac ze moja coreczka rozwija sie bardzo dobrze.Ma przeszlo 1,5 i juz osiagnela dojrzalosc do przedszkola jak 3 latki.

mandy11, Agness27 lubią tę wiadomość

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia myślę, że właśnie dobrze robisz, wszystko chcesz sprawdzić, dowiedzieć się, mam nadzieję, że to pomoże Ci podjąć najlepszą dla Was decyzję. Jestem z Tobą całym sercem, od wczoraj cały czas o Tobie rozmyślam...

tb73krhmccbd1byo.png
  • Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, jeśli jest w tobie sprzeczność to możesz bardzo cierpieć jeśli podejmiesz decyzję o aborcji. Przepraszam, że tak piszę. Wiem, że nie ułatwiam, ale martwię się o Ciebie, że dopiero PO możesz cierpieć jak ktoś jest przekonany w 100% to mu ciężko, co dopiero jak nie jest. Tu jest fundacja http://dlazycia.info/ks-kancelarczyk/ która zajmuje się pomocą kobietom z dylematami. Może to ci jakoś pomoże i telefon do szefa tej fundacji 608-752-142 ks. Tomasz Kancelarczyk. Jeśli chcesz też usłyszeć głosy przeciw to może spróbuj.
    Ja też cię wspieram wirtualnie i duchowo jaka by nie była twoja decyzja. Ściskam z całego serca!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 16:20

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, im więcej osób mi mówi, że na moim miejscu by usunęli, ja tym mocniej wiem, że nie mogę... Ten wewnętrzny sprzeciw narasta. Gdyby wyłączyć uczucia, decyzja byłaby zupełnie inna. Ale w przypadku terminacji ja się rozsypię kompletnie. I wiem, że to nie potrwa kilku miesięcy, a lata. Ból pewnie zagłuszyłoby drugie dziecko. Tylko nie wiem czy w ogóle będę w stanie się przełamać do współżycia a co dopiero do poczęcia. I wiem, że cały czas będę myśleć jaka by była ta moja kruszyna... To takie moje rozterki.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:20

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

mandy11, ojejku lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczrsliwa mama wrote:
    Rodzina sie nie przejmuj ,wiem co czujesz ja tez plakal z mezem i nie wiedzialam co robic dalej .Bardzo balam sie reakcji najblizszych(dodam zez 1 malzenstwa mam corke 19 letnia i 16 letnia i 8 letniego synka . Z obecnym mezem bylo kilka poronien ).W ciazy niestety nie miala echa serduszka plodu i moja corcia wszystke badania przechodzila po porodzie ale na szczescie jest zdrowa .Rodzilam w zwyklym szpitalu. Chce jeszcze dodac ze moja coreczka rozwija sie bardzo dobrze.Ma przeszlo 1,5 i juz osiagnela dojrzalosc do przedszkola jak 3 latki.
    Szczrsliwa mama, przepraszam, że drążę, ale czegoś nie rozumiem. Czy chcesz powiedzieć, że Twoja 18 miesięczna córka osiągnęła gotowość przedszkolną, tzn. je samodzielnie, ubiera się samodzielnie, z ew. niewielką pomocą, samodzielnie korzysta z toalety? To niemożliwe dla zdrowych dzieci nawet.

A może pamiętasz, jakie ryzyko ZD wyszło Ci po usg+ PAPPA? Jesteś chyba pierwszą znaną mi osobą, której usg i PAPPA wyszły idealnie (no właśnie, co to znaczy idealnie), a która urodziła chore dziecko. Mi ryzyko ZD po usg+ test z krwi wyszło 1:2500.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 19:10

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope trzymajmy się właśnie tych resztek nadziei.. :-*

tb73krhmccbd1byo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    A może pamiętasz, jakie ryzyko ZD wyszło Ci po usg+ PAPPA? Jesteś chyba pierwszą znaną mi osobą, której usg i PAPPA wyszły idealnie (no właśnie, co to znaczy idealnie), a która urodziła chore dziecko. Mi ryzyko ZD po usg+ test z krwi wyszło 1:2500.
    wg mnie Twoje wyniki sa właśnie idealne, wszystkie właściwie z ryzykiem poniżej 1:300 są chyba bardzo dobre? 1:2500 jest naprawdę idealne, jakby nie patrzeć

1 na 5 dzieci z ZD nie ma widocznych wad / markerów na USG. Dopóki nie zrobisz testu nieinwazyjnego lub amniopunkcji nigdy nie będzie pewnosci.
    o teście pappa się nie wypowiadam z załozenia, bo dla mnie to bujda, a nie test, ale wg statystyk USG + pappa daje zaledwie 96%, zawsze pozostaje te 4%, które gdzieś się przytrafiają...
    Ile razy słyszałam o tym, ze miał być chłopiec a urodziła się dziewczynka - nawet w tych czasach, gdzie usg robi się co najmniej raz w miesiącu.

Hope odliczam razem z Tobą do dobrych wieści, dość już tych złych :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 23:11

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh marsylia tak bardzo mi przykro :( Doradzać w takiej sytuacji nie ma sensu jedynie moge napisać ze jestem z wami całym serduszkiem i powiedzieć, że każda decyzja będzie dobrą decyzją. Idz za glosem serca ❤❤❤❤

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ