X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten moment tel milczy wiec chyba juz dzis nie zadzwonia. Ale ja stress i tak bo był w czw dzień wolny i juz gdybać zaczelam... tak to juz będzie dopuki nie dowiem sie czegoś ale mam nadzieje ze jutro tez nie zadzwonia... zawsze jestem 1 dzien do przodu a jutro przyjedzie kolezanka wiec fajnie :) bede miala zajęcie...

sylwucha89 lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    ja nie miałam robionego testu pappa, jedynie usg genetyczne w 12tyg i na opisie tego usg właśnie wpisane ryzyko porodu przedwczesnego.
    Jestem po kilku stratach, może to stąd...

O to powiem szczerze, że nie wiem od czego w takim razie te wnioski... Ale tak naprawdę to tylko statystyka. Na szczęście ;)

• Nika33 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Czytałam Wasz wątek, kiedy dowiedziałam sie, że wyniki testu Pappa wyszły kiepsko. Swoimi historiami, doswiadczeniem, optymizmem dawałyście nadzieje. Trudno było mi podjąć decyzję o amniopunkcji dzis kiedy jestem już po badaniu, postanowiłam sie zalogowac i podziekowac za wasze pozytywne wpisy, a także prosić o wsparcie w trudnych chwilach oczekiwania na wynik.

Imię_Róży, Kaśku, Krucha, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika33, trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze :)
    Witam! :)

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Trzymam kciuki za dobre usg
    Ja bylam w czwartek na bardzo dokladnym usg i lekarz nie widzi zadnych niepokojących pomiarow wszystko idealnie
    Nawet buzke dziecka pokazal mi na usg 3d
    Takze ja zrezygnowalam z Harmony i sugeruje sie opiniami lekarzy

Carolina to było już to USG połówkowe ? Bo ja robię tak jak Ty i czekam na USG tylko ja mam jeszcze chwile do tego, jutro idę do mojego lekarza to coś podglądnę.

Trzymam kciuki za Was dziewczyny cały czas!

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika33 a jakie wyniki miałaś? Kiedy robiłaś amnio? na kiedy możesz się spodziewać wyniku?

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży, Asiek gratuluję wspaniałych wyników.
    Nika33 trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Imię_Róży, Asiek2108, Agness27 lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Nika33 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amniopunkcje miałam robioną dzisiaj, wiec jestem na świeżo. Nie ukrywam, że było to dla mnie bardzo nieprzyjemne badanie, tym bardziej, ze lekarz robił dwa nakłucia. Od powrotu z kliniki caly czas leze i czuje sie kiepsko. Ciagle pobolewa mnie brzuch. Poki co, bardziej obawiam sie o najblizsze dni, niz sam wynik.
    Wyniki badań prenatalnych, jesli chodzi o usg byly dobre - kosc nosowa widoczna NT 1,3. Tylko ten nieszczesny test Pappa zasiał ten okropny strach. Ryzyko trisomi 21 wyszlo 1:130.

• Nika33 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki maja byc do 6 tygodni. Czasami udaje sie do 4.

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeny strasznie długo. a gdzie robiłaś?

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Nika33 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam w Klinice Angelius w Katowicach, ale wysyłają materiał do Genonu w Rudzie Śl.

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, MamaMio, ImięRóży gratuluje wyników! Dziewczyny ja tak bez skladu i ładu ostatnio nie dosc ze nwrwy to synek bardzo absorbujacy. Wyprowadza mnie z równowagi czasami ehhh

Chcialam napisać, ze czytam z uwagą wszystkie posty i za wszystkie trzymam kciuki ciesze sie tez z kazdego powodzenia ❤❤❤

Asiek2108, Imię_Róży lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika33 odpoczywaj jak najwięcej i trzymam kciuki!!

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Kabira Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Jutro mijają 2 tyg od amnio. Już szału dostaję i nie mogę się na niczym skupić :(....

• Ajłona Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży cudowne wieści! Więcej takich nam potrzeba! Gratki!
    A lat mam 39 i też samopoczucie ciążowe i przed ciążowe pierwsza klasa tylko psychicznie próbują mnie wykończyć wyniki głupiej pappy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 08:01

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• Ajłona Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam Dziewczynki także zdarza się że wcina połowę napisanego postu? No raz to znieść mogę,ewentualnie dwa

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piszę zazwyczaj w notatniku i przekopiowuję :)

Kabira - zaraz będziesz mieć wyniki! kiedy masz się dowiadywać? z wynikami do genetyka czy gdzieś indziej?

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Ajłona Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kopiuje Hope ale i tak po odświeżeniu strony znika mi połowa bądź trzy czwarte tekstu. Może Wy widzicie wszystko...sama już nie wiem. Napisałam długiego posta i do każdej z Was coś a widzę że kończy mi się na słowach głupiej pappyczyli 6 linijek wyświetla...

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina oby zadzwonili tylko z dobrymi wynikami, jak będzie już na nie czas..

Nika w Genomie hodowane komórki ponoć wyciągają nie wcześniej niż po 21 dniach, potem badanie, opis - dlatego to tak trwa.. Takie info podała mi dr z Genomu.

Hope może w pracy jakoś szybciej Ci ten czas zleci... Eh... Jakie to wszystko trudne...

Ajłona to, że uważam, że Marsylia i jej Mąż podjęli odważną decyzję, nie znaczy, że ją popieram (czy tam uważam za słuszną, dobrą) czy neguję - właśnie o wstrzymanie takich opinii prosiłam. Zresztą post napisałam wyłącznie pod wpływem wypowiedzi Ryski, który uważam za zbyt mocny. Należę do ludzi, którzy nie udzielają "dobrych rad" nie proszeni o to, stąd moja opinia w tym temacie. Tyle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 08:41

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • Ajłona Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Mandy rozumiem. Zostawmy to już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 08:52

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ