Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
ojejku wrote:Hope, wspaniałe wieści
Czytałam ostatnio książkę - wywiad rzeka z Dębskimi, jak powstaje życie, nie pamiętam dokładnie tytułu, tam opisane są właśnie takie przypadki jak poród dziecka z przepuklina, dzieciaczki jedzie od razu na inny oddział i wszystko dobrze się kończy
W ogóle to polecam tę książkę, pochłonęła w jeden wieczór, ci Dębscy to prawdziwi lekarze z powołania, jak oni pięknie o ciąży piszą
Ja właśnie u nich robiłam amniopunkcję.
Dziękuję za przypomnienie o tej książce! Jak byłam w klinice Dębskich, to wszystkie pacjentki w poczekalni zaczytywały się tą lekturą i wtedy zaplanowałam, że kiedyś ją przeczytam. Muszę dopisać w liście do Mikołaja
Ajłona,
Jak po wizycie?ojejku lubi tę wiadomość
-
Melduję się Dziewczynki.
Hope sciskam z radosci!
Karolinko skoro telefonu niet to odsapnelas mam nadzieję...
U nas sytuacja taka- pan doktor pierwsza klasa.nikt nie badał mojej małej Parówki 1,5 godziny never ever. Z resztą moeilam Wam że nie wyjdę stamtąd jak nie przeliczy wszystkich kodteczek - i tak też zrobił. Wystraszylo nas na początku pogrubienie faldu krakowego i torbiele uwidocznione w splotach naczyniówkowych komór bocznych mózgu...czekaliśmy na najgorsze wieści...te torbiele to żaden marker wad genetycznych i rozwojowo się pojawiaja- rzekł doktor i najprawdopodobniej się wchloną- ma ktoś wiedzę na ten temat? Pozostale parmetry pięknie-wsxystkie przplywy, serduszko,nerki,zoładek ,pecherz,lapki, nozie, twarz- w sensie kość nosowa, zuchwa, rozstaw oczu, kształt głowy, profil nic nie wskazuje na wady genetyczne...chyba jest git. Czekam na poloekoee. Amnio odpuszczam póki co. Pozdrawiam Was gorąco.aaaaa i to najprawdopodobniej drugi synus mamusi heheWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 23:54
Asiek2108, Kaśku, annak, Hope_, Karolina :*, mandy11, Imię_Róży, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ajłona,
Kobito, tak długo nas tu przetrzymać!
Ja też, zamiast chrapać, siedzę w łóżku z telefonem w ręce!
Cieszę się z tak dobrych wiadomości!
Wspaniale, że lekarz taki dokładny. To daje człowiekowi poczucie bezpieczeństwa.Ajłona lubi tę wiadomość
-
Asiek, Annak dziekuje. Kochane jesteście. Sorki że tak późno. O 22 zladowalam w domu, potem tłumaczenie dziadkom co i jak i synek czteroletni chory do przytulenia...i tak zeszło...ufff chyba jest dobrze Kobietki. Dziękuję Wam za kciukasy:*
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Hope swietne wiadomosci. Cieszę się razem z Tobą.
Ajłona super, ze lekarz wykonał tak dokladne badania, no i jeszcze lepiej, ze wszystko wyszlo w nich prawidlowo.
Ja wczoraj bylam na zastrzyku z imunoglobuliny - do przezyciaNiestety Panie powiedzialy, ze do swiat nie mam co liczyc na wynik. Mam nadzieje, ze chociaz nowy rok bedzie owocny w pozytywne wiadomosci.
Dziewczyny, jak dlugo trwa "okres krytyczny" po amnio, po ilu dniach funkcjonowalyscie normalnie? Pytalam o to w klinice i powiedzieli, ze nie ma okresu krytycznego, a zyc mam normalnie od drugiego dnia. Natomiast pani genetyk (w innek klinice) mowila zeby uwazac do 10 dni. Nie wiem czy ja jestem tak przewrazliwiona, czy lekarze bagatelizuja pewne sprawy.
Ajłona lubi tę wiadomość
-
Ajlona super!!
W mojej pierwszej ciąży miałam przyjemność z torbielkami. Wchłonely sięDuzo się naczytalam i wiem ze w 90% sie wchlaniaja w czasie ciazy a jeśli nie to po porodzie ale genetyczna mowila ze można z nimi tez zyc i w zaden sposób nie wplywaja na zdrówko dzidziusia
Nika33 ja mialam biopsje ale to w sumie podobne odpoczywalam 2 doby pozniej bez dzwigania zakupow itp do tygodnia a teraz zajmuje sie normalnie synkiem. Zreszta wyboru nie mamAjłona lubi tę wiadomość
-
Nika,Karolina,Imie Róży,Mandy dzięki wielkie Dziewczynki :*
Wprawdzie jak to lekarze mawiają i tak nie ma stu procentowej pewności co do np zd ale mnie ogólnie badanie to uspokoiło. Fałd karkowy Mandy na początku był za gruby ale w kolejnych ulozeniach Bąbla już nie także lekarz rzekł że jest ok. Jedyne co do obserwacji to te torbiele. Oby nic nowego nie dołączyło przy polowkowym...
Powiem Wam w tajemnicy że obstawialismy córę ale chłopaki są takie super że banan z gęby nie znika po tych wszystkich wiesciach. Grunt że narządy wszystkie oki. Pozdrawiam Was gorąco i meldujcie co u Was :*mandy11, Asiek2108, Imię_Róży, Kaśku, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja bylam dzis na pobraniu krwi i postanowiłam wejsc na ip podejrzec bobasa czy wszystko ok bo 18.12 mam lot do polski a usg planowe dopiero na 10.1 więc po powrocie. I lekarka mloda mnie tak spiela ze myslalam ze wyjde z siebie nosz co za babsztyl. Zrobila mi w koncu usg ale sama nie wiem na ile wiedziala co i jak bo mlodsza byla ode mnie. Nie chciala mi zrobić usg bo tego sie nie praktykuje nosz k.... i to byl jej argument. Tlumacze ze mam lot i chcialabym zerknac czy wszystko ok a ona swoje... przy okazji siku tescik i jest ok no i pielegniarka powiedziała ze sa wstepne wyniki ze chlopiec i ze chyba wszystko ok. Na końcowe trzeba czekac. Myslicie ze to juz się nie zmieni skoro wstepne sa ok? Bo nie wiem czy moge zaczac sie cieszyc bo ten babsztyl mowi ale to tylko wstepne sa i odczulam ze to nic pewnego ale skoro poszlo w system to chyba ok???
Hope_, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Kabira zaciskam kciukory najmocniej!!! Czekamy na dobre wieści
Karolinko no nie może być inaczej! Nie zadzwonili, teraz przeciek wstępnych dobrych informacji...nie może być inaczej jak cud miód malina! A babsztyla pogonicKarolina :* lubi tę wiadomość