X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Kabira Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, maja dzwonic z Gamety, jak juz bedzie wynik... a dowiem sie od genetyka. Ostatnie spotkanie z nim bylo straszne, bo wtedy mowil o podwyzszonym ryzyku..
    Licze ze jakos w przyszlym tyg juz bedzie wiadomo, ale glowa normalnie mi fiksuje. Nie wiedzialam, ze w Gdansku sa te szybsze badania, bo juz napewno mialabym wynikm. Czytalam tylko o tescie Fisha, ale lekarze mowili, ze w Gda nie robi nikt.

• Nika33 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandy dziekuje za informacje.

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:21

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kabira Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, niby taka aglomeracja, a nie mozemy spokojnie badan zrobic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylio na stronie 1003 wątku "kwietniowe szczęscia 2017" bergamotka napisała, ze pracuje w osrodku adopcyjnym z którego ostatnio para z USA adoptowała maluszka, para ta założyła w USA fundację w tym kierunku. Odezwij się do niej na priv, może uda Ci sie z nimi jakoś skontaktować i rozpocząć cokolwiek szybciej, albo sprawniej przeprowadzić procedurę.
    Nie chciałabym abyś przeoczyła te informację, być moze jest dla Ciebie istotna.

Ajłona nie uzywaj emotikonek podczas pisania tekstu, poza standardowymi, z dwukropkiem i nawiasem itp, nic z gotowych z telefonu, nie powinno ucinać.

Kabira, Nika - trzymam kciuki, aby cierpliwość została wynagrodzona dobrym wynikiem <3

• Ajłona Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ojejku.jade właśnie na usg....brrrrr

• Ajłona Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki jeszcze raz wrzucam poprawiony wcześniejszy post:
    Imię Róży cudowne wieści! Więcej takich nam potrzeba! Gratki!
    A lat mam 39 i też samopoczucie ciążowe i przed ciążowe pierwsza klasa tylko psychicznie próbują mnie wykończyć wyniki głupiej pappy.
    Carolina dzięki wielkie i taki plan zamierzam przyjąć i ja i w ogóle piękne nowiny i oby tak dalej!
    Annak o tak! Taka zaloga jest mi potrzebna jutro na tym badaniu więc proszę nieśmiało o kciukasy. Wchodzę 18.40 i nie wyjdę dopoki nie przeliczymy wszystkich paznokci i rzęs Kluski.
    Ojejku mi też ryzyko porodu przedwczesnego wyliczyli po pappie, nikt wcześniej nic nie sugerował.
    Karolina teraz to już tylko gnasz po znakomite wyniki.
    Nika witaj! Zaciskam kciuki z całych sił. Dobrze że dołączyłas.
    Zieziulka też Idę ta droga chyba ze mnie coś lub ktoś wystraszy zbyt mocno. To 16 tydzień więc za 2 ,3 tygodnie strzele połówkowe.
    Pozdrowienia Marsylia!
    Witaj Kabira! Jeszcze troszkę i usłyszysz dobre wieści. A jak u Ciebie z wynikami było?
    Pozdrawiam Babeczki gorąco trzymając za nasze kruszyny kciuki niezmiennie.

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• Ajłona Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży a Twoje ryzyko trisomii też wyliczono takie wysokie. Wybacz nie pamiętam czy robiłaś test pappa...

• annak Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajłona,
    Kciuki zaciśnięte! Dawaj znać jak najszybciej po wizycie.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajłona trzymam kciuki i nie puszczam! :)

• Karolina :* Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajlona jak tam?????

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:21

annak, Asiek2108, Karolina :*, Espera, ojejku, Ajłona, Kaśku, Nika33, Imię_Róży, Agness27 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • mandy11 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope kamień z serca... Więc przyszło Ci się mierzyć z "samą" przepukliną, a z tym, tak jak piszesz, dacie sobie radę! Ja "podświadomie" wiedziałam, że nowych niepokojących wiadomości nie będzie, bardzo się cieszę!

Agness27 lubi tę wiadomość

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_,
    Bardzo się cieszę, że wynik jest prawidłowy!
    Najważniejsze, że ciężkie choroby wyeliminowane. W ogóle się nie dziwię, że płaczesz ze szczęścia.
    Mam nadzieję, że na kolejnych etapach tej ścieżki będziesz dostawała coraz to lepsze i lepsze informacje.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope! Cudowna wiadomość! :) Strasznie się cieszę, nie muszę sobie wyobrażać jak Wy się cieszycie :) Napij się soku z tej okazji :)

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope!!!! Ahhhhh jak sie cieszę ❤❤❤ Teraz rozsądne zaplanowanie zabiegu na przepukline!!! Jej jak cudownie!!!

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas dzis nie dzwonili. Była u mnie kolezanka i zajęła moją głowę od złych myśli. Za to noc miałam kiepską 100 myśli na sekundę i dzis miałam cały dzień ból głowy ehh. Jutro rano jadę na 9 rano na pobranie krwi do tsh i ft3 i ft4 to wskaźniki hormonów tarczycy. Kontrola jak co miesiąc. Zastanawiam sie czy przy okazji będąc w szpitalu nie wejdę na izbę przyjęć zrobić szybkie usg celem sprawdzenia czy wszystko ok. Zobaczę jeszcze bo jadę jutro sama z małym i koleżanką.

Wogole mam kochana lekarke pierwszego kontaktu. Sama sprawdziła dzis w systemie i mowila mojemu Hugowi, ze wyników jeszcze nie ma ❤❤❤

Spokojnej nocy dziewczynki!!

Hope_ lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Kabira Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hole. Super wiadomosci!! Teraz to już z górki :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, wspaniałe wieści :)
    Czytałam ostatnio książkę - wywiad rzeka z Dębskimi, jak powstaje życie, nie pamiętam dokładnie tytułu, tam opisane są właśnie takie przypadki jak poród dziecka z przepuklina, dzieciaczki jedzie od razu na inny oddział i wszystko dobrze się kończy <3
    W ogóle to polecam tę książkę, pochłonęła w jeden wieczór, ci Dębscy to prawdziwi lekarze z powołania, jak oni pięknie o ciąży piszą :)

Ajłona jak tam ? Karolina,chyba mozemy odsapnac ;)

Ed, to ten tytuł http://www.empik.com/bez-znieczulenia-rigamonti-magdalena-debska-marzena-debski-romuald,p1097177514,ksiazka-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 22:26

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope cieszę się z pozytywnego wyniku :*
    Informuj jak rozwija się wasza sytuacja. Trzymam cały czas za was mocno kciuki.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ