Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Chabrowa, w wyniku Nifty kieruj sie zdaniem prawidlowy czy nieprawidlowy ( wymagajacy dalszej diagnostyki). Proporcje podane 1:20 to nie jest ryzyko. Pisano juz o tym tutaj na forum. Zycze samych dobrych wiadomosci[/QUOTE]
Nie dziękuje oby tak było!
Ja nie robiłam w genomedzie.
-
Chabrowa, w wyniku Nifty kieruj sie zdaniem prawidlowy czy nieprawidlowy ( wymagajacy dalszej diagnostyki). Proporcje podane 1:20 to nie jest ryzyko. Pisano juz o tym tutaj na forum. Zycze samych dobrych wiadomosci[/QUOTE]
Nie dziękuje oby tak było!
Ja nie robiłam w genomedzie.
-
Maria91 wrote:URODZIŁAM!!!! Pięknego, ZDROWEGO chłopca! 28 lipca, 3820, poród traumatyczny (30 godzin z komplikacjami) ale zakończony porodem naturalnym. Jestem dowodem na to, że mimo usłyszanego ryzyka 1:2 , trzeba mieć nadzieję i wierzyć.
Pandas, czekam na wieści od Ciebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 19:35
Synek 2010
Synek 2015
Synek tp 11 lutego 2018
-
Ja już po usg genetycznym. Wszystko ok, nt 1,48, kość nosowa widoczna.
Wyniki Pappa: ryzyko podstawowe ZD 1,32, skorygowane o biochemie i usg 1,648. Mając już wyniki nifty bylam spokojna ale ciekawa ile mi wyjdzie w pappaMiniaa lubi tę wiadomość
Synek 2010
Synek 2015
Synek tp 11 lutego 2018
-
Emma1 wrote:Maria- gratuluje, wspaniala wiadomosc!
Chabrowa, w wyniku Nifty kieruj sie zdaniem prawidlowy czy nieprawidlowy ( wymagajacy dalszej diagnostyki). Proporcje podane 1:20 to nie jest ryzyko. Pisano juz o tym tutaj na forum. Zycze samych dobrych wiadomosciSynek 2010
Synek 2015
Synek tp 11 lutego 2018
-
Hej dziewczyny ! Sorki ze sie dlugo nie odzywalam,ale mialam detoks od internetu.
Niestety wyniku amniopunkcji nie mam, jedynie RAPORT. Mialam pieprzonego pecha !!!! Moja hodowla nie wyrosla do konca. Udalo im sie zbadac tylko 10 plytek z 15. Te 10 plytek jest prawidłowych. Proponowali powtorzenie amniopunkcji ale sie nie zgodzilam,to byl juz 22tc i kolejne czekanie. O nie nie. Modle sie aby nie bylo mozaiki.
Pocieszenie dla mnie okazaly sie badania polowkowe - pano genetyk sprawdzała wszystko dokladnie, wszelkie oznaki ZD (bo to wlasnie mialam ryzylo 1:11) i szukala typu dlugi jezyk,kosci udowe, itd ale dziecko ksiazkowe,idealne. Narzady wszystkie tez ok. To mi dalo mnostwo nadziei !
Na badaniach echa serca - wszystko idealne...
Zaczelam cieszyc sie ciaza, ale za 14tygodni wszystko sie okaże.triti, Cassie 65, efta lubią tę wiadomość
-
Wolfmama,
mozaika zdarza się niezwykle rzadko !!!!
Kiedyś doczytałam, że na około 6000 przypadków ciąż z wadą genetyczną około 15 było moziaką. Poszukaj chyba w okolicach końca lutego początku marca dużo się tu pisało w tym temacieNT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy; cc węzeł prawdziwy na pępowinie;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Chciałam podzielić się moja historia. Na badaniach prenatalnych NT 2,9. Ryzyko ze 1:84. Po teście pappa ryzyko praktycznie takie samo 1:86. Zrobiłam test Nifty wynik prawidłowy. Amniopunkcji nie robiłam. Na usg wszystkie narządy prawidlowe. Urodziłam ZDROWE dziecko mimo wysokiego NT.Nifty sie nie myliło. Takze samo podwyższone NT o niczym nie świadczy.
Miniaa, Anulka0407, admiralka lubią tę wiadomość
izu2016 -
Robiłam jeszcze echo serca dziecka-wynik tez prawidłowy. Polecam dr. Garwolińskiego jesli chodzi o usg w Warszawie (mega specjalista) on powiedzial mi w 16 tyg. ciąży ze dziecko jest zdrowe. U nas ZD mimo ryzyka 1:86 sie nie potwierdził. Wynik miałam tez zaniżony ze względu na wiek 36 lat. Trzymam kciuki za prawidłowe wyniki wszystkich dziewczyn które szukają informacji na tym forum- kilo miesięcy temu przeczytałam prawie caly ten watek szukając informacji o podwyższonym NT u dzieci.
Miniaa, Wolfmama lubią tę wiadomość
izu2016 -
Wolfmama wrote:Izu,ja co prawda NT 4.1-5mm ale trzymam sie nadziei,ze to jedyny marker nieprawidlowy,ktory jest psikusem
Jeśli tylko NT jest podwyższone to po moim przykładzie widac ze nie musi to świadczyć o chorobie genetycznej.Ważne tez jest dobre Usg żeby lekarz ocenił rozwój dzidziusia. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrzeizu2016 -
Cześć, opowiem po krotce mój problem bo raczej nikt nie jest w stanie z bliskich mnie zrozumiec. A cały czas rozmyślając o tym chyba zwariuje.
Byłamyś na belly jak staraliśmy się o drugie dziecko po poronieniu i po roku starań się udalo. Mam dwójkę pięknych i zdrowych dzieci 7 lat i roczek. Wszystko pięknie bez komplikacji.
Teraz 2 miesiące temu miła niespodzianka... Okazało się że będzie 3 dziecko. Po szoku przyszła radość.
Niestety we wtorek byłam na USG genetycznym gdzie dr. Zmierzył nt na 2,5mm i powiedział że poza tym ok ale on by zrobił jakieś dodatkowe badania.
Dziś zrobiłam test paapa i byłam na kolejnym USG genetycznym i Pani dr. Specjalista od patologii ciąży niestety poza tym stwierdziła że jest przepuklina pępkowa 7 mam i że raczej dzidziuś nie jest zdrowy. I podejrzewa wadę serca.
Świat mi się zawalił. Nie spodziewałam się takich wiadomości.
Dodam że wg wszystkich obliczeń dzisiaj to był 13t5d a na USG wyszedł 12. Gdzie we wtorek dzidziuś miał 7 cm a dzisiaj 6.5.
Czy któraś z Was miała doczynienia z taką diagnozą?
Jak to się wszystko skończyło?
Oczywiście dostałam skierowanie na cito do genetyka i na amniopunkcję. Strasznie się boje wszystkiego.
-
Elza, raczej mało prawdopodobne aby dziecko się zmniejszyło, raczej błąd pomiaru.
Wada serca może być operacyjna, nawet w łonie matki. Ja bym chyba poszła do jeszcze jednego lekarza na jeszcze jedno usg. Z tego co wiem na wynik amniopunkcji długo się czeka, jest jeszcze Nifty, robi się od ręki, wyniki do 9 dni roboczych, ja miałam równo po tygodniu.Miniaa lubi tę wiadomość
Synek 2010
Synek 2015
Synek tp 11 lutego 2018