Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Wolfmama-jak to jest z ta mozaika? Ja mam podobnie-tzn tez otrzymałam jedynie raport z amniopunkcji, że nie udało sie wyhodować tych 15 preparatów. Ale te które zdołali określić są prawidłowe. Pozytywny przysZedł również wynik FISH, więc nie przyjęłam się zbytnio tym brakiem wyniku amnio, zawierzylam w wynik fish, że urodze zdrową córkę. A teraz po Twoim poscie znów naszły mnie wątpliwości.
Dodam tylko ze u mnie kość nosowa byla hypoplastyczna i wyniki krwi wyszly źle, poza tym nt i serduszko-idealnie. Połówkowe też w porządku. -
MamaOla,
poszukaj na stronach z przełomu lutego i marca i poczytaj co pisała Biolog w tym temacie.NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy; cc węzeł prawdziwy na pępowinie;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
nick nieaktualny
-
Chabrowa super! Wiedziałam że będzie dobrze
Dziewczyny a ja też wczoraj urodziłam zdrowego bobasa!triti, Asiek2108, milmarta, Est, Anulka0407, Marsylia, efta, cudek2, admiralka lubią tę wiadomość
-
hej Dziewczyny, padam ze zmęczenia..
Nad wynikami testu Pappa przeszłam do porządku dziennego ale tak mnie lekarz w zeszłym tygodniu nastraszył, że teraz wychodze z siebie...
NT 1.5
beta 1,14 Mom
pappa 0.353 mom
w usg wszystko prawidlowe.
wiek 33 lata
ryzyko ZD podstawowe 1:351, skorygowane 1:382. Nie ma tragedii a jednak czuję się tak zgnębiona przez lekarza, który mi amnipunkcje proponował, że sama teraz już nie wiem co myśleć.
Dziś zrobiam NIFTY i czekam z niecierpliwością żeby znów się zacząć cieszyć ciążą no albo zacząć się szykować na tą gorszą opcję. -
Annias ja robilam Nifty przy wyniku 1:387. Pappa wyszła mi dobrze, ale za to Nt 2,5-2,6. Po 7 dniach roboczych, czyli dzis najwazniesze zdanie- nieprwidlosci nie sttwierdzono! Chłopiec:)
Badz dobrej mysli, dziwie sie ze amnio przy tym ryzyku Ci zaproponowal. -
annias wrote:hej Dziewczyny, padam ze zmęczenia..
Nad wynikami testu Pappa przeszłam do porządku dziennego ale tak mnie lekarz w zeszłym tygodniu nastraszył, że teraz wychodze z siebie...
NT 1.5
beta 1,14 Mom
pappa 0.353 mom
w usg wszystko prawidlowe.
wiek 33 lata
ryzyko ZD podstawowe 1:351, skorygowane 1:382. Nie ma tragedii a jednak czuję się tak zgnębiona przez lekarza, który mi amnipunkcje proponował, że sama teraz już nie wiem co myśleć.
Dziś zrobiam NIFTY i czekam z niecierpliwością żeby znów się zacząć cieszyć ciążą no albo zacząć się szykować na tą gorszą opcję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 20:25
Synek 2010
Synek 2015
Synek tp 11 lutego 2018
-
Miniaa wrote:Annias ja robilam Nifty przy wyniku 1:387. Pappa wyszła mi dobrze, ale za to Nt 2,5-2,6. Po 7 dniach roboczych, czyli dzis najwazniesze zdanie- nieprwidlosci nie sttwierdzono! Chłopiec:)
Badz dobrej mysli, dziwie sie ze amnio przy tym ryzyku Ci zaproponowal.
nO TO SUPER!! ja może doczekam do środy i zacznę dzwonić po wynikiJuż mi jest troche lepiej ale właśnie to lekarz mnie nastraszył. Wręcz wmawiał mi, podkreślał, że nie jest dobrze bo przecież wynik pośredni a nie niskie ryzyko. Jak powiedziałam, że amnipuncka to dla mnie zbyt duże ryzyko i nawet jeśli dziecko będzie z ZD to nie chcę usunąć ciąży to aż głos podniósł i tak mnie wmanewrował, że wyszłam stamtąd z płaczem w ogóle pewna, że bedzie ZD. Dopiero teraz jak o tym myślę to widzę, że nie powinien tak sie zachować. Szczególnie, że pappa-ok jest b. niskie ale to jedyny parametr, który wskazuje na jakąś nieprawidłowość.
Ja w pierwszej ciąży mialam beta 1.89 a pappa 0.58 mom a nawet mi przez myśl nie przeszlo, ze cos moze byc nie tak bo z racji wieku ryzyko podstawowe mialam 1:889 a skorygowane 1:1100. A wyniki same w sobie też nie były przecież zbyt dobre.
Cieszę się tylko, że to nie mój prowadzący bo ona na urlopie i niestety dopiero 29go do niej ide. W międzyczasie juz jestem umówiona na porządne USG 20go sierpnia no i czekam na Nifty z zapartym tchem. -
MamaOla ja nie wiem dokladnie o co chodzi z mozaika i nawet nie mam zamiaru zaglebiac sie w ten temat. Ciesze sie tymi prawidlowymi plytkami i wierze baaardzo bardzo bardzo mocno,ze bedzie szczesliwy final !
Jesli wszystko sie ulozy - bedzie Wiktoria - nasze male zwyciestwo ❤ -
Poród miałam bez komplikacji. Wszystko dobrze poszło. Tylko bardzo długo się akcja właściwie rozkrecala. Mam wpisane niby, że poród trwał 8.25h ale skurcze miałam o wiele dłużej. Od 8-15 rodzilam na oddziale bardzo mocne i bolesne skurcze. Ale jak już trafiłam na porodowce to wiedziałam, że będzie szybko po wszystkim. Same parte 25min. Zosia się urodziła 7.08 w trzydzieste urodziny mojego męża. Miała 9/10 pkt. Jeden pkt odjety za odcień skóry. Była lekko sina. Miała 3340g i 57cm. Teraz nawet nie pamiętam że przechodzilismy przez coś takiego jak amnio i pappa. Jakby to nie była nasza historia. Nie nasze przemyślenia..
Anulka0407, Storczyk31, triti, Est, Emma1, efta, admiralka lubią tę wiadomość
-
Witam,
Ja obecnie czekam na harmony i nie wiem jak dam radę jeszcze tydzieńnt 2,0,po teście papa ryzyko zd 1:117
wyniki po teście bhcg 2,652; pappa 0,534 mom. Pocieszam się tylko tym, że lekarz powiedzialy, że on na usg tego nie widzi i wszystko jest ok. Dostałam skierowanie na amino ale się nie zdecydowałam
-
Meggi31 wrote:Witam,
Ja obecnie czekam na harmony i nie wiem jak dam radę jeszcze tydzieńnt 2,0,po teście papa ryzyko zd 1:117
wyniki po teście bhcg 2,652; pappa 0,534 mom. Pocieszam się tylko tym, że lekarz powiedzialy, że on na usg tego nie widzi i wszystko jest ok. Dostałam skierowanie na amino ale się nie zdecydowałam