X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • MamaOla Debiutantka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolfmama-jak to jest z ta mozaika? Ja mam podobnie-tzn tez otrzymałam jedynie raport z amniopunkcji, że nie udało sie wyhodować tych 15 preparatów. Ale te które zdołali określić są prawidłowe. Pozytywny przysZedł również wynik FISH, więc nie przyjęłam się zbytnio tym brakiem wyniku amnio, zawierzylam w wynik fish, że urodze zdrową córkę. A teraz po Twoim poscie znów naszły mnie wątpliwości.
    Dodam tylko ze u mnie kość nosowa byla hypoplastyczna i wyniki krwi wyszly źle, poza tym nt i serduszko-idealnie. Połówkowe też w porządku.

• triti Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaOla,

poszukaj na stronach z przełomu lutego i marca i poczytaj co pisała Biolog w tym temacie.

NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
    cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy; cc węzeł prawdziwy na pępowinie;
    NIFTY = OK HARMONY = OK
    74diupjy62v7xsdv.png
  • chabrowa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Teoretycznie dzisiaj powinnam mieć wyniki. Nie wiem czy dzwonić czy nie. Z tego stresu to już mnie chyba wszystko boli!!!

• chabrowa Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki!!! Jest dobrze!!! Będzie chlopak! Przypominam moje wyniki NT 4,5 z testu pappa ryzyko 1:2!!!

Asiek2108, Kushina, Est, Amma, Miniaa, Anulka0407, Cassie 65, Marsylia, cudek2, admiralka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje !!! :))

Magia lubi tę wiadomość

• Miniaa Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super chabrowa!!!

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabrowa gratulacje!!! Nie ma nic wspanialszego jak otrzymać taki wynik:)
    Teraz już możesz psychicznie odpocząć ;)

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Miniaa Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiące Nifty, sprawdzcie proszę czy na samym wyniku od nifty widnieją Wasze dane kontaktowe- mail albo tel (trzeba było podac we formularzu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 16:55

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabrowa super! Wiedziałam że będzie dobrze :)

Dziewczyny a ja też wczoraj urodziłam zdrowego bobasa! :)

triti, Asiek2108, milmarta, Est, Anulka0407, Marsylia, efta, cudek2, admiralka lubią tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • triti Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65,

jak będziesz miała chwilę czekamy na relację :)

NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
    cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy; cc węzeł prawdziwy na pępowinie;
    NIFTY = OK HARMONY = OK
    74diupjy62v7xsdv.png
  • kadix Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje wyniki po pappie 1:10, wynik amniopunkcji: zdrowa dziewczynka :)

Anulka0407, Miniaa, Est, cudek2 lubią tę wiadomość

• Amma Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaa wrote:
    Dziewczyny robiące Nifty, sprawdzcie proszę czy na samym wyniku od nifty widnieją Wasze dane kontaktowe- mail albo tel (trzeba było podac we formularzu).
    U mnie nie ma.

Synek 2010 :-)
    Synek 2015 :-)
    Synek tp 11 lutego 2018
    zud30tc7q0aqwbww.png
  • annias Debiutantka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, padam ze zmęczenia..
    Nad wynikami testu Pappa przeszłam do porządku dziennego ale tak mnie lekarz w zeszłym tygodniu nastraszył, że teraz wychodze z siebie...
    NT 1.5
    beta 1,14 Mom
    pappa 0.353 mom

w usg wszystko prawidlowe.
    wiek 33 lata
    ryzyko ZD podstawowe 1:351, skorygowane 1:382. Nie ma tragedii a jednak czuję się tak zgnębiona przez lekarza, który mi amnipunkcje proponował, że sama teraz już nie wiem co myśleć.
    Dziś zrobiam NIFTY i czekam z niecierpliwością żeby znów się zacząć cieszyć ciążą no albo zacząć się szykować na tą gorszą opcję.

• Miniaa Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annias ja robilam Nifty przy wyniku 1:387. Pappa wyszła mi dobrze, ale za to Nt 2,5-2,6. Po 7 dniach roboczych, czyli dzis najwazniesze zdanie- nieprwidlosci nie sttwierdzono! Chłopiec:)

Badz dobrej mysli, dziwie sie ze amnio przy tym ryzyku Ci zaproponowal.

• Amma Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annias wrote:
    hej Dziewczyny, padam ze zmęczenia..
    Nad wynikami testu Pappa przeszłam do porządku dziennego ale tak mnie lekarz w zeszłym tygodniu nastraszył, że teraz wychodze z siebie...
    NT 1.5
    beta 1,14 Mom
    pappa 0.353 mom

w usg wszystko prawidlowe.
    wiek 33 lata
    ryzyko ZD podstawowe 1:351, skorygowane 1:382. Nie ma tragedii a jednak czuję się tak zgnębiona przez lekarza, który mi amnipunkcje proponował, że sama teraz już nie wiem co myśleć.
    Dziś zrobiam NIFTY i czekam z niecierpliwością żeby znów się zacząć cieszyć ciążą no albo zacząć się szykować na tą gorszą opcję.
    Miałam bardzo podobny wynik Pappa w pierwszej ciąży i synek jest zdrowy więc uszy do góry :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 20:25

Synek 2010 :-)
    Synek 2015 :-)
    Synek tp 11 lutego 2018
    zud30tc7q0aqwbww.png
  • annias Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaa wrote:
    Annias ja robilam Nifty przy wyniku 1:387. Pappa wyszła mi dobrze, ale za to Nt 2,5-2,6. Po 7 dniach roboczych, czyli dzis najwazniesze zdanie- nieprwidlosci nie sttwierdzono! Chłopiec:)

Badz dobrej mysli, dziwie sie ze amnio przy tym ryzyku Ci zaproponowal.

nO TO SUPER!! ja może doczekam do środy i zacznę dzwonić po wyniki ;) Już mi jest troche lepiej ale właśnie to lekarz mnie nastraszył. Wręcz wmawiał mi, podkreślał, że nie jest dobrze bo przecież wynik pośredni a nie niskie ryzyko. Jak powiedziałam, że amnipuncka to dla mnie zbyt duże ryzyko i nawet jeśli dziecko będzie z ZD to nie chcę usunąć ciąży to aż głos podniósł i tak mnie wmanewrował, że wyszłam stamtąd z płaczem w ogóle pewna, że bedzie ZD. Dopiero teraz jak o tym myślę to widzę, że nie powinien tak sie zachować. Szczególnie, że pappa-ok jest b. niskie ale to jedyny parametr, który wskazuje na jakąś nieprawidłowość.
    Ja w pierwszej ciąży mialam beta 1.89 a pappa 0.58 mom a nawet mi przez myśl nie przeszlo, ze cos moze byc nie tak bo z racji wieku ryzyko podstawowe mialam 1:889 a skorygowane 1:1100. A wyniki same w sobie też nie były przecież zbyt dobre.
    Cieszę się tylko, że to nie mój prowadzący bo ona na urlopie i niestety dopiero 29go do niej ide. W międzyczasie juz jestem umówiona na porządne USG 20go sierpnia no i czekam na Nifty z zapartym tchem.

• Wolfmama Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaOla ja nie wiem dokladnie o co chodzi z mozaika i nawet nie mam zamiaru zaglebiac sie w ten temat. Ciesze sie tymi prawidlowymi plytkami i wierze baaardzo bardzo bardzo mocno,ze bedzie szczesliwy final ! :-)
    Jesli wszystko sie ulozy - bedzie Wiktoria - nasze male zwyciestwo ❤

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród miałam bez komplikacji. Wszystko dobrze poszło. Tylko bardzo długo się akcja właściwie rozkrecala. Mam wpisane niby, że poród trwał 8.25h ale skurcze miałam o wiele dłużej. Od 8-15 rodzilam na oddziale bardzo mocne i bolesne skurcze. Ale jak już trafiłam na porodowce to wiedziałam, że będzie szybko po wszystkim. Same parte 25min. Zosia się urodziła 7.08 w trzydzieste urodziny mojego męża. Miała 9/10 pkt. Jeden pkt odjety za odcień skóry. Była lekko sina. Miała 3340g i 57cm. Teraz nawet nie pamiętam że przechodzilismy przez coś takiego jak amnio i pappa. Jakby to nie była nasza historia. Nie nasze przemyślenia..

Anulka0407, Storczyk31, triti, Est, Emma1, efta, admiralka lubią tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Ja obecnie czekam na harmony i nie wiem jak dam radę jeszcze tydzień:/ nt 2,0,po teście papa ryzyko zd 1:117 :( wyniki po teście bhcg 2,652; pappa 0,534 mom. Pocieszam się tylko tym, że lekarz powiedzialy, że on na usg tego nie widzi i wszystko jest ok. Dostałam skierowanie na amino ale się nie zdecydowałam :(

iv09gu1r9swezozr.png
  • annias Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi31 wrote:
    Witam,
    Ja obecnie czekam na harmony i nie wiem jak dam radę jeszcze tydzień:/ nt 2,0,po teście papa ryzyko zd 1:117 :( wyniki po teście bhcg 2,652; pappa 0,534 mom. Pocieszam się tylko tym, że lekarz powiedzialy, że on na usg tego nie widzi i wszystko jest ok. Dostałam skierowanie na amino ale się nie zdecydowałam :(
    Trzymaj sie!!! Wiem co czujesz i oby szybko Ci minelo. ja mialam jechac do rodzinki meza ale zostajemy w Lodzi i lipa straszna...mialam nadzieje, ze cos mi zajmie czas i nie bede miala kiedy myslec o wynikach... Ja juz dziś znów dzwoniłam ale wyników nie ma. jutro zadzwonie po 16 i mam nadzieję, że przed weekendem się dowiem..

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ