Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Edka85 no masakra jakaś. Jakbym miała wody i mała rosła jak trzeba to bym już się nie zdecydowała na amio.
Ja wiem że hipotrofia to nie koniec świata ale u mnie to jest już ciężka hipotrofia i prawie bezwodziewiec jakaś przyczyna tego stanu musi być, tylko jaka..
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Nic narazie sie nie dzieje, czekam na wizytę w szpitalu
2 tyg już minęło, jeszcze tydzień został.
Byłam w tamtym tyg u kardiologa, serduszko bez jakiś większych wad. Jedynie co to jedna komora jest większa od drugiej o 1 millimetr ... Lekarz stwierdził że nikt nie zwróciłby na to uwagi gdyby nie to że lekarze nie wiedza co małej jest i szukają już igły w stogu sianaWód nie było
Lekarze mi ostatnio powiedzieli że to dopuszczanie nic nie da i zniką po 24-48h i tak się stało
Także żyje w zawieszeniu..i czekam na usg i wyniki amio..
A co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 12:02
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
No ja do szpitala idę znowu morfologia mi poleciała ketony w moczu i szyjka się skraca więc bez rewelacji. Na razie jestem po usg lekarz nic nie widział ale w pon miam echo serca w Warszawie więc dopiero po tym coś będzie wiadomo. Dziecko nadal żyje więc jest nadzieja aby przeciągnąć jeszcze parę tyg i będą mogli rozwiązać ciąże oby szczęśliwie cały czas 3mam za was kciuki
-
Evli, już dawno temu mówiono o tym, że dziecko nie da rady. A jednak! I to już zaczęty 25 tc, a mała sobie doskonale radzi. Każdy tydzień to dużo dla dziecka, jeszcze z 4-5 tyg i będą mogli rozwiązać ciążę. Taki wcześniaczek spokojnie może przeżyć już bez mamy w inkubatorku
Evli lubi tę wiadomość
-
Witajcie kobietki, 2 dni temu otrzymałam wyniki pappa zrobiłam z racji wieku 35 lat. USG prenatalne wszystko jak najbardziej ok.a testy beta 4,522 MoM i PAPP-A 0,265 MoM. Ryzyko ZD 1:7 lekarz prowadzący doradził amnio i raczej w tym kierunku pójdziemy ale wczoraj skonsultowaliśmy wynik z innym lekarzem zrobił jeszcze raz usg i jak to stwierdził dla niego to dziecko wygląda na zdrowe. Kompletnie nie umiem sobie z tym poradzić...
-
Jania niestety decyzja należy do Was.
Jeśli chcesz być spokojna przez resztę ciąży i wiesz że chorego dziecka nie będziesz chciała przysłać na ten świat to radziłabym zrobić. Jeśli natomiast niezależnie od wyniku wiesz że mimo wszystko urodzisz i będziesz kochać tego brzdąca takim jakim jest to nie ma sensu.
Przy tym badaniu istnieje małe ryzyko poronienia ale nie wszyscy chcą podjąć to ryzyko.
Ja to już pobiłam wszystkie rekordy, bo robiłam i biopsje kosmowki i amniopunkcje i nie mam żadnych powikłań po tych zabiegach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 19:17
Jania lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Jania niestety decyzja należy do Was.
Jeśli chcesz być spokojna przez resztę ciąży i wiesz że chorego dziecka nie będziesz chciała przysłać na ten świat to radziłabym zrobić. Jeśli natomiast niezależnie od wyniku wiesz że mimo wszystko urodzisz i będziesz kochać tego brzdąca takim jakim jest to nie ma sensu.
Przy tym badaniu istnieje małe ryzyko poronienia ale nie wszyscy chcą podjąć to ryzyko.
Ja to już pobiłam wszystkie rekordy, bo robiłam i biopsje kosmowki i amniopunkcje i nie mam żadnych powikłań po tych zabiegach.
Co u Ciebie, jak z wodami, jak maleństwo? -
Jania wrote:Witajcie kobietki, 2 dni temu otrzymałam wyniki pappa zrobiłam z racji wieku 35 lat. USG prenatalne wszystko jak najbardziej ok.a testy beta 4,522 MoM i PAPP-A 0,265 MoM. Ryzyko ZD 1:7 lekarz prowadzący doradził amnio i raczej w tym kierunku pójdziemy ale wczoraj skonsultowaliśmy wynik z innym lekarzem zrobił jeszcze raz usg i jak to stwierdził dla niego to dziecko wygląda na zdrowe. Kompletnie nie umiem sobie z tym poradzić...
Jania lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:Co u Ciebie, jak z wodami, jak maleństwo?
Wód nie mam już od 2 miesięcyMała sobie jakoś radzi w tych warunkach. Czekam na usg, mam we wtorek, mam wielka nadzieje że nadal walczy i że urosła
czekam również na mikromacierze z amio
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Wód nie mam już od 2 miesięcy
Mała sobie jakoś radzi w tych warunkach. Czekam na usg, mam we wtorek, mam wielka nadzieje że nadal walczy i że urosła
czekam również na mikromacierze z amio
To aż niemożliwe, że nie masz wód - musi coś być skoro mała się rozwija. Dla mnie to mała wojowniczka i mam głębokie przekonanie, że wszystko będzie u Was OK! Daj znać proszę po badaniach, bo często się zastanawiam co tam u Ciebie. Powiedz też jak się czujesz psychicznie? Jakbyś chciała się wyżalić czy ponarzekać to śmiało, czasem brakuje kogoś do ponarzekania, więc jak poczujesz chęć i potrzebę to wal śmiało.
Smutnamiss wrote:Echo mam w pon potem idę do szpitala... Nie chcę ale muszę dodatkowo mam problemy z cukrem nic jeść nie moge bo skacze skubany
Lekarze wspominali Ci coś o diecie keto, a propos tego cukru?Evli lubi tę wiadomość
-
Leira wód mam 7 milimetrów..czyli tyle co nic
Moj stan psychiczny jest różny, jak Mała się rusza to myśle pozytywnie że może jeszcze wszystko się ułoży i sobie z nią gadam, a jak siedzi cicho to już mam czarne myśli. Do tego chyba macica zaczyna mi się stawiać (tak mi się wydaje?), czasem robi mi się jakaś taka twarda gula. Niby wyczytałam że po 20 tyg może się to zdarzać ale oczywiście nastepne zmartwienie do kompletu
Smutnamiss trzymam kciuki za ciebie i Malutka, napewno będzie dobrzeA tak na boku to ja miałam badany cukier i morfologię tylko na samym początku ciąży, także nawet nie wiem czy jest ok 😬
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Leira wód mam 7 milimetrów..czyli tyle co nic
Moj stan psychiczny jest różny, jak Mała się rusza to myśle pozytywnie że może jeszcze wszystko się ułoży i sobie z nią gadam, a jak siedzi cicho to już mam czarne myśli. Do tego chyba macica zaczyna mi się stawiać (tak mi się wydaje?), czasem robi mi się jakaś taka twarda gula. Niby wyczytałam że po 20 tyg może się to zdarzać ale oczywiście nastepne zmartwienie do kompletu
Smutnamiss trzymam kciuki za ciebie i Malutka, napewno będzie dobrzeA tak na boku to ja miałam badany cukier i morfologię tylko na samym początku ciąży, także nawet nie wiem czy jest ok 😬
Wytrwałyście już prawie 25 tygodni razem, jeszcze tylko 12 i już będzie można spokojnie rozwiązać ciążę. Dużo nie zostało, dacie radę dziewczyny!Evli lubi tę wiadomość
-
Smutnamiss wrote:Jestem na diecie z niskim Ig wykluczyłamwęglowodany i ponoć głodze dziecko bo ketony w moczu miotam się.
Co zjadasz przykładowo w ciągu dnia?
PS. Na tym etapie dziecku wystarczy, że zjesz 200-300 kcal więcej dziennie (jedna kanapka), żeby odżywić dziecko, więc nie wierz w żadne głodzenie, no chyba, że sama jesz tylko 1000 kcal dziennie, ale to i tak nie ma znaczenia, bo organizm najpierw odżywia dziecko, a potem matkę, więc ewentualne niedobory mogą się odbić wyłącznie na Tobie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 20:50