X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę, by nie zwariować 😉 Czekam na wyniki Sanco... Pobranie było w poniedziałek...

relg6iyem5hi69f7.png
  • fulloflead Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dostałam wyniki panoramy, ryzyka bardzo niskie, płeć żeńska. było warto zainwestować w święty spokój.

silent, mmalibu lubią tę wiadomość

ckai9jcgh1ucm7n8.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś miałam pobrana krew na test Nace - jedzie krew do Hiszpanii... około tygodnia na wyniki.. piszę, żeby nie zwariować.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • apatia Debiutantka

Wysłany: 4 lipca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    ja dziś miałam pobrana krew na test Nace - jedzie krew do Hiszpanii... około tygodnia na wyniki.. piszę, żeby nie zwariować.
    Ja wynik Nace miałam już po 4 dniach od dotarcia krwi do lab. Na mailu. Trzymam kciuki za dobre wyniki. Każda z Nas tu pisał A żeby nie zwariować i przechodziła to samo...
    Przy okazji spieszę tylko donieść, że u Nas Nace z niczym się nie mylił, 26 czerwca na świat przyszedł chłopiec Adaś bez wad genetycznych, którymi straszył w mnie Pani genetyk ;) od wczoraj jesteśmy w domu i cieszymy się sobą . Dziękuję Wam za wsparcie w trudnych chwilach ♡♡♡

silent, mmalibu, Vella83, Evli lubią tę wiadomość

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisałam w mojej grupie, ale tutaj też muszę - Sanco, zdrowy chłopak 😉 I dla przypomnienia - pappa 0,4.

Vella83, Evli lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytające wątek - warto zrobić pappa i hcg niezależnie od wieku. Dotarły do mnie smutne wieści teraz... Nie straszę, ale uczulam. Moja kuzynka, lat 22, mąż 24. Pierwsze dziecko, usg idealne. Nic co by podpadlo. W dniu usg pobranie krwi - płacili... Za tydzień telefon, że mają przyjść na konsultacje. Pappa 0,4, a hcg 2,7. Ryzyko wady wzrosło ogromnie... Zdecydowali się po rozmowie z lekarzem prowadzącym i genetykiem na amniopunkcję, głównie ze względu na pieniążki. Wynik - zespół downa... Byli w ciężkim szoku, bo ryzyko po samym usg znikome, kuzynka szczupła, niepaląca, zapłodnienie naturalne itd. Córeczka podjęła decyzję za nich i zmarła 1,5 tygodnia później. Czekają na wyniki, ale prawdopodobnie serduszko przestało bić. Smutna historia 😞 Natomiast już nigdy nie podpisze się pod słowami, że pappa to statystyka i wyciąganie kasy...

edwarda20, Evli lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Dziewczyny czytające wątek - warto zrobić pappa i hcg niezależnie od wieku. Dotarły do mnie smutne wieści teraz... Nie straszę, ale uczulam. Moja kuzynka, lat 22, mąż 24. Pierwsze dziecko, usg idealne. Nic co by podpadlo. W dniu usg pobranie krwi - płacili... Za tydzień telefon, że mają przyjść na konsultacje. Pappa 0,4, a hcg 2,7. Ryzyko wady wzrosło ogromnie... Zdecydowali się po rozmowie z lekarzem prowadzącym i genetykiem na amniopunkcję, głównie ze względu na pieniążki. Wynik - zespół downa... Byli w ciężkim szoku, bo ryzyko po samym usg znikome, kuzynka szczupła, niepaląca, zapłodnienie naturalne itd. Córeczka podjęła decyzję za nich i zmarła 1,5 tygodnia później. Czekają na wyniki, ale prawdopodobnie serduszko przestało bić. Smutna historia 😞 Natomiast już nigdy nie podpisze się pod słowami, że pappa to statystyka i wyciąganie kasy...

ja wierzę w historię i mam mnóstwo pokory i szacunku czytając ją. Okres oczekiwania jest katorgą dla mnie i biorę wszystkie możliwości pod uwagę łącznie z przerwaniem ciąży. Zrozumie mnie osoba, która też czeka i nie wie czego się spodziewać. Jestem po konsultacji z genetykiem, która nie mówiła: wszystko bedzie dobrze, zawsze jest dobrze, pappa sie myli etc..mówiła faktami i konkretami. Nie ma reguł,znaków na niebie etc..czasem jest pech, czasem tak wychodzi i to nawet przy idealnym usg. Trzyma kciuki i ma nadzieję,że bedzie ok ale..ryzyko nie pojawia się znikąd. Mam wsparcie w mężu, który patrzy trzezwo i nie pozwala mi na panikę - mówi: zrobilismy wszystko co mogliśmy,jezeli dziecko jest chore to nie jest to nasza wina ani jego ani moja.Jak dostaniemy wyniki zadecydujemy co dalej - wspólnie. U nas ryzyko jest 1:200 i 1:400 (dla T 13 i T 18). Zespół D wyszedł z niskim ryzykiem. Lekarka powiedziała jasno: jezeli sie to potwierdzi to to do 21 tygodnia mamy prawo na decyzje. Trzymam za nas kciuki.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella ja również trzymam za Was mocno kciuki i czekam na wieści. Dobrze, że macie z mężem rozsądne i dobre podejście.

Vella83 lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu - dzieki! - każde kciuki potrzebne. Dam znać.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Kulkakulka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicie o Nifty pro? Za tydzień jestem umówiona. Ktoś robił?

5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg :( Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KulkaKulka - mówisz o tym tescie rozszerzonym?

relgx1hpi2zbw8vm.png

Wysłany: 5 lipca 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Nifty rozszerzony

5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg :( Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulkakulka wrote:
    Tak, Nifty rozszerzony

Jeżeli jest u Ciebie ryzyko tych rzadkich chorób to warto zrobić dla spokoju -wersja podstawowa jest wystarczajaca jezeli jest ryzyko tych głownych trzech trisomii - tak było ze mną. Genetyk powiedziała mi o dwóch testach: podstawowym i rozszerzonym i stwierdziła ze wersja basic wystarczy.
    Dla spokoju zapytaj specjalisty, który zna Twoją historię i wszystkie wyniki.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn czekajacych lub juz po testach: czas oczekiwania jest bardzo trudny - napiszcie czy wy tez biezecie/brałyście pod uwagę że może się nie udać i staniecie przed najtrudniejszą decyzją. Cz tylko była myśl bedzie dobrze..
    Ja mam wszystkie mysli - te najgorsze tez i cieżko się trzymam..chyba staram sie oswoić wszystkie mozliwosci.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam Panoramę wyszla ok w 34 tyg jest za duza glowka za duze lozysko i za dużo wód i oczywiscie strasza genetyką zaluje ze nie zrobilam amnio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 11:16

27a73b5519.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 czas oczekiwania był ciężki. Też miałam różne myśli, co będzie jeśli okaże się że dziecko jest chore.. Pomagało mi zdjęcie małej z usg, wpatrywalam się w nie i mówiłam sobie że nie "tą piękna buźka" nie może być chora.
    Vella ryzyka u Ciebie sa niskie, trzeba być dobrej myśli :) trzymaj się!

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss moje łożysko też było grube 80mm a wód nie miałam.
    U mnie amnio i biopsja była ok a lekarze nawet teraz po narodzinach straszą bo nie rozumieją przebiegu mojej ciąży i mówią że amnio wszystkich chorób nie wykrywa.. :/
    Takze jedynie co pozostaje to myśleć pozytywnie ;)

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem też i dobrej myśli. Ale w domu atmosfera masakra - temat ciąży normalnie umarł. Boimy się z mężem rozmawiać, o planowaniu, remontach czy radości nie ma mowy... po prostu tak jakby tego nie było. Dla mężczyzny to też trudne..

relgx1hpi2zbw8vm.png

Wysłany: 6 lipca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam raczej skomplikowaną historię ginekologiczną łącznie z własną genetyką i męża... Nifty pro to raczej podstawa dla mojej ciąży. Długo czekałyście na wynik?

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulkakulka - róznie dziewczyny pisały do tej pory - 4 dni/tydzien/10 dni/13 dni.. ja robiłam test w srode i to juz dla mnie cała wiecznosc. Mozliwe że we wtorek juz coś bede wiedziec- wynik wpiszą w system i bede mogła sprawdzic on line - ale wg producenta 14-21 dni trzeba czekac (!!??).. ciężko powiedzieć.

Jeżeli macie taką sytuację z mężem to nie zastanawiaj się tylko bierz rozszerzone. Dla mnie sytuacja byłaby jasna. Jak wyszło ryzyko u mnie to z mężem nie zastanawialiśmy nad niczym innym tylko test był oczywisty i koszty nie grały roli - chociaż są duże. Gdyby lekarz doradził pro szłabym na pro.

Kulkakulka lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ