X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jestes juz po pappie? czy nawet sie za to nie zabierasz i od razu idziesz na test?

Kulkakulka lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella a powiedz mi, czy te pozostałe choroby, które wykrywa nifty pro uprawniają do przerwania ciąży? U mnie w rodzinie jest rdzeniowy zanik mięśni. I najlepszy test z krwi nie ma opcji wykrycia tego. Jedynie amniopunkcja, ale skierowana konkretnie na tą chorobę. Niestety Polska wciąż jest w tyle... Ja robiłam Sanco, ale to podstawowe trisomie i robią w Warszawie. Czekałam 4 dni na wyniki.

Vella83 lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalibu - zabiłaś mnie pytaniem, nawet nie pomyslałam na temat innych chorób tak bardzo zafiksowałam sie na trisomii.
    Genetyk i moja ginka rozpisując mi etapy diagnostyki zawsze mówiły o amniopunkcji jako o ostatnim kroku przed ewentualnym przerwaniem ciazy bo daje 100 % info o chorobie - ale nie wiem które choroby wykrywa oprócz tych podstawowych. No i kiedy mozna przerwać - czy zespołu Downa tez dotyczy czy tylko tych letalnych..Czytaj w info producenta lub dzwon do lekarki.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Mmalibu - zabiłaś mnie pytaniem, nawet nie pomyslałam na temat innych chorób tak bardzo zafiksowałam sie na trisomii.
    Genetyk i moja ginka rozpisując mi etapy diagnostyki zawsze mówiły o amniopunkcji jako o ostatnim kroku przed ewentualnym przerwaniem ciazy bo daje 100 % info o chorobie - ale nie wiem które choroby wykrywa oprócz tych podstawowych. No i kiedy mozna przerwać - czy zespołu Downa tez dotyczy czy tylko tych letalnych..Czytaj w info producenta lub dzwon do lekarki.
    Tak się zastanawiałam jak stałam przed wyborem testu nipt. Bo wiem, że ciążę z podstawowymi trisomiami można przerwać, ale właśnie poczytałam o tych pozostałych chorobach i niektóre z nich ludzie mają i nawet nie wiedzą 😉 Aczkolwiek pewnie warto zrobić dla samej wiedzy.

relg6iyem5hi69f7.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Smutnamiss moje łożysko też było grube 80mm a wód nie miałam.
    U mnie amnio i biopsja była ok a lekarze nawet teraz po narodzinach straszą bo nie rozumieją przebiegu mojej ciąży i mówią że amnio wszystkich chorób nie wykrywa.. :/
    Takze jedynie co pozostaje to myśleć pozytywnie ;)
    U mnie lozysko ma 75mm a afi 23 glowka 4 tyg wieksza no i zaczyna sie horror do konca juz szpital

27a73b5519.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss ale wcześniej rozmiary były ok i teraz nagle główka większa? Co mówią lekarze?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doklasnie wszystko bylo ok takze na pierwszym usg w szpitalu na kolejnym dwa dni i tydzien poźnuej dochodzilo sukcesywnie problemów

27a73b5519.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss mam nadzieję że wszystko się ułoży i córeczka będzie zdrowa, przecież wszystko dobrze było. Co lekarze mówią na temat główki?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze za duza o 4 tyg i ze im sie nie podobanic nie wiem mam lezec do urodzenia codziennie ktg

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Ze za duza o 4 tyg i ze im sie nie podobanic nie wiem mam lezec do urodzenia codziennie ktg

Mój synek miał ok tyle tygodni za duży brzuch. Urodził się całkowicie normalny i proporcjonalny. Wiele dziewczyn ma ten "problem", że na USG jakaś część ciała wychodzi za duża lub za mała, wszystkie się stresują, a z dzieckiem jest OK.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella nadal czekacie?

relg6iyem5hi69f7.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalibu,nadal..jestem już w stanie załamania.dzis jest 4dzien roboczy,nie liczę weekendu..wczoraj wyjechaliśmy wyjechaliśmy na wakacje i zamiast korzystać czekam na wyniki.jak tylko coś dostanę dam znac

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Mmalibu,nadal..jestem już w stanie załamania.dzis jest 4dzien roboczy,nie liczę weekendu..wczoraj wyjechaliśmy wyjechaliśmy na wakacje i zamiast korzystać czekam na wyniki.jak tylko coś dostanę dam znac
    Trzymam kciuki !!! Ja dostałam swój wynik wczoraj tydzień wcześniej ;) wszystko ok ryzyko niskie płeć męska;)

Vella83, silent lubią tę wiadomość

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki, wszystko ok!!!!!!!!!!niskie ryzyko każdej z trisomii i potwierdzony chlopak. Tel dostałam na plaży i wybuchnelam niepowstrzymanym placzem że szczęścia. Najtrudniejszy tydz w moim życiu.

Evli, Leira, apatia, silent lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella super!!! ❤️

Vella83 lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss jak sie czujesz? Jak córeczka?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze w szpitalu dzis skonczyłam 36 tydz wód przybywa łożysko duze o dziecku nic lekarz nie mówi a ja boje sie pytac glowa i brzuch o prawie 2 tyg za duze mala wazy ponad 3kg ja sie czuje dobrze ciazy nie odczuwam strasza wadami genetycznymi a ja umieram ze strachu

27a73b5519.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss widzisz u mnie Mała była za mała i też straszyli.. Ale Ty mialas problemy z cukrami? A przy nich przecież często dziecko jest większe.
    Moje łożysko było też niby duże, grube a teraz w badaniu histopatologicznym mam napisane hipotroficzne... 🤔 I weź tu coś zrozum..
    Trzymaj się, kurcze nie tak powinna wyglądać ciąża.. życzę dużo siły i myśl pozytywnie, musi być dobrze!

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Smutnamiss widzisz u mnie Mała była za mała i też straszyli.. Ale Ty mialas problemy z cukrami? A przy nich przecież często dziecko jest większe.
    Moje łożysko było też niby duże, grube a teraz w badaniu histopatologicznym mam napisane hipotroficzne... 🤔 I weź tu coś zrozum..
    Trzymaj się, kurcze nie tak powinna wyglądać ciąża.. życzę dużo siły i myśl pozytywnie, musi być dobrze!
    Mam cukrzyce jestem na diecie wiec istnieje taka opcja mysle ze ze 2 tyg i mnie pokroją

27a73b5519.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Tydzień temu miałam pobieraną krew na test Panorama. Wczoraj telefon - konieczne jest ponowne pobranie krwi, ponieważ w próbce zrobił się skrzep i nie da się jej badać. Czyli znowu czekanie od początku... pytałam się pani w lab czy ja jestem jakiś przypadkiem jeden na milion, że takie coś mi się wydarzyło, to stwierdziła, ze tak czasem jest. Kazała wypić przed badaniem więcej wody. Słyszałyście kiedyś o takiej sytuacji?
    Ech... najgorzej że znowu muszę czekać ;(

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ