Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Qastera, zadzwoń do swojego gabinetu i poproś o przesłanie na maila raportu z laboratorium- tam będziesz miała napisane czarno na białym jaki jest powód ponownego pobrania.
Zbyt mała ilość płodowego DNA może martwić ale nie musi, a przede wszystkim nie wiesz czy taki jest powód braku wyniku! Może po prostu próbka wykrzepiła, albo nie spełnia innych warunków testu.
Słyszałam że przy SANCO wyjątkowo często laboratorium odsyła ze względu na "nieprawidłowe pobranie".I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
Dziewczyny, mam wynik nifty. Dokładnie tydzień po pobraniu krwi doleciał. Zasadniczo jeszcze nie mam wyliczonych ryzyk z pappa (zaraz się dowiem) ale huk z tym. Nifty wyszedł dobrze! Mam zdrową dziewczynkę i pomimo hepaeyny udało soe zrobić badanie. Czuje OLBRZYMIĄ ulgę.
Edit ryzyko zd z pappa 1:32. Nie kumam tego badania...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 17:58
silent lubi tę wiadomość
2011- cb,
2012.09- poród, jest Marcel!,
2015.07- cb,
2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani
2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270 -
Kulkakulka wrote:Dziewczyny a co sądzicie o Nifty pro? Za tydzień jestem umówiona. Ktoś robił?
Hej.Widzialam w Twoich postach,ze u Twojego M wystepuje translokacja.U mojego rowniez,ale na 3 i 5 chromosomie.Na FB jest grupa,balanced translocation support group.Jest wielu ludzi,jak rowniez ich historie oraz spis translokacji.Te historie naprawde daja duza nadziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 21:37
AMH 1.41
On:nieprawidlowy kariotyp,trans.wzajemna zrown.na chrom. 3 i 5
Morfologia 2%,6%,0% -
Mahatma wrote:Hej.Widzialam w Twoich postach,ze u Twojego M wystepuje translokacja.U mojego rowniez,ale na 3 i 5 chromosomie.Na FB jest grupa,balanced translocation support group.Jest wielu ludzi,jak rowniez ich historie oraz spis translokacji.Te historie naprawde daja duza nadzieje
-
Odebralam wynik Harmony i jest prawidlowy 🙂 i bedzie dziewczynka 💛
Oranda z pappy ryzyko tez mialam wysokie 1:229. Mam nadzieje ze Harmony nie klamie choc wiem ze to 99% pewnosci i ten 1% gdzies tam sie tli...silent, mmalibu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOranda wrote:Dziewczyny, mam wynik nifty. Dokładnie tydzień po pobraniu krwi doleciał. Zasadniczo jeszcze nie mam wyliczonych ryzyk z pappa (zaraz się dowiem) ale huk z tym. Nifty wyszedł dobrze! Mam zdrową dziewczynkę i pomimo hepaeyny udało soe zrobić badanie. Czuje OLBRZYMIĄ ulgę.
Edit ryzyko zd z pappa 1:32. Nie kumam tego badania... -
syllwia91 wrote:To zastrzyki z heparyny wpływają na to badanie jakoś?
Tu jest jedno zdanie https://testyprenatalne.pl/tematy/przeciwwskazania
No ale ja zrobilam badanie po braniu 3 miesiace heparyny i 4 h po zastrzyku i wyszlo więc to pewnie zależy od niewiadomoczego.syllwia91 lubi tę wiadomość
2011- cb,
2012.09- poród, jest Marcel!,
2015.07- cb,
2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani
2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270 -
nick nieaktualnyDziewczyny zdecydowałam się też na nifty, co prawda usg prenatalne mam w środę dopiero ale mój lekarz już widzi za duża wartość nt i tak mnie tym załamał że stwierdziłam że muszę to zrobić... Jakkolwiek wyjdzie usg no i idę w poniedziałek na pobranie krwi. Mam nadzieje na dobry i szybki wynik🙏
-
nick nieaktualny
-
Olalasz wrote:Dziewczyny z Warszawy. Czy długi jest czas od zapisów do testu?
nie słyszałam żeby trzeba było się zapisywać... -
aprill wrote:Ja się nie zapisywałam, po prostu poszłam i powiedziałam że chcę zrobić test Harmony, położna wypełniła formularz, pobrała krew i tyle
nie słyszałam żeby trzeba było się zapisywać...A gdzie robiłaś?
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
Olalasz wrote:Dzieki
A gdzie robiłaś?
Syllwia super ze wszystko w porzadku 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 13:19
-
syllwia91 wrote:
Ile czasu czekałaś na wynik?
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero.