Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Martka89 wrote:Jeśli jesteś doświadczona w temacie to powiedz mi ile realnie trzeba się maksymalnie oszczędzać?
Czy po czasie największego ryzyka można wrócić do normalnego funkcjonowania? -
canhota wrote:A czy zwykla amniopunkcja wykrywa? Jakiekolwiek badanie wykrywa? A co z chorobami 1genomowymi?
Badanie metodą aCGH nie wykrywa zrównoważonych translokacji inwersji (które nie skutkują występowaniem patologii klinicznej) oraz mozaikowisci niewielkiego stopnia ani mutacji punktowych i disomii jednorodzicielskiej. Wynik badania metodą ACGH nie umożliwia identyfikacji mutacji w genach odpowiadających za choroby monogenowe, ani choroby uwarunkowane wieloczynnikowo. -
Aneta8 wrote:Jutro mijają 3 tygodnie i mam wizytę u mojej pani dr. Zobaczymy czy wszystko się tam oczyściło. Jeszcze delikatnie plamię, ale zaczęłam czuć jajniki więc może idzie owulacja?
Czekamy na wyniki kariotypów. Jeśli wyjdą dobrze, odpuszczamy badanie zarodka i w maju chcemy wracać po naszą śnieżynkę 💙
Trzymam kciuki, aby z Waszej Śnieżynki przyszłedł na świat zdrowy noworodzio!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 19:39
Aneta8 lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Hej pisałam jakiś czas temu , miałam powikłania po amniopunkcji ,doszło u mnie do i fekcji wewnetrzmacicznej ,ostrzegam naprawde jeśli nie musicie nie róbcie amnio , test nifty jest bardzo wiarygodnym badaniem moim zdaniem i wystarczającym jeśli wychodzi prawidłowo ,ja muszę żyć z tą decyzją teraz , i gdybym nie zrobiła amnio cieszylabymn się zfrowa córka .Smutna
-
Pejka1234 wrote:Hej pisałam jakiś czas temu , miałam powikłania po amniopunkcji ,doszło u mnie do i fekcji wewnetrzmacicznej ,ostrzegam naprawde jeśli nie musicie nie róbcie amnio , test nifty jest bardzo wiarygodnym badaniem moim zdaniem i wystarczającym jeśli wychodzi prawidłowo ,ja muszę żyć z tą decyzją teraz , i gdybym nie zrobiła amnio cieszylabymn się zfrowa córka .url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Marcelina715 wrote:Trzymam kciuki, aby z Waszej Śnieżynki przyszłedł na świat zdrowy noworodzio!
Dziękuje!
Status po wizycie - jeszcze jakieś drobne pozostałości tkanek są w macicy, powinno się wszystko oczyścić podczas okresu. Dobrze czułam ze owulacja idzie, bo mam z lewej strony pęcherzyk. Endometrium tez ładnie wyglada. Rano przed wizytą zrobiłam test ciążowy, żeby zobaczyć czy beta spada i widać było jeszcze bardzo delikatną kreseczkę.
Cieszę się, że organizm wraca do normy 🙂 -
canhota wrote:Dodalam Cię jako koleżankę. Na privie chyba mozna wysylac
[email protected] -
Aneta8,
To dobra wiadomość. Daj znać jak będziesz wiedziała kiedy transfer - będziemy trzymać kciuki.
Pejka1234,
Tak bardzo mi przykro To straszne, co Cię spotkało.
Na różowej stronie Ovufriend są grupy wsparcia. Odezwij się do nich, jeśli czujesz taką potrzebę.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Pejka1234 wrote:Hej pisałam jakiś czas temu , miałam powikłania po amniopunkcji ,doszło u mnie do i fekcji wewnetrzmacicznej ,ostrzegam naprawde jeśli nie musicie nie róbcie amnio , test nifty jest bardzo wiarygodnym badaniem moim zdaniem i wystarczającym jeśli wychodzi prawidłowo ,ja muszę żyć z tą decyzją teraz , i gdybym nie zrobiła amnio cieszylabymn się zfrowa córka .❤Ada&Pola❤
-
Pejka to okropne co Cię spotkało 😔 bardzo współczuje..
Ja znowu się zastanawiam czy w kolejnej ciąży, nie robić amniopunkcji dla swojego spokoju. Strach, że sytuacja z wadą genetyczną się powtórzy jest ogromny 😟 choć planuję też zrobić test nieinwazyjny najszybciej jak to będzie możliwe, jeszcze przed prenatalnymi.sercewplecaku lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Pejka to okropne co Cię spotkało 😔 bardzo współczuje..
Ja znowu się zastanawiam czy w kolejnej ciąży, nie robić amniopunkcji dla swojego spokoju. Strach, że sytuacja z wadą genetyczną się powtórzy jest ogromny 😟 choć planuję też zrobić test nieinwazyjny najszybciej jak to będzie możliwe, jeszcze przed prenatalnymi.INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko 7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać )
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
dziewczyny byłam dziś u genetyka i hymmm zostałam zrównana z ziemią...
on do mnie że tylko amniopunkcja ja że chcę sanco , on ze to tylko statystyka i nic mi nie powie w moim przypadku ... ze mam duże ryzyko 18 trisomi wrrrrrrrrr oczywiście zapisłał mnie na amio w poniedziałek a ja jednak podjęłam decyzję że robię na razie sanco lub nitfy !!! dla przypomnienia 1:196 wynik papaINVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać )
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
-
Atena000 wrote:a teraz robiłaś nieinwazyjny ? czy od razu amio?
Atena, ja miałam ryzyko z PAPPY T21 1:4 i dwóch lekarzy i pani z SANCO powiedzieli, że w moim przypadku testy nieinwazyjne nic nie wniosą, tylko konieczna jest amniopunlcja. -
Aneta8 wrote:Atena, ja miałam ryzyko z PAPPY T21 1:4 i dwóch lekarzy i pani z SANCO powiedzieli, że w moim przypadku testy nieinwazyjne nic nie wniosą, tylko konieczna jest amniopunlcja.INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
-
Atena000 wrote:aaa ok bo nie wiedziałam jaka sytuacja.. tu też mnie namawiają na amio ale boję się tym bardziej że mam 9 miesięczne bobo w domu
Rozumiem, no to nie jest na pewno łatwa decyzja, zawsze istnieje pewne ryzyko powikłań. Choć u mnie wszystko przebiegło bardzo dobrze i zupełnie nic się nie działo.