X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajakowe wrote:
    Aneta, i jak sytuacja? ☺️

Beta z wczoraj 75,4 🧡 jutro i w piątek powtarzam 💪🏻

Ty jeszcze w pakiecie? ☺️

Martka89 lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • kajakowe Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Beta z wczoraj 75,4 🧡 jutro i w piątek powtarzam 💪🏻

Ty jeszcze w pakiecie? ☺️

Ale cudownie!❤️ strasznie się cieszę!
    Taaa...termin na dziś a dzieć nic sobie z tego nie robi...Pewnie ma charakter oo starym, to mogę sobie mówić a mówić 😂 jedynie mam dzisiaj więcej skurczy przepowiadających niż zazwyczaj, wcześniej miałam ich niewiele... czas już kończyć to All inclusive 😂😂 idę dziś na dodatkową wizytę do luxmedu, może uda mi się wybłagać masaż szyjki 😂

• Nalia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po wizycie. Nie mierzylismy małej, tylko szyjkę i bicie serca. Szyjka długa, zamknieta, 3.9cm. Serce 154. Niepokoi trochę przepływ krwii w pępowinie, blisko górnej granicy, choć gin uważa, że niebawem powinien zacząć spadać i przyjść za 2 tyg na pomiary dziecka + zobaczymy jak ten przepływ. Strasznie się martwię, żeby z małą było wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 21:31

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kajakowe Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, spokojnie kochana. Wszystko będzie dobrze. To że jest blisko granicy nie oznacza, że jest nieprawidłowy ☺️
    Ja byłam dziś w luxmedzie i ginka mówi że nie ma za bardzo co masować bo z szyjki zostało ok.1cm. Nadal miękka i rozwarcie na 2 palce także czekamy. Stwierdziła że moje łożysko wygląda jakbym paliła paczkę fajek dziennie 😮 jutro idę na normalną wizytę prywatną i ktg, mam nadzieję że przepływy będą ok bo ta dziś nie sprawdzała

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajakowe wrote:
    Nalia, spokojnie kochana. Wszystko będzie dobrze. To że jest blisko granicy nie oznacza, że jest nieprawidłowy ☺️
    Ja byłam dziś w luxmedzie i ginka mówi że nie ma za bardzo co masować bo z szyjki zostało ok.1cm. Nadal miękka i rozwarcie na 2 palce także czekamy. Stwierdziła że moje łożysko wygląda jakbym paliła paczkę fajek dziennie 😮 jutro idę na normalną wizytę prywatną i ktg, mam nadzieję że przepływy będą ok bo ta dziś nie sprawdzała

Będzie dobrze! A Mała pewnie chciała poczekać, żeby nie mieć urodzin w dzień dziecka, bo to kijowo z prezentami 😅 na pewno już zaraz się spotkacie 🥰

Ja powtórzyłam betę i dziś 139,260. Jeszcze w piątek powtarzam i na 15.06 jestem już zapisana na usg ✊🏻

Atena000 lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • kajakowe Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Będzie dobrze! A Mała pewnie chciała poczekać, żeby nie mieć urodzin w dzień dziecka, bo to kijowo z prezentami 😅 na pewno już zaraz się spotkacie 🥰

Ja powtórzyłam betę i dziś 139,260. Jeszcze w piątek powtarzam i na 15.06 jestem już zapisana na usg ✊🏻

No miodzio!!♥️ trzymam kciukasy!
    Mi chyba dziś czop odszedł, cały brązowy. Od wczoraj wieczora właśnie delikatne brązowe plamienia. I od rana odkąd odszedł skurcze mam ale to chyba dalej przepowiadające. Aczkolwiek częstsze. Zobaczymy wieczorem po wizycie 😀

Aneta8, Nalia, Atena000 lubią tę wiadomość

• Atena000 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:

Aneta bardzo się ciesze :)

Aneta8 lubi tę wiadomość

INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
    PCO
    NK-12%
    Nasienie-Fragmentacja 30%
    MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
    MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
    16.01.2021 - test II kreski naturals???
    04.02.2021- jest serduszko :) 7tc 1 d

2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać :( )
    * 6 dpt - 40,7
    *10 dpt- 121,6
    * wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk :)
    * 05.11.2019 - jest serduszko :)
    * 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
    na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
    mhsv3e5egkhasukv.png
    8p3os65g7oyt0r03.png
  • Atena000 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajakowe wrote:
    No miodzio!!♥️ trzymam kciukasy!
    Mi chyba dziś czop odszedł, cały brązowy. Od wczoraj wieczora właśnie delikatne brązowe plamienia. I od rana odkąd odszedł skurcze mam ale to chyba dalej przepowiadające. Aczkolwiek częstsze. Zobaczymy wieczorem po wizycie 😀
    czekam na wieści codziennie zaglądam i czytam czy to już :)

INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
    PCO
    NK-12%
    Nasienie-Fragmentacja 30%
    MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
    MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
    16.01.2021 - test II kreski naturals???
    04.02.2021- jest serduszko :) 7tc 1 d

2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać :( )
    * 6 dpt - 40,7
    *10 dpt- 121,6
    * wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk :)
    * 05.11.2019 - jest serduszko :)
    * 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
    na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
    mhsv3e5egkhasukv.png
    8p3os65g7oyt0r03.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wy coś doradzicie....
    Kurcze od pewnego czasu zdarzają mi się brazowe niewielkie smugi na majtkach/wkładce- nie dużo , nie ma świeżej krwi, a w środku zawsze czyściutko....stosuje już tylko 100mh luteiny dopochwowo na wieczór bo schodzę z niej.am 23+1
    Byłam u lekarzy i wszystko okej, machali wziernikiem ze przecież czysto.... wiem ze czysto ale swoje na majtkach widzę....
    Czy może to świadczyć o infekcji jeśli nie mam dodatkowych objawów ???

Powiedzcie mi czy niewielkie ślady - bo naprawdę nie ma tego dużo- brązowe/bezowe na bieliźnie mogą się zdarzyć.....? Bo ja osiwieje

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89, może masz nadżerkę na szyjce macicy? One lubią w ciąży podkrwawiać a podczas badania tego nie widać. Ewentualnie zbadaj sobie poziom progesteronu. U mnie zdarzają się takie plamienia a nawet krwawienia przez jego ciągły niedobór. Jestem w 7 miesiącu ciąży a biorę 600mg Luteiny a poziom wciąż śmiesznie niski.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaasti wrote:
    Martka89, może masz nadżerkę na szyjce macicy? One lubią w ciąży podkrwawiać a podczas badania tego nie widać. Ewentualnie zbadaj sobie poziom progesteronu. U mnie zdarzają się takie plamienia a nawet krwawienia przez jego ciągły niedobór. Jestem w 7 miesiącu ciąży a biorę 600mg Luteiny a poziom wciąż śmiesznie niski.

No właśnie biorę luteinę, aktualnie mam odstawiać.... biorę już 100mg na noc.... te brudzenia były niezależnie od dawki.....raz są , raz nie ma, to raczej niewielki brud na wkładce, na papierze nie mam nigdy ani przy badaniu wziernikiem....
    Nadzerke mam ale teraz nikt mi o niej nie wspomina.....

może faktycznie ....

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)

Niestety nie da się wejść w link, trzeba skopiować :(

https://forms.gle/JRJb6nJFcZn435sW9

• kajakowe Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby ktoś się zastanawiał to tak, nadal jestem w dwupaku 😂🤦 5 dni po terminiie. Wczoraj skurcze co 5 minut przez prawie cały dzień, jak już zdecydowałam się jechać do szpitala to wszystko ustało 😂 jutro już się zgłaszam z rana na szpital i pewnie mnie zostawią na wywołanie 🤦
    Żadne sposoby nie podziałały, po dobroci nie wyjdzie 😂

alauda, Aneta8 lubią tę wiadomość

• Essencya Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, chciałabym dołączyć do wątku. Do tej pory udzielałam się na wątku październikowe mamy, jako ze mam termin na październik, ale od początku...
    Jestem w 21 tygodniu ciąży, w zeszły wtorek miałam badania połówkowe. Pani dr potwierdziła córeczkę, wszystkie parametry super... poza nieprawidłowym odejściem tętnicy podobojczykowej prawej, czyli już poruszanej w tym wątku ARSY.
    Usłyszałam, ze występuje u 1,5-2% zdrowych ludzi, ale tez może być skorelowane z różnymi wadami genetycznymi... i tu jakbym dostała obuchem w głowę... wyliczyła mi ryzyko trisomii na 1:138. Dzień pozniej byłam już w szpitalu na amniopunkcji z macierzą i tak sobie czekam od środy na wynik... kulę się w sobie, cały czas płaczę i jestem kłębkiem nerwow.
    Do tej pory wszystko było ksiazkowow, gdyby nie ta cholerna arsa nadal byłabym spokojna, a tak gryzę się z myślami... wczesniej wszystko prawidłowo- pappa w normie... od wczoraj powtarzam sobie na głos, ze moja córka jest zdrowa, staram się czymś zająć... ale to chyba najgorsze dni w moim życiu.. liczę na to, ze to anomalia i tylko izolowana wada. Przeczytałam na ten temat już wszystko, co znalazłam do tej pory w internecie, nie jest pocieszające to, ze tych informacji na dany temat tak naprawdę jest mało.
    Powiedzcie mi, czy któraś z Was ma podobną sytuację?
    Ja jestem zadaniowcem i ciężko pogodzić mi się z tym, ze muszę po prostu czekać- każda sekunda wydaje się wiecznością i torturą.

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essencya wrote:
    Cześć Dziewczyny, chciałabym dołączyć do wątku. Do tej pory udzielałam się na wątku październikowe mamy, jako ze mam termin na październik, ale od początku...
    Jestem w 21 tygodniu ciąży, w zeszły wtorek miałam badania połówkowe. Pani dr potwierdziła córeczkę, wszystkie parametry super... poza nieprawidłowym odejściem tętnicy podobojczykowej prawej, czyli już poruszanej w tym wątku ARSY.
    Usłyszałam, ze występuje u 1,5-2% zdrowych ludzi, ale tez może być skorelowane z różnymi wadami genetycznymi... i tu jakbym dostała obuchem w głowę... wyliczyła mi ryzyko trisomii na 1:138. Dzień pozniej byłam już w szpitalu na amniopunkcji z macierzą i tak sobie czekam od środy na wynik... kulę się w sobie, cały czas płaczę i jestem kłębkiem nerwow.
    Do tej pory wszystko było ksiazkowow, gdyby nie ta cholerna arsa nadal byłabym spokojna, a tak gryzę się z myślami... wczesniej wszystko prawidłowo- pappa w normie... od wczoraj powtarzam sobie na głos, ze moja córka jest zdrowa, staram się czymś zająć... ale to chyba najgorsze dni w moim życiu.. liczę na to, ze to anomalia i tylko izolowana wada. Przeczytałam na ten temat już wszystko, co znalazłam do tej pory w internecie, nie jest pocieszające to, ze tych informacji na dany temat tak naprawdę jest mało.
    Powiedzcie mi, czy któraś z Was ma podobną sytuację?
    Ja jestem zadaniowcem i ciężko pogodzić mi się z tym, ze muszę po prostu czekać- każda sekunda wydaje się wiecznością i torturą.
    Na tym forum był 1 czy 2 przypadki Arsy (opisane w tym wątku), obie ostatecznie niezwiązane z ZD. ;)

Essencya lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kajakowe Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, jak tam?🙂

Aneta8 lubi tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajakowe wrote:
    Anetka, jak tam?🙂

Beta z piątku 333,77 (13 dpt) ❤️ Wreszcie ładnie odbiła, przyrost 135% więc zdecydowałam się więcej nie badać i czekać cierpliwie do usg. Ale myśli chodzą po głowie, żeby może ostatni raz 🙈 ze 3 razy pojawiły się lekkie mdłości, a tak poza częstym sikaniem czuje się normalnie ☺️

Kajakowe, cały czas o Was myślę 🥰

kajakowe lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • kajakowe Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Beta z piątku 333,77 (13 dpt) ❤️ Wreszcie ładnie odbiła, przyrost 135% więc zdecydowałam się więcej nie badać i czekać cierpliwie do usg. Ale myśli chodzą po głowie, żeby może ostatni raz 🙈 ze 3 razy pojawiły się lekkie mdłości, a tak poza częstym sikaniem czuje się normalnie ☺️

Kajakowe, cały czas o Was myślę 🥰

Ale cudownie ♥️♥️ bardzo się cieszę 🙂

Aneta8 lubi tę wiadomość

• Marienn Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajakowe trzymam mocno kciuki za cudowne rozwiazanie 🤞❤

Essencya- bardzo ci wspolczuje ze mudisz przez to przechodzic... ale wierze mocno ze to tylko dziwny wynik, statystki... prosze daj znam znac ♥️ tez jestem z Pazdziernika i czeka mnie polowkowe i az sie przerwazilam...

kajakowe, Essencya lubią tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • kajakowe Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam test na covid a jutro z rana na oddział 🙂 ale mam stresa, masakra... Mam tylko nadzieję, że nikt dziś nie zadzwoni bo to by oznaczało że test pozytywny 😂😂

Nalia lubi tę wiadomość

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ