Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
kajakowe wrote:Aneta, i jak sytuacja? ☺️
Beta z wczoraj 75,4 🧡 jutro i w piątek powtarzam 💪🏻
Ty jeszcze w pakiecie? ☺️Martka89 lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Beta z wczoraj 75,4 🧡 jutro i w piątek powtarzam 💪🏻
Ty jeszcze w pakiecie? ☺️
Ale cudownie!❤️ strasznie się cieszę!
Taaa...termin na dziś a dzieć nic sobie z tego nie robi...Pewnie ma charakter oo starym, to mogę sobie mówić a mówić 😂 jedynie mam dzisiaj więcej skurczy przepowiadających niż zazwyczaj, wcześniej miałam ich niewiele... czas już kończyć to All inclusive 😂😂 idę dziś na dodatkową wizytę do luxmedu, może uda mi się wybłagać masaż szyjki 😂 -
Hej, ja już po wizycie. Nie mierzylismy małej, tylko szyjkę i bicie serca. Szyjka długa, zamknieta, 3.9cm. Serce 154. Niepokoi trochę przepływ krwii w pępowinie, blisko górnej granicy, choć gin uważa, że niebawem powinien zacząć spadać i przyjść za 2 tyg na pomiary dziecka + zobaczymy jak ten przepływ. Strasznie się martwię, żeby z małą było wszystko dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 21:31
❤Ada&Pola❤
-
Nalia, spokojnie kochana. Wszystko będzie dobrze. To że jest blisko granicy nie oznacza, że jest nieprawidłowy ☺️
Ja byłam dziś w luxmedzie i ginka mówi że nie ma za bardzo co masować bo z szyjki zostało ok.1cm. Nadal miękka i rozwarcie na 2 palce także czekamy. Stwierdziła że moje łożysko wygląda jakbym paliła paczkę fajek dziennie 😮 jutro idę na normalną wizytę prywatną i ktg, mam nadzieję że przepływy będą ok bo ta dziś nie sprawdzała -
kajakowe wrote:Nalia, spokojnie kochana. Wszystko będzie dobrze. To że jest blisko granicy nie oznacza, że jest nieprawidłowy ☺️
Ja byłam dziś w luxmedzie i ginka mówi że nie ma za bardzo co masować bo z szyjki zostało ok.1cm. Nadal miękka i rozwarcie na 2 palce także czekamy. Stwierdziła że moje łożysko wygląda jakbym paliła paczkę fajek dziennie 😮 jutro idę na normalną wizytę prywatną i ktg, mam nadzieję że przepływy będą ok bo ta dziś nie sprawdzała
Będzie dobrze! A Mała pewnie chciała poczekać, żeby nie mieć urodzin w dzień dziecka, bo to kijowo z prezentami 😅 na pewno już zaraz się spotkacie 🥰
Ja powtórzyłam betę i dziś 139,260. Jeszcze w piątek powtarzam i na 15.06 jestem już zapisana na usg ✊🏻Atena000 lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Będzie dobrze! A Mała pewnie chciała poczekać, żeby nie mieć urodzin w dzień dziecka, bo to kijowo z prezentami 😅 na pewno już zaraz się spotkacie 🥰
Ja powtórzyłam betę i dziś 139,260. Jeszcze w piątek powtarzam i na 15.06 jestem już zapisana na usg ✊🏻
No miodzio!!♥️ trzymam kciukasy!
Mi chyba dziś czop odszedł, cały brązowy. Od wczoraj wieczora właśnie delikatne brązowe plamienia. I od rana odkąd odszedł skurcze mam ale to chyba dalej przepowiadające. Aczkolwiek częstsze. Zobaczymy wieczorem po wizycie 😀Aneta8, Nalia, Atena000 lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Będzie dobrze! A Mała pewnie chciała poczekać, żeby nie mieć urodzin w dzień dziecka, bo to kijowo z prezentami 😅 na pewno już zaraz się spotkacie 🥰
Ja powtórzyłam betę i dziś 139,260. Jeszcze w piątek powtarzam i na 15.06 jestem już zapisana na usg ✊🏻Aneta8 lubi tę wiadomość
INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko 7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać )
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
kajakowe wrote:No miodzio!!♥️ trzymam kciukasy!
Mi chyba dziś czop odszedł, cały brązowy. Od wczoraj wieczora właśnie delikatne brązowe plamienia. I od rana odkąd odszedł skurcze mam ale to chyba dalej przepowiadające. Aczkolwiek częstsze. Zobaczymy wieczorem po wizycie 😀
INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko 7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać )
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
Może wy coś doradzicie....
Kurcze od pewnego czasu zdarzają mi się brazowe niewielkie smugi na majtkach/wkładce- nie dużo , nie ma świeżej krwi, a w środku zawsze czyściutko....stosuje już tylko 100mh luteiny dopochwowo na wieczór bo schodzę z niej.am 23+1
Byłam u lekarzy i wszystko okej, machali wziernikiem ze przecież czysto.... wiem ze czysto ale swoje na majtkach widzę....
Czy może to świadczyć o infekcji jeśli nie mam dodatkowych objawów ???
Powiedzcie mi czy niewielkie ślady - bo naprawdę nie ma tego dużo- brązowe/bezowe na bieliźnie mogą się zdarzyć.....? Bo ja osiwieje -
Martka89, może masz nadżerkę na szyjce macicy? One lubią w ciąży podkrwawiać a podczas badania tego nie widać. Ewentualnie zbadaj sobie poziom progesteronu. U mnie zdarzają się takie plamienia a nawet krwawienia przez jego ciągły niedobór. Jestem w 7 miesiącu ciąży a biorę 600mg Luteiny a poziom wciąż śmiesznie niski.
-
Aaasti wrote:Martka89, może masz nadżerkę na szyjce macicy? One lubią w ciąży podkrwawiać a podczas badania tego nie widać. Ewentualnie zbadaj sobie poziom progesteronu. U mnie zdarzają się takie plamienia a nawet krwawienia przez jego ciągły niedobór. Jestem w 7 miesiącu ciąży a biorę 600mg Luteiny a poziom wciąż śmiesznie niski.
No właśnie biorę luteinę, aktualnie mam odstawiać.... biorę już 100mg na noc.... te brudzenia były niezależnie od dawki.....raz są , raz nie ma, to raczej niewielki brud na wkładce, na papierze nie mam nigdy ani przy badaniu wziernikiem....
Nadzerke mam ale teraz nikt mi o niej nie wspomina.....
może faktycznie .... -
Hej dziewczyny!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się wejść w link, trzeba skopiować
https://forms.gle/JRJb6nJFcZn435sW9 -
jakby ktoś się zastanawiał to tak, nadal jestem w dwupaku 😂🤦 5 dni po terminiie. Wczoraj skurcze co 5 minut przez prawie cały dzień, jak już zdecydowałam się jechać do szpitala to wszystko ustało 😂 jutro już się zgłaszam z rana na szpital i pewnie mnie zostawią na wywołanie 🤦
Żadne sposoby nie podziałały, po dobroci nie wyjdzie 😂alauda, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, chciałabym dołączyć do wątku. Do tej pory udzielałam się na wątku październikowe mamy, jako ze mam termin na październik, ale od początku...
Jestem w 21 tygodniu ciąży, w zeszły wtorek miałam badania połówkowe. Pani dr potwierdziła córeczkę, wszystkie parametry super... poza nieprawidłowym odejściem tętnicy podobojczykowej prawej, czyli już poruszanej w tym wątku ARSY.
Usłyszałam, ze występuje u 1,5-2% zdrowych ludzi, ale tez może być skorelowane z różnymi wadami genetycznymi... i tu jakbym dostała obuchem w głowę... wyliczyła mi ryzyko trisomii na 1:138. Dzień pozniej byłam już w szpitalu na amniopunkcji z macierzą i tak sobie czekam od środy na wynik... kulę się w sobie, cały czas płaczę i jestem kłębkiem nerwow.
Do tej pory wszystko było ksiazkowow, gdyby nie ta cholerna arsa nadal byłabym spokojna, a tak gryzę się z myślami... wczesniej wszystko prawidłowo- pappa w normie... od wczoraj powtarzam sobie na głos, ze moja córka jest zdrowa, staram się czymś zająć... ale to chyba najgorsze dni w moim życiu.. liczę na to, ze to anomalia i tylko izolowana wada. Przeczytałam na ten temat już wszystko, co znalazłam do tej pory w internecie, nie jest pocieszające to, ze tych informacji na dany temat tak naprawdę jest mało.
Powiedzcie mi, czy któraś z Was ma podobną sytuację?
Ja jestem zadaniowcem i ciężko pogodzić mi się z tym, ze muszę po prostu czekać- każda sekunda wydaje się wiecznością i torturą.Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Essencya wrote:Cześć Dziewczyny, chciałabym dołączyć do wątku. Do tej pory udzielałam się na wątku październikowe mamy, jako ze mam termin na październik, ale od początku...
Jestem w 21 tygodniu ciąży, w zeszły wtorek miałam badania połówkowe. Pani dr potwierdziła córeczkę, wszystkie parametry super... poza nieprawidłowym odejściem tętnicy podobojczykowej prawej, czyli już poruszanej w tym wątku ARSY.
Usłyszałam, ze występuje u 1,5-2% zdrowych ludzi, ale tez może być skorelowane z różnymi wadami genetycznymi... i tu jakbym dostała obuchem w głowę... wyliczyła mi ryzyko trisomii na 1:138. Dzień pozniej byłam już w szpitalu na amniopunkcji z macierzą i tak sobie czekam od środy na wynik... kulę się w sobie, cały czas płaczę i jestem kłębkiem nerwow.
Do tej pory wszystko było ksiazkowow, gdyby nie ta cholerna arsa nadal byłabym spokojna, a tak gryzę się z myślami... wczesniej wszystko prawidłowo- pappa w normie... od wczoraj powtarzam sobie na głos, ze moja córka jest zdrowa, staram się czymś zająć... ale to chyba najgorsze dni w moim życiu.. liczę na to, ze to anomalia i tylko izolowana wada. Przeczytałam na ten temat już wszystko, co znalazłam do tej pory w internecie, nie jest pocieszające to, ze tych informacji na dany temat tak naprawdę jest mało.
Powiedzcie mi, czy któraś z Was ma podobną sytuację?
Ja jestem zadaniowcem i ciężko pogodzić mi się z tym, ze muszę po prostu czekać- każda sekunda wydaje się wiecznością i torturą.Essencya lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
kajakowe wrote:Anetka, jak tam?🙂
Beta z piątku 333,77 (13 dpt) ❤️ Wreszcie ładnie odbiła, przyrost 135% więc zdecydowałam się więcej nie badać i czekać cierpliwie do usg. Ale myśli chodzą po głowie, żeby może ostatni raz 🙈 ze 3 razy pojawiły się lekkie mdłości, a tak poza częstym sikaniem czuje się normalnie ☺️
Kajakowe, cały czas o Was myślę 🥰kajakowe lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Beta z piątku 333,77 (13 dpt) ❤️ Wreszcie ładnie odbiła, przyrost 135% więc zdecydowałam się więcej nie badać i czekać cierpliwie do usg. Ale myśli chodzą po głowie, żeby może ostatni raz 🙈 ze 3 razy pojawiły się lekkie mdłości, a tak poza częstym sikaniem czuje się normalnie ☺️
Kajakowe, cały czas o Was myślę 🥰
Ale cudownie ♥️♥️ bardzo się cieszę 🙂Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Kajakowe trzymam mocno kciuki za cudowne rozwiazanie 🤞❤
Essencya- bardzo ci wspolczuje ze mudisz przez to przechodzic... ale wierze mocno ze to tylko dziwny wynik, statystki... prosze daj znam znac ♥️ tez jestem z Pazdziernika i czeka mnie polowkowe i az sie przerwazilam...kajakowe, Essencya lubią tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.