Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej laski! Leżę już na oddziale patologii. Na szczęście nie zadzwonili że test pozytywny 😂 właśnie założyli mi balonik więc czekamy na rozwój sytuacji 😀 ale powiem Wam szczerze, że tak jak bardzo na to czekałam tak teraz bardzo jestem posrana...serio😭
-
kajakowe wrote:Hej laski! Leżę już na oddziale patologii. Na szczęście nie zadzwonili że test pozytywny 😂 właśnie założyli mi balonik więc czekamy na rozwój sytuacji 😀 ale powiem Wam szczerze, że tak jak bardzo na to czekałam tak teraz bardzo jestem posrana...serio😭
Kochana, wszystko będzie dobrze! Wysyłam Ci dużo ciepłych myśli ❤️kajakowe lubi tę wiadomość
-
dziękuję za wsparcie ❤️ ogólnie minęło 1.5h od założenia balonika, zaczęły się bóle krzyżowe i skurcze jakieś. Chwilami takie że tracę oddech i łzy lecą 😂 lekarz zadowolony, położna zdziwiona a ja posrana 😂
alauda, Aneta8, Nalia lubią tę wiadomość
-
kajakowe wrote:dziękuję za wsparcie ❤️ ogólnie minęło 1.5h od założenia balonika, zaczęły się bóle krzyżowe i skurcze jakieś. Chwilami takie że tracę oddech i łzy lecą 😂 lekarz zadowolony, położna zdziwiona a ja posrana 😂
kajakowe, Aneta8 lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
05.2019 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)
07.2020 - Aniołek 3.5 mm(6 tc) -
Kajakowe mega kciuki! Nie chce myslec o tym jakie to bole bo jak przeczytalam to sie chyba balam ! Anyway to mialobyc CC? prosze napisz jak najszybciej(pewnie juz tulilas malenstwo)
Jakie to uczucie porodu itp , postrasz nas troche 😂😂 a potem napisz jakie masz slodziutkie malenstwo przy sobie🥰👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dziewczyny, aż sama nie wiem od czego zacząć żeby Was nie wystraszyć. Nie urodziłam jeszcze...o 15 wyjęli mi balonik bo zaczęło krwawić i nagle po wyjęciu skurcze ustały. Rozwarcie tylko na 2-3cm i nic. Jedynie że duże ilości śluzu z krwią idą ze mniej do tej pory. Ale po godzinie wróciły i jak leżałam to były tak co 7 minut. Później jak chodziłam to częściej. Mówiłam że tamte bolały? Myliłam się, to było jak smyranie piórkiem. Koło 22 zostałam przeniesiona na porodówkę ze skurczami co 4 minuty. Tutaj już piłka, prysznic itp i do północy było w miarę. Później skurcze MEGA silne że aż wyłam a na ktg ledwie "pobolewania" się pisały. Rozwarcie w miejscu. Całą noc walczyłam żeby rozwarcie poszło do przodu żeby dostać zzo. O 2 podali mi zastrzyk żeby rozkurczyc szyjkę, nie podzialalo. Ja już miałam ochotę umrzeć, serio... koło 3.30 dostałam 2 czopki na tą szyjkę, skurcze po nich mega silne miałam. O 5 już byłam na skraju złamania, zapłakana i zasmarkana, przyszła położna i mówię że nie dam rady itp sprawdziła i było 5cm! O 6 dostałam zzo i udało mi się zdrzemnąć łącznie może ze 45 min, ale to i tak sporo. Mimo zzo skurcze czuję, ale po jednej stronie bardziej jakby i nie aż takie silne mimo że i tak bardzo bolą. Poleżę jeszcze chwilkę i idę na piłkę żeby był jakiś postęp porodu bo inaczej jak zzo przestanie działać to nie dostanę kolejnej dawki. Matko, mam nadzieję że dzisiaj urodzę...
-
Kajakowe a masz możliwość stosowania innych znieczulaczy( tens, gaz)? Mega współczuję ale pomysl ze jeszcze chwila i będzie po wszystkim. Eh niektóre rodza 3h. Ja juz się trochę trzęsę co to będzie. Najgorsze te męczarnie ale w pewnym momencie to juz powinni zdecydować o cc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 08:41
Starania od 09.2018
07.2020 - Aniołek 3.5 mm(6 tc) -
Gwiazdka86 wrote:Kajakowe a masz możliwość stosowania innych znieczulaczy( tens, gaz)? Mega współczuję ale pomysl ze jeszcze chwila i będzie po wszystkim. Eh niektóre rodza 3h. Ja juz się trochę trzęsę co to będzie. Najgorsze te męczarnie ale w pewnym momencie to juz powinni zdecydować o cc.
niestety nie -
Ech biedactwo! Współczuję, że musisz tak cierpieć, ale wierzę, że widok Małej wszystko wynagrodzi 💖 Jesteś mega dzielna!
-
kajkowe mam nadzieję że już po i trzymasz dzieciątko w ramionachINVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko 7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać )
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
Tak kochane, o 11.05 na świat przyszła Zuzanka ❤️ Całe 3700g i 52cm szczęścia ❤️
Mała opiła się trochę wód w związku z czym miała małe problemy adaptacyjne. Była trochę sina i miała problemy z oddychaniem. Dostaliśmy na początku 7pkt ale po 10 minutach było już 10 pkt 🙂
Oczywiście nie omieszkałam milion razy wypytywać i neonatologa i pediatry czy aby na pewno nie ma zd. Finalnie wygnały mnie już na położnictwo cieszyć się dzieckiem😀
Wiecie, po prostu jakiś taki niesmak pozostał po pappa a i dzidziutki zawsze mają takie opuchnięte oczka więc ja od razu panikaalauda, Gwiazdka86, Nalia, Atena000, Aneta8, Umka lubią tę wiadomość
-
Kajakowe, gratulacje!!!! 💗😊 Cieszę się bardzo, że Mała jest zdrowa i wszystko zakończyło się szczęśliwie❤️☺️83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌
01/24 FET 3AB 🍀🤞🏼 -
Gratulacje! Widzisz jaka byłaś dzielna! Dałaś rade! Dużo spokoju i radości;)
Ps ja juz teraz coraz częściej mysle o porodzie i mam dylemat : jak rodzic?? Przez to ze biorę heparyne to mogę nie dostać znieczulenia przy porodzie sn. Lekarz proponuje cesarke. No juz sama nie wiem 🤷♀️ to mój pierwszy porod i nie wiem czego się spodziewać . No ale trochę czasu jeszcze mam 😅Starania od 09.2018
07.2020 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)