Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekam jak na szpilkach na wiadomość kiedy mogę przyjść na wizytę
Trochę się stresuje..
W takim razie chyba faktycznie zrobię echo serca z oceną dysmorfologiczna, a dodatkowo test. Trochę przerazaja mnie te wszystkie koszty 🙈🙈
Dzięki dziewczyny! 😍Nalia lubi tę wiadomość
-
Panda_xx wrote:Czekam jak na szpilkach na wiadomość kiedy mogę przyjść na wizytę
Trochę się stresuje..
W takim razie chyba faktycznie zrobię echo serca z oceną dysmorfologiczna, a dodatkowo test. Trochę przerazaja mnie te wszystkie koszty 🙈🙈
Dzięki dziewczyny! 😍
Ja miałam echo serduszka z oceną biometrii i fetometrii w 23tc. Po 20 tygodniu najlepiej widać bo serduszko jest już dobrze rozwinięte. Ale wiem, że można też jakoś wcześniej robić. A co do kosztów to niestety to prawda. Ale ja podchodzę do tego tak, ze to tylko kasa. Raz jest, raz nie ma. U nas na wizyty, badania prenatalne i nifty poszło już koło 6tys. Ale tak jak mówię, to tylko pieniądze 🙂 -
kajakowe wrote:Ja miałam echo serduszka z oceną biometrii i fetometrii w 23tc. Po 20 tygodniu najlepiej widać bo serduszko jest już dobrze rozwinięte. Ale wiem, że można też jakoś wcześniej robić. A co do kosztów to niestety to prawda. Ale ja podchodzę do tego tak, ze to tylko kasa. Raz jest, raz nie ma. U nas na wizyty, badania prenatalne i nifty poszło już koło 6tys. Ale tak jak mówię, to tylko pieniądze 🙂
Właśnie czytałam, że echo serca najlepiej po USG połówkowym, koło 22 tygodnia. Ale do tego czasu mogę już zeswirowac wierzę, że lekarz wie co robi.
Oj tak.. my mieliśmy problemy z zajściem w ciążę, więc te wszystkie badania, inseminacje trochę nas uszczupliły, ale ja cieszę się, że mogliśmy sobie na to pozwolić Tak jak mówisz, to tylko pieniądze, a pieniądze rzecz nabytakajakowe lubi tę wiadomość
-
Ja miałam echo serca już w 20+2. W 19+4 normalne polowkowe u swojej gin i kolejne usg w 23+2, na którym było wszystko ok. Moja gin jest preinatologiem, więc u niej robię wszystkie USG poza echem, je robiłam u specjalisty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 22:00
❤Ada&Pola❤
-
Panda_xx wrote:Dziewczyny, a gdzie robilyście test Nifty? Badanienifty.pl ?
Ja akurat robiłam tam gdzie prowadzę ciążę, mają w ofercie bo mają punkt pobrań krwi. I jak będziesz robić to pamiętaj żeby zrobić Nifty PRO, bo jest ich kilka rodzai a ten jedyny ma ubezpieczenie w razie czego a kosztuje tyle samo, próbka leci do Hongkongu 🙂 -
My właśnie po wizycie, 39+1. Mała bardzo nisko, na tyle że już nie dało rady podczas badania na fotelu odepchnąć główki. Szyjka mięciutka, skrócona, w trakcie badania rozwarcie na 4 cm. Gin twierdzi że wygląda to porodowo. Podrażnił szyjkę, znowu było niewielkie krwawienie. Od badania lekki jakby ból, nacisk. I kłucie w pochwie jakby. Czekamy na rozwój sytuacji 😂😂😀
Aaasti, Nalia, Panda_xx, Atena000 lubią tę wiadomość
-
Kajakowe już tak blisko! 🤗 czekamy z niecierpliwością na informacje ❤️
Kochane ja jestem dziś 6 dpt i ujrzałam na teście dwie kreski 🙏🏻😭💛 oby to nie był sen!!Zula36, Nalia, kajakowe, Atena000, Umka lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Kajakowe już tak blisko! 🤗 czekamy z niecierpliwością na informacje ❤️
Kochane ja jestem dziś 6 dpt i ujrzałam na teście dwie kreski 🙏🏻😭💛 oby to nie był sen!!
Anetka, no bajka!! tak bardzo trzymam kciuki ♥️♥️♥️
Ja nadal w ciąży, nic się nie zmieniło 😭😂😂Aneta8 lubi tę wiadomość
-
kajakowe wrote:Anetka, no bajka!! tak bardzo trzymam kciuki ♥️♥️♥️
Ja nadal w ciąży, nic się nie zmieniło 😭😂😂
Uprciuszek, może czeka na dzień dziecka 😀 -
Aneta8 wrote:Kajakowe już tak blisko! 🤗 czekamy z niecierpliwością na informacje ❤️
Kochane ja jestem dziś 6 dpt i ujrzałam na teście dwie kreski 🙏🏻😭💛 oby to nie był sen!!
Aneta8 lubi tę wiadomość
INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko 7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać )
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc