Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:Hej dziewczyny...
ja od czwartku mam krwawienie i chyba pojade na IP to sprawdzić. Pewnie to po badaniu, ale zaczynam się tym martwić ;/ właściwie teraz mam juz plamienie. mam nadzieję, że zbadają mnie i wrazie a nie odrazu wrzucą na odział.
O matko!
No to szybko na IP Trzeba sprawdzić co to się dzieje. -
IviQ, może nie wszędzie tak jest, ale lepiej się zabezpieczyć
Misia, faktycznie lepiej jechać i to sprawdzić, ale trzymam kciuki, żeby to rzeczywiście było od badania, zwłaszcza, że krwawienie zmieniło się w plamienie. A przecież masz już w środku wszystko bardzo wrażliwe i rozpulchnione, to może i o podrażnienie łatwiej.
Jedź, sprawdź, daj znać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 12:42
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyanimka899 wrote:Alicja-nie dziwie sie ze cię wkurza opowiadanie wszystkiego ciagle od początku.....ja teraz rano znów musiałam opowiadać i juz mnie to zirytowało a to dopiero drugi raz....dziewczyno nie możesz sie załamywać bo psychika tez duzo znaczy dla małej! Teraz leżysz w Tychach tak? Ruda jest podobno super i mi ja sugerują tez do porodu ze względu na te zmiany w móżdżku mojej małej. Ale ty jeszcze nie myśl o rodzeniu!
Iviq -ja mam dopiero 23 tydzień dlatego tak spanikowałam.....
Leże w Tychach, bo tu jest mój lekarz.
Gdybym wytrzymała do 32 tyg to mogę rodzić tu, a jak wcześniej to Ruda.
Jak tu nie myśleć o rodzeniu -
Alicja, wiem, że się denerwujesz, bo nie mamy szklanej kuli i nie wiemy, jak będzie.
Ale przypomniałam sobie, jak dwa i pół tygodnia temu, kiedy okazało się, że pomimo kroplówek szyjka zaczyna mięknąć, lekarz powiedział, że walczymy o to, żeby zahaczyć o 35 tydzień, czyli o dokładnie trzy pełne tygodnie. I ja wtedy nie mogłam absolutnie uwierzyć, że to możliwe, skoro przez pięć dni pomiędzy badaniami w szyjce zachodzą takie zmiany.
A teraz do zrealizowania tego planu minimum zostały już 4 dni. Nie mam gwarancji, że wytrzymam, ale jest bliżej niż dalej.
Oby u Ciebie też tak było, chociaż wiem, że w tej sytuacji każda godzina to wieczność.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Zresztą, ja sama też zaczynam dziś coś schizować. Na wieczornym obchodzie ma być fajny lekarz, to spytam, czy możemy sprawdzić, czy ten pessar trzyma, bo ostatnio byłam badana w zeszłą sobotę przy przyjęciu. Może bym się trochę uspokoiła, gdyby się okazało, że trzyma jak należy i łatwiej byłoby mi dotrwać do tej nieszczęsnej środy.
A z innych newsów - mąż odebrał dziś wózek. Uf. Jeszcze tylko czekamy na łóżeczko.
No i kazałam sobie dzisiaj przywieźć torbę porodową. I tak stąd nie wyjdę, to niech leży pod łóżkiem.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicjo trzymam kciuki, by wszystko skończyło sie dobrze.
Moja koleżanka miesiąc temu urodziła 600g. synka, cały czas są w szpitalu. Mały ma juz ponad kg. i kangurują się, nawet karmi go piersią
Mam jednak nadzieję, że Twoje dzieciątko jeszcze trochę przetrzyma w brzuszku -
nick nieaktualny
-
Nawet nie sądziłam, że to możliwe, gdzieś w głowie miałam, że granica przeżywalności to 25 tydzień. A to co piszesz, to pocieszająca informacja.
Ja za ścianą znowu mam poród. Bardzo głośny a dwie sale dalej pani po wczorajszej cesarce bardzo cierpi. Powiem Wam, że chyba wolałabym tego wszystkiego nie widzieć i nie słyszeć wcześniej... Jakby nie było, będzie bardzo boleć
Jak ktoś miał kiedyś jakąś operację, to pewnie ból po cesarce jest sobie w stanie wyobrazić, ale u mnie najbardziej inwazyjnym zabiegiem w życiu było leczenie kanałowe... W znieczuleniu, także wiecie o, chyba, że jeszcze przekłuwanie brwiNT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Alicjo. Dasz radę. Lekarze wiedzą co robią i uda się przetrzymać najgorsze. Pierwsza się rozpakuje Misi@ i już!! potem pewnie Michcia i potem ja a potem długo długo TY.
Ja się pakuję do szpitala i nie wierze ze tam ląduje a już totalnie nie dociera do mnie że mogę tgamn zostać ale słowa Michci w mojej głowie robią swoje.
Fistaszek no ja co weekend w lesie. Zazdroszcze całego tygodniaMisi@ lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek )))