X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej dziewczyny...
    ja od czwartku mam krwawienie i chyba pojade na IP to sprawdzić. Pewnie to po badaniu, ale zaczynam się tym martwić ;/ właściwie teraz mam juz plamienie. mam nadzieję, że zbadają mnie i wrazie a nie odrazu wrzucą na odział.

O matko!
    No to szybko na IP Trzeba sprawdzić co to się dzieje.

• IviQ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ no jedz sprawdz. A moze to jakies pierwsze objawy ze ktoś się pcha...daj koniecznie znać.

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, może nie wszędzie tak jest, ale lepiej się zabezpieczyć ;-)

Misia, faktycznie lepiej jechać i to sprawdzić, ale trzymam kciuki, żeby to rzeczywiście było od badania, zwłaszcza, że krwawienie zmieniło się w plamienie. A przecież masz już w środku wszystko bardzo wrażliwe i rozpulchnione, to może i o podrażnienie łatwiej.

Jedź, sprawdź, daj znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 12:42

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Alicja-nie dziwie sie ze cię wkurza opowiadanie wszystkiego ciagle od początku.....ja teraz rano znów musiałam opowiadać i juz mnie to zirytowało a to dopiero drugi raz....dziewczyno nie możesz sie załamywać bo psychika tez duzo znaczy dla małej! Teraz leżysz w Tychach tak? Ruda jest podobno super i mi ja sugerują tez do porodu ze względu na te zmiany w móżdżku mojej małej. Ale ty jeszcze nie myśl o rodzeniu!;)
    Iviq -ja mam dopiero 23 tydzień dlatego tak spanikowałam.....

Leże w Tychach, bo tu jest mój lekarz.
    Gdybym wytrzymała do 32 tyg to mogę rodzić tu, a jak wcześniej to Ruda.

Jak tu nie myśleć o rodzeniu :(

• Michcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, wiem, że się denerwujesz, bo nie mamy szklanej kuli i nie wiemy, jak będzie.

Ale przypomniałam sobie, jak dwa i pół tygodnia temu, kiedy okazało się, że pomimo kroplówek szyjka zaczyna mięknąć, lekarz powiedział, że walczymy o to, żeby zahaczyć o 35 tydzień, czyli o dokładnie trzy pełne tygodnie. I ja wtedy nie mogłam absolutnie uwierzyć, że to możliwe, skoro przez pięć dni pomiędzy badaniami w szyjce zachodzą takie zmiany.

A teraz do zrealizowania tego planu minimum zostały już 4 dni. Nie mam gwarancji, że wytrzymam, ale jest bliżej niż dalej.

Oby u Ciebie też tak było, chociaż wiem, że w tej sytuacji każda godzina to wieczność.

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą, ja sama też zaczynam dziś coś schizować. Na wieczornym obchodzie ma być fajny lekarz, to spytam, czy możemy sprawdzić, czy ten pessar trzyma, bo ostatnio byłam badana w zeszłą sobotę przy przyjęciu. Może bym się trochę uspokoiła, gdyby się okazało, że trzyma jak należy i łatwiej byłoby mi dotrwać do tej nieszczęsnej środy.

A z innych newsów - mąż odebrał dziś wózek. Uf. Jeszcze tylko czekamy na łóżeczko.

No i kazałam sobie dzisiaj przywieźć torbę porodową. I tak stąd nie wyjdę, to niech leży pod łóżkiem.

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko om. Plamienie bylo przez badanie byc moze czop mi odszedl, wiec czekamy i odliczamy do godziny 0 :)

IviQ, Kaśku lubią tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff,Misi@,moze zaczniesz lepsza passe na tym forum:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojojoj coraz bliżej :) i będziemy miały naszego pierwszego forumowego dzidziusia :)

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, regularne skurcze ponad 100 (nawet nie mieściły się na wykresie, bo wykres tylko do 100).
    Jutro krążek, dzis badania i będą mnie przeowić do Rudy bo tam III st.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 11:24

• Michcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, a rozwarcie się robi?
    Trzymaj się.

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo trzymam kciuki, by wszystko skończyło sie dobrze.

Moja koleżanka miesiąc temu urodziła 600g. synka, cały czas są w szpitalu. Mały ma juz ponad kg. i kangurują się, nawet karmi go piersią :)

Mam jednak nadzieję, że Twoje dzieciątko jeszcze trochę przetrzyma w brzuszku <3

• Michcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    600 gramów? O mamo, to który to tydz.?

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja nieustające kciuki za Was.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo trzymam kciuki, zeby wsyztsko bylo dobrze i dzidzia jeszcze posiedziala w brzuchu. Ściskam mocno!
    Ja wrocilam z tygodniowego siedzenia w lesie. Wylenilam sie, z brzuchem ok w srode ide na wizyte

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, mysle cieplo o Tobie i malutkiej, zebyscie jeszcze troche wytrzymaly. W Rudzie bedziesz pod dobra opieka.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    600 gramów? O mamo, to który to tydz.?
    20 albo 22 TC. Grunt, ze mały żyje i przybiera ładnie ;)

• Michcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie sądziłam, że to możliwe, gdzieś w głowie miałam, że granica przeżywalności to 25 tydzień. A to co piszesz, to pocieszająca informacja.

Ja za ścianą znowu mam poród. Bardzo głośny :-/ a dwie sale dalej pani po wczorajszej cesarce bardzo cierpi. Powiem Wam, że chyba wolałabym tego wszystkiego nie widzieć i nie słyszeć wcześniej... Jakby nie było, będzie bardzo boleć :-/

Jak ktoś miał kiedyś jakąś operację, to pewnie ból po cesarce jest sobie w stanie wyobrazić, ale u mnie najbardziej inwazyjnym zabiegiem w życiu było leczenie kanałowe... W znieczuleniu, także wiecie ;-) o, chyba, że jeszcze przekłuwanie brwi :-D

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo. Dasz radę. Lekarze wiedzą co robią i uda się przetrzymać najgorsze. Pierwsza się rozpakuje Misi@ i już!! potem pewnie Michcia i potem ja a potem długo długo TY.

Ja się pakuję do szpitala i nie wierze ze tam ląduje a już totalnie nie dociera do mnie że mogę tgamn zostać ale słowa Michci w mojej głowie robią swoje.

Fistaszek no ja co weekend w lesie. Zazdroszcze całego tygodnia

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia, a Ty mialas te szyjke badana teraz w koncu? Czy przeoczylam wpis?

dqprj44jo5rhodwq.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ