Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
IviQ, trzymam kciuki, żebyś tam jutro nie musiała zostać. A rano jedziesz?
Pati, nie pisałam, bo myślałam, że nikt nie przeczytał, ale nie miałam badania. Lekarz na dyżurze powiedział mi, że lepiej tam za często nie ingerować , a w moim przypadku wiedza, czy się szyjka skróciła, czy nie nic nie zmienia. I tak musiałabym dalej leżeć.
Faktycznie - pessar już mam, pod kroplówką jestem, nic innego ze mną nie zrobią.
Także dopóki nie mam regularnej akcji skurczowej, ani nie odchodzą mi wody, to moja sytuacja jest stabilna, bez względu na stan szyjki.
W sumie racja oczywiście wolałabym wiedzieć, że jest ok, ale z drugiej strony, co gdyby się okazało, że jednak nie jest ok? Stres na pewno by nie pomógł...
Chociaż i tak podejrzewam, że mnie w tym tygodniu ordynator zbada.
We wtorek kończę 34 tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 19:10
Misi@, Kaśku lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Alicja- trzymam kciuki za Ciebie i dzieciątko! Jestes w dobrych rękach i wszystko sie na pewno dobrze skończy! Trzeba w to mocno wierzyć
A ja grzecznie leżę,stawiania są tylko jak wstaje do wc wiec lekarz sie śmiał ze mam zbierać większe ilości w pęcherzu i dopiero wstawać
Trzymajcie sie! -
nick nieaktualny
-
Alicjo. Po to jesteśmy by słychać. Każda z nas ma cięższe chwile i komuś trzeba się wyglądać. A skurcze się zmniejszyły?
Michcia oczywiście ze przeczytałysmy. W śmie lekarze mają rację. Lepiej nie ruszać jak i tak niczego to nie zmieni. I tak jadę z rana
Animka no lez grzecznie. Powiem Ci ze sikam non stop. Jakbym miała rzadziej to nie wiem jak
Zai a jak tam bliźniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 20:35
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Mnie chodzi dziś po głowie ciągle 'To ostatnia niedziela' Mieczysława Fogga. No niech to... Grrr. Przecież ja zwariuję Niech ten dzień się skończy bo wyląduję piętro niżej - na psychiatrii.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Michcia wrote:Mnie chodzi dziś po głowie ciągle 'To ostatnia niedziela' Mieczysława Fogga. No niech to... Grrr. Przecież ja zwariuję Niech ten dzień się skończy bo wyląduję piętro niżej - na psychiatrii.[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Michcia myślisz ze od razu brac wszystki bagaze czy is na razie z wynikami i ewentualnie potem przytargac torbe? mja pracownica ma do mnie 5 minut i moze mi przywiezc w razie w. kurde nie wiem co i jak:([/link]
Haha, IviQ, spróbuj się położyć na 5 tygodni do szpitala, przykuta do łóżka i nie myśleć po co tam leżysz i tak mi się wydaje, że się nieźle trzymam.
To weź sobie koszulę tylko do torebki, bo jeśli każą Ci zostać, to od razu będziesz musiała się przebrać do badania itd., a resztę dowiezie Ci pracownica.
No chyba, że jedziesz autem, to zostaw sobie w bagażniku na parkingu torbęNT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Jadę autem ale auto zabierze moj i przez godzine bedzie tez tuz obok w razie w. No chyba zrobie jak mowisz z ta koszula i moze drugim sniadaniem
Co ja bym bez Ciebie zrobiła:
nic mi nhie mow ale podejzewam ze po 2 tyg chyba bym sie poddala i zaczela doszukiwac sie relaksu w tym wszytskim i plusow ale na pewno ze szpitala zrobilabym biuro hehhe[/link]
To daj koniecznie znać, co Ci jutro powiedzą.
Ja miałam raz na sali dziewczynę, którą skierowali tu z powodu podejrzenia hipotrofii, czyli za małej masy płodu właśnie, bo lekarzowi wyszło, że dziecko waży 1900 i za mało przybrało.
Na usg w szpitalu okazało się, że dziecko ma 2400, a lekarzowi musiał szwankować sprzęt. Jednak podpięli jej dwie kroplówki z glukozą i leżała na obserwacji od piątku do poniedziałku... Ale może tylko ten mój szpital jest taki przezorny. A może mieli za dużo wolnych miejsc
Co do tego relaksu, to pewnie dużo zależy od charakteru, ale z drugiej strony, nie leżę tu bez odczuwalnych dolegliwości. A te skurcze, czy inne kłucia, ciągnięcia potrafią bardzo dekoncentrować. Dopiero trzecią książkę zaczynam czytać, idzie mi to jak krew z nosa. Zresztą, jak były te upały to w ogóle tylko się w ścianę gapiłam
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Kurcze jak mam glukozę dostawać to wolę tonę lodów zjeść. No ale zobaczymy bo będzie. Oczywiście poczytałam trochę i się przeraziłam. No oczywiście przyczyną może być wina genetyczna.... no i wielu innych. Na szczęście zaczęło się u mnie w połowie ciąży wiec raczej wina moja. Zobaczymy. Będzie co ma być byle było dobrze z młodym[/link]
nick nieaktualnyHej!
Alicji co za pomysł, że może to nad dolowac. Jak masz potrzebę to pisz;) Michcia trzymam kciuki. By wszystko było dobrze i Iviq za Ciebie również. Ją znów w szpitalu bo plamienie się pojawiło, wprawdzie malutkie, ale jesteśmy. Zostawili nas na obserwacji. Mały też niewiele przybrał. 10.08 miał 2610. , 20.08. 2800 i dziś a raczej wczoraj nadal równe2800.
Przepływy na granicy normy. Wody troszkę wzrosły do 11 AFI
Fistaszku dobrze, że odpoczelas.
Animka lezinguj i relaksuj się
Ją mam plan pouczyc się jutro.
Leże na na oddziale poporodowym. I słyszę maluszki
W sumie chyba jednak nie chce jedynki, wolę leżeć z kimś.
A i mimo, że dostała kolację o 22 czuje napad ostrego głodu. -
IviQ, Ty już nic nie czytaj! Pojedziesz, zbadają Was i będzie dobrze.
Misia, widzę, że się chcesz z nami solidaryzować, niedługo cały wątek będziemy mieć w szpitalu ale kolacja o 22 - marzenie. Tu jest o 17 i jak ktoś przyjedzie później, to nie dostanie.
Wód masz całkiem dużo, tu słyszałam, że dolna granica normy w końcówce ciąży to 6.
A wyjaśniło się coś w kwestii rodzaju Twojego porodu? SN czy CC? Gdyby padało na SN, to dobrze, że mały nie jest za duży informuj na bieżąco!
A ja przeżyłam koszmarną noc. Po pierwsze, dziewczyna z łóżka obok chrapie tak głośno, że nie uwierzyłybyście, że ktokolwiek może tak chrapać, nawet stary, pijany dziad. Serio. Oczywiście nawet moje stopery do uszu nie dały rady.
Myślałam, że ona się udusi zresztą, jak w ciągu dnia przyśnie na chwilę, to też od razu zaczyna. Swoją drogą, dziewczyna 20 lat, a na moje oko ze 20 kg nadwagi. Brrrr.
No, a jak już udało mi się zasnąć, to śniły mi się trudy cesarki, że tak powiem. Obudziłam się mokra od potu. No, ale ostatnio drugi raz śniło mi się, że mi się pessar zsunął i musieli mi założyć drugi i chodziłam z dwoma
Taka psychikaMisi@ lubi tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Misia tak patrzę na Twój suwak i właściwie czekam keidy powiesz ze sie rozpakowujesz. Dobrze ze jestes pod opieką. Ciekawa jestem ile będie ważył maluch jak się urodzi bo te wagi w ciązy często są mylne.
Michcia współczuje CI sublokatorki.Moj chrapie czasem tak ze masakra wiec wiem co masz:/ a ze snami to juz tak jest ze plataja nam figle hehhehe
alicjo. pisz tu zaraz co tam bo sie denrewuje ze Ty tam w głowe sama dostajesz. tez pewnie masz pokrecone sny z tego wsyztskiego. pamietam jakie ja miałam kiedy bylam w takim stanie psych. koniecznie sie odezwij!!!
animka a jak u Ciebie dzis?
ja po tym medarginie mam wrazenie ze młody jest bardziej ruchliwy hmmm. moze to wrazenie a moze po prostu rosnie:) zobaczymy co mi dzis powiedza[/link]
O nie, ordynator zarządził przerwę w kroplówce, jak aktualna się skończy. Żeby, cytuję, receptory nam się uczuliły na nowo, bo fenoterol pewnie już mało co działa.
Taaa, ciekawe ile godzin męczarni i skurczy mnie czeka dzięki tej decyzji. Pewnie na noc zostanę bez, czyli kolejna noc z głowy.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA