X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwię Ci się, trudno się skupić w takiej sytuacji. Może na wieczornym obchodzie będzie sensowny lekarz i go wypytasz?

A kolejne usg to kiedy? Za tydzień?

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mi na USG wyszło, że mały jest o dwa tyg młodszy i teraz wdl. USG wyszedł TP 20.09 a nie 5.09. Coś chyba pokrecili. Przepływy na granicy normy, ale w normie b12 poniżej normy. Do tego mam drętwienia kończyn. Wdlg nich wszystko jest dobrze. Mam nadzieję .
    Iviq wydaje mi się że musisz być kilka dni by sprawdzili przyrost.
    Michcia i jak bez kroplowki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 18:33

• IviQ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. No dostałam jakas mała biała tabletkę jakiej wcześnie nie widziałam ale z szoku nie zapytałam co to. Misia. Mi przez miesiąc dziecko przybrało 450g a to i tak za mało bo nie wiem czy pamiętasz ze było już małe. Najbardziej zmartwiłam się ze od czw przybrało tylko 35 g a biorę juz leki... no ale zobaczymy. Nie jadłam tez za dużo. Zacznę teraz się obrażać. Zobaczymy

Misi@ lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo i co tam. Lepiej?

Michcia tez mam nadzieje ze pospisz. ..

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Misia, relacja jest na poprzedniej stronie :-) w skrócie - podłączyli mnie z powrotem po 5 h przerwy, w tym 4 h skurczy.
    Ale nadal jakoś szałowo się nie czuję.

Ciekawi mnie bardzo to mieszanie u Was z terminami. Przecież nie mogą nagle pod koniec ciąży stwierdzić 'a, dziecko jest małe, dajmy mu jeszcze dwa tygodnie'. Jak jest malutkie, to jest malutkie.
    A ten zastrzyk paskudny Ci podali w końcu?
    I powiedz mi, bo pomimo zaawansowania ciąży nie wiem, co oznaczają te przepływy? Bo ja tylko słyszę, że w normie i nie wiem o co chodzi...

IviQ, mnie się wydaje, że nie da się w przypadku płodu określić dokładnego przyrostu na przestrzeni 4 dni, także bym sobie tych 35 gramów nie brała do serca... Przecież waga jest szacowana na podstawie wymiarów malucha, a to wystarczy inaczej kursor postawić o dwa milimetry i wychodzi zupełnie co innego. Albo maluch się ułoży tak, że do badania wezmą inny przekrój głowy czy brzuszka i też wynik inny...

Na przestrzeni miesiąca - ok, można coś powiedzieć. Że jak książkowo powinien przybrać 800, a przybrał 500, to trochę za mało. Ale tym wynikiem od czwartku postaraj się tak nie martwić, daj lekom zadziałać, a młodemu rosnąć :-)

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, opanowali tę infekcję? Jak się czujesz w ogóle?

Fistaszek, jutro wizyta, tak? Czekamy na wieści. Pozytywne oczywiście, bo tych złych już wyczerpałyśmy normę :-)

Zai, czy Ty już przestałaś pracować i odpoczywasz? Bo mi umknęło.

W ogóle jak Wam idzie z wyprawką, dziewczyny?

Ja już wszystko mam właściwie, musiałam przyspieszyć :-) jeszcze tylko pomyślę o zestawie podgrzewacz+butelki+sterylizator, bo im dłużej tu leżę, tym bardziej wątpię, że będę karmić piersią. Nigdy nie byłam do tego jakoś szalenie zmobilizowana, a po dziewczynach tu widzę, że to naprawdę niezła walka. A ja po tych wszystkich tygodniach chyba średnio mam siły na kolejną walkę ;-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Fistaszek nie ma dziś wizyty? Chyba że pokręcił i Michcia ma jak zwykle racje:p
    Michciu no niby wiem ze kwestia kursora ale wiesz..... pokazały więcej i byłabym spokojniejsza. Nie rozumiem też np tego ze na fb leży dziewczyna i ma dziecko o 109 g cięższe i jej powiedzieli że jest ok a ten sam tydzien. Głupieje. No ale póki co grzecznie leżę. Pobrali mi dziś krew. Mocz. Zobaczymy co wyjdzie. Tylko ząb coraz bardziej boli :(

Alicjo. ...odezwij się bo się martwimy

• IviQ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Fistaszek nie ma dziś wizyty? Chyba że pokręcił i Michcia ma jak zwykle racje:p
    Michciu no niby wiem ze kwestia kursora ale wiesz..... pokazały więcej i byłabym spokojniejsza. Nie rozumiem też np tego ze na fb leży dziewczyna i ma dziecko o 109 g cięższe i jej powiedzieli że jest ok a ten sam tydzien. Głupieje. No ale póki co grzecznie leżę. Pobrali mi dziś krew. Mocz. Zobaczymy co wyjdzie. Tylko ząb coraz bardziej boli :(

Alicjo. ...odezwij się bo się martwimy

• Michcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, leż, odpoczywaj, czekaj co Ci powiedzą :-)

A u mnie, wg ordynatora, już dziś zaczął się 35 tydzień. Czyli plan minimum zrealizowany! :-) śmiali się, że powinnam tort upiec i na nim tyle świeczek, ile tygodni. Ale to by się dla nikogo nie skończyło dobrze ;-)

Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia specjalnie dla Ciebie :)

http://zapodaj.net/8fb5ea1af21c5.jpg.html

Ja wychodzę dziś...zastrzyk mam zrobić we własnym zakresie.
    No więc dziś jade do pielęgniarki z prośbą o to by mi go podała, bo ona trzyma się terminów, a miałam ostatnio 3.08, więc jeszcze tydzień musialabym czekać...a nie wiem czy wówczas wstane z łóżka, bo spada drastycznie.

Iviq daj znać jak sie czujesz po magicznej tabletce :)

Alicjo hop hop, martwimy się.

Jeśli chodzi o przepływy, to muszą być prawidłowe, by dotlenić i prawidłowo odżywić dzidziusia. Jest żyła z pępowiny, lewa, prawa. dlatego się stresuje, ponieważ u mnie zawsze były niskie ;/
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 08:22

• Michcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Misia, dzięki :-D

Swoją drogą, ciekawe jak by zareagowali w piekarni na zamówienie tortu z okazji ukończenia 34 tygodnia ciąży :-D

Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziś :)
    Michciu jeszcze pracuję :) w poniedziałek mam wizytę na której mam otrzymać L4 :/
    W tym tygodniu muszę jeszcze zrobić ten okropny test obciążenia glukozą, no i standardowe badania: mocz i morfologia.
    Kochane a czy Wy też macie problem z żelazem. Ja w zasadzie od początku ciąży mam trochę poniżej normy. Na początku dostałam jedną tabletkę Tardyferonu, potem dawka została zwiększona do dwóch. Po ostatnich bólach brzucha (chyba, bo już sama nie wiem co mnie to bolało) zmniejszyłam sobie znów na jedną (za pozwoleniem lekarza), bo najprawdopodobniej moje bóle, jak już pisałam, związane były z kłopotami z układem wydalniczo-trawinnym. No i powiem Wam ze od tego czasu jest dużo lepiej, w zasadzie to nic mnie nie boli. Czasem brzuch stwardnieje, ale poza tym OK. W zamian za tą jedną tabletkę, którą odstawiłam, codziennie piję pół szklanki soku ze świeżych buraków czerwonych- FUJJJJJ, BLEEE, no ale wole to niż znów się męczyć. Dlatego ciekawa jestem teraz tej morfologii- jak wyjdzie.

A ten tort to super pomysł :) myślę że jeszcze z takiej okazji tortu nie robili :)

Misi@ lubi tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec ja trafilam wczoraj do lekarza, bo moj T wyjechal i nie mam aita. Z dziecmi ok. Szyjka cala, twarda, ale dl bez szalenstw 3,5 cm. Dr powiedziala, ze fajnie ejst jak ma ponad 4 to wtedy w razie czego ma sie z czego skracac, wiec ja obserwujemy i mierzymy na wizytach. W zeszlym tygodniu zaczely mnie bolec nerki. I okazalo sie, ze w prawej mam zastoj moczu taki na 1,5 cm i rzez to boli, ale nie ejst on jeszcze tragiczny. Wiecej pic i w razie czego no-spa plus paracetamol. Dzieciaki leza sobie jedno na drugim tylko glowy maja w odwrotnych kierunkach. Dr pobrala mi tez wymaz bakteriologiczny. No, to chyba tyle z wczoraj. Dzieciaki maja po 11 cm okolo, bardzo rowno rosna.
    Dziewczyny, watek prawie w calosci szpitalny
    Michcia, ciesze sie, ze dotrwalas, teraz juz z gorki ;-)
    Alicjo, trzymma kciuki, oby ci przeszlo to zapalenie, daj znac, jak sie czujesz
    Ivq, moja mloda wg usg w 32 tc miala kolo 2 kg, a urodzila sie w terminie cale 2100, wiec z usg to roznie bywa

Misi@ lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia he he musiałabym Ci tort pokazać jaki mi laski na baby shower zrobiły :)
    Misia oby Cię zastrzyk nie bolał.
    Fistaszek 3.5cm to super szyjka niech Ci głupot lekarka nie mówi ze pow 4.
    Za no większość kobiet w ciąży ma problem z żelazem. Bo dziecko wyciąga a u Ciebie dwóch masz do wysysania::) ja akurat mam ok ale też jem witaminy i w nich jest. Pamiętaj ze najlepiej żelazo jeść z wit c i bez połączenia z magnezem i wapnia wiec nie popijać mlekiem i nie zagryzaj serem czy migdałami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:19

zai2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszku Iviq ma rache co do szyjki. Ale Ty masz ciążę bliźniaczą i lepiej to reguralnie sprawdzać. Jąccierpienia notorycznie na niedobór żelaza i b12...dziś lekarz zapewniał zże dziecko pobierał wszystko co potrzebuje i jemu nie brakuje, ale właśnie dlatego, żewwyciąga możemy cierpieć na anemięi braki innych mmikroelementów. Dlatego my uzupełniany je dla siebie, by nasze bąble nas nie wyjalowily;)
    Mam nadzieję, że distane dziś zastrzyk bo już z łóżka wstać nie mogę, a będzie coraz gorzej ;/
    B12 to układ nerwowy niech bierze mój smerfika tyle ile potrzebuje, ją sobie dam radę ;)

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze :-) Ale mam swiadomosc, ze to koniec 16tc i po 20 pewnie bede musiala sporo wiecej lezec, co by ta szyjka wytzrymala te moje dwa wielkoludy, lepiej, zeby ja sprawdzali co te dwa tygodnie. Zmniejszyli mi tez dawke luteiny, dr mowi, ze za konskie dawki wciaz mam.

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq dziękuję za rady :)
    Fistaszek też myślę ze szyjka jest OK. Ale masz rację, trzeba ją sprawdzać, bo u nas ma co dzwigać :) Długo Ci tą luteinę trzymają. Mi odstawili już po 12 tyg., co bardzo mnie bardzo ucieszyło bo bez przerwy przez nią łapałam jakąś infekcję

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai, ja probowalam odstawic, ale moj brzuch sie buntowal, zaczal mnie bolec, wiec dali mi znow. Teraz mam brac 3x1

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, pewno nie ma co ryzykować. A łapiesz też infekcje?

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny pisze do was z takim zapytaniem czy robiłyscie aminopunkcje???? bo u mnie po badaniach wyszło; nalezy rozważyc aminopunkcje i nie wiem co robic juz nie mam siły płakac

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ