X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Michciu bidulko. Co się dzieje. Jeszcze tylko trochę dasz radę. Jesteś dzielna jak mało kto. Za chwilę spotkasz się z córeczka i wszystko inne będzie bez znaczenia. Zobaczysz

Misi@, Kaśku lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia, teraz cokolwiek by sie dzialo to kochana, masz w brzuszku dziewczynke i ona da rade. rozumiem,z e jzu psychicznie wysiadasz to bardzo dlugo juz, ale pomysla ze dalas rade!Przeszlas magiczna granice! bedzie dobrze!

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia nie wiem jak mogłabym cię pocieszyć ale wiesz jedno ci powiem strasznie twarda z ciebie laska!!! Wytrzymałaś 5 tyg leżenia w szpitalu!! i wiesz co wg mnie to były te najgorsze tygodnie bo teraz nawet jeśli mała się uprze i postanowi przed czasem pooglądać świat poza brzuchem mamy to już jest to dla niej bezpieczne :-P A wszystko dzięki super mamie ;-)
    Qrcze wiesz co zmieniam zdanie! szkoda że jestem tak daleko bo normalnie pojechałabym do ciebie i ci trochę w tyłek nakopała! Ty się laska ciesz że najgosze za tobą!! i dumna być powinnaś że dałas radę!

Aha i proponuję jutro imprezkę z okazji wykonania planu 34tc!! Co wy na to?
    można się cieszyć, wręczać kwiaty, torty, gupie obrazki i nie wiem .. co wam do głowy przyjdzie. Im głupsze i śmieszniejsze tym lepiej :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 19:47

Misi@, IviQ, Pati78 lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Kasku!
    Michcia jesteś naszą strong women! Teraz już naprawdę najgorsze minęło. We wrześniowych urodziłssię chłopczyk w 34 tyg. Był jakiś czas w inkubatorku a teraz rośnie i ma się całkiem dobrze! Z Twoja kruszynka też tak będzie!

Ja już po zastrzyku;) biegunka nadal mnie męczy nie mogłam wyjść że szpitala. Dziwną sprawą meczach mnie już od miesiąca :/ jutro mam jechać na badanie.

Buziaki dziewczyny.
    Kasku jaką pogoda u Was?

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zgadzam się z Kasku!

Kasku jaką pogoda u Was?

Dziś na zmianę raz słonko raz deszcz.
    A temp tak standardowo gdzieś w okolicach 17-19st :-)
    Misi@ trzymam kciuki za badania żeby wszystko bylo dobrze. Gdzies czytałam że podobno przed porodem ma się biegunkę ale ciebie Misi@ coś za długo ona męczy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 20:03

8R8Zp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo coś chyba mam z układem trawienny i tak się zastanawiano czy bóle brzucha i skurcze nie są tym spowodowane. A może dlatego, że nie mam pęcherzyka żółciowego. Jem raczej z głową. Tak mi się wydaje. Nic smazonego. Owoc jeden góra dwa dziennie. Przeszła już na chleb mieszany zamiast brązowego i nic :(

A co do pogody to u nas w mieszkaniu 23 stopnie a ją musiała sweter założyć, bo było mi zimno o.O chyba się odzwyczailam od normalnych temoperatur.

• IviQ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo kasku imprezka będzie jak się patrzy!!!!!

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia kurcze no ciekawe jaki powód Twoich problemów

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis przed samym wyjsciem mnie zlapalo ;p balam się wsasc do auta. Pobieglam, wiec do położnej a ona na mnie nakrzyczala, że wcześniej jej nie powiedziałam, że jestem wypisana i mąż ma mi kupić smecte bo ona mi nic nie może dać.
    A i hasło dnia..to jak sobie pani radzi w domu jak ma pani biegunkę?
    To jej mowie ...siedze w toalecie..hehe co za pytanie..złośliwe babsko!
    A i jej mowilam, że mowilam osobie przyjmującej mnie do szpitala. A ona no miała pani komu powiedzieć. Przyjmujący są stazystami co oni tam wiedzą...OMG skąd miałam wiedzieć o.O no to mowie, że wie też o tym mój prowadzący, KT jest tu z-ca ordynatora . nic do niej nie docierało. Ale cały oddział dowiedział się o moich dolegliwościach ;p
    Taki dziś miałam fantastyczny dzien.

• IviQ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No misia ale dala Co coś w końcu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 07:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie maz mi kupil ;p

IviQ lubi tę wiadomość

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Z tych wyników wygląda, że problemem jest brak widocznej kości nosowej - ale ona może pojawić się na następnym usg i nieco zaniżone białko pappa. A ile masz lat?

Wyniki skorygowane:
    Trisomia 21: 1:696
    Trisomia 18: 1:20000
    Trisomia 13: 1:20000 mój wiek to 28 lat i mój lekarz miał to skonsultować z genetykiem i dzwonił ze ryzyko jest bardzo małe i nie robimy aminopunkcji nie wiem co myslec

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia, w domu jeszcze sie nasiedzisz i to juz wkrotce! A na imprezke z okazji Twojego sukcesu osiagnietego dzieki wylezeniu chetnie sie pisze, mam arbuza i borowki amerykanskie!
    PS. Kasku, jestes przegenialna!
    PS2. Ivi, to co z tym internetem, odcinamy? ;-)
    PS3. Misi@, jak widze Twoj suwaczek, to az uwierzyc nie moge, ale czaaad!
    PS4. W pracy dzis czytalam postanowienie sadu o idiotce, ktora urodzila okolo 30 tygodnia ciazy pijaniutka w sztok. Lekarze nawet nie mogli dokladnie oszacowac wieku ciazy, bo sie nie badala wczesniej. Do szpitala chyba kupie pistolet, bo mnie telepie od takich historii. Wrrrrrr.

Kaśku lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina27 wrote:
    Wyniki skorygowane:
    Trisomia 21: 1:696
    Trisomia 18: 1:20000
    Trisomia 13: 1:20000 mój wiek to 28 lat i mój lekarz miał to skonsultować z genetykiem i dzwonił ze ryzyko jest bardzo małe i nie robimy aminopunkcji nie wiem co myslec
    Wyniki masz swietne :) nie ma sie czym martwic!
    Pati tez nie rozumiem takich kobiet :(

Kaśku lubi tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, oczywiscie ze to jest male ryzyko i nie warto robic amniopunkcji. Jesli bardzo sie denerwujesz i wiesz, ze nie dasz rady bez dalszych badan, to sprobuj powtorzyc usg u innego lekarza. Amniopunkcji i tak nikt Ci nie zrobi bez skierowania i konsultacji z genetykiem.
    Kosc nosowa tak jak napisala Michcia moze pojawic sie pozniej lub byc malutka, np po Tobie czy tacie dziecko moze miec maly nosek.
    Ja jestem 10 lat starsza od Ciebie i moje ryzyko T21 wynosilo 1:44. Robi roznice, prawda?

Kaśku lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ i Pati lubię bo się zgadzam z tym co napisałyście - Paulina Twoje wyniki są napradę super :-)
    I zgadzam się że dla świętego spokoju zrobiłabym jeszcze raz usg żeby sprawdzić kość nosową tak jak pisały dziewczyny.

Misi@ lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Paulina, oczywiscie ze to jest male ryzyko i nie warto robic amniopunkcji. Jesli bardzo sie denerwujesz i wiesz, ze nie dasz rady bez dalszych badan, to sprobuj powtorzyc usg u innego lekarza. Amniopunkcji i tak nikt Ci nie zrobi bez skierowania i konsultacji z genetykiem.
    Kosc nosowa tak jak napisala Michcia moze pojawic sie pozniej lub byc malutka, np po Tobie czy tacie dziecko moze miec maly nosek.
    Ja jestem 10 lat starsza od Ciebie i moje ryzyko T21 wynosilo 1:44. Robi roznice, prawda?

Dziękuję dziewczyny bardzoooo za takie odpowiedzi mam już zdrowego 3 latka ale w tamtym roku miałam puste jajo i w tym. Ciążę biochemiczna i po prostu dzisiaj tak się zestresowalam po tych wynikach ze brzuch twardy. Czuję do teraz...Ale jak mój lekarz zadzwonił i powiedział że mąkę ryzyko to już mi lepiej 7 września mam wizytę a kość nosowa powinna już być czekam. Matka Boża nas strzeże i jak to mówią Bóg nie zsyla na nas nigdy czegoś czego nie jesteśmy wstanie unieść... Dziękuję dziewczyny

Misi@ lubi tę wiadomość

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    PS. Kasku, jestes przegenialna!
    Eee nie! zgapiłam z innego (bardzo fajnego zresztą) wątku na różu :-P Tak sobie pomyślałam że w sumie dobra impreza nie jest zła :-D
    Choć w sumie już wcześniej 'świętowałyśmy' bobem albo kefirem :-)

ps: a co do pijących i palących kobiet w ciąży to nawet nie komentuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 23:01

8R8Zp1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny -melduje - jestem przewieziona do Rudy, od wczoraj gorączka 39/40stopni, mocna infekcja, zapalenie nerek, antybiotyki.
    Nie wiem skąd to sie wzięło, ale ledwo patrzę na oczy.
    aLA TRZYMAJ SIĘ! czekamy na pozytywne wieści

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo kochana trzymam kciuki, by wszystko skonczylo sie szczesliwie! Zdrowka!

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ