Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej Michciu bidulko. Co się dzieje. Jeszcze tylko trochę dasz radę. Jesteś dzielna jak mało kto. Za chwilę spotkasz się z córeczka i wszystko inne będzie bez znaczenia. Zobaczysz
Misi@, Kaśku lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Michcia, teraz cokolwiek by sie dzialo to kochana, masz w brzuszku dziewczynke i ona da rade. rozumiem,z e jzu psychicznie wysiadasz to bardzo dlugo juz, ale pomysla ze dalas rade!Przeszlas magiczna granice! bedzie dobrze!
Misi@, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Michcia nie wiem jak mogłabym cię pocieszyć ale wiesz jedno ci powiem strasznie twarda z ciebie laska!!! Wytrzymałaś 5 tyg leżenia w szpitalu!! i wiesz co wg mnie to były te najgorsze tygodnie bo teraz nawet jeśli mała się uprze i postanowi przed czasem pooglądać świat poza brzuchem mamy to już jest to dla niej bezpieczne A wszystko dzięki super mamie
Qrcze wiesz co zmieniam zdanie! szkoda że jestem tak daleko bo normalnie pojechałabym do ciebie i ci trochę w tyłek nakopała! Ty się laska ciesz że najgosze za tobą!! i dumna być powinnaś że dałas radę!
Aha i proponuję jutro imprezkę z okazji wykonania planu 34tc!! Co wy na to?
można się cieszyć, wręczać kwiaty, torty, gupie obrazki i nie wiem .. co wam do głowy przyjdzie. Im głupsze i śmieszniejsze tym lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 19:47
Misi@, IviQ, Pati78 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZgadzam się z Kasku!
Michcia jesteś naszą strong women! Teraz już naprawdę najgorsze minęło. We wrześniowych urodziłssię chłopczyk w 34 tyg. Był jakiś czas w inkubatorku a teraz rośnie i ma się całkiem dobrze! Z Twoja kruszynka też tak będzie!
Ja już po zastrzyku;) biegunka nadal mnie męczy nie mogłam wyjść że szpitala. Dziwną sprawą meczach mnie już od miesiąca jutro mam jechać na badanie.
Buziaki dziewczyny.
Kasku jaką pogoda u Was?
-
Misi@ wrote:Zgadzam się z Kasku!
Kasku jaką pogoda u Was?
Dziś na zmianę raz słonko raz deszcz.
A temp tak standardowo gdzieś w okolicach 17-19st
Misi@ trzymam kciuki za badania żeby wszystko bylo dobrze. Gdzies czytałam że podobno przed porodem ma się biegunkę ale ciebie Misi@ coś za długo ona męczy ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 20:03
-
nick nieaktualnyDługo coś chyba mam z układem trawienny i tak się zastanawiano czy bóle brzucha i skurcze nie są tym spowodowane. A może dlatego, że nie mam pęcherzyka żółciowego. Jem raczej z głową. Tak mi się wydaje. Nic smazonego. Owoc jeden góra dwa dziennie. Przeszła już na chleb mieszany zamiast brązowego i nic
A co do pogody to u nas w mieszkaniu 23 stopnie a ją musiała sweter założyć, bo było mi zimno chyba się odzwyczailam od normalnych temoperatur.
-
nick nieaktualnyDzis przed samym wyjsciem mnie zlapalo ;p balam się wsasc do auta. Pobieglam, wiec do położnej a ona na mnie nakrzyczala, że wcześniej jej nie powiedziałam, że jestem wypisana i mąż ma mi kupić smecte bo ona mi nic nie może dać.
A i hasło dnia..to jak sobie pani radzi w domu jak ma pani biegunkę?
To jej mowie ...siedze w toalecie..hehe co za pytanie..złośliwe babsko!
A i jej mowilam, że mowilam osobie przyjmującej mnie do szpitala. A ona no miała pani komu powiedzieć. Przyjmujący są stazystami co oni tam wiedzą...OMG skąd miałam wiedzieć no to mowie, że wie też o tym mój prowadzący, KT jest tu z-ca ordynatora . nic do niej nie docierało. Ale cały oddział dowiedział się o moich dolegliwościach ;p
Taki dziś miałam fantastyczny dzien. -
nick nieaktualny
-
Michcia wrote:Z tych wyników wygląda, że problemem jest brak widocznej kości nosowej - ale ona może pojawić się na następnym usg i nieco zaniżone białko pappa. A ile masz lat?
Wyniki skorygowane:
Trisomia 21: 1:696
Trisomia 18: 1:20000
Trisomia 13: 1:20000 mój wiek to 28 lat i mój lekarz miał to skonsultować z genetykiem i dzwonił ze ryzyko jest bardzo małe i nie robimy aminopunkcji nie wiem co myslec -
Michcia, w domu jeszcze sie nasiedzisz i to juz wkrotce! A na imprezke z okazji Twojego sukcesu osiagnietego dzieki wylezeniu chetnie sie pisze, mam arbuza i borowki amerykanskie!
PS. Kasku, jestes przegenialna!
PS2. Ivi, to co z tym internetem, odcinamy?
PS3. Misi@, jak widze Twoj suwaczek, to az uwierzyc nie moge, ale czaaad!
PS4. W pracy dzis czytalam postanowienie sadu o idiotce, ktora urodzila okolo 30 tygodnia ciazy pijaniutka w sztok. Lekarze nawet nie mogli dokladnie oszacowac wieku ciazy, bo sie nie badala wczesniej. Do szpitala chyba kupie pistolet, bo mnie telepie od takich historii. Wrrrrrr.Kaśku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulina27 wrote:Wyniki skorygowane:
Trisomia 21: 1:696
Trisomia 18: 1:20000
Trisomia 13: 1:20000 mój wiek to 28 lat i mój lekarz miał to skonsultować z genetykiem i dzwonił ze ryzyko jest bardzo małe i nie robimy aminopunkcji nie wiem co myslec
Pati tez nie rozumiem takich kobietKaśku lubi tę wiadomość
-
Paulina, oczywiscie ze to jest male ryzyko i nie warto robic amniopunkcji. Jesli bardzo sie denerwujesz i wiesz, ze nie dasz rady bez dalszych badan, to sprobuj powtorzyc usg u innego lekarza. Amniopunkcji i tak nikt Ci nie zrobi bez skierowania i konsultacji z genetykiem.
Kosc nosowa tak jak napisala Michcia moze pojawic sie pozniej lub byc malutka, np po Tobie czy tacie dziecko moze miec maly nosek.
Ja jestem 10 lat starsza od Ciebie i moje ryzyko T21 wynosilo 1:44. Robi roznice, prawda?Kaśku lubi tę wiadomość
-
Pati78 wrote:Paulina, oczywiscie ze to jest male ryzyko i nie warto robic amniopunkcji. Jesli bardzo sie denerwujesz i wiesz, ze nie dasz rady bez dalszych badan, to sprobuj powtorzyc usg u innego lekarza. Amniopunkcji i tak nikt Ci nie zrobi bez skierowania i konsultacji z genetykiem.
Kosc nosowa tak jak napisala Michcia moze pojawic sie pozniej lub byc malutka, np po Tobie czy tacie dziecko moze miec maly nosek.
Ja jestem 10 lat starsza od Ciebie i moje ryzyko T21 wynosilo 1:44. Robi roznice, prawda?
Dziękuję dziewczyny bardzoooo za takie odpowiedzi mam już zdrowego 3 latka ale w tamtym roku miałam puste jajo i w tym. Ciążę biochemiczna i po prostu dzisiaj tak się zestresowalam po tych wynikach ze brzuch twardy. Czuję do teraz...Ale jak mój lekarz zadzwonił i powiedział że mąkę ryzyko to już mi lepiej 7 września mam wizytę a kość nosowa powinna już być czekam. Matka Boża nas strzeże i jak to mówią Bóg nie zsyla na nas nigdy czegoś czego nie jesteśmy wstanie unieść... Dziękuję dziewczynyMisi@ lubi tę wiadomość
-
Pati78 wrote:PS. Kasku, jestes przegenialna!
Choć w sumie już wcześniej 'świętowałyśmy' bobem albo kefirem
ps: a co do pijących i palących kobiet w ciąży to nawet nie komentujęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 23:01
-
nick nieaktualny