Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Iviq będzie dobrze!
Wszystkie urodzimy zdrowe dzieciątka. O tak postanowiłam!
i tego się trzymajmy.
Krew oddana teraz pozostaje czekać. Siedzę spakowana na walizkach, czekam na męża i jedziemy wypoczywać.
Misi@, IviQ, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Iviq-kobietka ty lepiej nic nie czytaj bo ja po sobie wiem ze to wiecej złego jak pożytku z tego czytania:p
A u mnie szyjka skrócona do 2cm... Lekarz mówi ze nie ma tragedii ale mam leżeć. Najbliższe dwa tygodnie w szpitalu żeby wyleczyć infekcje a potem bede mogła leżeć w domu do porodu......
Jakoś muszę sobie poradzić.....
Pozdrawiam -
IviQ, na szczęście niska masa płodu może też być spowodowana milionem innych rzeczy (np. mikrogabaryty matki ), a ZD został wykluczony przez Nifty.
Czy my mamy złożyć wniosek o odłączenie Ci internetu?
Teraz już nie czas za takie nerwy, za kilka tygodni poznasz okruszka. I Twój niepokój nikomu nie pomoże.
Zdecydowałyśmy kilka miesięcy temu, że ufamy badaniom DNA. Trzymajmy się tego!IviQ lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
IviQ mam corke z hypotropia dziecieca, waga 2100. Nic o tym wczesniej nie wiedzialam i powiem ci, ze oprocz kontroli nic nigdy nam nie bylo. Mloda troszke pozniej zaczela podnosic glowe, bo miala nizsze napiecie miesni. A tak NIC. nie m zadnego zespolu, rozwija sie dobrze, a ma juz 10 lat. Takze spokojnie
IviQ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej witam sie po przerwie.. te moje skurcze sie uspokoily, za to maly mnie mocniej kopie, az czuje bol dziwne, ze od soboty nabral tyle sily...bo do soboty ruchy byly mniej gwaltowne. Ciekawa jestem w co kopie, bo czasem czuje bol taki klujacy na samym srodku w podbrzuszu...
Jak tam Alicja?? odzywa sie?? czytalam, ze zostala przewieziona do Rudy i zlapala infekcje -
Czy ja Wam mówiłam ze Was kocham ))
Muszyna mnie czasami tak zaklulo. I tez raz bardziej się wierzga a raz delikatnie. Wazne ze czujesz ruchy.
Paulina podaj NT podaj czy była widoczna kość nospe oraz wyniki bhcg i papa w Moim oraz skorygować po nich wyniki poszczególnych trisomii i swój wiek.wiesz my tu prawie doktoraty z genetyki mamy....
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
No to napiszę swoje wyniki bo tak naprawdę to do końca nie wiem co jest nie tak!!! Pomóżcie !
Na pewno z usg to ze kość nosowa: nie do oceny!!
Wiek ciąży 12 i 2 dni wg cel
NT: 1,5
Wolne bhcg: 77,98iu odpowiada 1,883 MOM
PAPPA: 1,299 odpowiada 0,475 MOM
Ttisiomia 21: 1:777 ryzyko podstawowe
Trisomia 18 :1:1839
Trisomia 13: 1:5784 -
Musisz podać ryzyko skorygowane, bo podstawowe nic nie mówi... Gdzieś powinnaś mieć wpisane właśnie ryzyko skorygowane.
Swoją drogą co za lekarz Cię wypuścił nie tłumacząc nawet mniej więcej o co chodziNT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Z tych wyników wygląda, że problemem jest brak widocznej kości nosowej - ale ona może pojawić się na następnym usg i nieco zaniżone białko pappa. A ile masz lat?NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Dziewczyny, ja dziś mam mega kryzys. Kryzys piątego tygodnia w szpitalu. Gdybym mogła odczepić brzuch i zostawić go na łóżku, tak bym zrobiła. I wszystko mnie dobija i nie mam siły już nikogo pocieszać, bo sama potrzebuję pocieszenia, więc się wyłączam na razie.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA