X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny. Alicjo, leki na pewno zaczna dzialac, wierze w to.
    Michcia, myslimy tutaj o Tobie, dasz rade!
    Pati, mi tez juz puchna stopy, o zgrozo

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja próbowałam dziś ordynatorowi wytłumaczyć że mogę dojeżdżać na badania i ze chcę wyjść na co on mnie opierdzielil ze bagatelizuje problem. Że mam 40 lat ze to pierwsza ciąża i on na moim miejscu wogole nie myślał by o wyjściu. Dostałam antybiotyk na zęba i mam leżeć kilka dni a potem się zobaczy.

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wróć juz do nas. Tort juz gotowy.
    Alicjo melduj na biezaco
    Misia a Ty jak tam. Rozpakowujwez się zaraz?

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wróć juz do nas. Tort juz gotowy.
    Alicjo melduj na biezaco
    Misia a Ty jak tam. Rozpakowujwez się zaraz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja tylko na chwilke. Dzis bylam w dziekanacie i namowili mnie na obrane przed tp. Kurcze nic nie umiem, wiec bede teraz nadrabiac. Trzymajcie kciuki bym zdazyla :)
    Jak zacznieczie akcja porodowa to dam na pewno znac.
    Ps ciesze sie wsumie, ze bede miala juz to z glowy, obym przerobila material, jakos nie mialam caly czas weny do nauki ;p

Trzymam za Was kciuki :)

IviQ lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu cichutko dziś dziewczynki.
    Misia nie martw się, napewno zostaniesz potraktowana ulgowo :)

Dziewczyny mam do Was prośbę, pomózcie mi zinterpretować wynik krzywej cukrowej (pisałam u dziewczyn na wątku o cukrzycy, ale bez echa). Oto moje wyniki:
    roztwór GLUKOZA 75g

Glukoza na czczo: 76 mg/dl
    Glukoza po godzinie: 146
    Glukoza po dwóch godzinach: 69

Czy ta ostatnia nie jest zbyt niska? Bo już zaczęłam czytać o hipoglikemi.
    K..wa, jak nie urok to sraczka

Bliźniaki są z nami :*
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai a nie podali tam nie podali tam norm? Bo mi podali i mam norme 60-140 i ok wiec u Ciebie jesdt w normie. A cicho tu bo Michci nie ma a ona z tel elaboratu
    Misia no js mysle ze nie zapomnisz o nas. A zobrona to trzymsm kciuki

Misi@ lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak nie bardzo te normy podali, to znaczy przy glukozie na czczo pisze że norma to: 79-99. A przy glukozie po dwóch godzinach pisze tylko że:
    -do 140- prawidłowa tolerancja glukozy
    - 140-199- nieprawidłowa tolerancja glukozy
    - od 200 cukrzyca.
    I tyle.
    Według pierwszej normy, czyli że do 140 tolerancja jest prawidłowa, wychodzi że jest OK. Tylko że u mnie po dwóch godzinach było mniej niż na czczo.

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, wkurza mnie, ze z nas taka geriatrie robia! W pokoleniu naszych babc czy rodzicow 40 lat to bylo cos innego, porownajmy chocby film "Czterdziestolatek" a blizszy terazniejszosci "39 i pol". Inzynier Karwowski to nobliwy starszy pan, a Karolak luzak. Wiec niech sie wypchaja lekarze :-p

Zai, na chlopski rozum to wynik jest ok. Choc specem nie jestem, jeszcze tego nie badalam.

Misi@, ja zawsze zaczynam uczyc sie na ostatnia chwile i zawsze do przodu, wysylam Ci moja tajna moc :-)

Michcia, lody sie topia, tort rozplywa, my juz na stolach tanczymy, wiec przybywaj!

Misi@ lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai tak moze byc z tym cukrem ze jest nizej.
    Pati nic nie miw....,

Misia a Jaki temat?

• IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia nie mozna sie spozniac na swoja impreze!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq jaj mogłaby zapomnieć o Was ;)
    Chodzi o temat pracy?
    W skrócie aktywizacja zawodową osób niedowidzących i niewidomych plus jeszcze pytania specjaliAcyjne.
    Hmm niech Cię dokładnie przebadana. Może tak naprawdę Cię trzymają bo chcą sprawdzić czy jeszcze ;) a ile synek waży?

Ja nie wiem jak z ta glukoza wiem, że ją miałam niską i w normie. Niestety nie pomoge ;/

Michcia hop hop co z impreza. Weekend już mamy;)
    Alicji daj znać jak się czujesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    U mnie poprawa pod względem temperatury, boli i samopoczucia. Dziś miałam robione badania krwi i moczu i jeżeli będzie dobrze to być może nawet w niedalekiej przyszłości puszczą mnie do domu leżeć, a jak źle - to same wiecie.
    Także proszę o kciuki!:)
    Czekam też na USG bo mam mieć popołudniu - dzień pełen wrażeń. Mam nadzieje, że kruszynka urosła.
    Wezmę się dzis też za nadrabianie Was i zobaczę co u Was, bo przez ostatnie dni nic nie czytałam :(

Buziaki ogromne!

IviQ lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala pewno że trzymamy :)
    Bardzo się cieszę że u Was lepiej, że antybiotyk zadziałał i że wszystko powoli wraca do normy. Koniecznie odezwij się po USG.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wracaj i melduj!
    Mam nadzieje, że u Ciebie wszystko ok i dzidzia grzecznie siedzi!

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ale się cieszę że jest poprawa :-) Kciuki oczywiście dalej trzymam ;-)

Misi@ to kiedy dokładnie ta obrona? żebym wiedziała kiedy kopniaka w tyłek ci dać ;-)
    A z nauką ja też z tych co najlepiej wchodzi na ostatnią chwilę...

Zai a ciebie w tyłek kopne za wyszukiwanie powodów do stresowania się! naprawdę!! specjalistą nie jestem ale hipoglikemia to jest jak cukier schodzi poniżej 50 albo nawet 40 mg/dl. O i internety też tak mówią.

Michcia żyjesz?!!!

zai2014 lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo tak się cieszę, że już lepiej:) nadal zaciskami kciuki.
    Kasku właśnie nie wiem i to jest najgorsze. Promotoraddziś ma się skontaktować z profesorem i ustalić termin. Myślę, że w przyszłym tyg. Skoro wie, że termin na 5.09. Sama mnie namówiła...hehe pewnie kasę potrzebuje ...to może zdam dzięki temu ;)

Troszkę ogarnęła w domku i zgodnie z planem od 10:00 zaczynam się uczyć. Choć padam że zmęczenia, bo kolejną noc nie przespana.
    Buziaki kochane!
    Zai kiedy idziesz z wynikami do lekarza?

alicja_, Kaśku lubią tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D wiem Kaśku, wiem.
    Wizytę mam w poniedziałek- zobaczymy co to będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:20

Kaśku lubi tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, widzę, że sobie tu niezłą imprezę rozkręciłyście. To fajnie.

Ja dziś kończę piąty tydzień w szpitalu młoda jeszcze w środku. Chociaż przedwczoraj skurczy było więcej, pomimo fenoterolu, więc dowalili mi magnez, także znowu jestem na dwóch kroplówkach :-/

W środę miałam usg, mała idzie jak burza. Wg szpitalnych wyliczeń to był 34t1d, a ona ważyła 2500 gramów. Mały klocek.

Tylko ja psychicznie już wysiadam. I jak słyszę, że już bliżej niż dalej, że jeszcze chwilę, to się we mnie gotuje. Bo dla mnie każda minuta trwa milion godzin.

To się tak wydaje - jeszcze kilka tygodni... Ale leżę z tymi dwoma kablami, nie dosięgam nawet do podłogi, mam problem, żeby wyjąć coś z lodówki, pójście siku to wyprawa... O wypróżnianiu nie wspomnę. Ja muszę korzystać z czopków. Obecnie już czterech, żeby cokolwiek ze mnie wyszło. Więc co drugi dzień jest ponad godzinna walka w tym wspólnym, niezamykanym kiblu, w którym ledwo się mieszczę ze stojakiem na kroplówki.

Żył mi już brakuje, wyglądam jak stary narkoman. A bezbolesne to też nie jest.

A przecież najtrudniejsze i tak dopiero przede mną. Młoda ciągle ułożona pośladkowo, więc nastawiam się już na cesarkę. I wolę chyba to, bo na poród naturalny po tych wszystkich przejściach nie mam siły. Ale boję się jak jasna cholera. Nigdy nie miałem operacji.

Boję się też pierwszych dni z dzieckiem, tu w szpitalu. Martwię się, czy ona będzie zdrowa.

Nie przepełnia mnie radość oczekiwania. Przepełnia mnie lęk, wycieńczenie i niechęć do wszystkiego.

Jak więc widzicie, lepiej, że się nie odzywam.

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no brzmi powaznie ten Twoj temat:) szacunek

Alicjo super że u Ciebie poprawa:) oczywisice ze trzymamy kciuki

Michcia....to naturalne ze jesteś wyczerpana i zdołowana. Ja wczoraj ryczałam po kilklu dniach super warunków a Ty sama jak palec w gorszych warunkach leżysz juz 5 tyg i nic nie wiadomo co dalej. NIe zdziwilabym sie jakbyś wyrwala te wszystki kroplowki z reki i wyrzucila przez okno i wyszła po prostu. Wiedz ze my wszystkie tu jestesmy z Ciebie bardzo dumni i jestes dla nas wzorem. Ja wiem ze to sie łatwo mowi ale zapomnisz o tym wszystkim przynajmniej w takiej wersji jaka teraz odczuwasz. Trzymaj sie Michcia. Trzymam kciuki byś czuła się lepiej i by lekarze nie trzymali Cie w niepewności za długo. Córę masz dużą i silną o nią się nie martw. Jest dzielna jak mamusia!!! 2,5 kg na szpitalnym jedzeniu no no no całkiem spora dzidzia:)))))

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ