X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny. Alicjo, leki na pewno zaczna dzialac, wierze w to.
    Michcia, myslimy tutaj o Tobie, dasz rade!
    Pati, mi tez juz puchna stopy, o zgrozo

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja próbowałam dziś ordynatorowi wytłumaczyć że mogę dojeżdżać na badania i ze chcę wyjść na co on mnie opierdzielil ze bagatelizuje problem. Że mam 40 lat ze to pierwsza ciąża i on na moim miejscu wogole nie myślał by o wyjściu. Dostałam antybiotyk na zęba i mam leżeć kilka dni a potem się zobaczy.

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wróć juz do nas. Tort juz gotowy.
    Alicjo melduj na biezaco
    Misia a Ty jak tam. Rozpakowujwez się zaraz?

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wróć juz do nas. Tort juz gotowy.
    Alicjo melduj na biezaco
    Misia a Ty jak tam. Rozpakowujwez się zaraz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja tylko na chwilke. Dzis bylam w dziekanacie i namowili mnie na obrane przed tp. Kurcze nic nie umiem, wiec bede teraz nadrabiac. Trzymajcie kciuki bym zdazyla :)
    Jak zacznieczie akcja porodowa to dam na pewno znac.
    Ps ciesze sie wsumie, ze bede miala juz to z glowy, obym przerobila material, jakos nie mialam caly czas weny do nauki ;p

Trzymam za Was kciuki :)

IviQ lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu cichutko dziś dziewczynki.
    Misia nie martw się, napewno zostaniesz potraktowana ulgowo :)

Dziewczyny mam do Was prośbę, pomózcie mi zinterpretować wynik krzywej cukrowej (pisałam u dziewczyn na wątku o cukrzycy, ale bez echa). Oto moje wyniki:
    roztwór GLUKOZA 75g

Glukoza na czczo: 76 mg/dl
    Glukoza po godzinie: 146
    Glukoza po dwóch godzinach: 69

Czy ta ostatnia nie jest zbyt niska? Bo już zaczęłam czytać o hipoglikemi.
    K..wa, jak nie urok to sraczka

Bliźniaki są z nami :*
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai a nie podali tam nie podali tam norm? Bo mi podali i mam norme 60-140 i ok wiec u Ciebie jesdt w normie. A cicho tu bo Michci nie ma a ona z tel elaboratu
    Misia no js mysle ze nie zapomnisz o nas. A zobrona to trzymsm kciuki

Misi@ lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak nie bardzo te normy podali, to znaczy przy glukozie na czczo pisze że norma to: 79-99. A przy glukozie po dwóch godzinach pisze tylko że:
    -do 140- prawidłowa tolerancja glukozy
    - 140-199- nieprawidłowa tolerancja glukozy
    - od 200 cukrzyca.
    I tyle.
    Według pierwszej normy, czyli że do 140 tolerancja jest prawidłowa, wychodzi że jest OK. Tylko że u mnie po dwóch godzinach było mniej niż na czczo.

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, wkurza mnie, ze z nas taka geriatrie robia! W pokoleniu naszych babc czy rodzicow 40 lat to bylo cos innego, porownajmy chocby film "Czterdziestolatek" a blizszy terazniejszosci "39 i pol". Inzynier Karwowski to nobliwy starszy pan, a Karolak luzak. Wiec niech sie wypchaja lekarze :-p

Zai, na chlopski rozum to wynik jest ok. Choc specem nie jestem, jeszcze tego nie badalam.

Misi@, ja zawsze zaczynam uczyc sie na ostatnia chwile i zawsze do przodu, wysylam Ci moja tajna moc :-)

Michcia, lody sie topia, tort rozplywa, my juz na stolach tanczymy, wiec przybywaj!

Misi@ lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai tak moze byc z tym cukrem ze jest nizej.
    Pati nic nie miw....,

Misia a Jaki temat?

• IviQ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia nie mozna sie spozniac na swoja impreze!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq jaj mogłaby zapomnieć o Was ;)
    Chodzi o temat pracy?
    W skrócie aktywizacja zawodową osób niedowidzących i niewidomych plus jeszcze pytania specjaliAcyjne.
    Hmm niech Cię dokładnie przebadana. Może tak naprawdę Cię trzymają bo chcą sprawdzić czy jeszcze ;) a ile synek waży?

Ja nie wiem jak z ta glukoza wiem, że ją miałam niską i w normie. Niestety nie pomoge ;/

Michcia hop hop co z impreza. Weekend już mamy;)
    Alicji daj znać jak się czujesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    U mnie poprawa pod względem temperatury, boli i samopoczucia. Dziś miałam robione badania krwi i moczu i jeżeli będzie dobrze to być może nawet w niedalekiej przyszłości puszczą mnie do domu leżeć, a jak źle - to same wiecie.
    Także proszę o kciuki!:)
    Czekam też na USG bo mam mieć popołudniu - dzień pełen wrażeń. Mam nadzieje, że kruszynka urosła.
    Wezmę się dzis też za nadrabianie Was i zobaczę co u Was, bo przez ostatnie dni nic nie czytałam :(

Buziaki ogromne!

IviQ lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala pewno że trzymamy :)
    Bardzo się cieszę że u Was lepiej, że antybiotyk zadziałał i że wszystko powoli wraca do normy. Koniecznie odezwij się po USG.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wracaj i melduj!
    Mam nadzieje, że u Ciebie wszystko ok i dzidzia grzecznie siedzi!

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ale się cieszę że jest poprawa :-) Kciuki oczywiście dalej trzymam ;-)

Misi@ to kiedy dokładnie ta obrona? żebym wiedziała kiedy kopniaka w tyłek ci dać ;-)
    A z nauką ja też z tych co najlepiej wchodzi na ostatnią chwilę...

Zai a ciebie w tyłek kopne za wyszukiwanie powodów do stresowania się! naprawdę!! specjalistą nie jestem ale hipoglikemia to jest jak cukier schodzi poniżej 50 albo nawet 40 mg/dl. O i internety też tak mówią.

Michcia żyjesz?!!!

zai2014 lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo tak się cieszę, że już lepiej:) nadal zaciskami kciuki.
    Kasku właśnie nie wiem i to jest najgorsze. Promotoraddziś ma się skontaktować z profesorem i ustalić termin. Myślę, że w przyszłym tyg. Skoro wie, że termin na 5.09. Sama mnie namówiła...hehe pewnie kasę potrzebuje ...to może zdam dzięki temu ;)

Troszkę ogarnęła w domku i zgodnie z planem od 10:00 zaczynam się uczyć. Choć padam że zmęczenia, bo kolejną noc nie przespana.
    Buziaki kochane!
    Zai kiedy idziesz z wynikami do lekarza?

alicja_, Kaśku lubią tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D wiem Kaśku, wiem.
    Wizytę mam w poniedziałek- zobaczymy co to będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:20

Kaśku lubi tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, widzę, że sobie tu niezłą imprezę rozkręciłyście. To fajnie.

Ja dziś kończę piąty tydzień w szpitalu młoda jeszcze w środku. Chociaż przedwczoraj skurczy było więcej, pomimo fenoterolu, więc dowalili mi magnez, także znowu jestem na dwóch kroplówkach :-/

W środę miałam usg, mała idzie jak burza. Wg szpitalnych wyliczeń to był 34t1d, a ona ważyła 2500 gramów. Mały klocek.

Tylko ja psychicznie już wysiadam. I jak słyszę, że już bliżej niż dalej, że jeszcze chwilę, to się we mnie gotuje. Bo dla mnie każda minuta trwa milion godzin.

To się tak wydaje - jeszcze kilka tygodni... Ale leżę z tymi dwoma kablami, nie dosięgam nawet do podłogi, mam problem, żeby wyjąć coś z lodówki, pójście siku to wyprawa... O wypróżnianiu nie wspomnę. Ja muszę korzystać z czopków. Obecnie już czterech, żeby cokolwiek ze mnie wyszło. Więc co drugi dzień jest ponad godzinna walka w tym wspólnym, niezamykanym kiblu, w którym ledwo się mieszczę ze stojakiem na kroplówki.

Żył mi już brakuje, wyglądam jak stary narkoman. A bezbolesne to też nie jest.

A przecież najtrudniejsze i tak dopiero przede mną. Młoda ciągle ułożona pośladkowo, więc nastawiam się już na cesarkę. I wolę chyba to, bo na poród naturalny po tych wszystkich przejściach nie mam siły. Ale boję się jak jasna cholera. Nigdy nie miałem operacji.

Boję się też pierwszych dni z dzieckiem, tu w szpitalu. Martwię się, czy ona będzie zdrowa.

Nie przepełnia mnie radość oczekiwania. Przepełnia mnie lęk, wycieńczenie i niechęć do wszystkiego.

Jak więc widzicie, lepiej, że się nie odzywam.

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no brzmi powaznie ten Twoj temat:) szacunek

Alicjo super że u Ciebie poprawa:) oczywisice ze trzymamy kciuki

Michcia....to naturalne ze jesteś wyczerpana i zdołowana. Ja wczoraj ryczałam po kilklu dniach super warunków a Ty sama jak palec w gorszych warunkach leżysz juz 5 tyg i nic nie wiadomo co dalej. NIe zdziwilabym sie jakbyś wyrwala te wszystki kroplowki z reki i wyrzucila przez okno i wyszła po prostu. Wiedz ze my wszystkie tu jestesmy z Ciebie bardzo dumni i jestes dla nas wzorem. Ja wiem ze to sie łatwo mowi ale zapomnisz o tym wszystkim przynajmniej w takiej wersji jaka teraz odczuwasz. Trzymaj sie Michcia. Trzymam kciuki byś czuła się lepiej i by lekarze nie trzymali Cie w niepewności za długo. Córę masz dużą i silną o nią się nie martw. Jest dzielna jak mamusia!!! 2,5 kg na szpitalnym jedzeniu no no no całkiem spora dzidzia:)))))

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ