Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Michcia nie gadaj głupot!! Wolę jak marudzisz a przynajmniej wiem że żyjesz i jest ok Wieć odzywaj się i marudz ile tylko masz ochotę!
Wiem że nie jest łatwo! W szpitalu nigdy nie jest... Ja miałam dwie operacje : jedną na kolano a drugą bardzo skąplikowaną szczęk (żeby nie było nic nie widać). I nie owijając w bawełnę no kurcze każda operacja boli ale wszystko da się wytrzymać. Wiesz co tak mi się zdaje że to leżenie i czekanie na nie wiem co jest duuużo gorsze niż cc. Wcale się nie dziwię też bym bo takim leżeniu wolała cc.
Jeśli mała tak zasuwa z wagą i waży już 2,5kg to wiesz prawdopodobieństwo że nie jest zdrowa, jak na mój gust, jest znikome, a i napewno sobie już poradzi poza brzuchem mamy
-
nick nieaktualny
-
Michcia, jak dobrze, ze sie odezwalas. my tu myslimy o Tobie i trzymamy ogromne kciuki. Twoje zwatpienie i wkurw jest zupelnie normalne. Tutaj mozesz do nas gadac ile wlezie. Malutka slicznie rosnie, jak na drozdzach, a Ty jestes bardzo dzielna mama!
-
Dziewczyny, mojej histerii ciąg dalszy. Jedyny pozytywny aspekt mojego pobytu tu to najlepsza miejscówka. Sala na samym końcu, łóżko przy drzwiach, blisko do WC z którego tylko ta sala korzysta.
I akurat dziś zostałam sama, więc postanowili, że moją salę zdezynfekują, a mnie przeniosą na inną. Już nie wytrzymałam i zaczęłam ryczeć spazmatycznie. Oczywiście od pindy oddziałowej słyszę z pretensją 'jaka to różnica, sale takie same.'
A tu kibel wspólny na trzy sale, w tym laski po porodzie. Uwalone ciągle we krwi itd. Pomyślcie, jak to wygląda w połączeniu z opisem moich wypróżnień. Mam teraz trzy tygodnie nie srać, za przeproszeniem? To jest wszystko takie upokarzające, że naprawdę jestem o krok od wyrwania tych kroplówek i wyjścia.
I zero zrozumienia od tych bab. Przecież ja tu nie przyszłam na trzy dni, dziś tu jestem 35 dzień.
Absolutnie wszystkiw siły wyczerpałam. Nie przestaję płakać.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
Będę o to prosić zaraz rano, przecież dla nich to bez różnicy, kto tam leży. Wkurzam się, bo muszę się o wszystko płaszczyć. A czy to takie dziwne, że skoro to miejsce na dwa miesiące zmienia się w mój dom, to przestrzeń wokół mnie ma znaczenie? Ciekawe, czy oddziałowa chciałby się załatwiać 'na Małysza' w zakrwawionym kiblu. Zwłaszcza, jak z powodu skurczy nie można takiej pozycji przyjmować.
Wiem, że nie można powiedzieć nic, co mnie pocieszy, więc nie czujcie presji.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Nie, sala nie jest poporodowa, ale kibel wspólny z taką właśnie. I niby 'moze pani przecież korzystać z każdej toalety na oddziale ', tylko jak to się ma do tego, że mam jak najmniej chodzić, a ta moja jest na drugim końcu? Eh, szkoda gadać. Pewnie uda mi się wrócić, ale ile mam stresu, to moje.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Michcia, no to jest kurwa nie do pomyślenia. Przepraszam. Ściągają nam nie małe składki zdrowotne z naszych wynagrodzeń i jeszcze Ci kurwy łaskę zrobią, że Cię wogóle w szpitalu położą w warunkach partyzanckich. No to jest nie do pomyślenia. Michcia, wiem że jesteś wyczerpana i to trudne, ale cholera bij się o swoje. A Pani oddziałowej się zapytaj czy w szkole też była taka mądra- pizda!!! Normalnie się zbulwersowałam. Az nie chcę myśleć co będzie jak ja trafię do szpitala, a ze względu na ciążę bliźniaczą napewno położą mnie wcześniej. Oj coś mi się wydaje, że ten okres nie będzie przyjemny ani dla mnie, ani tym bardziej dla pracowników szpitala. Już się wściekłam, więc lepiej żeby mnie wtedy nikt nie wyprowadzał z równowagi, bo siwy dym. Pierdolona służba zdrowia!!! Sorry dziewczyny, wiem, że może niektóre z Was od tych przekleństw oczy bolą, ale naprawdę, uważam że nie można tego inczej nazwać.
Zaraz admin wywali mojego postaalicja_, IviQ, Kaśku lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
nick nieaktualnyMichcia posłuchaj mnie.
Takich zaparć jak ja w ciąży - nie miał nikt - gwarantuje Ci to.
Przeżyłam już wszystkie leki w tym czopki o których wspominasz. Nic na mnie nie działało…aż w końcu trafiłam na syrop Lactulose który pije codziennie 3x10 i powiem Ci, że jest taka rewelacja, że szok!
Brzmi to prawie jak jakaś reklama, ale nie - nie jestem przedstawcielem handlowym Serio - musisz spróbować i po kilku dniach zobaczysz efekt. Można go spokojnie stosować w ciąży, tylko jest jedno ale - można się uzależnić. -
nick nieaktualnyAlicjo tez slyszalam cuda o tym specyfiku tylko ciekawe czy jej w szpitalu pozwola pic...
Ja mam wrecz odwrotnie tzn. Biegunki, ktore tez sa uciazliwe..
I stracilam humor, bo promotorka mi napisala, ze jednak prof. Sie nie zgodzil na ten termin i mam sie zglosic po porodzie. Mam dola, tak sie cieszylam, ze bedzie juz z glowy...no coz to nie jest najwazniejsze. -
nick nieaktualnyMisi@ wrote:Alicjo tez slyszalam cuda o tym specyfiku tylko ciekawe czy jej w szpitalu pozwola pic...
Ja mam wrecz odwrotnie tzn. Biegunki, ktore tez sa uciazliwe..
I stracilam humor, bo promotorka mi napisala, ze jednak prof. Sie nie zgodzil na ten termin i mam sie zglosic po porodzie. Mam dola, tak sie cieszylam, ze bedzie juz z glowy...no coz to nie jest najwazniejsze.
No ja piłam w szpitalu bez problemu, wiec powinni pozwolić.
Problem teraz tylko w tym, że nie mogę bez niego żyć. Zapomniałam go jak jechałam do Chorwacji i tydzień wszystko stało…
Kurde, szkoda, że prof. sie nie zgodził. A podał jakaś przyczynę? -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, dzięki za wsparcie. Jak uda mi się wrócić 'do siebie' i się uspokoję trochę, to się odezwę.
I wszystko nadrobię.Misi@, IviQ, Kaśku lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicjo ja zamawiam, ze strony nietuzinkowo.pl i nie tylko posciele dzidzisusia, ale tez kocyki i narzuty na lozko, poszewki na nasze loze i ma rewelacyjne torby na zakupy, w kt. Sie zakochalam. Zamowilam juz 3 szt. Bo siostrze tez odpowiada. Jest duza i maz mi ja czesto zabiera. Zostaly tylko dwa wzory, nie ma tego co my mamy ( maz uwaza, ze jest uniwersalan, a tamte sa baskie) a i kosztuje tylko 20 zl
Sprawdz sobie, moze tez sie zakochasz