Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia uwierz mi sama nie wiem. Narazie wychodzi ze mam pokarm wiec do wizyty poloznej bede karmic piersia i zobaczymy jak wychodzi. Do tego czasu zdaze sie zastanowic. Mam dosc diety (ciekawe jak bedzie chcial jesc mleko po sosie czosnkowym, grillu, i kilku czereśniach). W dodtaku karmiac mm nie jestem wiecznie uwiazana w domu, nie musze się przejmować karmieniem w trasie czy na zakupach, moglabym odespac bo nakarmic moze tatuś. Ale z drugiej strony jak widze jak maly je mi piers i patrzybw oczy to mi szkoda zabierać mu piers dla mojej wygody. Boje sie tez ze na mm za bardzo go utucze.
Jeszcze chlop mnie wkur... bo opija z kuzynem urodzenie syna. Ja mu po alkoholu nie dam dziecka dotknac a po calym tygodniu liczylam na jego pomoc w weekend. -
Ciesze się Dorinko ze ukladasz to sobie wszystko. Pewnie - zawsze masz mm pod ręką 8 juz się go nie boisz
Musisz być bardziej wyrozumiała dla samej siebie
Hormony zmęczenie robią swoje ale ty jesteś najlepsza
Hehe
Na kacu daj mu płaczące dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 19:06
-
Dawaj mu 1 pierś do oporu nawet 20 30 min a jak mu mało to dopiero z drugiej on musi dojść do tego bardziej wartościowego pokarmu.
A jeśli chodzi o hormony to ja najlepiej odreagowywałam właśnie na mężusiu oj dostawało mu się za wszystko a ja spokojniejsza byłam
Na szczęście mąż reagował prawidłowo tj. Przyjmował zjebki z pokorą bo wiedział że z hormonami po porodzie nie ma co walczyć -
Dziewczyny urodziłam Piotrusia 30.06. w nocy, siłami natury, 3300g, 57dł, wygląda zdecydowanie na Piotrusia. Jest zdrowy, cukry super.
Jak się ogarnę to napiszę więcej, właśnie wróciliśmy do domu. Cukry zaraz po porodzie 159. Rano rekord 262. Po całym dniu głodówki i porodzie i jakieś 0,5 h po śniadaniu dużymAle jest już unormowane. W szpitalu przejęli się moimi cukrami bardzo, nawet miałam konsultację z diabetologiem, szok. Trzymajcie się, odezwę się potem
A i ma czarne długie włosy
kamciaelcia, Dorinka, goodwill, Agusienka1985, agatia, martta lubią tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Gratulacje Twardan
Ja po porodzie tez mialam taki wysoki cukier. Ale mój urodzil sienz cukrem w normie. Mnie sie smiac chcialo z ich diety cukrzycowej poniewaz nigdy rano nie nalezala mi sie zupa mleczna ale cala miseczka bialego sera owszem
Laski moj krolewicz jak usnal o 16 tak spi do tej pory. Nie budze go narazie ale nie rozumiem tego dziecka. 12h drzemek i pobudek a pozniej sen jak kamien. -
Twardan gratulacje
niech Piotrek duży i zdrowy rośnie, a mama oswaja się z nową sytuacją
Dorinka Młodziak musi też sobie wszystko poregulowacwidać powietrze mu posłużyło, brzuszek pełny, to chłopulek śpi
Coś chyba jest z pogodą bo mojr dużo starszy, a jak zasnął o 18 tak śpi nadali pewnie do rana pokima
Odpocznij sobie mamusia
Ha ha doczytałam, że już wstałWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 21:46
-
u nas na razie ciężko z laktacją-walczymy. Dopiero uczę się obsługi maleństwa, a hormony nie pomagają, ale mam nadzieję, że przeżyjemy.
Poród trwał 4h. Straciłam sporo krwi, strasznie byłam słaba, przetaczali mi krew, 2 razy prawie odjechałam, ale to opowiem innym razem, bo 3 noce nie spałamczas na drzemkę. A cukry na następny dzień super extra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 14:01
kamciaelcia, Dorinka, agatia, goodwill, Izulla81, martta, Lulu83 lubią tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015