Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatia super, ze wszystko ok
Zabko przykro mi ze ostatnio tak Ci te cukry dokuczaja, dobrze, ze w pon masz wizytę u diablo.
Ja dzisiaj zaspalam wyjątkowo i dopiero pomiar i leki na tarczyce wzięłam, wiec śniadanie będzie opóźnione. Na czczo znowu na granicy 89, ostatnio tak mam codziennie miedzy 88 a 92, ale to chyba przezwieczorne przekąski jeszcze czyli midgaly i orzechy ziemne, chociaz cukry po nich eleganckie zawsze do 100. -
nick nieaktualnyU mnie po śniadaniu było 138/142:-(
Wzięłam 1j. Insuliny po posiłkowej.
Nie mam siły stać i mierzyć co chwile czy spadło bo się WKU.....RWIAM już!
Robię rosolek,pranie ;-)czuje jak odpadam z sił a to dopiero poranek.....
Martta a tam zaspalas hihi czasami trzeba pospac dłużej przecież nie możemy dostosować aż tak rytmu i dyktando do cukrzycy!
-
nick nieaktualny
-
No kurde Zabko, ale sie porobiło
Ale mimo wszystko głowa do góry, juz bliżej niż dalej, trzeba to wytrzymać, ja mam kryzys od dwóch dni, chciałabym zjeść cos normalnego ehh, a dzisiaj idę z rodzina na obiad do knajpy, ciekawe czy będzie co zjeść, a oni wszyscy frytki i inne dobrodziejstwa beda jeść i ciasta na deser, grrr. -
nick nieaktualnyNo porobiło się martta.
Cóż ja już chce urodzić i mieć w doopie ta cukrzycę!
Bardzo liczę że mnie opuści ta menda.
Właśnie Zmierzyłam się po grejpfrcie zjadłam całego i wynik 122!
A niby po nim niskie Cukry kiedyś tak też było
Zjadłam miseczki rosołu bo głodna jestem za 50min pomiar.
Zobaczymy co diablo powie w poniedziałek.....
Z drugiej strony przecież nie będę jadła jeszcze mniejszych porcji bo ja z głodu zdechne a w lodowce cały czas siedzieć mi się nie uśmiecha:-(
Ale mi się spać chce:-( -
Cześć, jestem nowa, od 11 dni na diecie cukrzycowej. Ciężko mi jak cholera, tym bardziej, że czuję, że nad tym nie panuje. Dziś miałam 134 po śniadaniu, mimo że zjadlam co zwykle i spacerowalam 20 minut. Po raz pierwszy pojawila mi się niewielka ilość glukozy w moczu. Czy powinnam skontaktować się z lekarzem w sprawie tego moczu? Czy to niepokojacy objaw?
-
Hej Kai, a co jesz na śniadanie? U mnie przy 120 z hakiem, 130 też pojawia się glukoza w moczu, diablo powiedziała, że w ciąży obniża się próg nerkowy i może być cukier. U normalnego cukrzyka pojawia się przy cukrze 160-180' ale zapytaj swojego diab.
Żabko u mnie cukry znowu łaskawsze, najedzona chodzę jak prosie, ale aceton mi się pojawianie ogarniam tego he he he. Ale już powoli się tym nie przejmuję, Mała rośnie prawidłowo, nie jest za duża ani za mała, więc się nie przejmuję.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak ze zwykłej mąki .
Musiałam bo juz ahhhh mam nerwa więc strzeliłam focha. Żartuję
Skorzystałam bo córka z tatusiem sobie zażyczyli a oni tylko ze zwyklej mąki.
Jeden zjadłam z serekiem mascarpone porzeczkami czerwonymi i dwie ćwiartki brzoskwini.
Drugi z mascarpone i dżemem z porzeczki czarnej łowicza 100%
Trzeci zjadłam z samym dzemem.
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Żabka ale narobiłas smaka jutro idę po dżem i serek mascarpone w lodowce mam zamrożone jagody mniam bedzie uczta
Tylko ja z maki orkiszowej zrobię bo innej nie posiadam.
A normalnie smażycie na oleju ?
Daj znac jaki cukier.żabka04 lubi tę wiadomość
-
Żabki pychotka
uwielbiam mascarpone, jadłam kilka razy w ciąży, ale raz mi wywalił i już nie jem
Ja dzisiaj jadłam śmieciowo poza domem, nie za wiele. Jutro też mam oblot po sklepach.
Dzisiaj jeszcze muszę dopakowac torbę dla mnie do szpitala. Niby jeszcze 5,5 tyg, ale wiadomo, że różnie może być.
żabka04, adrenalina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWynik 130/121/140.
Mam brać pod uwagę ten najmniejszy więc biorę
Co pojadlam to moje pełna jestem do teraz.
Agatia już torbę masz spakowana?
To ja w lesie tyle że ty starsza ciążowo ode mnie:-)
Ja dzisiaj oglądałam bawełnę i polar minky chce zamówić bo moja mama jak wróci to uszyte mi wkład do spacerówki i żaden materiał mi się nie podoba:-(
Szukałam materiał w małpki skoro mam taki kocyk pomyślałam będzie do kompletu ale nie ma takich malpek i wyłączyłam strony bo nie ma to co będę szukać
Jutro jedziemy niby w gości do męża kuzyna pytać czy będzie chrzestnym juniora mam nadzieję że nie odmówi!choć to możliwe bo inna kuzynka jest w ciąży i też rodzi we wrześniu chłopaka i jest szansa że go reż prosiła.
Oby nie:-)
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Żabka ale narobiłas smaka jutro idę po dżem i serek mascarpone w lodowce mam zamrożone jagody mniam bedzie uczta
Tylko ja z maki orkiszowej zrobię bo innej nie posiadam.
A normalnie smażycie na oleju ?
Daj znac jaki cukier.
Jagody mniam ja mam fazę na jagody w tej ciąży hahahah.
Na wczasach jadłam gofry z bitą śmietana i jagodami:-)adrenalina lubi tę wiadomość
-
Na śniadanie zwykle jem dwie kromki z chuda wedlina i warzywami. Czasem smaze do tego jedno jajko na odrobinie masła ze szczypiorkiem. Dziś było bez jajka. Pospacerowalam 20 minut. I nagle taki wynik. Chyba musze mniej chleba jesc, ale boję sie, ze sie zaglodze. Chudne. Juz mi 2,5 kilo zlecialo. Jem co 2 h. Ketonow brak. Po obiedzie i podwieczorku zawsze jest ok, ale sniadania i kolacje mi się zdarza przekroczyć. No i ja czczo czasem miewam 91 lub 92.
-
nick nieaktualny
-
Żabko torbę miałam spakowana, ale ją dopakowałam. Wolę, żeby sobie czekała w razie W
ale dla Małej spakowalam tylko pieluchy, reszta czeka na sierpień.
Kai zdecydowanie 1 kromka, a za godzinę druga. Jak nie masz ketonow to superja niestety miewam między posiłkami, a ostatnio znowu są widoczne i rano