Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAdrenalina wynik nie jest zły.
Ja mam się pilnować do 125 dziewczyny niektóre do 130 więc..........
Fakt tym się nie najemy:-(
Smacznych naleśników:-)
Ja już obiadek zaraz będę jadła kurczak,frytki z piekarnika i warzywa na parze aaaaaa i szkła kompot z porzeczek czerwonych bo zostało z wczorajszych naleśników to ugotowalam:-)
Zajrzę do was wieczorem bo na 15 jedziemy w gości.
Zapowiada się grill więc mam nadzieję że pojem w ramach deseru grilla a Cukry będą służyć.
I oby kuzyn męża zgodził się być chrzestnym.
Trzymajcie kciuki
Do potem.....
adrenalina lubi tę wiadomość
-
No to fajnie macie, że Wam jakąś granicę tolerancji dają. Moja diablica to nawet jednostki nie chce popuscic. I tylko insulina straszy, a ja tego nie chcę! Grill jest w porządku. Zjadlam wczoraj cztery szaszłyki z grilla z kurczakiem i warzywami, wynik 89. Chleba do tego nie jadłam, więc po godzinie byłam już trochę głodna.
-
Żabka !!!! Teraz narobiłas smaka na frytki
Hahah myślałam ze takich rzeczy nie mozna. Ale skoro ty jesz to i ja jutro zjem to na obiad a do fryteczki pierś mniam oszaleje zaraz przez Ciebie
daj znac jak z cukrem
A frytki sama robisz czy jesteś leniwa tak jak ja i kupujesz mrożone ? Bo myśle ze ma to tez znaczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 13:11
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Adrenalino, ja też smaka nabralam na frytki i na naleśniki, ale na razie wolę nie próbować skoro mi potrafi cukier skoczyć po kanapce (dwie kromki, plasterek wedliny drobiowej, papryka i szczypiorek). Czuję, że jakbym zjadła np. batonik to bym z cukrem i glukometrem w kosmos poleciała.Wrr... mam już takie nerwy na tę wstrena cukrzycę, że udusilabym cholerę gołymi rękami.
-
Kai, próbuj wszystkiego z umiarem. Moze poprostu nie pasuje Ci chleb, masło badz cos innego. Nie mowię od razu o frytkach. Ale daj sie ponieść przyjemności. Ja zjadłam maxi Kinga i po godzinie miałam 80. Kawałek ciasta tez mi nie podniósł poza granice cukru ale dość wyżej niz baton. Metoda prób i błędów wszystkiego sie nauczymy to dopiero początek. Wiec głowa do góry u mnie to dopiero 5 dzień z glukometrem. Zanim go nie miałam od momentu wyniku to nic słodkiego nie zjadalam a jak teraz go mam to jest wszystko pod kontrola. Miałam ochotę na kaszankę bo byłam na grillu i jadłam tylko pierś z folii ale po kilku dniach dalej za mna chodziła i w foli na patelni pod przykryciem sobie ja zrobiłam i była pycha pragnienie zaspokoiłam a cukier w normie
Jak mi po naleśnikach wyskoczy wysoki to poprostu wiecej ich nie zrobię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 13:30
-
Goodwill gratulacje! Myślałam ostatnio o Tobie, że już pewnie jesteś z maluszkiem
Kochana ja mam 35 lat, ciąża też do łatwych nie należała, a mimo to myślę czasem nad drugim dzieckiem, tyle, że jeszcze za świeżo po porodzie i mało intensywnieale taki wiek to żadna przeszkoda!
Trzymaj się! I powodzenia:)goodwill lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Dzięki dziewczyny za gratulacje!
Jeśli chodzi o drugą ciążę to nie chodzi nawet o mój wiek, ale raczej o całe atrakcje związane z ciążą i porodem. Ale nie mówię nie. Zobaczymy.
Co do tycia w ciąży - ja przed ciążą 163cm, 61kg. W dniu porodu 64kg, po powrocie do domu 55kg. Wróciłam do wagi, którą miałam kończąc studia. O_o
Całusy dziewczyny, idę ogarniać.agatia, twardan, żabka04 lubią tę wiadomość
-
O Godwill, czyli można nie tyć i zdrowe dziecko urodzić. Super! Bardzo mnie to pocieszylo. Ja mam 34 lata. To moja pierwsza ciąża. W planach jeszcze druga za jakieś 3 lata. Mam nadzieję, ze się nie zniechece po pierwszej.
Adrenalino, chętnie bym eksperymentowala, ale się boję, bo mam juz 9 zlych wyników i obawiam się, że jeszcze kilka i mi diablica insulinę wcisnie. Muszę poczekać, aż trochę mi się unormuja te wyniki. A jak tam u Ciebie po nalesnikach? -
Po pysznych naleśnikach tylko 100 czyli duzo duzo mniej niz po głupiej kaszy mannej.
A po kaszy byłam głodna. A naleśnikami napchalam sie jak głupia
Z jagodami mniam.
Co mozna jeszcze zrobic z mascarpone ? Bo pol opakowania dostało.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się dalej griluje
Na deser grill zjadłam dwie kiełbasy duże i 1 1/2 kromki dużej chleba zwykłego i musztarda Cukry 99!!!!!
Zjadłam dwa cukierki pudrowe:-)
Zjadłam znowu dwie kiełbasy bo kolacja i za 15min się mierze wypiłem herbatkę do tego
Ale dziewczyny pekam!!!!!!
Frytki kupuje w biedronce w pomarańczowym opakowaniu.
Pięke w piekarniku:-)
I jem trochę tzn garść?????
Z mascarpone ja bym zrobiła jeszcze raz naleśniki hahahhahahaha
Gratki za wspaniałe Cukry:-)
Wracam do ekipy:-)
-
agatia wrote:Adrenalina ile zjadlas naleśników? Super cukier
ja już mascarpone nie mogę, bo mi po 2h wywala, a lubię
Teraz po dwóch kanapkach i marchewce miałam 112 czyli wiecej niz po pysznych plackach.
Na kolacje zjem dwie parówkijuz nie mogę sie doczekać