X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta podwyższony wynik miałam po dwóch godzinach 163.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)
    U mnie na czczo 86:-)
    Też dobrze bo ostatnia kolacje o 23:30 jak wróciłam do domu (zglodnialam).
    Ale fajnie było.
    Zawsze to jakaś odskocznia.

Dostałam/kupiłam od kuzyna męża żony karuzele frishera do łóżeczka,mate i mnóstwo ubranek na juniora od 74cm do 2lat. I będzie mi zostawiać:-)
    Ubranka nowki po jednym dziecku i to h&m,Adidas,nike itp. Od lata na zimę.
    Córka też dostała sukienki, kurtkę zimowa także trochę zaoszczędze.
    Obejrzeliśmy ich chatę (budowali się) i mam nadzieję że mój mąż wybił sobie z głowy kupowanie starego domu i inwestowanie w niego bo za te pieniądze można budować nowy...tzn różnie tam bywa ale nie warto.:-)
    Pytaniami czy będzie chrzestnym powiedział że da odp bo musi się zastanowić.
    No spoko skoro musi........ Mam nadzieję że nie odmówi choć mąż mówi że tak też może być.....
    Dowiedziałam się że mam w parafii proboszcza nie normalnego i zrobi mi problem z chrztem juniora bo z mężem nie mamy ślubu kościelnego......
    Siedzę i myślę gdzie tu uderzyć do księdza który nie zrobi mi problemu.
    Zostaje mi ewentualnie miasto rodzinne tam ksiądz nawet bez ślubu chrzci dzieci.
    A jak sobie pomyślę o komuni córki kurcze jak on taki problemowy?
    Mąż się śmieje że z nim on będzie gadał no już to widzę zaraz dostanie nerwa zacznie warczec na niego i jeszcze pogorszy sprawę na niekorzyść córki......

Ja już po śniadaniu ogarniam się i lecę do diablo:-)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej U.mnie dziś W domu 99, W laboratorium 100... i mam jakieś dziwne przeczucie że ta cholera mi została...
    Leżę na kozetce w laboratorium,robię dziś krzywa... trzymajcie kciuki. Ale mi nie dobrze... Fuuuuuj... w ciąży jakoś lepiej mi to weszło. ..
    Mąż wziął wolne żebym mogła się wyspać,wstawal do małego i teraz z nim został

tb732n0a0czusv9c.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, dziecku się nie odmawia. Nie rozumiem, nad czym się ten kuzyn zastanawia. U mnie w rodzinie, jak ktoś kogoś poprosi na chrzestnego, to się ten człowiek czuje wyróżniony, że go rodzice chcą włączyć w wychowanie seojego maleństwa, że mają takie zaufanie do tej osoby, że wierzą, że dla dziecka będzie to ktoś bliski. Ja sama mam wspanialego chrzestnego i beznadziejna chrzestna, która nic o mnie nie wie i zaliczala tylko kolejne imprezy. Na mój slub nie przyjechała i nawet nie zadzwoniła, życzeń nie złożyła. Powiem Ci, że było mi przykro. Tak więc wybór chrzestnego - ważna rzecz. Ja bym się sama zastanawiała nad takim, co się zastanawia.
    Z tego, co wiem, brak ślubu kościelnego rodziców nie jest przeszkodą, ale wiem, że dobrze widziani są wtedy chrzestni stanu wolnego lub żyjący w zwiazku sakramentalnym.
    U mnie na czczo 84. Brak ketonow i glukozy. Ciekawe, czy mi się uda przeżyć caly dzień bez cukrowej wpadki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 07:54

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i u nas nieciezarnym pobierają na czczo i.po 2H
    Ale mam ze sobą glukometr to zobaczymy...

tb732n0a0czusv9c.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko powodzenia na wizycie! U mnie na czczo 88, bez ketonow, wiec ok. W środę wizyta u diablo, 5 z plusem juz nie dostanę, bo zdecydowanie gorzej to wygląda niz miesiąc temu ;-)
    Domi trzymam kciuki za krzywą! Na pewno będzie dobrze!

o148p07w5riqasy7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko U nas też się nie odmawia jak się prosi na chrzestnego
    Szwagier męża jest chrzestnym do naszego synka i do syna swojego brata, który się urodzi 1,5 tygodnia później a chrzony był miesiąc Po naszym :-)
    Kai ja też mam chrzestnego w porządku, a chrzestna do niczego

tb732n0a0czusv9c.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, babka nam na kursie mówiła, że po 30 tygodniu poprawiają się te glukozowe wyniki. I że jak się ktoś uchowa do tego czasu bez insuliny, to już jej raczej nie dostanie. Czy Wy się z tym zgadzacie?
    Wizytujacym i badajacym się życzę powodzenia! Dajcie znać po.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja i chrzestnego mam takiego sobie i chrzestna do dupy była tylko na mojej komunii i od tamtej pory jej nie widziałam.
    Sama tez mam problem kogo wybiorę. Pewnie moja siostra rodzona ( ktora ma dziecko nieślubne i wychowuje je sama, ale myśle ze ksiądz nie bedzie robił problemów) a na chrzestnego to nie wiem kogo :(
    Ale mam zamiar prosić kogoś jak juz sie urodzi dzidzia :)
    A w ilu miesiacach zamierzacie ochrzcić dzidzie ?
    Ja urodzę w październiku i chyba nie uśmiecha mi sie grudzień lub styczeń wolałabym juz w marcu . Ale czy to nie przypóźno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 08:33

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z cukrem 79, acetonu rano brak, o 3 był na +.
    Żabko powodzenia na wizycie też mam dzisiaj wizytę u diablo w Wawie.
    Proboszcz musi ochrzcic dzidziola, więc spokojnie. My wogolee bez ślubu i sybka nam ochrzcili. Z Małą będzie gorzej bo nie ma kogo prosić na rodziców.

Domi 100 na czczo to dla niektórych diab gorna grabica normy, ja przy 99 miałam stan przedcukrzycowy. Bez ciąży nie ma pi co pobieracr po 1h, choć możesz sama dopłacić i poprosić, bo nie jest to refundowane.

Kai a mi diablo mówił, że najgorzej po 32tc bo wzrasta zapotrzebowanie na insulinę w związku z wyrzutem hormonów. U mnie od 31tc się ostro cukry popsuły, teraz prawie 34tc u szału nie ma.

Adrenaline ja synka chrzcilam jak miał 10 mc, chciałam, żeby był już kumaty i wiedział, że to jego dzień :) corcie nie.wiem kiedy ochrzcze i czy ochrzczę bo nie mam kogo prosić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 08:40

• domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z glukometru mi wyszło 202 po godzinie... no a z żyły dopiero za godzinę
    Ale nie panikuje bo wiem że glukometr może zawyzac

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    No z glukometru mi wyszło 202 po godzinie... no a z żyły dopiero za godzinę
    Ale nie panikuje bo wiem że glukometr może zawyzac
    Po ciąży jest trochę inaczej, ważny wynik po 2h :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę ponad pół godziny :-)
    Wyniki po południu

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba pobierają dwie godziny od rozpoczęcia picia glukozy

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    I chyba pobierają dwie godziny od rozpoczęcia picia glukozy
    Co kraj to obyczaj :) u nas od zakończenia :) Choć u mnie bez różnicy, bo ja wypilam na jeden łyk prawie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 09:28

• Kai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, glukometrem się nie przejmuj, bo on chyba zawsze zawyza. Najgorsze jest to, że stres podnosi poziom glukozy. Ale w sumie jak tu się nie stresować. Ja nawet glukometrem sobie spokojnie zbadac nie umiem. A Ciebie po ciąży to już chyba inne normy obowiązują?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak na krzywej, Ale na czczo jest do 100/110 różnie mówią, a po 2H po posiłku 140
    Wczoraj zjadłam kebaba w bułce i po 2H 125. W normie Ale dziwnie ten wynik wygląda jak w ciąży miałam po godzinie do 120, a po dwóch to ten wynik prawie zawsze poniżej 100 był :-)
    Jeszcze 5 minut :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szykuję na chrzciny w Trzech Kroli. Oczywiście, jak mały będzie zdrowy. Rodze w październiku i nie chcę czekać do wiosny z chrztem. Dla mnie to bardzo ważna sprawa z powodów religijnych, dlatego mi tak zależy. Chrzestni już wybrani, poproszeni i uszczesliwieni. Trochę to może za wcześnie na takie decyzje i rozmowy, ale jakoś tak wyszło, że już to ustaliliśmy i nie chcieliśmy czekać z powiadomieniem. A wiecie, że w wielu kościołach lekko podgrzewaja wodę swiecona, gdy jest zima, zeby dzidziusia nie przeziebic? ;-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill gratulacje :) Doczekałas sie i ty :) Informuj nas czasem co u ciebie i Jędrzejka :)

Domi trzymam kciuki za twoja krzywa :) Ja tez jeszcze troche i bede musiała zrobić. Narazie mialam powtorzyc morfologie zeby zobaczyc czy poporodowa niedokrwistość minela ale nawet na to nie mam czasu. A maz nie ma szans zeby dostal wolne.

Zabko no mnie tez to dziwi ze sie chlop wogole zastanawia nad taka rzecza. Ale wsumie ty jeszcze w ciazy wiec moze wierzy w jakies zabobony i nie chce zapeszyc?

Ja od soboty daje malemu po 120ml mm. Zazwyczaj zjada wszystko. Jest spokojniejszy i troche wiecej spi. Potrafi polezec w spokoju (choc oczywoscie nie chce sam) i zdarza mu sie samemu usnac po 1h-1,5h lezenia takze kiz jest sukces. Chociaż wydaje mi sie ze porcja jest dla niego nawet ok ale on by chcial częściej jesc. Daje mu smoczka i czasem bardzo sie irytuje ze nic mu z niego nie leci, placze mimo ze niedawno jadł. No ciekawe czy wreszcie dojada czy prostu ma spokkniejsze dni. A chce sie jeszcze pochwalic ze na noc dolewam malemu troche odciagnietego pokarmu i dzis moj kochany przespal noc 22-4:30 :D

Tylko odkad dostaje 120ml to zjada ale po jedzeniu zdarza mu sie troszke ulac. Ok lyzeczki lub lyzki. No i problem z wiekszym ulewaniem zdarza sie przy zmianie pampersa po jedzeniu. Wiem ze sie nie powinno przebierac no powinien sobie odpoczac ale pn ki zazwyczaj w trakcie jedzenia robi duuuza kupe i nie bardzo mam wyjście bo przeciez nie bedzie z nia leżał. Odczekuje zazwyczaj 10min, klade go na boczku i bardzo deliktanie przebieram zeby nie ruszac mu brzuszkiem ale to nic nie daje. Czasem zdarza mu sie zwrócić wiecej i leci tez noskiem.
    Do tego mamy problem z czkawkami. Mecza malego kilka razy dziennie. I dziwna sprawa bo zawsze go bierze czkawka po odbiciu :|

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko super, że synulek więcej wcina i dłużej wytrzymuje :) tyle co na łyżeczce to może się ulac spokojnie :)
    Mój Młody 3 mc miał czkawką non stop i cały czas :) zresztą w brzuchu też :)

‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ