X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal w aucie, już mi nogi spuchly od tego siedzenia ;) zjadłam krupnik z kaszą i ziemniorami cukier 115, więc dość spory. Ale i węgli niemało. A teraz zjadłam gołąbki warzywne z peczakiem. Trochę rozgotowane, więc szału się nie spodziewam :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się ucieszylam z dobrych cukrów. Po obiedzie 123. Czy ja mogę jeden dzień przeżyć bez przekroczen tej pieprzonej normy?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie... bo mamy problemy z karmieniami wieczornymi;p
    Młody jadł o 16 bo tak dzisiaj wypadło. Następne wypada o 19. Kąpiemy 19.30. I teraz dawać mu tą butlę przed kąpaniem i o 20 dopić, czy zrobić butlę o 18 i drugą dać o 20. Czy normalnie o 19 i przesunąć trochę kąpanie?

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo kąpać jeszcze wcześniej... już jest marudny... przeważnie od około 18 jest marudny...

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi nie karmi się przed kapaniem dziecka.
    Proponuję zmienić godzinę kapania.
    Czyli o 19 kapanie jakoś go tam od 18 będziesz szykować załadować i nawet przed 19 możesz już kąpać.
    Nawet jak pokrzyczy to się nic nie stanie:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Domi, daj znać co diablo powie. Masakra z tą cukrzycą. Wygląda na to, że po 30 tygodniu jest jeszcze gorzej...
    Zabko, a Ty takie rozrzucone te wyniki miałaś, po różnych posiłkach? Jak dużo procentowo miałaś tych złych wyników? Ja mam wizytę u mojej diablicy 1 sierpnia, mam nadzieję, że nie będę musiała wcześniej lecieć z powodu złych wyników.

Od 5.07 co dziennie przekroczenie przynajmniej jedno było na pewno zdarzało się więcej.
    Tak różnie po posiłkach.

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i padam na ryj ;) po wejściu natulilismy się z synkiem bo w week się nie widzieliśmy, przywiozłam mu strzelające cuksy ;)
    Zaraz czas na kolację, ale jakoś na.nic nie mam ochoty.

Domi tak, jak napisała Żabka butla po kąpieli. My Młodego kapalismy o stałej porze, potem mleko. Z czasem kapalismy co 2 dni, a miejsce kąpieli zajmowała bajka i przytulasy.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja tez bym kapal wczesniej. Tez mam dzis taki problem. Właśnie wrocilismy ze spacerku do sklepu. O 19 wypadalo karmienie a maly jeszcze spi. Chcialam go nakarmic o 19 pozniej ok 21:30 wykapac i nakarmić o 22. No ale jak spi to zanim zje to musiałabym kapanie i karmienienie przesunac dobrze po 22. A teraz po spacerze zaraz tez go przeciez nie wykape. Nastepnym razem musze wczesniej z nim isc do sklepu.

Kai takimi przekroczeniami nie ma sie co przejmowac ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeszcze jedno mam pytanie. Bo maly mi caly czas spi. Jak mu dam teraz butle to bedzie jego 5 posilek dopiero. Boje sie ze jak usnie to bedzoe spal do 1-3 godziny. I teraz dac mu 90ml i wybudzic za 3h zeby mial 6 posilkow czy dac normalnie 120ml i niech spi ile chce?

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko ty za bardzo skupiają się na ilości posiłków.
    Dziecko w ciągu dnia nie tylko je!
    Uwierz mi ze to nie realne żeby wyszło mniej ilości w posiłkach bo więcej zje.
    Zresztą to zależy od dziecka tak na prawdę.
    Rób 120ml ile zje to zje ile pośpi tyle pośpi obudzi cie i da ci znać.
    Jeśli się naje to ci pośpi dłużej.:-)

agatia lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo a mi właśnie przełożyli wizytę u diablo ze środy na jutro i u innej lekarki i już stresa załapałam :)

o148p07w5riqasy7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadł godzinę temu bo się obudził i płakał, o 20 okapiemy
    Ale jest marudny strasNie
    Następnym razem okapiemy choćby wcześniej

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta spokojnie zobaczysz co ona myśli i powie.
    Zawsze to inny pogląd choć mnie totalnie bo ja czytam że dziewczyn diablo ma normy do 130 a moja 120 każe mi trzymać rygorystyczne to mnie krew zalewa co oni w każdej szkole mają inna teorie?????!
    Oczywiście zdanie twojej diablo jest najważniejsze bo ty liczysz się u niej.

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta im szybciej, tym lepiej :).
    Dorinko raz synek zje 6 razy, raz 8 razy, nie skupiaj się aż tak na tym. Dziecko nie da się zaglodzić :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Martta spokojnie zobaczysz co ona myśli i powie.
    Zawsze to inny pogląd choć mnie totalnie bo ja czytam że dziewczyn diablo ma normy do 130 a moja 120 każe mi trzymać rygorystyczne to mnie krew zalewa co oni w każdej szkole mają inna teorie?????!
    Oczywiście zdanie twojej diablo jest najważniejsze bo ty liczysz się u niej.
    Żabko szkkolar jedna, tylko oni wszyscy tacy mądrzy, jeden ma takie doswiadczenie, drugi takie.
    Ja słucham tego z Wawy, bo to jednak typowa Poradnia dla ciężarnych.
    Ty Żabki słuchaj swojej. No bo jakie mamy wyjście? Jesteśmy na.nich "skazane" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem ale to aż głupio się odezwać do lekarza że wiem o takich sytuacji (od was) że inni lekarze trzymają innych się zasad.
    Dokładnie jesteśmy skazane na nie i oni nas leczą więc musimy im ufać.

• Kai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja diablica tez taka rygorystyczna. U niej istnieją tylko dwa wyniki: dobry i zły, cyferki nieważne. Jak zapytałam o granice błędu, to na mnie warknela, że nie ma czegoś takiego. Istnieje tylko 90 i 120, a wszystko powyżej jest złe.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny, sama to wuem, ale stresik jest :-) no nic zobaczę co powie i tyle, bede posłusznie przestrzegać co nakaze. Ta moja do tej pory co chodzilam to tez do 120 kaza, ale za pare przekroczen afer nie robila. Teraz dzienniczek wyglada troche gorzej niz wcześniej, ale zobaczymy

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta nie chciałabys zobaczyć mojego.
    na stronie dzienniczka tylko cyferki w kwadracikach (przekroczenia).
    w każdej linijce jedna kratka wygląda to jakbym grała w statki tylko bez krzyżyków.
    I moja diablo nie warczala tylko usmiechneła sie na placki po węgiersku oczywiście broniłam placków hahahaha skoro mi służyły to czemu ich nie jeść hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze muszę coś zjeść na ostatnią kolacje a mi się nie chce :-(
    Mam ochotę na zimny kefir? :-)
    Jak nigdy przecież ja go nie lubię hahahha

‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ