X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no zobaczymy jaka ta będzie, ciekawa jestem, wyczytalam ze jest ordynatorem pododdzialu diabetologii w szpitalu w Gdańsku
    Zabka niemożliwe, hehe, mówiłam że dobry kefir nie jest zły ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 20:21

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Hehe, no zobaczymy jaka ta będzie, ciekawa jestem, wyczytalam ze jest ordynatorem pododdzialu diabetologii w szpitalu w Gdańsku

Wysokoooooooo ;-)

mam nadzieje ze coś mądrego ci powie :-)

• martta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tez sie zdziwiłam, bo ja jutro do luxmedu na wizyte ide, zobaczymy, sama jestem naprawdę ciekawa czy cis mądrego usłyszę, ale wizyta na 15 dopiero...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki i chwal się y=tu jak bedzie po wszystkim. ;-)

Uciekam na ostatnią kolacje i dziecko ogarniać i sie położe liczę że się wyśpie bez wstawania do wc .
    Jutro muszę wczesnie wstac na 8 mam edno :-(

• martta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj szybciej do łóżka idę, jutro rano siku na posiew zawoze. No i obyśmy sie wobec tego wyspaly! Powodzenia u endo! Mi moj ostatnio znowu zwiekszyl dawke letroxu

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai ja w ciazy strasznie pilnowalam cukrow a kazde male przekroczenie a nawet wynik pod granica mnie dolowalo.
    Urodziłam synka w terminie z waga 2840g zdrowiusienkiego. A troche przelroczen mialam choc moze nie specjalnie wysokich. Mój rekord to 159.
    Synek na wypisie ze szpitala ma napisane ze urodził sie z niska masa urodzeniowa. W szpitalu od pediatry usłyszałam ze prawdopodobnie taki mniejszy egzemplarz z mojego synka bo zbyt rygorystycznie podchodzilam do cukrów bo bardzo stralam sie miec wyniki w okokicy 100 (choc nie wiem na ile to prawda). Takze nie ma sie co tak przejmowac :)

Kai lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mam ochotę na wątróbkę.
    Chyba jutro bede musiała zrobic.
    A tymczasem uciekam spać :)
    Dobranoc :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diab ze Starynkiewicza też powiedział, że w III trym jedyną krzywa, jaką można zrobić maluchowi to utuczyc. Jak dziecko nie przekracza 60-70 centyla to na spokojnie.
    Mam trzymać dietę, mierzyć co 3 dni i na luzie. Jak na czczo są ok, czyki wg nich do 95 to w ogóle luzik.
    Co lekarz to opinia :)
    W pierwszej ciąży miałam insu orzy cukrach 123-125 i doktor powiedział, że nie skomentuje tego ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lecę spać bo jutro rano lab, potem echo, z Młodym ortopeda i chyba padnę ;)

• martta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, powodzenia na wizytach, ja dzisiaj pomiar na czczo godzinę wcześniej i 77 pokazało. Zbieram się do laboratorium. Oby nie bylo duzo wkurzajacych mnie osób tam :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta też zaraz lecę do labu i zapisać się na KTG i kontrolę AFI, potem echo serduszka.
    Powodzenia Martta u diablo, Żabko pomyślnej wizyty u endo. Ale mamy dzisiaj dzionek :)

Ja na czczo 82, ale już jestem głodna, a tu jeszcze trochę na śniadanko muszę poczekać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ładny wynik choć mały:-(
    Za to ja chyba od ciebie dostałam trochę cukru Zmierzyłam 30min szybciej niż zawsze wstaje a tam 105 ale 30min później było już 99!:-(
    Ja pitole!!!!!!!
    Może wina ostatniej kolacji :kromeczka zbytniego z serem żółtym i pół szklanki kefiru?????
    Mam nadzieję że jutro będzie lepszy.

No nic wzięłam insulinę i na chwilę się popatrzę na kawę i śniadanie bo muszę odczekać potem zbiórka i do endo.
    Potem czekają mnie zakupy spożywcze i muszę podjechać po meble bo chyba wczoraj dzwonili do mnie mąż nie odebrał a mój tel nie pokazuje tego nr hahahah dziwny ten telefon ale połączenie nieodebrane pokazywał.
    A potem pranie pranie pranie oby słonko świeciło :-)

P.s. Udanych wizyt:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 06:56

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Żabko, już sama nie wiem co z tymi Twoimi rannymi cukrami :/ Może nabiał na noc Ci nie służy... trudno powiedzieć.

• martta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ludzie w laboratorium jak zawsze beznadziejni, a jak juz widzę tych staruchow co patrzą na brzuch z nienawiścią bo w kolejkę bede sie wpychac, siedzę i czekam bo nie bede sie kłócić. Nienawidzę tego!
    No właśnie zabka ja w zyciu takiego wyniku na czczo nie miałam... wole chyba swoje 86-88
    No nic powodzenia dziewczyny

o148p07w5riqasy7.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Powodzenia na wizytach. U mnie na czczo 86. Ale kanapkę jadłam o 3:00 bi obudził mnie paniczny głód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa chyba snicersa dzisiaj kupię i zjem pół na ostatnią kolacje.
    Kromka zwykłego chleba z serem żółtym odpada bo też wysokie Cukry.
    Chleb żytni z serem żółtym też odpada.
    Chleb z szynka i serem też odpada.
    Kefir już też.......
    ....wrrrrr

Brak mi słów.

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja jak zjadłam 2 kostki mlecznej czekolady do kanapki nocnej to na czczo było luks i bez acetonu.
    Ale wszystkiego trzeba na sobie spróbować.

• Kai Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, łączę się w bólu. Przez ostatni tydzień miałam 25% wyników przekroczonych. Dziś zaczęłam nową kartkę w dzienniczku i pomyslalam sobie, że teraz będzie lepiej. No i klops! Na czczo 93, w moczu śladowe ilosci glukozy. Moj dzienniczek wskazuje na poważne problemy, choć gdyby diablica pozwolila na 95/130, to miałabym tylko dwa przekroczenia! Stresuje mnie ta baba jak nikt i wkurza mnie to, że przez tą diagnostykę cukrzycy siebie i dziecko stresuje. Pójdę chyba dziś do poelegniarek z poradni, skonsultuje to z nimi. Chcę pojechać do mamy na 10 dni i nie mam najmniejszej ochoty wracać wcześniej w poplochu ze względu na cukry. Jestem niewolnica cukrów i glukometru. I mam ochotę ryczec. Oczywiście powinnam być dzielna, ale jakoś widać nie jestem.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai masz gorsze dni.:-( tule cie:-)
    To prawda jesteśmy skazane (mam nadzieję tymczasowo na tą menda i jej przybory).
    A może u mamy będziesz miała lepsze Cukry bo posiłki jej będą ci służyć ja tak mam u teściowej i matki:-)
    Pilnuj czasu odstępu między posiłkami jedz mało a często i będzie ok:-)
    A odpoczynek dobrze Ci zrobi.
    Masz rację diablo też wpływa na nas hahahha ja też tak miałam Cukry w kosmos i siła mi się po nocach.
    Ale musisz wyłożona portki bo ona Bogu ducha winna pobić cie nie pobije,krzyczeć hmmm co to za krzyki zwróci uwagę i tyle a to przecież trzeba odebrać jako radę.
    Ona jest po to żeby znaleźć sposób na ciebie na twoje Cukry żebys nie miała kosmicznych bo przecież one szkodzą oczywiście wysokie i nie leczone.
    Insulina nie szkodzi więc jeśli diablo powie że to taki będzie dobry sposób weź i się dostosuj.

Mnie najbardziej irytuje to że biorę insulinę, dieta i Cukry znowu skaczą jak chcą a ja nie mam pomysłu na tą ostatnią kolacje.
    A zjeść coś trzeba bo dziecko będzie głodne.
    Marzę żeby było już po wszystkim i olać ta dietę, insulinę i ten stres przed gluko!
    A to jeszcze chwila zleci nawet się nie obejrzymy :-)
    Głowa do góry i trochę luzu bo dla dziecka też nie dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was tu uspokajam a sama zaraz jobla dostanę:-(

Po śniadaniu 142/150!!!!!!
    Wzięłam przed posiłkiem 2j. Insuliny zjadłam i znowu 2j insuliny.
    Nosz kur.....wa Mac!!!!!!!sorki.

Zwalam winę na wędline jakiś indyk gotowany więc pewnie to to gówno! :-(
    Bo zjadłam kromkę chleba z sałata i pomidorem i ta wędlina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 08:16

‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ