X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no zobaczymy jaka ta będzie, ciekawa jestem, wyczytalam ze jest ordynatorem pododdzialu diabetologii w szpitalu w Gdańsku
    Zabka niemożliwe, hehe, mówiłam że dobry kefir nie jest zły ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 20:21

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Hehe, no zobaczymy jaka ta będzie, ciekawa jestem, wyczytalam ze jest ordynatorem pododdzialu diabetologii w szpitalu w Gdańsku

Wysokoooooooo ;-)

mam nadzieje ze coś mądrego ci powie :-)

• martta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tez sie zdziwiłam, bo ja jutro do luxmedu na wizyte ide, zobaczymy, sama jestem naprawdę ciekawa czy cis mądrego usłyszę, ale wizyta na 15 dopiero...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki i chwal się y=tu jak bedzie po wszystkim. ;-)

Uciekam na ostatnią kolacje i dziecko ogarniać i sie położe liczę że się wyśpie bez wstawania do wc .
    Jutro muszę wczesnie wstac na 8 mam edno :-(

• martta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj szybciej do łóżka idę, jutro rano siku na posiew zawoze. No i obyśmy sie wobec tego wyspaly! Powodzenia u endo! Mi moj ostatnio znowu zwiekszyl dawke letroxu

żabka04 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai ja w ciazy strasznie pilnowalam cukrow a kazde male przekroczenie a nawet wynik pod granica mnie dolowalo.
    Urodziłam synka w terminie z waga 2840g zdrowiusienkiego. A troche przelroczen mialam choc moze nie specjalnie wysokich. Mój rekord to 159.
    Synek na wypisie ze szpitala ma napisane ze urodził sie z niska masa urodzeniowa. W szpitalu od pediatry usłyszałam ze prawdopodobnie taki mniejszy egzemplarz z mojego synka bo zbyt rygorystycznie podchodzilam do cukrów bo bardzo stralam sie miec wyniki w okokicy 100 (choc nie wiem na ile to prawda). Takze nie ma sie co tak przejmowac :)

Kai lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mam ochotę na wątróbkę.
    Chyba jutro bede musiała zrobic.
    A tymczasem uciekam spać :)
    Dobranoc :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diab ze Starynkiewicza też powiedział, że w III trym jedyną krzywa, jaką można zrobić maluchowi to utuczyc. Jak dziecko nie przekracza 60-70 centyla to na spokojnie.
    Mam trzymać dietę, mierzyć co 3 dni i na luzie. Jak na czczo są ok, czyki wg nich do 95 to w ogóle luzik.
    Co lekarz to opinia :)
    W pierwszej ciąży miałam insu orzy cukrach 123-125 i doktor powiedział, że nie skomentuje tego ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lecę spać bo jutro rano lab, potem echo, z Młodym ortopeda i chyba padnę ;)

• martta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, powodzenia na wizytach, ja dzisiaj pomiar na czczo godzinę wcześniej i 77 pokazało. Zbieram się do laboratorium. Oby nie bylo duzo wkurzajacych mnie osób tam :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta też zaraz lecę do labu i zapisać się na KTG i kontrolę AFI, potem echo serduszka.
    Powodzenia Martta u diablo, Żabko pomyślnej wizyty u endo. Ale mamy dzisiaj dzionek :)

Ja na czczo 82, ale już jestem głodna, a tu jeszcze trochę na śniadanko muszę poczekać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ładny wynik choć mały:-(
    Za to ja chyba od ciebie dostałam trochę cukru Zmierzyłam 30min szybciej niż zawsze wstaje a tam 105 ale 30min później było już 99!:-(
    Ja pitole!!!!!!!
    Może wina ostatniej kolacji :kromeczka zbytniego z serem żółtym i pół szklanki kefiru?????
    Mam nadzieję że jutro będzie lepszy.

No nic wzięłam insulinę i na chwilę się popatrzę na kawę i śniadanie bo muszę odczekać potem zbiórka i do endo.
    Potem czekają mnie zakupy spożywcze i muszę podjechać po meble bo chyba wczoraj dzwonili do mnie mąż nie odebrał a mój tel nie pokazuje tego nr hahahah dziwny ten telefon ale połączenie nieodebrane pokazywał.
    A potem pranie pranie pranie oby słonko świeciło :-)

P.s. Udanych wizyt:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 06:56

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Żabko, już sama nie wiem co z tymi Twoimi rannymi cukrami :/ Może nabiał na noc Ci nie służy... trudno powiedzieć.

• martta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ludzie w laboratorium jak zawsze beznadziejni, a jak juz widzę tych staruchow co patrzą na brzuch z nienawiścią bo w kolejkę bede sie wpychac, siedzę i czekam bo nie bede sie kłócić. Nienawidzę tego!
    No właśnie zabka ja w zyciu takiego wyniku na czczo nie miałam... wole chyba swoje 86-88
    No nic powodzenia dziewczyny

o148p07w5riqasy7.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Powodzenia na wizytach. U mnie na czczo 86. Ale kanapkę jadłam o 3:00 bi obudził mnie paniczny głód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa chyba snicersa dzisiaj kupię i zjem pół na ostatnią kolacje.
    Kromka zwykłego chleba z serem żółtym odpada bo też wysokie Cukry.
    Chleb żytni z serem żółtym też odpada.
    Chleb z szynka i serem też odpada.
    Kefir już też.......
    ....wrrrrr

Brak mi słów.

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja jak zjadłam 2 kostki mlecznej czekolady do kanapki nocnej to na czczo było luks i bez acetonu.
    Ale wszystkiego trzeba na sobie spróbować.

• Kai Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, łączę się w bólu. Przez ostatni tydzień miałam 25% wyników przekroczonych. Dziś zaczęłam nową kartkę w dzienniczku i pomyslalam sobie, że teraz będzie lepiej. No i klops! Na czczo 93, w moczu śladowe ilosci glukozy. Moj dzienniczek wskazuje na poważne problemy, choć gdyby diablica pozwolila na 95/130, to miałabym tylko dwa przekroczenia! Stresuje mnie ta baba jak nikt i wkurza mnie to, że przez tą diagnostykę cukrzycy siebie i dziecko stresuje. Pójdę chyba dziś do poelegniarek z poradni, skonsultuje to z nimi. Chcę pojechać do mamy na 10 dni i nie mam najmniejszej ochoty wracać wcześniej w poplochu ze względu na cukry. Jestem niewolnica cukrów i glukometru. I mam ochotę ryczec. Oczywiście powinnam być dzielna, ale jakoś widać nie jestem.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai masz gorsze dni.:-( tule cie:-)
    To prawda jesteśmy skazane (mam nadzieję tymczasowo na tą menda i jej przybory).
    A może u mamy będziesz miała lepsze Cukry bo posiłki jej będą ci służyć ja tak mam u teściowej i matki:-)
    Pilnuj czasu odstępu między posiłkami jedz mało a często i będzie ok:-)
    A odpoczynek dobrze Ci zrobi.
    Masz rację diablo też wpływa na nas hahahha ja też tak miałam Cukry w kosmos i siła mi się po nocach.
    Ale musisz wyłożona portki bo ona Bogu ducha winna pobić cie nie pobije,krzyczeć hmmm co to za krzyki zwróci uwagę i tyle a to przecież trzeba odebrać jako radę.
    Ona jest po to żeby znaleźć sposób na ciebie na twoje Cukry żebys nie miała kosmicznych bo przecież one szkodzą oczywiście wysokie i nie leczone.
    Insulina nie szkodzi więc jeśli diablo powie że to taki będzie dobry sposób weź i się dostosuj.

Mnie najbardziej irytuje to że biorę insulinę, dieta i Cukry znowu skaczą jak chcą a ja nie mam pomysłu na tą ostatnią kolacje.
    A zjeść coś trzeba bo dziecko będzie głodne.
    Marzę żeby było już po wszystkim i olać ta dietę, insulinę i ten stres przed gluko!
    A to jeszcze chwila zleci nawet się nie obejrzymy :-)
    Głowa do góry i trochę luzu bo dla dziecka też nie dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was tu uspokajam a sama zaraz jobla dostanę:-(

Po śniadaniu 142/150!!!!!!
    Wzięłam przed posiłkiem 2j. Insuliny zjadłam i znowu 2j insuliny.
    Nosz kur.....wa Mac!!!!!!!sorki.

Zwalam winę na wędline jakiś indyk gotowany więc pewnie to to gówno! :-(
    Bo zjadłam kromkę chleba z sałata i pomidorem i ta wędlina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 08:16

‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ