X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko mnie diab kajzerke pozwolila jesc tylko jako posiłek przed snem i absolutnie po tym nie mierzyć. Dla niej cukier na czczo jest wazniejszy niz przekroczenie po ostatnim posilku.

żabka04 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dorinka.
    Spróbuję na ostatni posiłek zjeść te pół kajzerki z serem.
    A czy próbowałas ta kajzerke z mlekiem lub kakao????
    Jakaś mam ochotę na mleko ciepłe.

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko to jutro będę trzymać kciuki :)
    Moja szaleje bo dziś pofolgowalam. Od jutra grzecznie znowu ścisła dieta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam na ostatnia kolacje pół kajzerki z serem żółtym i pół kubka ciepłego mleka wypiłam.
    Jejku jaki pyszny ten zestaw:-)

Jak nie będzie służył mi to jutro grahamke biorę w obroty:-)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :-)
    A ja zrobiłam interes życia :-) kupiłam 3 kolby kukurydzy za 70gr w Tesco (za wszystkie 3 - 70gr) ;p
    Jutro się będę zajadać jak młody pozwoli :-)

Dorinko,
    dobrze że wizyta w porządku
    Ja bym chyba nie zmieniała mleka jak mu pasuje. U nas póki co po samym hippie jedna kupa dziennie, nie za duża nie za mała, ani lejąca ani plastelina, żółta i nie śmierdząca - więc idealna. Nie ulewa - może tylko troszkę. Spał dziś lepiej, humor też miał dziś świetny, budził się bez krzyku, pogadywał sobie, i wypija ponad 100ml, zobaczymy jak będzie dalej :-)

AAA i nawet przy ćwiczeniach nie płakał i się śmiał:-) choć z tym to pewnie będzie różnie. Raczej ćwiczymy godzinę po jedzeniu niż przed jedzeniem, bo przed jest głodny i straaasznie płacze, a godzinkę po już nie ulewa i nie płacze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 21:31

Dorinka lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na prawdę nachwalić się nie mogę, mam nadzieję że nie zapeszę... Spał od wczoraj od 20, obudził się po północy już na karmienie, pospał do 5, znowu jedzenie i prawie do 8, potem od 9 do 11.30 znów spał. Potem już tylko krótsze drzemki pół godziny-godziny. Jak nie spał grzecznie leżał i pogadywał z zabawkami zawieszonymi nad koszem/leżaczkiem a ja spokojnie zrobiłam w jego towarzystwie obiad, na spacerze nie spał, trochę pomarudził, a i wieczorem miał dobry humor, wieczorem jak usnął koło 18.15 to pospał nie całe pół godziny, i aż do kąpieli śmiał się, pogadywał, przy kąpieli też znów spokój, zjadł ładnie (tylko 60ml..) i poszedł po 20 spać :-)
    Zobaczymy jak będzie jutro

A ja korzystając idę spać :-)
    Dobranoc :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko ja probowalam z mlekiem i nie bardzo mi sluzylo. Mi sie wydaje ze trzeba wybrac albo ser albo mleczko na noc ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszalałam do kolacji wypiłam szklanke zimniutkiej coca coli z lodem. Po godzinie cukier 169!!! wow. Jutro grzecznie. Byłam dziś na wizycie szyjka 29,1mm. Chłopcy 1800 i 1200g ale ten drugi może być wiekszy bo źle sie go mierzy tak mówił gin. Wszystko dobrze jak tak dalej będzie to może dociągniemy do donoszonej ciąży :)

Dorinka, żabka04 lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to super :)
    Mam nadzieje ze wreszcie trafiliscie na odpowiednie mleczko bo juz swoje przeszliscie :)

Ja oczywiście matka wariatka i nadal mnie ta kupa niepokoi. Dzis zrobil 2 caly czas w konsystencji musu czyli i mniej i inna niz do tej pory no ale zdecydowanie ma taki sam ale duzo mocniejszy zapach. Póki byl delikatny to bylo ok ale dzis mialam juz 1 odruch wymiotny (akurat w sprawach zapachowych jestem baaardzo wrazliwa ;)) Takze obserwuje dalej no i skoro tak ceniona lekarka mowi ze jest super to pozostaje mi tylko w to wierzyć.
    Ale chyba moj maly wyrobil sobie troche juz plan dnia bo od godziny 20 robi sie nie do zniesienia. Ciagle na rekach a i tak ciagle slychac marudny i udawany szloch. Dopiero kapiel go uspokaja troche a pozniej mleczko, 5min przytulanka i spi :) Takze wydaje mi sie ze jak sie zbliża pora kapieli to zaczyna wlasnie marudzic. I teraz wsumie nie wiem bo staralam się kapac go nie wczesniej niz o 21 zeby poszedl spac ok 21:30-22 ale nie wiem czy on tym placzem nie sygnalizuje mi ze to dla niego trochę pozno. Jak myslicie?

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea polubiłam a super wiesci o dzieciach a nie a 169 ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zafundowałam sobie zestaw pół bułki pszennej z plasterkiem sera i pół kubka ciepłego mleka. Moja diablo twierdzi, że tak jest dobrze. Zobaczymy, jak ketony i glukoza na czczo jutro.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) znowu brak ketonow :) czyli wynika, że u mnie za mała ilość płynów w diecie była dotychczas :) wypijam 5l dziennie, a w domu wypijalam koło 1-1,5l.
    Na czczo nie mierzylam jeszcze bo zalegam w wyrku, żeby dziewczyn nie budzić :) zmierzę za godzinę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Na czczo 91/92.
    Nie wiem czy spróbować dziś to samo bez mleka czy wziąść w obroty grahamke z serem.

Dea super wieści.
    Ja po coli też taki wynik miałam.:-(

Kai czekamy na twój wynik.

Agatia też tak może być :-)

Ja szykuje śniadanie i zaraz będę wcinac.
    Dziś próba pół grahamke z szynka i papryka.
    Martta narobiłas mi ochoty hihi

I wiecie co? :-) o 3 wstałam siku zmierzylam cukry a tam 90 najgorsze ze czułam głód a mam nie jeść :-(

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja siedze właśnie w labie i robia mi krzywa.
    Dopiero wypilam to gowno a juz mi sie cofa. Nie wiem czy dam rade to utrzymac przez 2h :/
    Bede duzo pisac na forum bo musze jakos mysli zajac :)
    Dzis na czczo w domu - 98. Szalu nie ma.

3i49o7esw7obg123.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, trzymam kciui żeby wyszło dobrze!
    Zabko smacznego! :)
    Ja bym na Twoim miejscu dzisiaj spróbowała na noc bez mleka, powinno być oki :)
    Ja na czczo w końcu lepiej bo 87 :)
    jutro z rana jadę do labo na badania, a dzisiaj póki co lenistwo przy śniadaniu.
    mamy dzisiaj z mężem rocznicę ślubu, ale bez fajerwerków chyba no bo tylko popołudnie jak wróci z pracy zostaje, może jakaś kolacja na mieście, no i potem uderze do biedronki, mam nadzieje, że bedzie tam sławny sernik żabki na deser! :)

Dorinka, żabka04 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko, my też zaczynaliśmy od kąpieli o 20.. a teraz już nie raz po 19 trzeba kąpać. Jak nie marudzi kąpiemy o 19.30. Też się robi strasznie maruny, nic go nie uspokoi, nawet jedzenie :-) Czasem już od 18 marudzi...

A na wynik z glukometru nie patrz, ja miałam 99/100 (w domu 99, w labo 100) a z żyły wyszło 85

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam.

Dorinka współczuje ci.
    Ale trzymam kciuki żeby krzywa wyszła super. :-)

Synek został z tatusiem????
    Jak się czujesz bez synka????:-0
    Troszkę odetchniesz masz 2h dla siebie :-)

Ja tą kajzerkę wczoraj posmarowałam odruchowo z masłem!
    Muszę pamiętać że bez masła!!!!!
    I wczoraj prawie zasnęłam o 21 :-(

Zmierzyłam się po drodze po śniadaniu 10 min szybciej i ujrzałam 136/142!!!!
    Zaszłam do fryzjera na 9: 30 idę podciąć końcówki bo mam tragedie na głowie tak po rozdwajanych końcówek dawno nie miałam.
    Wróciłam na chatę zmierzyłam o czasie i co widzę 124!!!! :-)

Tylko pół bułki to dla mnie mało :-((((((
    Bo je lubie :-)

Martta super wynik :-)
    Kochana wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy .:-)
    I życzę żebyś sernika znalazła i go zjadła oraz cukry sprzyjały :-)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 1h4min na moim gluko.......198 :O
    Nie mam juz nadzieji. Zostanie mi to gowno tak jak czulam.

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka gluko to nie labo wiesz że gluko kłamią.
    Bądź dobrej myśli.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko jakby mi ktos reke ucial :)
    Został z tatusiem juz 2 dzień na dluzej bo wczoraj u notariusza tez bylam sama :)
    Jutro jedziemy w gory do rodziny meza i kuzyn meza chce nas do klubu wyciagnac w sobote. Tesciowa sie zaoferowala ze chetnie z malym zostanie. Do tej pory mialam isc ale po tych 2 dniach sama nie wiem co robic. Chyba nie dam rady go zostawic samego ;)

Domi raz sprawdzalam gluko i bylo mniej w labie o 13 jednostek wiec nawet przy wyniku po 1h 198 to duzo.
    Tylko ja sprawdzilam sama dla siebie bo krzywa mam 2 punktowa.
    Zobaczymy jeszcze po 2h. Bylam 12h na czczo ale wczoraj jako obiadokolacje zjedlismy na mieście kebab i kawalek ciasta. Ale podzielilam porcje na 2 posiłki woec raczej na dzisiejsze pomiary nie wpłynelo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 08:38

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ