WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zazdrosze ze kp :)
    Jak bedziesz miala chwile to wstaw zdjecie Liwci :)
    Co do faceta to dupa nie chlop. Ale moze dasz rade ustawić go do pionu ;)
    My za 2 tyg mamy chrzciny i ja juz zaczynam wchodzic mu na ambicje ze wodka w tym dniu nie dla niego ;)

żabka04, Dea28 lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko te pyszności to były normalne pyszności a jak zmierzyłam po nich cukier to oniemiałam :D czasem w domu kanapeczka i cukier 140 a tu taka niespodzianka :)

Dorinko to tak jak u mnie było na ślubie. Ale nie powiem trzymał fason do samego końca czym mi bardzo zaimponował :) teraz siedzi koło mnie i ględzi bym wybrała papiery do becikowego itp.

żabka04 lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Żabko te pyszności to były normalne pyszności a jak zmierzyłam po nich cukier to oniemiałam :D czasem w domu kanapeczka i cukier 140 a tu taka niespodzianka :)

Dorinko to tak jak u mnie było na ślubie. Ale nie powiem trzymał fason do samego końca czym mi bardzo zaimponował :) teraz siedzi koło mnie i ględzi bym wybrała papiery do becikowego itp.

No ja dzisiaj zjadłam jedna kromeczke z szynka bez warzyw i wywalilo :-(

Ja papiery mam już gotowe, wypisane tylko wpisać datę urodzenia synka, od gina zaświadczenie i akt urodzenia załatwić.
    Mnie czas goni więc to przygotowalam
    Chce wykorzystać czas kiedy moja mama będzie bo jak złożymy później tzn po 1.11 to będziemy musieli przedstawiać dochód za 2015 rok a wtedy doopa nic nie dostaniemy :-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 15:05

martta, Dorinka, żabka04, Agusienka1985, domi05, adrenalina, Ola31, agusza, twardan lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia polubiłam oczywiście ze względu na zdjęcia małej ślicznoty! a nie tatusia dekla
    Ale tu smaka robicie dziewczyny, frytki bym zjadła jak nic :)
    Ja po wizycie u gina, mam się oszczędzać i więcej leżeć do września, bo już szyjka skrócona i mały bardzo nisko, a lekarka chciałabym żeby do września posiedział jeszcze w brzuchu. Wiec co zrobić jak trzeba to trzeba, ale jutro przychodzą panowie prać moją kanapę i dywan w domu, w środę mam okulistę, w czwartek urodziny 6 siostrzeńca a w piątek ktg. I jak tu leżeć, hehe, ale będę się starała. Dzisiaj w drodze powrotnej do domu zahaczyłam o Biedronkę i serniczek był, po obiedzie kawałek w nagrodę zjem. Cukry ostatnio ok, chociaż po kolacji 2 dni temu 130 wywaliło. Ale to incydentalne, najgorzej że już zaczyna mi w głowie świtać odpuszczanie trochę pod koniec teraz, ale żadnych większych grzechów nie robię jedzeniowych pomimo chęci.

o148p07w5riqasy7.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super zdjecia :) Slodziutka mala :)
    A chlopa dobrze ze kopnelas w dupe. Glupi chu..... i tyle w jego temacie. Nieodcieta pepowina to najgorsze co moze byc.
    A ciebie podziwiam ze z malymi dziećmi dajesz rade sama psychicznie, fizycznie i finansowo :)
    Moj na szczescie na pierwszym miejscu zawsze stawial mnie i nie dal sie buntowac. Ale tez mnie wkurzyl ostatnio bo w rozmowie stwierdzil ze zwracal matce uwage dlatego bo ja sie wkurzalam (chodzilo o te wakacje co wam opisywalam i ciagle noszenie dziecka przez tesciowa). Stwierdził ze jego to nie wkurzalo bo wiedzial ze to tylko 5 dni a później będziemy znow miec malego tylko dla siebie. A gowno mnie to obchodzi ze tesciowa ma go caly czas tylko przez 5dni. Ja jestem jego matka a nie inkubatorem ktory komus urodzil dziecko. Pierwsze wizyty u rodziny zeby sie synem pochwalić a my gdzies z tyłu sie wleczemy bo tesciowa wyprula z dzieckiem 5min przdd nami i nie poczekala. Zanim ja dogonilismy to juz dziecko wnosila do rodziny.
    A juz jak malego w obcasach na paskach nie zalozonych i nie zapietych znosila z 1 pietra z marmurowych schodow a mezowi zrobila uwage ze wzial dziecko i w papciach zszedł 8schodow przebrać małemu kaftanik (ulal po jej noszeniu) to nie wytrzymałam i powiedziałam glosno co myślę :)

Dea moj wlasnie cały czas obiecuje ze bedzie pil ale tak jak na slubie czyli malo i rzadko - aha już to widze ;) Tzn moze i wypije malo ale glowa już jie taka jak 4lata temu a jeszcze cala ciaze prawie nie pil wiec mozliwosci ma duzo mniejsze ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia co za cukiereczek z małej.:-)

Co do ex................................gotuje się we mnie!!!!!!!!!!!!!!
    Palant kurwa palant!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. tego się najbardziej boje w mojej przyszłości.
    ale to dlatego że mój stary czyt. ojciec przez alkohol rozwalił rodzine :-(
    Na to nie mamy wplywu mam nadzieje jednak że moje dzieci będą miały kompletną rodzinę az po grób starych :-)

Kochana nic się nie martw Bozia ci wynagrodzi mam nadzieje że znajdziesz super faceta który pokocha twoje dzieci i ciebie.

A ten palant.......niech słucha rodziców.
    Dupa a nie facet.

A z alimentami najlepiej do sądu.
    Nie masz wsparcia przez jego rodziców więc bez sensu iśc na ugodę jak za chwilę będziesz płakać bo go zbuntowali.
    Tak będziesz miała na papierku i po temacie.
    Ważne że masz dach nad glową.
    I zdrowi jesteście to najważniejszę Agatia.

Płakać mi się chce ale.......ty pewie więcej łez wylałaś :-(
    Będzie dobrze pamiętaj dasz sobie rade bez niego!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta u mnie w biedronce remont!!!!!!!!!!!!!!
    Dobrze że autem pojechałam po ten serniczek którego i tak nie było :-(
    Pojechałam do następnej a tam tylko z brzoskwiniami :-(
    Wzięłam mam nadzieję ze będzie po nim ok :-)
    Spróbuję :-)

Ja też leżakuję musze wytrzymać jeszcze ten tydzień!!!!!

• martta Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to będziemy leżakować razem :)
    trzymam kciuki żeby ten serniczek też był ok, należy nam się :)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie wiem kiedy go zjem bo o 14 wychodze po córkę i idę prosto na dwór z sąsiadką bo już dzowniła czy dam rade pójść posiedzieć na ławce :-)
    I chyba musze wziąść knopersa na deser a nie sernika zjeść! :-(

Jedz jedz martta ja pół na raz jem :-)

martta lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super kruszynka, tylko schrupać :)

A ex palant ... Szkoda słów jak mozna odrzucić takie maleńkie istoty nie rozumiem tych kuta.ow ktorzy nie robią nic by stworzyć rodzine :(

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytania z innej beczki większość z Was jest juz doświadczona w tym temacie. A mianowicie chodzi mi o formalności ( bardzo sie stresuje ze o czymś zapomnę i ze czegoś nie załatwię )
    Wiem Że trzeba iść do usc zarejestrować dziecko, nadac pesel, wybrać lekarza i złożyć dokumenty o becikowe.
    Ja muszę iść do pracy złożyć papiery o macierzyński i zgłosić dziecko do ZUS czy o czymś zapomniałam ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Dziewczyny pytania z innej beczki większość z Was jest juz doświadczona w tym temacie. A mianowicie chodzi mi o formalności ( bardzo sie stresuje ze o czymś zapomnę i ze czegoś nie załatwię )
    Wiem Że trzeba iść do usc zarejestrować dziecko, nadac pesel, wybrać lekarza i złożyć dokumenty o becikowe.
    Ja muszę iść do pracy złożyć papiery o macierzyński i zgłosić dziecko do ZUS czy o czymś zapomniałam ?

1. w szpitalu przy wyjsciu dostaniesz zaświadczenie że urodziłaś.
    2. z zaświadczeniem do usc po akt urodzenia
    3. do um do meldunkowego : meldunek + pesel
    4. gin zaświadczenie o opiece od 10tc ( wejdź na stronę mops czy jedź tam i pobierz sobie od razu drugi do becikowego i 500+)
    5. becikowe: do 31.10 przedstawiasz dochód wraz z ojcem dziecka za rok 2014.
    od 1.11 za rok 2015. No i tu jest tak że jeśli utracilaś dochod np w 2014 to chcą za rok 2015

Na osobe 1922zł netto liczy się dziecko urodzone.
    Jak coś mam wzór jak obliczyc dochód.

6. zaświadczenie z us o dochodach za dany rok (2014 lub 2015).
    Czeka się 7 dni.
    Tu lepiej zadzwonić do mops bo niektóre mopsy już maja prawo drogą elektroniczną ściągac dochód.
    7. zaświadczenie z zus o skladkach w danym roku.
    Na miejscu wydają.

Jk nie macie dochodów należy się jeszcze jedno becikowe 1000zł ale tam sprawdzaja dohód i musi być bardzo niski tak żebyś się zalapała jeszcze na zasilek rodzinny.
    8. lekarza pediatre i przychodnie podajesz w szpitalu w czasie pobytu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 13:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli twój pracodawca ci wyplaca kase teraz to masz od dnia porodu 21 dni na zgloszenie się z papierami do zakładu pracy.
    Najlepiej zadzwoń niech ci przygotuje i niech czekaja.
    Musisz wybrać jaki wybierasz 100% czy 80% .
    Potrzebujesz aktu urodzenia dziecka.
    Jak urodzisz to tylko zadzwoń że urodziłaś.

Jak ci zus wyplaca o ci nie powiem bo nie wiem .
    Musisz się tam udać i dowiedzieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 13:44

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje żabcia. W zakładzie pracy wypłacają kasę, przynajmniej na przelewie bankowym jest pracodawca.

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Wy tu ekspertki cukrowe więc mam pytanko jeśli zechcecie odpisać ;]
    Robiłam krzywą cukrzycową i wyniki takie

Na czczo - 80mg/dl
    Po 1h - 75mg/dl
    Po 2 h - 96mg/gl

Wiem,że normy powinny być i są na papierku ale tylko ile nie może przekroczyć wzwyż a jeśli cukier jest za niski to jaka norma nie pokazana a zastanawiam się czy ten drugi wynik po 1h jest ok czy nie jest za niski :P

Dzięki :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej MłodaDama, nie za dobrze że cukier rośnie, powinien spadać, i faktycznie dość niski jak po takiej dawce cukru.
    Ogólnie godzinę po posiłku jest od 70, ale przy krzywej na pewno jest inaczej.
    Skonsultuj z lekarzem. Albo w labo coś pomieszali i zamiast 175 zapisali 75 i w takim wypadku wyniki są w normie, albo jednak cukrzyca, bo cukier rośnie w następnej godzinie.
    Tak mi si wydaje. U mnie też rósł, z tym że ja po godzinie miałam 160, a po dwóch ponad 200

tb732n0a0czusv9c.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Domi. Jutro mam wizyte na szczescie. Dodam ,ze wlasnie spojrzalam na wyniki z pierwszej ciazy I wyniki mam takie same tyle ze nie mialam mierzonego wlasnie po godzinie tylko na czczo I po 2h ale wyniki ktore sa sa identyczne 75mg na czczo I 98mg po 2h a synek zdrowy ,ciaza tez bez wiekszych problemow

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta sernik z brzoskwiniami też mi służy.
    Zjadłam taki na dwa cm paseczek bo byłam po kolacji a cukry miałam 90 więc sobie pozwoliłam.
    Po godzinie od sernika 111.

P.s. Brzuch mnie tak boli że mam wrażenie że pekne zaraz z braku skóry :-(
    Ani leżeć,ani siedzieć nawet chodzić yez źle :-(

martta lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny nie wiem co dzis jest z moim malym. Od rana placze i chyba sam nie wie o co. Najedzony, przebrany, brzuch miekki a placze i oczy zalzawione :| I widac nie jest to placz marudny ani na jedzenie tylko taki napadowy. Szkoda mi go i nie wiem jak mu pomoc. Poplacze, poplacze i chwila spokoju a później znowu. Dalam Bobotic i nie ma zadnej poprawy.
    Cos takiego to mu sie jeszcze nie zdarzylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 19:59

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ