X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super córunia :) Jeszcze tatus - chu....pozaluje co stracil ;)

Twardan a może Piotruś oddalby mojemu Krystiankowi troche wloskow z czuprynki? :) Taki zarosniety pimpus mi sie marzył :) Mojemu narazie zjasnialy i powycieraly sie troche. Choc na zywo ma jakos więcej niz na zdjeciach :) Wy macie z mezem ciemne wlosy?

Domi pomylilam sie ;)
    Na pudełku pisze:
    -1 miesiac - 80-120ml 6-7x
    2-3 miesiąc - 120ml 6x
    4 miesiąc - 150ml 5x
    Czyli od przyszlego miesiaca niby wypada mu po 150ml.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:56

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gdzie jest ten naczyniak bo nie widze nic na zdjeciu.
    Jak to wygląda?

Goodwill uwierz mi ze u mnie już 2.5 miesiaca a ja nadal mam wrazenie ze nie możemy się z malym ogarnac takze u mnie nie masz czego zazdrościc.
    I podziwiam Cię kochana ze tak walczysz o kp. Ja nie mialam sily.

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co?

Te dzieciaczki są tak cukrowe jak my :-) <3 <3

Piękne słodkie i urocze macie dzieciaczki.

Agtaia ja też nie widze tego naczyniaka. Gzdie?

P.S. ja tez chce już mojego juniora!!!!!

Dorinka ty nie przesadzaj. Rób wg producenta butle ale ile zje tyle zje nie trzymaj się tego rygorystycznie co on tam pisze.
    Oszalejesz!!!!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na śniadanie sernik A na kolacje lody :)
    Z jednej str nie mam apetytu acz drugiej str tylko takie rzeczy jem o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan ale twój Piotruś pięknieje :) I taki bardzo Piotrusiowy! !nie to co mój ;) a Dorinki mały nadal prezentuje się jak ksieciunio :)

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrrr... Dominik od godziny wrzeszczy, krzyczy i marudzi, do spania jest jak cholera a nie uśnie za nic... każde usypianie tak wygląda... masakra... jakby się bronił przed zaśnięciem... wrzask jak diabli... żeby go uspać to tylko w wózku i tylko nim porządnie trzepać że aż wózek lata inaczej nie zaśnie... aż się zanosi już go mam dość... przy zasypianiu ryk, przy jedzeniu ryk... to dziecko ma 4 miesiące a z dnia na dzień jest coraz gorszy... mam ochotę zostawić go w sypialni, zamknąć drzwi, włożyć zatyczki do uszu usiąść z dala od niego

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia czemu jak ksieciunio? :D
    Fakt ze Twardankowy to typowy Piotruś ale twoj tez :) No moj to na Piotrusia zdecydowanie nie wyglada ;) Juz przez ta druga bródke przestaje nawet na Krystianka wyglądać a na Dominika bardziej wyglada (sorki Domi - według mojego wyobrażenia z ciąży ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinko
    mam na mysli że tak dostojnie wyglada, spokojnie i poważnie, :) na pewno nie widać na zdjęciach jego grzeszków :)

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi współczuję ci. Moj tez mnie tak czasem wnerwia jak placzw sam nie wie o co. Np dzis byl spiacy ale nie pójdzie spac. Usnal na 5min, odłożyłam do łóżeczka, pobudka i placz bo zmęczony. Ale fakt ze nie placze często. Az ostatnio 2 sąsiadów sie pytala czy my mamy to dziecko w domu bo wogole go nie słychać. Najczęściej moj maly placze jak chce kogos zterroryzowac do noszenia. Tylko ze ja nie mam czasu ani sily caly czas na rękach nosic. A jemu nic tak nie pasuje jak zwiedzać mieszkanie na moich rekach.
    Ale jak tak marudzi to tez mam ochote wyjsc (jestem choleryczka z natury).

Ps. Nie wiem co mojemu malemu ale ma jakieś szkliste oczka, wydwal mi sie cieply wiec zmierzyłam temp - 37.6. Mam nadzieje ze to z przegrzania lub placzu (byliśmy na zakupach i....zrobil kupe).

3i49o7esw7obg123.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a próbowałaś chustę albo nosidełko? Ja tez jeździłam wózkiem az sie trząsł bo mała sie darła ze nie moze zasnac i tylko to pomagało... Teraz jak zaczyna histeryzować ze spac wkładam ja do nosidełka i chodZe po domu - zazwyczaj zasypia dość szybko...
    Ale wiem płacz z zanoszeniem sie pt "chce mi sie spac ale nie moge zasnac" mamy na porządku dziennym i mnie czasem wyprowadza z równowagi...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie te nasze pociechy piękne!
    Kamcia Twój Piotruś też wygląda na Piotrusia:)
    Dorinko ja mam włosy ciemny brąz, ale mąż ma czarne i długie. Taki irokez mu się sam robi :)
    Żabko już niedługo będziesz tulić swojego Juniora.
    Agatia śliczna dziewczynka, też nie widzę naczyniaka.
    Domi rozumiem Cię doskonale, mój Piotruś ryczy od rana jak jestem z nim sama, czasami ciężko wytrzymać. Popołudniami za to śpi. Do kąpania trzeba go wybudzać. Dzisiaj moja mama zabrała go na godzinny spacer, to ja poszłam spać. Ale spokój w domu, aż mi było dziwnie.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia on sie dobrze kamufluje :)
    Zgrywa niewiniatko przed ludzmi ;)

A dziewczyny czy wasze dzieciaczki sa konkretnie do kogoś podobne? Bo moj ma 2.5miesiaca a wsumie nie jestem w stanie powiedzieć do kogo jest bardziej podobny :)

Domi a mam jeszcze pytanko? Czy w ciazy byłaś bardzo nerwowa? Bo to podobno ma wpływ na osobowość dziecka (choć gdyby moj wdal się we mnie to całe dnie i noce najchętniej bh spal ;))

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unas Piotrus niby mieszany (zdaniem tesciowej)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz bardziej podobny do tatusia, chociaż nosek ma po mnie :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Liw ma dużego naczyniaka, ale na foto z przodu nie widać, bo jest na skroni i kawałku policzka. Ale jest moją Truskaweczką :)
    Podobno wypukłe naczyniaki sie wchłaniają (przykład z rodziny). Moja chrześniaczka ma na buzi i sie nie wchłonął ale bardzo zbladł. Całkiem dobrze wyglada. Na początku był micno czerwony teraz na 10 lat i mało widoczny napeawde.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Agatia super córunia :) Jeszcze tatus - chu....pozaluje co stracil ;)

Twardan a może Piotruś oddalby mojemu Krystiankowi troche wloskow z czuprynki? :) Taki zarosniety pimpus mi sie marzył :) Mojemu narazie zjasnialy i powycieraly sie troche. Choc na zywo ma jakos więcej niz na zdjeciach :) Wy macie z mezem ciemne wlosy?

Domi pomylilam sie ;)
    Na pudełku pisze:
    -1 miesiac - 80-120ml 6-7x
    2-3 miesiąc - 120ml 6x
    4 miesiąc - 150ml 5x
    Czyli od przyszlego miesiaca niby wypada mu po 150ml.
    Dorinko to każde mleko inaczej chyba. Na hippie od 3 miesiąca 150, od 4 - 180 już :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly byl dzis okropny jesli chodzi o spanie. Przez dzien krotkimi drzemkami przespal ok 1.5h w tym ok 50min na spacerze. Wieczorem punktualnie o 20.30 zaczal marudzic wiec go wykapalismy i dostal butle ale byl juz tak zmeczony ze masakra. Oczy cale czerwone, szkliste, podkrazone i opuchniete i normalnie jak 5zl. Zjadl i mimo mega zmeczenia walczył 30min ze snem :O No tak długo i tak wczesnie to mu sie nie zdarzylo usypiac.
    Ja przed jego kapiela chcialam sie zrelaksowac i poszlam do wanny ale posiedzialam chwile bo sie marudne placze zaczely. I normalnie sie poplakalam. Wzięłam malego od meza zeby zrobil mu kąpiel, przytulilam do siebie a on.....się uspokoil w momencie :) Przytulil sie do mnie, polozyl glowke. A biuście i ogladal co sie dookola dzieje :) Zadnego bujania czy uspokajania. Fakt ze maz próbował go uspokic na siedzaca a ja go wzielam do pionu ale to i tak bylo takie mile ze az mi lzy poszly :)
    No i tatus nie wie co maly lubi a mianowicie byc na rekach i.....sluchac Disco Polo :O Normalnie jak Boga kocham jak puszcze muzyke to otwiera oczy i jest spokoj :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

adrenalina lubi tę wiadomość

‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ