Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatia super córunia
Jeszcze tatus - chu....pozaluje co stracil
Twardan a może Piotruś oddalby mojemu Krystiankowi troche wloskow z czuprynki?Taki zarosniety pimpus mi sie marzył
Mojemu narazie zjasnialy i powycieraly sie troche. Choc na zywo ma jakos więcej niz na zdjeciach
Wy macie z mezem ciemne wlosy?
Domi pomylilam sie
Na pudełku pisze:
-1 miesiac - 80-120ml 6-7x
2-3 miesiąc - 120ml 6x
4 miesiąc - 150ml 5x
Czyli od przyszlego miesiaca niby wypada mu po 150ml. -
Agatia gdzie jest ten naczyniak bo nie widze nic na zdjeciu.
Jak to wygląda?
Goodwill uwierz mi ze u mnie już 2.5 miesiaca a ja nadal mam wrazenie ze nie możemy się z malym ogarnac takze u mnie nie masz czego zazdrościc.
I podziwiam Cię kochana ze tak walczysz o kp. Ja nie mialam sily. -
nick nieaktualnyWiecie co?
Te dzieciaczki są tak cukrowe jak my
Piękne słodkie i urocze macie dzieciaczki.
Agtaia ja też nie widze tego naczyniaka. Gzdie?
P.S. ja tez chce już mojego juniora!!!!!
Dorinka ty nie przesadzaj. Rób wg producenta butle ale ile zje tyle zje nie trzymaj się tego rygorystycznie co on tam pisze.
Oszalejesz!!!!
-
Wrrrr... Dominik od godziny wrzeszczy, krzyczy i marudzi, do spania jest jak cholera a nie uśnie za nic... każde usypianie tak wygląda... masakra... jakby się bronił przed zaśnięciem... wrzask jak diabli... żeby go uspać to tylko w wózku i tylko nim porządnie trzepać że aż wózek lata inaczej nie zaśnie... aż się zanosi już go mam dość... przy zasypianiu ryk, przy jedzeniu ryk... to dziecko ma 4 miesiące a z dnia na dzień jest coraz gorszy... mam ochotę zostawić go w sypialni, zamknąć drzwi, włożyć zatyczki do uszu usiąść z dala od niego
-
Kamcia czemu jak ksieciunio?
Fakt ze Twardankowy to typowy Piotruś ale twoj tezNo moj to na Piotrusia zdecydowanie nie wyglada
Juz przez ta druga bródke przestaje nawet na Krystianka wyglądać a na Dominika bardziej wyglada (sorki Domi - według mojego wyobrażenia z ciąży
-
Domi współczuję ci. Moj tez mnie tak czasem wnerwia jak placzw sam nie wie o co. Np dzis byl spiacy ale nie pójdzie spac. Usnal na 5min, odłożyłam do łóżeczka, pobudka i placz bo zmęczony. Ale fakt ze nie placze często. Az ostatnio 2 sąsiadów sie pytala czy my mamy to dziecko w domu bo wogole go nie słychać. Najczęściej moj maly placze jak chce kogos zterroryzowac do noszenia. Tylko ze ja nie mam czasu ani sily caly czas na rękach nosic. A jemu nic tak nie pasuje jak zwiedzać mieszkanie na moich rekach.
Ale jak tak marudzi to tez mam ochote wyjsc (jestem choleryczka z natury).
Ps. Nie wiem co mojemu malemu ale ma jakieś szkliste oczka, wydwal mi sie cieply wiec zmierzyłam temp - 37.6. Mam nadzieje ze to z przegrzania lub placzu (byliśmy na zakupach i....zrobil kupe). -
Domi a próbowałaś chustę albo nosidełko? Ja tez jeździłam wózkiem az sie trząsł bo mała sie darła ze nie moze zasnac i tylko to pomagało... Teraz jak zaczyna histeryzować ze spac wkładam ja do nosidełka i chodZe po domu - zazwyczaj zasypia dość szybko...
Ale wiem płacz z zanoszeniem sie pt "chce mi sie spac ale nie moge zasnac" mamy na porządku dziennym i mnie czasem wyprowadza z równowagi...
-
Wszystkie te nasze pociechy piękne!
Kamcia Twój Piotruś też wygląda na Piotrusia:)
Dorinko ja mam włosy ciemny brąz, ale mąż ma czarne i długie. Taki irokez mu się sam robi
Żabko już niedługo będziesz tulić swojego Juniora.
Agatia śliczna dziewczynka, też nie widzę naczyniaka.
Domi rozumiem Cię doskonale, mój Piotruś ryczy od rana jak jestem z nim sama, czasami ciężko wytrzymać. Popołudniami za to śpi. Do kąpania trzeba go wybudzać. Dzisiaj moja mama zabrała go na godzinny spacer, to ja poszłam spać. Ale spokój w domu, aż mi było dziwnie.twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Kamcia on sie dobrze kamufluje
Zgrywa niewiniatko przed ludzmi
A dziewczyny czy wasze dzieciaczki sa konkretnie do kogoś podobne? Bo moj ma 2.5miesiaca a wsumie nie jestem w stanie powiedzieć do kogo jest bardziej podobny
Domi a mam jeszcze pytanko? Czy w ciazy byłaś bardzo nerwowa? Bo to podobno ma wpływ na osobowość dziecka (choć gdyby moj wdal się we mnie to całe dnie i noce najchętniej bh spal)
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Liw ma dużego naczyniaka, ale na foto z przodu nie widać, bo jest na skroni i kawałku policzka. Ale jest moją Truskaweczką
-
Dorinka wrote:Agatia super córunia
Jeszcze tatus - chu....pozaluje co stracil
Twardan a może Piotruś oddalby mojemu Krystiankowi troche wloskow z czuprynki?Taki zarosniety pimpus mi sie marzył
Mojemu narazie zjasnialy i powycieraly sie troche. Choc na zywo ma jakos więcej niz na zdjeciach
Wy macie z mezem ciemne wlosy?
Domi pomylilam sie
Na pudełku pisze:
-1 miesiac - 80-120ml 6-7x
2-3 miesiąc - 120ml 6x
4 miesiąc - 150ml 5x
Czyli od przyszlego miesiaca niby wypada mu po 150ml. -
Moj maly byl dzis okropny jesli chodzi o spanie. Przez dzien krotkimi drzemkami przespal ok 1.5h w tym ok 50min na spacerze. Wieczorem punktualnie o 20.30 zaczal marudzic wiec go wykapalismy i dostal butle ale byl juz tak zmeczony ze masakra. Oczy cale czerwone, szkliste, podkrazone i opuchniete i normalnie jak 5zl. Zjadl i mimo mega zmeczenia walczył 30min ze snem
No tak długo i tak wczesnie to mu sie nie zdarzylo usypiac.
Ja przed jego kapiela chcialam sie zrelaksowac i poszlam do wanny ale posiedzialam chwile bo sie marudne placze zaczely. I normalnie sie poplakalam. Wzięłam malego od meza zeby zrobil mu kąpiel, przytulilam do siebie a on.....się uspokoil w momenciePrzytulil sie do mnie, polozyl glowke. A biuście i ogladal co sie dookola dzieje
Zadnego bujania czy uspokajania. Fakt ze maz próbował go uspokic na siedzaca a ja go wzielam do pionu ale to i tak bylo takie mile ze az mi lzy poszly
No i tatus nie wie co maly lubi a mianowicie byc na rekach i.....sluchac Disco PoloNormalnie jak Boga kocham jak puszcze muzyke to otwiera oczy i jest spokoj