Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorinko super młody, wcale nie jest pulpecikiem
Wstawię fotki Piotrusia, właśnie zasnął, może się uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 13:01
Dorinka lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Dorino ty już weź wyluzuj bo tam do Ciebie się pofatyguję i Cię sprowadzę na ziemię!
Twój synek jest śliczny, smukły, nie jest nawet okrągły. To ty nie chciałabyś widzieć mojej siostry jak była mała. To dopiero był pulpecik.
Młody zacznie raczkować, chodzić, to jeszcze wszystko zrzuci. Ile ja bym dała żeby Dominik tak pięknie jadł! U nas jest masakra i z jedzeniem i z przybieraniem, za kilka dni mu kaszkę wprowadzę a w weekend między karmieniami warzywka, może w w końcu ruszy z wagą.
Daj mu te 150 tak jak na opakowaniu. Może sobie przerwę wydłuży, a jak nie to nadal to 3 godziny. Może jak się będzie najadał bardziej w dzień to nie będzie się domagał w nocy i samo to jedno karmienie się wyeliminuje.
Nie patrz na te głupie tabelki.Dziecko doskonale wie ile mu trzeba. To na piersi mogłabyś szybciej go utuczyć, bo mógłby i po 200 wypijać a nawet nie byłabyś tego świadoma, a przecież nie ograniczałabyś mu wtedy mleczka i nie odrywała od piersi po 10-15 minutach żeby więcej nie zjadł, prawda?Dorinka lubi tę wiadomość
-
A ja dziś na śniadanie 4 małe kromeczki (ok 80g) z sałatą, szynką, majonezem + serek wiejski + 1/3 princessy + 2 kostki gorzkiej czekolady.
Zmierzyłam po 2h - 129
Został mi ostatni pasek i chcę zmierzyć po 2 śniadaniu żeby się przekonać czy już w końcu mogę łączyć owoce z nabiałem.Dorinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorinko jaki grubasek z tego synka twojego????
Wyluzuj bo się nakręcasz!!!!!
Domi a jednak trzydniówkaZdrówka.......
Dawajcie tych swoich kawalerów hihihi
Agatai dawaj panne swoja
Ciotka żabka całuje wszystkie pociechydomi05, kamciaelcia, Kai, Dorinka, twardan lubią tę wiadomość
-
Dorinko nawet nie wiesz ile bym dała za takiego Twojego Krystianka. Jakbyś z moim Dominikiem spędziła jeden dzień, to już nigdy nie odmówiłabyś swojemu jedzenia...
W Dominika od kilku dni wmuszam 60-80ml z wielkim płaczem, wypychaniem butli, histerią i prężeniem. Chodzę po całym domu żeby mógł patrzeć i żeby coś zjadł bo jak tylko siądę to krzyk niemiłosierny, nawet z kleikiem już nie chce więcej...
A w pierwszym miesiącu tak ładnie jadł 100-130. Miał już robione badania krwi. Tam wszystko w porządku. A on je tyle co nic... Więcej jadł jak miał tydzień... -
Jakie piękne te Wasze dzieciaczki!!!
Gratuluje Kamci cudownego Piotrusia!!!
U mnie w miarę ok. Jędrek to dobre dziecko. Narzekać nie mogę.
Niestety od początku mam problem z karmieniem piersią - cały czas megabolesne brodawki. ;(
Co ja się nałaziłam do doradców laktacyjnych! Diagnoza na razie - grzybica brodawek, mimo leczenia nie jest lepiej.Jędrek za płytko chwyta brodawkę, cały czas próbuję to korygować, ale wychodzi raz lepiej, raz gorzej.
Mimo bólu karmię wyłącznie piersią już 7 tygodni. Kosztuje mnie to wiele, ale wciąż mam nadzieję, że "dziś będzie lepiej..."
Co do cukrów - mierzę czasem na czczo - zwykle ok. 90-93. Po posiłkach różnie. Na początku kazali mierzyć po 1h, wyniki były różne. Po 2h nie zmierzyłam chyba nigdy (uroki karmienia piersią, zjem i lecę, zapominam mierzyć).
Zupełnie nie wiem, kiedy zrobię krzywą, nie ogarniam się jeszcze ze wszystkim.
Jak czytam jak Wy wszystko ogarniacie, to naprawdę Was podziwiam...
Podczytuje Was czasem, dam znać jak zrobię krzywą. Trzymajcie się, dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 15:42
domi05, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Dorinko, od początku 3 miesiąca, a twój widzę leci z 3 miesiącem od tygodnia
Je z kleikiem, bez też, tak samo chętnie... czyli niechętnie... Tylko w nocy w miarę bez marudzenia, ale jak mu dawałam w ciągu dnia do mleka kleik to też już mało pił i wieczorem tylko 100 i w nocy co 2-3 godziny znowu