Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Adrenalina chciałabym zobaczyc twoja mine przy pomiarze po 1h po calej czekoladzie
Pewnie zawal murowany
Dziwczynki dalam malemu dzis na sniadanko 150ml mleka i po wszystkim co???? Glodny bo szuka jedzenia a smoczka nie chce. No i myslicie zeby robic więcej nastepnym razem? Zobacze ile na tym wytrzyma.
A kolejna sprawa to po 2h 3x ulal mi ok 0.5-1 lyzeczke ale samej wodyWaszym maluchonlm tez sie cos takiego zdarzylo bo u nas pierszy raz. Zadne mleko ani serwatka ale czysta woda bez zapachu. Temp rano 37.4.
-
Cześć po wakacjach
widzę że forum już dzieciaczkowe pełną gębą!!! Bardzo mnie to cieszy mam tylko nadzieję że nie wkurzamy słodkich nierozpakowanych???
Kamciaelcia gratuluję Piotruś Ci się udał, cukiereczek po słodkiej mamuśce
Dorinka mój mały ulewa bardzo rzadko a właśnie czasami samym płynem na mój gust to ślina bo on strasznie się zaczął ślinić. Chyba startują mu ślinianki i tyle tego ma, nałyka się i czasem ulewa.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Noo to o 7.45 maly skonczyl jesc 150ml i wytrzymal na tym tylko 3h. Urobilam mu znow 150ml i je jakby 1 raz butle widzial. Glodomor maly
zobacze ile teraz wytrzyma.
A jak wasze dzieci daja wam znac ze chca jesc? Bo maly odkryl ze ma raczki i caly czas wpycha je do buzi wiec tym sie juz nie sugeruje
A procz tego nie sygnalizuje ze jest glodny. Pierwsza i ostatnia sygnalizacja u niego jest od razu głośny placz i raczki zaciśnięte w pięści na poczatku ssania. Wy czekacie az dzieci zsczna plakac czy dajecie wcześniej jak mija mniej wiecej czas jedzenia?
I w którym momencie przerywacie jedzenie? Jak dzieciaczek wypluje czy jak np rzadko ssie?
Izulla wiesz ze tez przeszło mi przez glowe ze to slina bo to bylo po drzemce wiec moze nie poszlo mu dalej.
A i czy po odbiciu zdarza się u waszych dzieciaczkow ze przy podniesieniu po dluzszym czasie jeszcze bekaja? -
dorinko
Piotrus-póki co nie płacze z głodu ( wczoraj wrecz robiłam taki eksperyment)
ale jak spi i zaczyna się wiercić, mruczeć , patrze za zegarek i -jak widzę, że mineły około 3h, wiem, ze zaczyna być głodny. Przewijamy (i w ogóle wtedy nie płacze) i na rączki, jak szuka "cyca" wiem, ze do dzioba trza dać butlęi póki nie spi-bo na spiocha nie pociagnie
ale w nocy przerwy trwały dzis po 4h -
Kamcia moj tez na poczatku prawie nie płakał. Dopiero jak zaczely sie problemy z kp w 3 tyg to zaczynal z glodu. Pozniej byl spokoj. No i jak widzialam ze minelo ok 3h a on zaczynal wpychac raczke do buzi to wiedzialam ze trzeba robic butle
Ale od jakiegos czasu rączki w buzi to jego znak rozpoznawczy a innych przy glodzie nie daje. Dopiero jak go mocno zassie to od razu w ryk. Ale naprawde nie wiem co mu sie porobilo bo od 3 dni mial mega problem wytrzymac te 3h a przedtem bylo ok.
Ja sobie nie moge darowac że w szpitalu dałam sie namowic położonym na wybudzanie malego ze snu na jedzenie. Ile sie umeczylam zeby go Dobudzic bo nie chciał wstać. Tlumaczyly ze przy takiej wadze urodzeniowej nie mozna dopuścić do duzego spadku tylko musi przybierać. Głupia ja ze sluchalam ich zamiast dziecka ktore skoro spalo widocznie nie bylo glodne. Moze gdyby od poczatku jak kiedy sam chce nie bylby taki przepadlisty teraz. No wle czasu sie nie cofnie. Przy 2 dziecku bede madrzejsza -
Dorinka wrote:Kamcia on sie dobrze kamufluje
Zgrywa niewiniatko przed ludzmi
A dziewczyny czy wasze dzieciaczki sa konkretnie do kogoś podobne? Bo moj ma 2.5miesiaca a wsumie nie jestem w stanie powiedzieć do kogo jest bardziej podobny
Domi a mam jeszcze pytanko? Czy w ciazy byłaś bardzo nerwowa? Bo to podobno ma wpływ na osobowość dziecka (choć gdyby moj wdal się we mnie to całe dnie i noce najchętniej bh spal)
Dominik to cały tata, po mnie ma tylko kolor oczu i ponoć nos (?) ja mojego nosa nie widzę. Każdy kto widzi mówi cały tatuś, od porodu.
Byłam w ciąży nerwowa to fakt i też podejrzewam że przez to Dominik taki jest. Dieta mnie często wykańczała psychicznie, jeszcze mąż który ciągle się po mnie o coś wydzierał, ciągle mu mówiłam że dziecko będzie nerwowe, nie słuchał...
Dużo płakałam - hormony. To mąż zero wsparcia, nic nie rozumiał, tylko się wydzierał o co znów wyję...
W nosidle/chuście moje dziecko posiedzi póki jest wyspane i pojedzone i ma dobry humor, ale nie zaśnie za nic...
-
Dorinka wrote:Adrenalina chciałabym zobaczyc twoja mine przy pomiarze po 1h po calej czekoladzie
Pewnie zawal murowany
Dziwczynki dalam malemu dzis na sniadanko 150ml mleka i po wszystkim co???? Glodny bo szuka jedzenia a smoczka nie chce. No i myslicie zeby robic więcej nastepnym razem? Zobacze ile na tym wytrzyma.
A kolejna sprawa to po 2h 3x ulal mi ok 0.5-1 lyzeczke ale samej wodyWaszym maluchonlm tez sie cos takiego zdarzylo bo u nas pierszy raz. Zadne mleko ani serwatka ale czysta woda bez zapachu. Temp rano 37.4.
-
A ja chce tylko powiedzieć ze mój maly skonczyl jesc o 10.50 usnal na 20 min. Jak wstał poszlismy na spacer. Od 40min jesteśmy w domu w on.....nadal spi
I teraz jakbyście zrobily? Jak wstamie to dac 120ml i niech wytrzyma 3h, pozniej znow 120 na 3h zeby tradycyjnie wykapac go ok 21 i położyć spac czy dac 150 i patrzec ile wytrzyma?
Znow przed spacerem wydal mi sie rozpalony i jakies szkliste oczka mial. Zmierzyłam w pupie i mial 37.6°Nie wiem o co kaman
W domu wieszam mu pieluche mokra kolo lozeczka, mamy nawilazacze na kaloryferze ale jak wstanie to ma glutki czasem zaschniete w nosie. Mam nadzieje ze znow go katar nie bierze
No chyba ze to temp z przegrzania bo był w dlugim bodziaku i spodenkach cienkich a w domu 23°. No ale ubralam go bo mial nóżki zimne caly czas. -
Diabetolog powiedział ze takie przekroczenia jak mam sa ok. I z zadowoleniem kupiłam sobie cieplutkie kartacze i batona wynik zaszokował mnie 160. Zmierzyłam jeszcze raz bo niedowierzałam i 172
masakra.
Wpisałam 160, ostatnia wizyta za dwa tygodnie.
Jeszcze takiego wyniku nie miałam nigdy. -
Adrenalina ja bym narazie nie jadla.
Zjadlas kartacze i batonika na raz?
Dziewczyny rany Boskie mkje dziecko jeszcze spi!!!! To dluzsza przerwa niz w nocy. Ciekawe czy to zasluga większej porcji czy przypadek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 17:00