X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Dominika też normalną jest pomiędzy 37 a 37,3/4. Rzadko ma niżej
    Dorinko co do kupek to u nas też coś się popsuło i idą 3-4 dziennie, ale takie malutkie, nawet kleksiki. Wcześniej była jedna większa.
    Co do ilości pampersów... cóż... niestety trzeba to przeżyć i kupować tańsze zamienniki na promocjach ;p chyba że tańsze odparzają jaśnie księcia :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to nawet nie o cene pampersow chodzi ale komu się chce codziennie zz workiem smieci latac bo przy takiej ilosci przepelnia sie błyskawicznie :P
    Ja wolalam pampersy premium bo sa miekkie i mam wrazenie ze sa ciensze niz dady ale zaczął mi przeszkadzac ich taki chemiczny zapach po kilku minutach. A pozatym 1 juz są małe a 2 jeszcze za duze. A te nowe dady premium 2 sa rozmiarowo idealne a i mam wrazenie ze i jakosciowo lepsze sa niz poprzednie i podobne do pampersow oryginalnych.

3i49o7esw7obg123.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Twardan
    A na jakiej podstawie to stwierdził? ?bo ja w sumie nie wiem jak siebie sprawdzać?
    Stwierdziła, że już miałam cukrzycę rozpoznaną przed ciążą :( rok temu miałam na czczo w labie 130 i drugi raz 126. Ale przez ten czas sporo się zmieniło. Teraz mam na czczo około 100, raz 110. Noce nieprzespane też mają na to przecież wpływ. Nawet jej nie mówiłam, że codziennie zjadam słodycze, bo by się kobieta załamała :) Sama widzę po sobie, że słodycze nie dla mnie niestety, ale po tak długim odwyku nie da rady inaczej.

Dorinko mój robi 1 kupę dziennie, czasami co 2 dni. Męczy się przy tym strasznie. Pediatra mówiła, że ewentualnie zmienimy mu mleko na Nutramigen, ale na razie pozostajemy przy Bebilon pepti. Ale za to jak jest kupa to trzeba pod prysznicem myć, bo chusteczki nie dają rady :)
    My używamy pieluszki Happy 2 i jak dla mnie są takie same jak Pampersy.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najbardziej podeszły tesco loves baby, te zielone, cenowo jak dady, teraz nawet tańsze, bo jak zmienili opakowanie dad to odjęli kilka pampersów z opakowania, pampersy zielone dla mnie porażka, jakieś takie dziwne, od razu żółte przy jednym siku, i już po godzinie mokre są... w nocy mi się młody ciągle budził bo mu mokro było. Wykańczamy te pampersy w dzień, a na noc zakładam tesco. Dla mnie tescowe dużo lepsze od dad, nie śmierdzą tak jak dady, nie miałam teraz tych nowych ale jakoś nie pili mi się do zakupu, bo teraz wychodzą drożej, a z tesco już sprawdzone.

My mamy taki malutki kosz na pampersy, kupiłam za 10zł w gospodarczym, też dziennie wynosimy, bardzo mocno je zawijam, tak na oko 10 się zmieści

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i chyba mamy wysypkę na brzuszku pod pępkiem, tylko nie wiem czy to ta po trzydniówce czy odparzenie od pampersa, bo to tak w okolicy zapięcia takie krostki. Dokładnie się nie przyglądałam, jutro w dzień jak będzie jasno zobaczę.
    Po ilu dniach powinno to zniknąć?

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Może więcej będzie tej wysypki
    i po trzydniowce szybko minęła (chyba po 3 dniach )

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz zaeksperymentowalam z glukometrem. Zjadłam 6 kromeczek białego swiezutkiego chleba z piekarniki z pomidorkiem i cebulką a cukier po 1h 112 a po 2h 116
    To chyba dobrze?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to rewelacyjnie :-)
    Zazdroszczę Ci że masz czas dla siebie. Kucze ja przez pierwsze 1,5 miesiąca komputera w ogóle nie miałam czasu odpalić, wejść na neta i w ogóle. nawet zjeść i iść do wc nie miałam jak. No ale taki charakterek mi się trafił. Oj jak sobie przypomnę to mnie ciarki przechodzą... wrrrrrrrrr...
    Teraz już trochę lepiej, bo potrafi sam sobą się zająć, pobawić i pogadać w łóżeczku, ładnie zasnąć w dzień, ale też czasem daje popalić. No i często i dużo płacze... Tak mu od szpitala zostało. Żeby go uspokoić muszę go nosić w pionie, klepać po pupie a do ucha głośno mówić szszsz.... tylko to działa. Albo butla, ale jak nie trafię i nie jest głodny to trochę popije i znów płacze. Prawie zawsze budzi się z płaczem i dobre 10 minut trzeba sitać i uspokajać.

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Az wierzyć mi się nie chce ze Piotruś taki grzeczny wiec czekam na ten moment ze rożki pokaże. Nie napiszę jak jest bo zapesze. Ja mam kupę czasu od piątku (od kiedy jesteśmy w domu )
    Ale z drugiej strony to moje drugie dziecię wiec trochę już wiem i umiem. Mniej stresu chociaż z tego powodu. W ogóle obiecałam sobie cieszyć się. Nie chcę tracić żadnej chwili. Wiem że życie jest kruche i czasem zostają tylko wspomnienia i zdjęcia. Wiec ja chcę tylko mieć dobre wspomnienia.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 15:00

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sklepach nie widzialam nigdzie tych pieluszek happy nie mowiac juz zeby w okolicy gdzies bylo tesco ;)

A mam takie pytanie. Na opakowaniu mleka jest napisane ze zalecana ilosc od 3 miesiaca to 150ml ale 5x dziennie a nie tak jak teraz 120 6x. Wiec jak mam to zrobic zeby mu ograniczyc te posilki. Wiem ze większa ilosc powinna mu na dluzej wystarczyc ale boje sie ze zznów beda placze jak bede go próbowała przetrzymac. Teraz mam wrazenie ze juz sie przyzwyczail do tych min 3h choc idealnie nie jest i czasem trzeba go mocno zabawiac pod koniec zeby wytrzymal. Boje sie ze zwieksze mu ilosc a jemu i tak będzie malo, bedzie sie domagał co 3h i...moj największy strach - bedzie gruby ;)
    Może powinnam mu jakos wydluzac przerwe nocna no ale jak? On jak sie juz przebudza to nie daje sie smoczkiem uśpić. Wczoraj poszedl spac o 21.30, wstal już o 3 wiec dalam smoczek ale gdzie tam. Glodny i koniec. Więc zjadl no ale przez to pobudka już po 6 i nie chce juz spac (choc jeszcze o jedzenie nie wolal).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 07:15

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinko
    nigdy nie patrzyłam na rozpiske producenta, tylko dziecko decydowało ile i kiedy chce
    mala jadła czesto
    Piotrus teraz tez

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:57

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinko
    moze przekona cie moja krótka historia z mm
    Emilka jadła co 3h, na poczatku duzo, położne sie dziwiły ( dziecko butelkowe), ale niby była zasada, że w nocy zołądeczek powinien mieć 6h przerwy w jedzeniu ( na mm), a jak mała wstawała, ja jej wode podawałam :(
    z czasem stwierdziłam, ze chyba zwariowałam, ze czemu mam jej mleczko ograniczać - i dawałam tak, jak dziecko chciało
    i co????????
    Emilka z czasem co raz mniej jadła...taki był jej urok :( ale matka wariatka wtedy zaczeła się martwić, że dziecko je za mało :(
    za duzo: źle, za mało: źle
    zwolniło sie tempo przyrostu wagi (na minimalne) a na długośc był bardzo szybki...
    Później juz było tylko "gorzej" pod wzgledem mm :D bo mała nie chciała mleka w ogole w dzień, jadła w nocy (wiec dawałam w nocy ile chciała-nie duzo chciała), a w dzień wszystko inne: deserki, zupki, obiadki czy owoce

wniosek taki-z dnia na dzień moze sie dziecko odmienić, co do ilości i preferencji, dawaj ile mały chce, bo widocznie potrzebuje-teraz, i nie wiadomo , co polubi później

Emilka od poczatku na mm, a nie było mowy o nadwadze (waga na 10 centylu a długość pow 90 centyla)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie dziewczyny chodzi o to ze jabylam grubym dzieckiem i za wszelką cene chcilalabym oszczędzić przykrości z tym zwiazanych mojemu dziecku. Moze ja nie bylam jakiś specjalnie pietnowana z tego powodu i raczej bylam lubiana ale mialam z tego powodu mase kompleksów. Nawet w doroslym zyciu nigdy nie bylam w 100% zadowolona ze swojej wagi. A mialam 2 młodszych braci. Jeden patyczek a drugi spory puplecik. Ile ten grubszy sie nasluchal od kolegow przykrosci i wysmiewania to do tej pory mi przykro jak to wspominam. I jemu tak zostalo do tej pory. Dzieci sa bezwzględne dlatego tak się trzese nad waga malego.

Pozatym mnie chyba trafił się przepadlisty egzemplarz bo mam wrazenie ze zje tyle ile bedzie mial w butli - nawet kosztem późniejszego ulania czy zwrócenia :)
    No i zastanawiam się ze skoro jesli znajdę mu zajecie czy zabawie i nie domaga sie mleka to chyba mu wystarcza taka ilosc nie?

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia moj przy urodzeniu z wagi byl na 15 centylu a po 2miesiacach na mm zbliza się do 50 :) A wzrostem caly czas powyzej 90 ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50 centyl to rwewlacja
    wiec nie martw sie na zapas

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:57

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W chwili czasu wstawcie swoje pociechy lub brzuszki (nierozpakowane) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 17:55

kamciaelcia, żabka04, adrenalina lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przed drzemką postanowiłam was posłuchać i mały domagał się już jedzenia 20min wcześniej. Wiec nie przetrzymywałam i dałam. Zjadł 120ml jak zawsze,. polezal 15min i ulał po troszku 3x. A praktycznie nie zdarza mu sie juz ulewać (tylko jak teściowa go nosi lub telepie).

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ