Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszczę wam tego ze nie przytylyscie. Ja przez pierwsze 3 msc przytyłam 15 kg. Teraz jest 19 kg na plusie. Pierwsze trzy miesiace byc moze dlatego tak mi podskoczyło bo brałam hormony i nie ma co sie oszukiwać ale jadłam non stop niezdrowe żarcie. Myślałam ze jak juz sie udało to ze mogę ten czas wykorzystać. Także u mnie bedzie 20 kg na plusie przez cała ciaze napewno.
-
Ja wlasnie jak pozniej sie opamiętałem z jedzeniem to juz tylko od 24tc (chyba) 4 kg wiec nie najgorzej. Trudno przeżyje jakoś, bede musiała wziąć sie za siebie
A suplementy jakie bedziesz kupować ? Ja myślałam ze jak uda mi sie karmić to bede brała te same co teraz w ciazy. -
nick nieaktualnywitam się
Kai powodzenia daj znać
Ja przytyłam od początku 10kg ale chyba sie podpasłam tymi serniczkami ostatnio.
I od wczoraj zauważyłam że jestem spuchnięta moje nogi zaczynają wyglądać jak u Pani Shrek
Dzis spóbuje drożdzówkę z makiem na drugie śniadanie
Jakiś pomysł co do niej dołożyć żeby cukry nie wywaliło? -
witam się i ja
u mnie po drożdżówce z serem w ciąży był cukier kosmos, tylko raz się skusiłam
w całej ciąży przytyłam 8 kg, po 2 tygodniach po porodzie wszystko zeszło, nawet 1,5 kg jeszcze dodatkowo zgubiłamTeraz niestety chyba 3 kg wróciły, ciasteczka, czekoladki robią swoje....muszę znów przejść na dietę.....a było tak pięknie
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a mam pytanko. Jak organizujecie karmienie mm podczas wyjscia. My mamy w środę 07.09 zaplanowana 1 rehabilitację malego o 11.40. Normalnie ni w 5 ni w 9. Nie wiem jak to zaplanowac. Maly je wlasnie zazwyczaj 11-12. A jeszcze potrzebuje czasu zeby z nim 2km dojsc.Nakarmić go na sile przed czasem po 10? Przeglodzic Bog wie ile? Nie bardzo bym nie chciala. Wybudzic w nocy zeby do tej 10 rozplanowac mu posilki? Bo mogłabym tam byc wczesniej i tam go nakarmic ale rehabilitacja z pelnym brzuszkiem zle moglaby sie skończyć.
-
Ci diabetolodzy to chyba nienormalni są. Pan doktor obejrzal moj dzienniczek. Stwierdził, że spoko, mało przekroczen i tylko po "grzeszkach". Oczywiście przyczepił się cukrow na czczo, choć mialam tylko 5 przekroczen przez 4 tygodnie. To byly takie 91, 92. Wniosek pana doktora? Jak będę miala od dziś 3 przekroczenia na czczo, to dostanę insulinę. Pytam, czy trzy pod rząd, a on na to, że nie, trzy w ogóle. Oszalał chłop zupełnie! Będzie mi insulinę dawał po kilku przekroczeniach i jednostkę czy dwie. Czy im płacą za każdą pacjentke na insulinie? Pogadam w środę z ginka, co ona na to, ale czuję, że ona go wysmieje.
-
Kai nawet moja diab by go wysmiala. Ja tez miałam okres gorszych cukrów na czczo. Podobnie jal i ciebie kilka razy 91-95. Pytalam o to moja diab i w żarcie odpowiedziała czy na kilka miesięcy przed porodem nie mam poważniejszych problemow
Pozatym dla mnie to glupota. Gluko ma zakres bledu i moze się okazac ze troche ci zawyza a cukry sa ok. Dostaniesz insulinę i jeszcze się do niedocukrzenia w nocy doprowadzisz. No chyba ze przekroczenia mialabys ccodziennie, co 2 dni to wtedy rozumiem.
Agatia dawalas na sile? Normalna porcje czy mniejsza? Bo wlasnie na uspokojenie tez zamierzam mu wziasc ale tylko troszkę. Albo wode z cukrem moze mu dam wtedy?
-
Kai moja diabetolog do 93 na czczo nie traktowała jako przekroczenie, a była raczej z tych "czepiających się".
Zapisałam się i jutro idę do mojej diablo sprzed ciąży, sama jestem ciekawa, co to ze mną teraz będzie. Ostatnio na czczo ponad 100. Ale przed ciążą też tak miałam.
Ktoś mi podmienił dziecko, cały dzień spokojny, rano się do mnie uśmechał, normalnie nie wierzę w moje szczęście...twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015