X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • mamania Znajoma

Wysłany: 12 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog prowadząca nie wymaga ode mnie częstych usg, ale dokładnie sprawdza cukry, robi to też diabetolog. Gdy była potrzeba, zostałam skierowana do szpitala i tam wszystko mi posprawdzali.

mamania
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko chyba zartujesz?! :O
    Ale skoro nie bedzie cc to po co wywołują skoro jeszcze przed terminem jestes?
    No co za chu....z twojego gina. Po jaka cholere gadal ze wszystko załatwione? Po co wogole skladal ci propozycje cc?! Skur...... :/
    Ale napewno bedzie wszystko dobrze :)
    Tzymam kciuki za szybkie i w miarę bezbolesne rozwiązanie :) Już niedlugo synus bedzie na świecie :)
    Informuj nas :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam rozwarcie na 3.
    Czyszcza oddział?
    Dostanę znieczulenie dr mnie tu zapewnił tylko rozwarcie żeby było.
    Nie wiem czego się spodziewać:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziłam prywatnie i NFZ.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko a czy ona wogole powiedziala ze rozmawiala z twoim ginem?
    Nosz co za chu..... Nerwy mnie wziely. Moze teraz do niego zadzwon i podziękuj za "opiekę i pomoc".
    A to rozwarcie na 3cm miałas przed oxy? Ja na 3 dni przed porodem mialam 2.5cm ale nie bylo to wskazaniem do wywolywania porodu.

żabka04 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabki trzymam kciuki. Jeszcze może jest szansa na cc, a jak nie to może SN nie będzie takie złe. Daj znać jak tylko będziesz mogła.

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko dzwon do gina! Jaka jest sytuacja. Niech przyjedzie i wszystko wyprostuje. W glowie mi się to nie mieści.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Nitka ja przez pierwsze 3/4 miesiące ciąży przytyłam 15kg także u Ciebie nie jest źle :)
    Szybko wystartowałam teraz na plusie jest już 20kg i pewnie już tak zostanie.
    Ojoj moze faktycznie niepotrzebnie panikuje w poprzedniej ciazy przytylam 13 mialam nadzieje ze bedzie dzieki tej diecie bedzie mniej na plusie...

Zabka trzymaj sie kochana dasz rade jestes silna i to juz koncowka drogi zebys mogla byc ze swoim malenstwem! Moze tak mialo byc poprostu mysl pozytywnie niestresuj sie teraz napewno szybko dziudzius wyskoczy i niebedziesz sie meczyc 3mam mocno kciuki badz dzielna!

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko mnie tez sie to w głowie nie mieści i nie rozumiem po co oxy! Ale dasz radę bo dałaś cała ciąże z ta wstrętna cukrzyca. Trzymam kciuki!!!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie nasza Agatia ? Pewnie pokoik już maluje :D

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka 3mam mocno kciuki za Was. Dasz radę!!! Już teraz nie ma wyjścia chyba...

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jestem po pierwszej wizycie u diabetologa...
    babeczka spojrzała na wyniki i mówi, że cukrzyca ciążowa, bez zbędnego owijania w bawełnę ;)
    zdziwiłam się, że dostałam glukometr i receptę na paski, bo byłam prywatnie i myślałam, że jak się idzie prywatnie to coś takiego się nie należy, że tylko na NFZ dają glukometry. No i jestem już po pierwszych pomiarach :D
    po drugim śniadaniu, gdzie była m.in. gruszka 110, a po obiedzie 91 :D także jestem zadowolona (nie wiem tylko czy słusznie ;) ).

Powiedzcie, czy Wy też macie mierzyć cukier godz. od rozpoczęcia jedzenia? tzn. o 8 zaczynam jeść śniadanie to o 9 mierzę cukier.

I czy mierzycie cukier po każdym posiłku czy tylko po śniadaniu, obiedzie i kolacji? bo mi kazała po tych trzech tylko mierzyć + na czczo, ale ja na początek po każdym chcę pomierzyć :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez mierzymy wszystkie (ciężarne) po godzinie. Ja mam mierzyć 6 razy dziennie (na czczo, 1 śniadanie, 2 śniadanie, obiad, podwieczorek i pierwsza kolacja ) na początku mierzyłem tez dużo więcej bo jadłam około 7 posiłków a nie 5.
    A teraz już mierze tylko tyle by w książeczce było co wpisać :)

Podobno jak ktoś ma potwierdzana cukrzyce lub cukrzyce ciążowa należy się glukometr. Są do odebrania nawet w aptekach za okazaniem papieru od diabetologa :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierzyłam sie po wszystkim-sama dla siebie, a diabetolog tego nie komentowała, bez gadania dawała recepty, wpisywałam wyniki na czczo, po 1.śniadaniu, obiedzie i kolacji nr1

a kiedy mierzyć (jak liczyć 1h po posiłku) to SWIETNE pytanie :D dawno go tu nie czytałam hahahahahaha
    ja miałam mierzyć 1h od rozpoczęcia posiłku i to jest zdecydowana rzadkość :D od lutego byłyśmy dwie tak mierzące
    ale ale :D ja jem bardzo długo (średnio 30 minut)więc diabetolog kazała mi czas wysrodkować :D najczesciej mierzymy 1h od zakończenia
    ale najlepiej spytać swojego lekarza
    niektóre dziewczyny miały indywidualne wytyczne ze wzgledu na cukrzycę (nie ciązową)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mierze 1h od zakończenia posiłku. Odkładam przysłowiowy widelec i ustawiam budzik na telefonie za 1h :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam dokładnie tak samo jak aguszka

Ciekawe jak tam Żabka :-)

A Żabko skoro to lekarz do którego chodziłaś prywatnie to widać na kasie mu tylko zależało i wpuścił Cię w maliny. Obiecywał niemożliwe żebyś do niego chodziła i płaciła za wizytę, ale tak na prawdę miał w nosie Twoje przejścia i odczucia... Świnia

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka odzywala się jakoś o 15

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem żyje:-) leżę z synkiem na łóżku i sie poznajemy.
    Właśnie poznał cycusia komary wie o co chodzi:-)
    Urodziłam 15:50 3690g.
    Znieczulenie miałam ale przy partych to już go nie czułam że mam choć porównując do partych bez znieczulenia to mniej bolało.
    Gin przebija pęcherz i się rozkrecil bo stało w miejscu.
    Jak wrócę to opiszę poród.
    Zdjęcia nie umiem wstawiać z telefonu jak się nauczę to wstawie jak nie ro dopiero w domu cioteczki:-)
    Jestem głodna i obolala.
    Strasznie popekalam w środku i bylam nacinana bo mały źle się ułożył.
    Porównując poród pierwszy do drugiego ten był szybki ale bardzo bolacy.

Do później

Dziękuję za wsparcie:-)

kamciaelcia, Isia86, domi05, adrenalina, Nitka_lutowa, Izieth, twardan, agusza, Dorinka lubią tę wiadomość

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka gratulacje!!!

Kurczę mi moja diab.powiedziała żeby właśnie liczyć od momentu rozpoczęcia posiłku.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia
    Czyli jesteś w mniejszości jak ja byłam :)

Isia86 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ