Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabko chyba zartujesz?!
Ale skoro nie bedzie cc to po co wywołują skoro jeszcze przed terminem jestes?
No co za chu....z twojego gina. Po jaka cholere gadal ze wszystko załatwione? Po co wogole skladal ci propozycje cc?! Skur......
Ale napewno bedzie wszystko dobrze
Tzymam kciuki za szybkie i w miarę bezbolesne rozwiązanieJuż niedlugo synus bedzie na świecie
Informuj nas
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zabko a czy ona wogole powiedziala ze rozmawiala z twoim ginem?
Nosz co za chu..... Nerwy mnie wziely. Moze teraz do niego zadzwon i podziękuj za "opiekę i pomoc".
A to rozwarcie na 3cm miałas przed oxy? Ja na 3 dni przed porodem mialam 2.5cm ale nie bylo to wskazaniem do wywolywania porodu.żabka04 lubi tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Nitka ja przez pierwsze 3/4 miesiące ciąży przytyłam 15kg także u Ciebie nie jest źle
Szybko wystartowałam teraz na plusie jest już 20kg i pewnie już tak zostanie.
Zabka trzymaj sie kochana dasz rade jestes silna i to juz koncowka drogi zebys mogla byc ze swoim malenstwem! Moze tak mialo byc poprostu mysl pozytywnie niestresuj sie teraz napewno szybko dziudzius wyskoczy i niebedziesz sie meczyc 3mam mocno kciuki badz dzielna!żabka04 lubi tę wiadomość
-
no to jestem po pierwszej wizycie u diabetologa...
babeczka spojrzała na wyniki i mówi, że cukrzyca ciążowa, bez zbędnego owijania w bawełnę
zdziwiłam się, że dostałam glukometr i receptę na paski, bo byłam prywatnie i myślałam, że jak się idzie prywatnie to coś takiego się nie należy, że tylko na NFZ dają glukometry. No i jestem już po pierwszych pomiarach
po drugim śniadaniu, gdzie była m.in. gruszka 110, a po obiedzie 91także jestem zadowolona (nie wiem tylko czy słusznie
).
Powiedzcie, czy Wy też macie mierzyć cukier godz. od rozpoczęcia jedzenia? tzn. o 8 zaczynam jeść śniadanie to o 9 mierzę cukier.
I czy mierzycie cukier po każdym posiłku czy tylko po śniadaniu, obiedzie i kolacji? bo mi kazała po tych trzech tylko mierzyć + na czczo, ale ja na początek po każdym chcę pomierzyć14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Tak tez mierzymy wszystkie (ciężarne) po godzinie. Ja mam mierzyć 6 razy dziennie (na czczo, 1 śniadanie, 2 śniadanie, obiad, podwieczorek i pierwsza kolacja ) na początku mierzyłem tez dużo więcej bo jadłam około 7 posiłków a nie 5.
A teraz już mierze tylko tyle by w książeczce było co wpisać
Podobno jak ktoś ma potwierdzana cukrzyce lub cukrzyce ciążowa należy się glukometr. Są do odebrania nawet w aptekach za okazaniem papieru od diabetologa -
ja mierzyłam sie po wszystkim-sama dla siebie, a diabetolog tego nie komentowała, bez gadania dawała recepty, wpisywałam wyniki na czczo, po 1.śniadaniu, obiedzie i kolacji nr1
a kiedy mierzyć (jak liczyć 1h po posiłku) to SWIETNE pytaniedawno go tu nie czytałam hahahahahaha
ja miałam mierzyć 1h od rozpoczęcia posiłku i to jest zdecydowana rzadkośćod lutego byłyśmy dwie tak mierzące
ale aleja jem bardzo długo (średnio 30 minut)więc diabetolog kazała mi czas wysrodkować
najczesciej mierzymy 1h od zakończenia
ale najlepiej spytać swojego lekarza
niektóre dziewczyny miały indywidualne wytyczne ze wzgledu na cukrzycę (nie ciązową) -
Ja robiłam dokładnie tak samo jak aguszka
Ciekawe jak tam Żabka
A Żabko skoro to lekarz do którego chodziłaś prywatnie to widać na kasie mu tylko zależało i wpuścił Cię w maliny. Obiecywał niemożliwe żebyś do niego chodziła i płaciła za wizytę, ale tak na prawdę miał w nosie Twoje przejścia i odczucia... Świniażabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem żyje:-) leżę z synkiem na łóżku i sie poznajemy.
Właśnie poznał cycusia komary wie o co chodzi:-)
Urodziłam 15:50 3690g.
Znieczulenie miałam ale przy partych to już go nie czułam że mam choć porównując do partych bez znieczulenia to mniej bolało.
Gin przebija pęcherz i się rozkrecil bo stało w miejscu.
Jak wrócę to opiszę poród.
Zdjęcia nie umiem wstawiać z telefonu jak się nauczę to wstawie jak nie ro dopiero w domu cioteczki:-)
Jestem głodna i obolala.
Strasznie popekalam w środku i bylam nacinana bo mały źle się ułożył.
Porównując poród pierwszy do drugiego ten był szybki ale bardzo bolacy.
Do później
Dziękuję za wsparcie:-)
kamciaelcia, Isia86, domi05, adrenalina, Nitka_lutowa, Izieth, twardan, agusza, Dorinka lubią tę wiadomość