X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień ide do lekarza - ciekawe co powie :/ ale jestem zła ! Najgorsze w tym wszystkim ze wcale duzo nie przytyłam bo około 4kg i jestem szczupła .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobny wynik po 2 godzinach i póki co walcze 2 tygodnie dietą, ale co będzie dalej zobaczymy, bo na czczo sobie nie radzę. Misiu głowa do góry to cholerstwo kiedyś minie:)

Misiu2017 lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu tycie nie ma nic wspólnego z cukrzycą. Tak samo, jak się człowiek nie objada. Jak się zagłebisz w diete, może się okazać, że po słodkich posiłkach cukier będzie ok a problem będzie np. w pieczywie. Powodzenia

Misiu2017 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż strach pomysleć , bo sie objadałam teraz w święta , mam nadzieje ze nie zaszkodziłam maluszkowi .

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu spokojnie napewno niezaszkodzilas nie Ty pierwsza jadlas wszystko przed wykryciem cukrzycy takze niemartw sie, wazne bys teraz dbala o siebie;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;) ja ogólnie zdrowo sie odżywiam , kasza jaglana , płatki owsiane , owoce ,warzywa mało mięsa i nabiału gluten unikam i tu jeszcze takie cos . Co Wy np teraz jecie ? Np na śniadanie ?

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że na pierwsze śniadanie mogę zjeśc maksymalnie 1 kanapkę z szynką i warzywami, za godzinę mierze cukier i jak jest ok to jeśli chcę to dojadam kolejną lub czekam następną godzinę i jem dodatkowe 2 kanapki w ramach drugiego śniadania.

Dobre dla mnie na pierwsze śniadania są jajka, parówki, jakieś kiełbaski do tego dużo warzyw, a mniej węglowodanów. Dopiero po tym pierwszym śniadaniu na drugie mogę zjeść więcej węglo żey mi cukru nie podbiło za bardzo.

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu spokojnie na początku każda z nas była przerażona. Ja miałam badanie dopiero w 27 tyg i też bałam się ze późno. Pierwsze tygodnie diety są ciężkie bo musisz sama zobaczyć co możesz jeść a co Ci szkodzi. Ja już po 3 tygodniach powoli zaczynam to ogarniac. Wiem że na śniadanie muszę zjeść mało bo w innym przypadku wywala mi cukry. Ja jem np pół kromki chleba orkiszowego z wędlina, ryba lub jajkiem i do tego warzywa najczęściej pół pomidora. Obiad np ryż brązowy ryba lub mięso pieczone i dużo surówki. Kilka stron wcześniej Elaria chyba wstawiala link do fajnej diety.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam stronę http://slodkiemamy.edu.pl/ Ja od tej strony zaczynałam. Nie wiem czy to nie ogólnopolski program żywieniowy dla cukrzycy ciążowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 19:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie jestem z siebie dumna, zjadłam w ramach obiadu 3 kawałki pizzy. Cukier po niej 117. Ale jakie smaczne to było!!!
    A wczoraj na obiad ryba bez panierki, łyżka ziemniaków i sałata z jogurtem i było 126.
    Pierdzielę zdrowe żarcie ;-)

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria i bardzo dobrze też bym zjadła pizze może się skuszę w przyszłym tygodniu po wizycie u diabo:) Ja dziś się napchałąm fasolką po bretońsku i 114:) małe sukcesy a cieszą:)

Elaria lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria trzeba bylo zmierzyc cukier tez po 2h i zobaczyc jaki jest... zazwyczaj po mace bialej wywala mocno troche pozniej...

Na sniadanie jem jajka w postaci gotowanej lub smazonej jajecznicy kielbaski parowki tunczyka i tak w kolko

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabo mówił, że pizza może ''trzymać'' do 7 godzin przez tłuszcz więc ten wynik taki troszkę oszukany :) Też miałam zaciesz po pizzy :)

Kredka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie przyszło mi do głowy zmierzyć po dwóch godzinach, a ile maksymalnie powinno wtedy być?
    To były ledwie 3 kawałki, na cienkim cieście, bez keczupu...

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max powinno 120 tak jak po 1h jak dla nas choc normalnie powinno spasc nizej;) ja sie tak kiedys wlasnie nacielam na pizze zjadlam dwa kawalki i dopiero po czasie wywalilo cukier i po kolacji odrazu tez byl wyzszy przez to bo utrzymuje sie niestety dluuugo..

A ja dzis w morde jeza w nocy zas mialam 46!!! Po kolacji 136 i tez sie dziwilam ze az tak wywalilo po 2 kromeczkach z szynka i warzywami ale to olalam i nie dodalam insuliny tylko podalam nocna i o 1 obudzilam sie glodna jak wilk mierze cukier i pach taka niespodzianka:/ i zas okazaja do najedzenia sie slodyczy ;P a rano cukier 103 czyli norma u mnie... i co ja man o tym myslec???!!!

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znów 96 rano i nie wiem o co chodzi... Może to przez tą moją infekcję, która się ciągnie za mną:( Ciągle katar i katar... U mnie w nocy cukier w ogóle nie spada bo mierząc o 2, 3 czy 6 jest to samo. Najlepszy cukier (82) miałam jak zjadłam ostatni posiłek o 19.30 i chyba tak będę musiała robić, żadnych późnych kolacji i jedzenia w nocy. Ta cukrzyca jest nienormalna, na każdego działa co innego.

Nitka ale jak podajesz nocną i rano masz taki cukier na czczo to co diabo na to? Jaki miałaś przed nocną insuliną?

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz po pobudce mialam dzis 103, a 10 min pozniej, po wyjsciu z toalety 93. Czemu taka roznica po 10 minutach? Oba wyniki byly na czczo.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wysusiałaś cukier:) a tak serio może wcześniej był błąd pomiaru? Może coś na palcu zostało, albo po prostu ruch i wystarczyło. Choć najbardziej prawdopodobny jest błąd pomiaru przy tym pierwszym.

h4py1w9.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzis po każdym posiłku tzn po godz kontroluje cukier i nie przekracza 100 czyli dobrze . Powiedzcie mi czy Wy mierzycie po godz czy po 2 od posiłku ?
    Kapusta kiszona i ogórki kiszone mozna raczej do woli jeść czy sie mylę ?

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu bardzo dobrze:) Ja mierzę po godzinie. Jeśli chodzi o kapustę kiszoną to u mnie nie ma jakiegoś wpływu na cukry, natomiast ogórki kiszone idą jak woda.
    U mnie najlepszą surówką do obiadu żeby mi nie wyrzuciło cukru to kapusta pekińska, cebula i starta marchewka, a to wszystko z normalnym majonezem. Po niej zarówno po godzinie jak i po 2 (sprawdziłam z ciekawości) cukier ok, oczywiście to w zestawie z jakimś mięskiem i np. kasza gryczana, która na mnie działa super mogę ją jeść w sporych ilościach.

h4py1w9.png
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ