X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień ide do lekarza - ciekawe co powie :/ ale jestem zła ! Najgorsze w tym wszystkim ze wcale duzo nie przytyłam bo około 4kg i jestem szczupła .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobny wynik po 2 godzinach i póki co walcze 2 tygodnie dietą, ale co będzie dalej zobaczymy, bo na czczo sobie nie radzę. Misiu głowa do góry to cholerstwo kiedyś minie:)

Misiu2017 lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu tycie nie ma nic wspólnego z cukrzycą. Tak samo, jak się człowiek nie objada. Jak się zagłebisz w diete, może się okazać, że po słodkich posiłkach cukier będzie ok a problem będzie np. w pieczywie. Powodzenia

Misiu2017 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż strach pomysleć , bo sie objadałam teraz w święta , mam nadzieje ze nie zaszkodziłam maluszkowi .

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu spokojnie napewno niezaszkodzilas nie Ty pierwsza jadlas wszystko przed wykryciem cukrzycy takze niemartw sie, wazne bys teraz dbala o siebie;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;) ja ogólnie zdrowo sie odżywiam , kasza jaglana , płatki owsiane , owoce ,warzywa mało mięsa i nabiału gluten unikam i tu jeszcze takie cos . Co Wy np teraz jecie ? Np na śniadanie ?

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że na pierwsze śniadanie mogę zjeśc maksymalnie 1 kanapkę z szynką i warzywami, za godzinę mierze cukier i jak jest ok to jeśli chcę to dojadam kolejną lub czekam następną godzinę i jem dodatkowe 2 kanapki w ramach drugiego śniadania.

Dobre dla mnie na pierwsze śniadania są jajka, parówki, jakieś kiełbaski do tego dużo warzyw, a mniej węglowodanów. Dopiero po tym pierwszym śniadaniu na drugie mogę zjeść więcej węglo żey mi cukru nie podbiło za bardzo.

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu spokojnie na początku każda z nas była przerażona. Ja miałam badanie dopiero w 27 tyg i też bałam się ze późno. Pierwsze tygodnie diety są ciężkie bo musisz sama zobaczyć co możesz jeść a co Ci szkodzi. Ja już po 3 tygodniach powoli zaczynam to ogarniac. Wiem że na śniadanie muszę zjeść mało bo w innym przypadku wywala mi cukry. Ja jem np pół kromki chleba orkiszowego z wędlina, ryba lub jajkiem i do tego warzywa najczęściej pół pomidora. Obiad np ryż brązowy ryba lub mięso pieczone i dużo surówki. Kilka stron wcześniej Elaria chyba wstawiala link do fajnej diety.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam stronę http://slodkiemamy.edu.pl/ Ja od tej strony zaczynałam. Nie wiem czy to nie ogólnopolski program żywieniowy dla cukrzycy ciążowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 19:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie jestem z siebie dumna, zjadłam w ramach obiadu 3 kawałki pizzy. Cukier po niej 117. Ale jakie smaczne to było!!!
    A wczoraj na obiad ryba bez panierki, łyżka ziemniaków i sałata z jogurtem i było 126.
    Pierdzielę zdrowe żarcie ;-)

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria i bardzo dobrze też bym zjadła pizze może się skuszę w przyszłym tygodniu po wizycie u diabo:) Ja dziś się napchałąm fasolką po bretońsku i 114:) małe sukcesy a cieszą:)

Elaria lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria trzeba bylo zmierzyc cukier tez po 2h i zobaczyc jaki jest... zazwyczaj po mace bialej wywala mocno troche pozniej...

Na sniadanie jem jajka w postaci gotowanej lub smazonej jajecznicy kielbaski parowki tunczyka i tak w kolko

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabo mówił, że pizza może ''trzymać'' do 7 godzin przez tłuszcz więc ten wynik taki troszkę oszukany :) Też miałam zaciesz po pizzy :)

Kredka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie przyszło mi do głowy zmierzyć po dwóch godzinach, a ile maksymalnie powinno wtedy być?
    To były ledwie 3 kawałki, na cienkim cieście, bez keczupu...

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max powinno 120 tak jak po 1h jak dla nas choc normalnie powinno spasc nizej;) ja sie tak kiedys wlasnie nacielam na pizze zjadlam dwa kawalki i dopiero po czasie wywalilo cukier i po kolacji odrazu tez byl wyzszy przez to bo utrzymuje sie niestety dluuugo..

A ja dzis w morde jeza w nocy zas mialam 46!!! Po kolacji 136 i tez sie dziwilam ze az tak wywalilo po 2 kromeczkach z szynka i warzywami ale to olalam i nie dodalam insuliny tylko podalam nocna i o 1 obudzilam sie glodna jak wilk mierze cukier i pach taka niespodzianka:/ i zas okazaja do najedzenia sie slodyczy ;P a rano cukier 103 czyli norma u mnie... i co ja man o tym myslec???!!!

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znów 96 rano i nie wiem o co chodzi... Może to przez tą moją infekcję, która się ciągnie za mną:( Ciągle katar i katar... U mnie w nocy cukier w ogóle nie spada bo mierząc o 2, 3 czy 6 jest to samo. Najlepszy cukier (82) miałam jak zjadłam ostatni posiłek o 19.30 i chyba tak będę musiała robić, żadnych późnych kolacji i jedzenia w nocy. Ta cukrzyca jest nienormalna, na każdego działa co innego.

Nitka ale jak podajesz nocną i rano masz taki cukier na czczo to co diabo na to? Jaki miałaś przed nocną insuliną?

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz po pobudce mialam dzis 103, a 10 min pozniej, po wyjsciu z toalety 93. Czemu taka roznica po 10 minutach? Oba wyniki byly na czczo.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wysusiałaś cukier:) a tak serio może wcześniej był błąd pomiaru? Może coś na palcu zostało, albo po prostu ruch i wystarczyło. Choć najbardziej prawdopodobny jest błąd pomiaru przy tym pierwszym.

h4py1w9.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzis po każdym posiłku tzn po godz kontroluje cukier i nie przekracza 100 czyli dobrze . Powiedzcie mi czy Wy mierzycie po godz czy po 2 od posiłku ?
    Kapusta kiszona i ogórki kiszone mozna raczej do woli jeść czy sie mylę ?

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu bardzo dobrze:) Ja mierzę po godzinie. Jeśli chodzi o kapustę kiszoną to u mnie nie ma jakiegoś wpływu na cukry, natomiast ogórki kiszone idą jak woda.
    U mnie najlepszą surówką do obiadu żeby mi nie wyrzuciło cukru to kapusta pekińska, cebula i starta marchewka, a to wszystko z normalnym majonezem. Po niej zarówno po godzinie jak i po 2 (sprawdziłam z ciekawości) cukier ok, oczywiście to w zestawie z jakimś mięskiem i np. kasza gryczana, która na mnie działa super mogę ją jeść w sporych ilościach.

h4py1w9.png
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ