Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalesniki i pierogi robilam na mące razowej i spoks..ale np zjadlabym plackow ziemniaczanych czy racuchow no a to juz nie bardzo...
Majonez o dziwo znosze ok znaczy w salatkach bo inaczej nie jadam...kielecki jakby co..
Dzemu nie probowalam ale raczej na 100% nie można...nawet nie pomyślałabym o tym....acha i kompot z suszu u mnie przechodzi- okazalo sie na wigilie...uwielbiam susz wiec niedlugo sobie zrobie bo jeszcze zapas mamhttps://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Aaaa robilam ten masaz sutkow...
lacznie z cwiczeniami, spacerem i ogolnym ogarnieciem domu(mycie podlog i takie tam)...brzuch ledwo co czuje...jestem jakas niewrazliwa...
jeszcze moze meza zaprzegne do roboty wieczorem, hehe...chyba ze nastroju nie bedzie...
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Mi jajka w majonezie i gyros wchodzą do syta
placki ziemniaczane też testowałam, ale 3 szt przegryzione jajkami sadzonymi i było ok. A dzisiaj klafiorowa zupa i kromka żytniego chleba i mimo insuliny 150
Czasami nie ogarniam tej diety
A przy owocach sprawdzałyście cukier po 30 minutach i po 1h30 min żeby sprawdzić, czy na 100% można? Ja tego nie zrobiłam a jedzac w porze posiłku mam dobry cukier. Myślicie że powinnam zrobić dodatkowe pomiary?
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Ja właśnie wróciłam od gina i jestem przeszczęśliwa. Dzidzia co do dnia idealnie wszystkie parametry, także powiedział mi, że tak dalej i będzie super.
Gofry będę jutro robić to dam znać. A placki ziemniaczane myślałam zrobić z dodatkiem mąki razowej i uformować placuszki na papierze w blaszce i je upiec a nie usmażyć. Spróbuję i zobacze jak cukier
Marzusiax nie sprawdzałam po pół godziny, ale miałam tak: zjadłam pomarańcz i po godzinie 94, po dwóch 90. Więc nie wiem może skok był gdzieś pomiędzy, ale ja nie chce się nakręcać i wpaść w pułapkę ciągłych pomiarów. Oczywiście decyzja należy do Ciebie -
Allmita spokojnie jutro pelnia takze wszystko moze sie zdazyc;) ja wstalam o 6rano na siusiu i jak wstalam to odeszly mi wody a tez nic niezapowiadalo porodu;)
Marzusiax niby mozna zjesc tyle owocow co Ci sie w dloni zmiesci garsc malin czy jedno jablko czy jeden pomarancz a najlepiej zaraz po jakims posilku zeby sie przegryzla ta slodycz owoca z czyms innymAllmita lubi tę wiadomość
-
Dominika89 wrote:Wiolad co do dzemu to dziewczyny na innym forum polecały z biedronki 100% owocowy. Byłam kupiłam sprawdziłam i na mnie działa ok. Taki mały słoiczek i napisane jest 100% owoce czy coś, jest kilka smaków.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Dziweczyny na facebooku sie jarają tym dżemem Łowicza. Ehhh szkada gadac. Poszlam dzis do sklepu i patrze cukry 33 g a w zwyklym łowicza 30. Słodzony sokiem z owoców ok. ale to tez cukier. Fruktoza tak samo powoduje skok jak zwykly cukier, dlatego mamy w diecie ograniczone owoce i soki owocowe. Jedna na forum pisala ze na sniadanie zjada 1/3 sloika... o zgrozo ciekawe jaki ma cukier po pol godzinie heh.
Co do majonezu to tez moge do woli, nawet na sniadanie sobie robie paste jajeczną albo kanapki z jajkami i majonezem i jest ok. A jezeli chodzi o owoce to faktycznie Marzusiax masz racje, po bananie mam najwyzszy cukier po pol godzinie ale jeszcze w granicach normy, gorzej po khaki ktore uwielbiam, dobija mi do 140. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKredka123 wrote:Ja kisiel jadlam bez cukru. Tak byla napisane na opakowaniu. I nie dosladzalam niczym
Ja jak robię kisiel/budyń to po prostu do soku domowego/mleka+cukru waniliowego dodaję mąkę ziemniaczaną
Allmita, koniecznie męża, bo potem kilka tygodni posuchy będzie i Ci facet zwiędnie
Ja mam kupionego wiesiołka i liście, zamierzam miesiąc przed terminem zacząć brać i pić
Mi chyba faktycznie cukry spadły... Dziś obiad zupełnie spoza możliwych dopuszczalnych (zupa fasolowa na kiełbasie i boczku, na drugie faszerowane papryki mięsem mielonym z indyka z ryżem - ryż już jest wtedy meeega rozgotowany), normalnie po takim mam cukier koło 150, a dziś po 1h 105Mam nadzieję, że to nie zbliżający się poród, bo jeszcze rożek nie przyszedł z allegro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 18:58
Nitka_lutowa, Allmita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kark. No faktycznie... nie wpadlam na taki patent. Dzieki. Na pewno wyprobuje... tylko czy sobie dam rade z tą mąką hehe.
Justice witamy. Nie pomoge Ci w kwestii Euthyroxu bo nie biore, ale na tym forum dziweczyny mają naprawde duzą wiedzę na temat cukrzycy, wiec jestem pewna ze ktoras Ci pomoze. Nie stresuj sie tak bardzo bo to tez wplywa na cukry. A insulina to nic strasznego, nawet jak doataniesz to sie przyzwyczaisz i zobaczysz ze nie bylo sie czego bac. Trzymam kciuki.
Napisz jeszcze jakie mialas wyniki krzywej bo sie martwisz czy to nie przedciazowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 19:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justice witaj.
Mój diabetolog jak dowiedział się, ze schudłam od poczatku ciąży i nie tyje powiedział no i super. Ale ja miałąm nadwagę przed ciążą. A u Ciebie chciała dawać insulinę mimo dobrych cukrów? Bez sensu, ale może się nie znam.
Też na początku diety mówiłam, że po porodzie zjem pączka hehe. Po miesiącu diety trochę mi ta chęć przeszła i szczerze to marzą mi się raczej pierogi ruskie -
Co do mierzenia cukrów, ja nigdy nie mierze po pół godziny. Zawsze równo godzinę po. Moja diab. po zadnym spozytym posiłku nie kazała mi spr. kiedy mam wyrzut. Zawsze godz. po. W sumie to kazala mniej wiecej 1,5 godziny od momentu rozpoczecia posiłku. Robie tak jak kazała, nie ma co sie stresować. Im mniej sie stresuje tym lepsze cukry☺
Witaj Justice☺ Co do wagi u mnie też spadła. Jak narazie pozostaje mi 4 na plusie i tez nie chce wiecej zrzucać.
Allmiya trzymam kciuki, żeby Cie dzisiaj wzięło w nocy☺
Zgadzam sie z Toba Dominika co do kwestii cukrzycy, ze u niektórych np mogła nie wyjść na obciążeniu, a wyszła później. Jestesmy wiec w lepszej sytuacji, bo dietka nie zaszkodzi. Same plusyNitka_lutowa lubi tę wiadomość