Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kredka123 wrote:Ostatnio widzialam zdjecie posilku szpitalnego dla kobiety z cukrzycą ciazową. Biała bułka, twarożek, dżem, maslo i banan. Takze komentowac nie bede. A pozniej pielegniarki chodzą i każą mierzyc cukier hehehe
Po czymś takim cukier 200, konsultacja diabetologiczna i insulina od razu dla mnie -
nick nieaktualny
-
Ja jak nie wiedziałam, to kupowałam uniwersalne np. szarości, zółte i błękity, bo ja uwielbiam małe bobaski w niebieskim i nie sądze, żeby to był kolor tylko dla chłopca
Ale ja czekałam na tego bobaska prawie dwa lata i nie umiem sobie odmówić tej radości. Tyle łez, cierpienia i smutku, to chociaż teraz troche radości
-
nick nieaktualny
-
Justice mnie mąż codziennie wyprowadza na spacer wieczorem
a jak nie to mam rowerek stacjonarny i jazda. Jeszcze nie dawno chodziłam sama, ale przez śnieg i lód trochę się boję bo raz się przewróciłam, co prawda nie groźnie ale zawsze i dlatego czekam na męża. A ruch na cukry jest super
Ja mam różowe ciuszki, ale stonowane, bo nie lubię takich typowo landrynkowych, a na allegro kupuje te paki używane i są naprawdę rewelacyjne, bo ile dziecko to ponosi, nawet nie zdarzy się zniszczyć -
Ja praktycznie całą wyprawkę mam z lumpków. Na niemowlę można kupić śliczne rzeczy za grosze, bo ile to dziecko ponosi. Na roczniaka w górę jest już gorzej bo już lubią być zniszczone rzeczy od raczkowania, od zupek.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualnyMmarzusiax, jak rodziłam syna to babka obok miała cukrzycę i wydaje mi się, że ona dostawała dodatkowe posiłki. W sensie normalnie masz 3 posiłki, a ona miała 5 chyba no i miała tego więcej niż normalna porcja, np o dodatkowy owoc albo warzywo
Justice, olać diabloJa powinnam przytyć 9-13kg wg tabelek mojego, a tyję ledwo co odkąd jestem na diecie. Gość się wkurza, ale co mu zrobię, jem dużo, często podjadam, waga stoi, a mała przybiera. Może nie tk super jak mcdonaldowe mamy, ale najważniejsze, że w granicy normy
Mnie bardziej mąż wkurza. Stanęłam dziś na wadze, a tu +4kg! Lecę szczęśliwa, że w 2 tygodnie przytyłam 0.5kg, że wreszcie jest 4kg na wadze, że może chociaż 6-7kg będę mieć na koniec! A ten dziad, że wyglądam jak anorektyczka, że wszędzie mi kości widać, żebym się wzięła za siebie itd.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam sporo rzeczy po córce i na pierwsze miesiące większość rzeczy to uniseks albo niebieskie, bo nie znaliśmy płci. Jakoś dziewczynka w niebieskim jest bardziej ok niż chłopiec w różowym. Lubię kupować na allegro, z tym, że bieliznę raczej nową (np. lubię marka EWA KLUCZE, ładne wzory, sporo uniseksów, dobre wykonanie. W sklepach stacjonarnych jakieś ładniejsze body kosztuje powyżej 20 - 25 zł, na allegro poniżej 20. Kupując wiekszą ilość opłaci się nawet z wysyłką.
Natomiast bardzo długo nie kupowałam w sklepach kurtek, sweterków, ciepłych spodni, a także czapek, bo to są rzeczy które są dość drogie, a się mało niszczą, są też rzadziej prane. Nawet teraz dla 8 latki kupuję markowe, ale używane. Np. sama kurtka na zimę, na sanki marki Cocodrillo w sklepie kosztuje 250 zł , a używane, jak poszperać to się znajdzie pięknie utrzymane za 100 zł i to kurtka ze spodniami narciarskimi.
Najwięcej stosunkowo wydaję chyba na buty dla dziecka. Zawsze nowe, skórzane, albo z membraną gore-tex jesli to zimowe. Na tym punkcie mam fioła. Buty muszą być nowe (inne dziecko ma inny układ stopy i może dość do wad postawy u kolejnego dziecka, a poza tym buta w środku nie wypierzesz - higiena!), najlepiej skórzane, lekkie, z atestami itd. -
Właśnie buty! Elaria ja jak dostaję jakąś paczkę z allegro to choć te buciki są super to zawsze je wyrzucam, bo nie założyła bym dziecku czegoś czego nie mogę wyprać, wyprasować.
Ale już body spoko, bo wypiorę, wyprasuję i będą. No jakby to były majtki to nie, ale tu jest jeszcze pieluszka i będzie wyprane, wyprasowane. Mam też kilka nowych, ale ja wychodzę z założenia, że nawet te nowe leżą w różnych magazynach, nie wiadomo w jakich warunkach i tak samo trzeba je wyprać więc mi to osobiście nie przeszkadza czy nowe czy nie -
Jak ja leżałam w szpitalu w 32 tyg to myslalam ze mialam tragiczne jedzenie ale z tego co piszecie nie bylo takie zle...
Na sniadanie dostawalam niby ciemny chleb(i tak jadlam swoj na I i IIsniad a ten dopiero potem), potem jakies jablko albo surowke...na obiad roznie....czasem wszystko za mnie mąż zjadał..czasem zjadalam prawie wszystko...najgorsze ze kolacja byla o 16!! wiec bez sensu...
Takze bez swojego jedzebia raczej sie bie da...ja mialam dodatkowy chleb, owoce, obiady tez często....ale inne dziewczyny bez cukrzycy tez jadly swoje obiady bo te szpitalne strasznie liche....ja o dziwo w szpitalu mialam super cukry, ale to pewnoe zaskluga moich posilkowhttps://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
nick nieaktualnyRacja, Dominika. Sporo używanych miałam dla córki. Teraz drugie dziecko będzie miało używane po siostrze i trochę nowych na pierwsze miesiące. Prawie wszystko po siostrze, wózek, foteliki, łóżeczko, wanienki (są dwie bo jedna była u dziadków) leży zastreczowane, zabezpieczone. Masa zabawek, karuzelka Tiny Love, mata edukacyjna Tiny Love, na którą zdarzało się córce ulać
. Wszystko wymyję/ wypiorę, wyprasuję, kupię urządzenie parowe do czyszczenia, do plastikowych zabawek i urządzeń płyn Milton do odkażania dziecięcych rzeczy (polecam!). Na pewno kupię nowy materacyk, bo zdarzyło się, że córka nasiusiała. Duużo pracy przede mną.
-
Elaria, ale ja jestem tak podekscytowana, że ta praca mnie tak cieszy. Dziś jadę do rodziców, w niedziele przywiozę tatę i zaczynam remont i chyba za jakieś 2 tygodnie nie powstrzymam się i zacznę prać układać segregować.
A mam do Was pytanie, bo wy doświadczone mamusie jesteście. Bo od jakiegoś tygodnia mam epizody krwi z nosa. Nie takie kapanie czy jakieś krwotoki, ale jakby mi naczynka pękały czy coś. Nigdy tak nie miałam. Czy to normalne? Często mam tak po nocy.