Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja na szczescie nie mam sie co martwic o wyprawke, mam wszystko po mlodszym☺Jedynie musze bodziaki pokupowac i spiochy. Jakies pajacyki i to wszystko. Ja juz chyba dzisiaj zrobie wyprawke dla siebie do szpitala. We wtorek bylam u gin w zwiazku z bolami podbrzusza. Szyjka troche sie skrocila. Zostalo 28 mm. Jutro ide na kontrole. Mam jakas rzadka bakterie w pochwie i dostalam antybiotyk. Jak nie zadziala to szpital, a jak w szpitalu nic nie poradzą, to nie wiem. Nie chciala powiedziwc. Jutro od niej wyciagne. Oby cesarka mi nie grozila. Niech tez czas szybciej leci...Allmita a Ty dalej w dwupaku.
-
Dominika u mnie tez ro sie zdarza, ale wyniki z krwi mam ok, wiec nie mam sie co martwic. Jak u Ciebie wyniki ok, to tez nie masz sie co martwic☺ Ch ba dzisiaj juz kaze mezowi przyniesc z piwnicy karton na 56/62.
Elaria zgadzam sie ewa klucze świetna firma. Ciuszki z wysokiej jakosci bawelny i ładne. U mnie jest sklep w ktorym sa ciuszki tej firmy. Ja lubie też jakościowo f&f lupilu i jeszcze h&m. Smyk ma bodziaki slabej jakosci wedlug mnie. Porozciagaly sie u nas. Buty tez zawsze nowe. Na tym nie mozna oszczedzac.Dominika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dominika nic sie nie dzieje...juz zaczyna mnie to nurzyc...na ktg nic sie nie dzieje, dzis jeszczr dowiem sie jak szyjka ale nie spodziewam sie jakis rewelacji....kolejne ktg mam w pob równo tydzien po terminie....https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Coś czuję, ze jednak cesarka mi grozi. Oby udało sie to wytepic. Jutro przycisne ginka. Ciekawe tylko gdzie tym dziadostwem sie zarazilam. Można na siebie dmuchać, a i tak same komplikacje. A w parologiach zero przejmowania i nie dosc, ze co rok, to prorok, to wszystko ksiazkowo.
Dominika89 lubi tę wiadomość
-
Allmita trzymaj się! Nie mogę powiedzieć, że rozumiem, bo nie do końca wiem jak to jest, ale współczuje Ci bardzo, bo na pewno chcesz mieć to już za sobą i tulić swoją kruszynkę.
Wiolad w patologiach to mają super bezstresowo. Zero badań, zero cukrzycy, ketonów i innego dziadostwa, a mimo to dzieci rodzą się zdrowe.
Mój mąż od swojego androloga usłyszał, że nie może się ograniczać zupełnie w alkoholu, słodyczach, tłustych i niezdrowych rzeczach czy być totalnie fit i ma spojrzeć gdzie się rodzi najwięcej dzieci i wyciągnąć wnioski.
Może coś w tym jest. I są też domy po prostu biedne, bez alkoholu, przemocy, ale nikt tam nie robi badań i dzieci też się rodzą zdrowe. Paradoksy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justice powiem coś co jest moją osobistą opinią.
Na początku ciąży miałam na czczo 94. Nie spodobało się to mojemu ginekologowo i chciał, żebym wcześniej zrobiła krzywą, ale miałam takie mdłości, że nie dałam rady, bo wiedziałam co to za badanie, a moim przyjacielem była toaleta.
Patrząc teraz pewnie ta cukrzyca wyszła by mi wcześniej, ale jest jedno ALE. Hemoglobinę glikowaną zrobiłam od razu po krzywej i co? Wynik 4,7 czyli jak u zupełnie zdrowego człowieka.
Dla mnie te badania są troszkę dziwne i nie do końca miarodajne. Jednym wychodzi cukrzyca, a do końca mogą jeść co chcą bez insuliny, a są też takie, którym krzywa wychodzi ok, ale mimo wszystko mierzą cukry i mają przekroczenia tak jak każda z nas. Mniejsze większe, ale są. I co o tym myśleć??
Mi się wydaje, że po prostu nawet jakby każda kobieta w ciąży dostała glukometr, to różne by były te pomiary, mimo dobrej krzywej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 15:34
-
Dziewczyny ktore juz rodzily...czy robilyscie na krotko przed porodem jeszcze czystosc pochwy? Bo gbsa mam zrobionego ale nie wiem jak z tym badaniem...zapomnialam dzis w szpitalu sie dopytac..mialam robione to bad ale w sierpniu/wrześniuhttps://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
nick nieaktualny
-
Justice ja myśle, że jeszcze nikt nie umarł od tej diety więc dam radę. Motywuje mnie tu zdrowie dziecka i straszna awersja do insuliny.
Wiem, że w niektórych przypadkach jest nieunikniona, ale ja już kiedyś pisałam, że dla mnie do 95-97 na czczo jest ok i nie będę jej za wszelką cenę obniżać, choć na razie na szczęście udało mi się to dietą i nie przekraczam magicznej 90.
Tak samo po posiłku. Zauważyłam, że jak mam takie 125 to jestem dłużej pełna i najedzona niż po 115, a czym jest te 5 jednostek przekroczenia? Nad insuliną pomyślę przy przekroczeniach ciągłych powyżej 140, bo jednorazowe wpadki się zdarzają zapewne każdemuAle zaznaczam to jej moje osobiste podejście i szanuję zdanie innych
-
Dominika ja tak mialam z miesiac temu ze w nocy albo rano budzil mnie potok z nosa doslownie. Niemoglam zatamowac przez pare minut i ciurkiem sie lalo i doszlam do tego wlasnie ze to przez suche powietrze i dawalam garnek z woda wrzaca przed snem kolo glowy zeby parowalo i przeszlo jak reka odjal....
A ktoras pytala czy dziecko ma nizszy cukier, tak dzidzia ma 20-30 mniej niz my dlatego tak niebezpieczna jest hipoglikemia. Jak ja ostatnio mialam 41 to maly mial ... 10-20. Bardzo niebezpieczny stan i dzidzia moze nawet umrzec od tego:(
Dlatego ja teraz sie pilnuje strasznie i po pare razy w nocy sie budze zeby sprawdzic czy cukier ok...
Zaczely mi sie dzis bole ud i bioder i mam wrazenie ze wszystko sie rozchodzi w pochwie... przygotowanie do porodu pelna para. A mialam w polowie ciazy sen ze urodze 14 stycznia i powiem Wam ze zaczynam sie stresowac oby sie niespelnil 14 stycznia tylko lutego jesli juz;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 17:43
Dominika89 lubi tę wiadomość
-
Nie wiedziałam ze dzidzia ma mniejszy cukier niż my, myślałam że odwrotnie. Będę musiała więcej jeść szczególnie na kolację. Wczoraj się objadlam kasza bulgur kurczakiem i sałatka i miałam tylko 77. Czy jakbym dorzuciła jakieś ciasteczko wielozbozowe to niezaszkodziloby?
Nitka niech maluszek posiedzi jeszcze z 3 tygodnieMoże te bóle to takie straszak. Mi też się w połowie ciąży śniło ze urodze 5 marca. Termin nam na 13 więc mogłoby być.
Tyle tematów dziś poruszylyscie ze zapomniałam co miałam napisaćNitka_lutowa, Dominika89 lubią tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Dziewczyny a 2 dni cukru w granicach 120-125 zaszkodzą dziecku? Pomimo standardowej diety cały dzień mam ponad normę. Jutro pewnie będzie jeszcze gorzej. Denerwuje się moją przykrą jutrzejszą rocznicą. Nie wiem czy kontaktować się z lekarzem, poczekać do poniedziałku?
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Dziewczyny przyjmiecie mnie do swojego słodkiego grona?
dzis dowiedzialam się o cukrzycy wyniki / 79/ 190/164
Jestem załamana, kompletnie nie wiem jak to wszystko poukładac. W poniedziałek mam stawić się na 3 dni do szpitala:(
Kiedy jecie ostatni posiłek? chodzę spać około 22