X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    A ja dziś na obiad dwa wielkie gołąbki domowe z białym ryżem i cukier 102... nie zrozumiem tej cukrzycy chyba nigdy ☺

Ja dzis to samo zrobilam na obiad stesknikam sie za golabkami i cukier 180!! Przy 14 jednostkach insuliny:/ i musialam dolozyc kolejne 7:/

Wiolad lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam pewna że przekrocze pogodziłam się z tym a tu takie coś... W nagrodę ciastko i godzina spaceru ☺

Wiolad lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika mi tez gołąbki wchodzą, tak samo bigos. Moze to ta kapusta tak dziala?
    Ja dzis skusilam sie na kebaba po godzinie 108 juz sie ucieszylam ale zmierzylam po 1,5 i juz bylo 133. Ale raz w czas warto zaszalec ;-)

Wiolad lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na spacer i jest super. Nie mierzyłam po 1,5 hej bo nigdy tego nie robię ☺ sprawdzę przed kolacja hihi ☺

Wiolad lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bigos jest ok lazanki z kapusta rowniez wiec niespodziewalam sie az takiego cukru po golabkach, choc moze to byc wina przeziebienia... a zjadlabym bigos oj zjadlabym chyba musze zrobic:)

Wiolad lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowilam sie na wizyte z ordynatorka patologi ciazy na poniedzialek chce sie dowiedziec czegos o porodzie z cukrzyca i czy lepiej wywolac wczesniej w moim przypadku i wogole moze cos powie bo jednak cukrzyca zwykla a ciazowa troche sie rozni.. mysle ze jak jej zaplace za wizyte to mnie choc ciut lepiej przyjmie jak sie pojawie na patologi wkoncu bo tak to niemile opinie o niej... boje sie tych spadkow bo jednak sie zdazaja czasem. Mam nadzieje ze niebeda mnie dlugo trzymac z tymi cukrami skaczacymi i wywolaja porod na poczatku lutego to juz bedzie 38tc takze spokojnie mogloby byc;) no chyba ze sie samo zacznie wczesniej ale oby nie ;p

Wiolad lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ta dieta jest dziwna i są dni ze jest ok a są ze zjesz to samo i dupa. Wiec ja się już mniej przejmuje ☺
    Bigosik mhmmm ☺

Wiolad lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, Marzusiax u mnie posiłki są ok ilościowo. Korzystam puki mogę, bo jak tak poczytałam trochę, to widzę, że im dalej, tym dziewczyny maja większy problem z cukrami po 1 śniadaniu. U mnie dzisiaj na obiadek kasza pęczak pierś z kurczaka faszerowana fetą i szpinakiem i do tego brokuły w sosie czosnkowym z płatkami migdałów uprażonymi. A tak w ogóle, to marzą mi się pierogi:):)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pytałam dzisiaj gin. to mówiła, że cukrzyca nie jest wskazaniem do wywoływania porodu, jeżeli nic się nie dzieje i cukry są ładnie kontrolowane.

Dominika89, kark lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka współczuje cukru, strasznie Ci skacze.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, bo dieta swoją droga, ale stres i emocje też wpływają na wyniki. Ja no mierzę cukier po każdym posiłku godzinę. Z każdego dnia wyliczam sobie średnią pomiarów. Jednego dnia jak miałam lekka załamkę itd. średnia o wiele wyższa od pozostałych np. zazwyczaj jest to 93-96 a tego dnia ponad 100. Taką zależność zauważyłam.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku bałam się, żeby tylko nie dostać insuliny, a np. teraz już się tego tak nie obawiam. Co ma być, to będzie. Ciążą nie trwa wiecznie. Pozostało mi jakieś 2 miesiące wytrzymam. A tak w ogóle, to nie widzę, żeby Allmita się dzisiaj odzywała. Może już się zaczęło i niej w końcu:)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad ja mierzyłam wcześniej po wszystkim, ale teraz sobie odpuscilam bo mniej więcej wiem co i jak. Mi diabetolog powiedział ze jak będę miała przekroczenia przy innych posiłkach to i po głównych zacznie to wychodzic i tego się trzymam ☺ palce odpoczywają i głowa trochę też☺

Wiolad lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze ze dwa tygodnie i też będę mierzyć tylko po głównych.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od mojej diab. to tyle się dowiedziałam, że łooo. Więcej informacji sama zdobyłam, niż od niej. A ona siedzi i kasiorke zgarnia. A wizyty wyglądają tak. ważenie, mierzenie, oglądanie dzienniczka pomiarów pochrząkiwanie uhumm, uhummm następna wizyta:):)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego byłam taka podłamana na początku, bo nie wiedziałam co i jak.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wzzystko co nowe i nieznane nas przeraza na poczatku;)
    A co do Allmity tez mysle o niej caly dzien czy sie odezwie czy ta pelnia podzialala:) :):)

Wiolad lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może podziałała:) Nitka Ty już w 35 tyg. Może jakieś 2 lub 3 tygodnie i też będzie po wszystkim u Ciebie.
    A myślała może któraś z was o porodzie w wodzie?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad no ja mam nadzieje ze tak bedzie oby;)
    U mnie w szpitalu nie ma takiej mozliwosci nawet takze niemyslalam. Mysle tylko jak to bedzie z ta insulina i spadkami podczas porodu to mnoe martwi i niepozwala myslec o niczym innym...

Wiolad lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka nie zamartwiaj się. Będą położne i lekarz, także będą pewnie wszystko monitorować na bieżąco, żebyś zarówno Ty, jak i Twoje dzidzi byli bezpieczni☺
    Ja pierwszy porod wspominam bardzo dobrze. Najpiekniejsza chwila w życiu, chociaż mój mąż sie martwił czy wszystko ok, bo nie okazywałam żadnych emocji. A to byla tak wszechogarniajaca ulga, ze juz po wszystm, ze nie bylam w stanie☺

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ