X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę tylko ja mam problem z tym imieniem dla dziewczynki ☺☺ i żadne właśnie mi się nie podoba jakoś tak strasznie... wszystkie mi się z kimś kojarzą heh ☺ Zosia Hania odpadają w przed biegach. Miała być Natalia to się nikomu nie podoba. Ale mam jeszcze czas ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika najlepiej chyba nikomu nie mówić jakie imię chciecie dla dziecka, żeby wam nikt nie obrzydzil. Lepiej nie mówić, niż patrzec na czyjes zakłopotanie na twarzy, kiedy widzisz, ze komuś się nie podoba. Co gorsza, jak ktos zaczyna krytykować☺

Dominika89 lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Natalki super imię, tylko np u nas wysyp Natalek. Tak samo Zoski Hanki Amelki Antosie,Maja, Alicja Ola. Powaznie tylko takie imiona słyszę wśród znajomych. Wszystkie imiona ładne, tylko po prostu masa ich wokół.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała chłopca to by był Hubert albo Robert. Jestem zakochana w tych imionach. A dziewczynka może Julia ale to zobaczymy jak urodze ☺
    Może i racja lepiej nikomu nie mówić bo ile osób tyle opinii ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisałam kilka dni temu, na połówkowym lekarz powiedział, że będzie chłopiec. Jakoś tak z mężem od początku zgadaliśmy się, że jeśli chłopiec, to będzie Tadeusz. Wiem, że to nie jest popularne imię, nawet jeśli patrzeć na wzrost popularności imion tradycyjnych, to Tadeusza nie widać w tych zestawieniach. Ale ja mam bardzo popularne imię, Ania. W klasie byłam jedną z 4 dziewczynek o tym imieniu. To nic fajnego.
    Teraz w pracy mam po 3 Wiktorie, 2 Julki, 3 Kacprów itd... Nie chcę też silić się na oryginalność i wymyślać imiona zagraniczne, albo po prostu dziwne. Pracując z dziećmi mam taki "przerób", że słysząc jakieś imię zaraz przelatuje mi przed oczyma galeria maluchów, które dane imię noszą, a ja chciałam imię bez skojarzeń. Tadeusz dobrze nam się kojarzy, raczej z pewnymi cechami (męskością, honorem, spokojem), niż z konkretnymi osobami.

A jeśli będzie niespodzianka i okaże się dziewczynka, to naprawdę nie wiem... Nasza córcia ma na imię Michalina i bardzo trudny był wybór imienia dla niej. Teraz też będzie trzeba znaleźć coś na wszelki wypadek.
    Zerknijcie na to zdjęcie, chyba będzie chłopak ;-)
    79y4iq0i9280.jpg

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to tez wygląda na chłopca☺ Zgadzam sie Elaria, dziecko pojdzie do szkoły, a tam 3 Oliwie, 4 Julki, 5 Hanek, 5 Jaskow☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie o to chodzi, zeby niewiadomo co wymyślać ale, żeby po zawolaniu dziecka nie zbiegło sie pol osiedla

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria a chcecie niespodzianke, czy lekarz jeszcze nie wypayrzyl płci?

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, przecież wkleiłam zdjęcie wyżej i napisałam, że zdaniem lekarza to chłopiec :-) Ale pomyłki się zdarzają, więc niczego nie można wykluczyć.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skupilam sie chyba bardziej na części o niespodziance. A no w takim razie jak na polowkowych potwierdzone, to nie liczylabym na to, ze cos tam moze odpasc☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Skupilam sie chyba bardziej na części o niespodziance. A no w takim razie jak na polowkowych potwierdzone, to nie liczylabym na to, ze cos tam moze odpasc☺

Tak jak mi lekarz powiedział ze siurek juz raczej nie urośnie hihi ☺ ale moja Niunia pokazała wszystko co ma między nozkami dokladnie ☺

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria nie wiem jak wygląda na usg dziewczynka, ale mi to wygląda na chłopca. Tadeusz to bardzo ładne imię :)Mało spotykane na ostatnie lata.

Zrobiłam test batonika o smaku kokosowym. Zjadłam batona i robiłam pomiary po 30minutach- 110, po 45 minutach 118 po 1 godzinie 118. To ja już nie rozumiem, to jest ta cukrzyca czy nie? A wczoraj na wieczór zjadłam pół kajzerki pszennej z masłem i pół małego kubeczka mleka bez laktozy i cukier 135 :/ Myślałam, że cukrzycy w ogóle nie mogą jeść słodyczy? A na to by wychodziło, że ja największe skoki mam po nieodpowiednim pieczywie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 15:12

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imie wybierzemy dopiero jak sie urodzi i jakie bedzie pasowalo do dzidziusia takie dostanie;) wizyty mialam co miesiac teraz mam co 3tyg dopiero a kolejna nie wiem kiedy mi da... ze wzgledu na cukry to gin chce mnie w kolko w szpitslu zamknac jedynie...

Kai Kochana jak milo ze sie odezwalas:) poopowoadaj jak tam sobie dajecie rade:) i jakas focie wrzuc:) pisalam do Ciebie juz dawno dawno ale tak sie domyslilam ze niezagladasz bo masz co robic teraz:)

Elaria mi na 1wszych prenatalnych mowili ze dziewczynka a na polowkowym ze chlopczyk i do tej pory mowia ze chlopczyk ale ja uwierze dopiero jak na wlasne oczy zobacze. Niby wyglada na zdjeciu ze siusiak pozniej wkleje i mojego siusiaka z brzucha;) heheh smialo moge powiedziec ze mam siusiaka :p

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad ja wynik miałam tylko ten po godzinie podwyższony i to delikatnie, no i jeden z moich ginow stwierdzil ze to nie cukrzyca bo najbardziej sie liczy pierwszy i ostatni. Pozatym według jego wczesniejszych zalecen (jeszcze ze staran o dzidzie) ja powinnam byc na diecie o niskim ig.

Elaria mi sie imie Tadzio baardzo podoba :) Ja też pracuje z dziecmi i szukałam tez takiego imienia zeby mi sie z zadnym nie kojarzyło ;)

Marzusiax ja mam tak samo jak Ty. Czasem zjem odrobine gorzkiej czekolady lub jakies ciasteczko zbozowe i cukru mi jakos specjalnie nie wywala, a po pieczywie potrafi. Najwiekszy skok cukru miałam kiedys po kanapce z grahamki ;/ Dziwne to jest i dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 16:16

Elaria lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pier...e zaraz mnie cos trafi! Moj obiad gotowana piers z kurczaka ziemniaki i gotowana brukselka. Wszytsko do cholery gotowane cukier powinnam miec ok 100 a tu cukier 181! Mierzone 2 razy! I jak tu normalnie funkcjonowac i sie niedenerwowac jak sie widzi cos takiego...:/ fakt ze jestem wciaz przeziebiona no ale rece opadaja jak sie widzi taki cukier:(

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka może to faktycznie przeziebienie, choć rozumiem Twoja frustrację bo niby jesz zdrowo a nawet to jest źle.
    Ja tez zauważyłam, że np. ciastka są w miarę ok, ale pieczywo to masakra. Ja juz kupuje tylko takie zapakowane z tabelami i składem bo reszta to dla mnie masakra.
    A ja dziś nie jadłam obiadu tylko kanapki bo zasnęłam budzę się cukier 75 i do kuchni szybko bo mi słabo bylo ☺ ale dziś w ogóle dzień szalony sklepy, kupowanie firanek zaslonek i takich pierdół. Wydałam kupę kasy, ale co tam ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, no kosmos...

A ja dziś zrobiłam obiad eksperymentalny. Placuszki z cukinii i ciecierzycy. Ugotowałam ok szklanki ciecierzycy bez soli, starkowałam dwie małe cukinie na długie wiórki i posoliłam, by puściła wodę. Potem zblendowałam ciecierzycę z 2 jajkami, dodałam odciśniętą cukinię, pieprz, ząbek czosnku i wymieszałam, powstała paćka, do której sypnęłam płaską łyżkę mąki razowej, by się lepiej kleiło.
    No i na patelnię. Wyszły bardzo smaczne! Cukier po 4 plackach 87.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 18:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:45

• milagro Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka też mi się wydaje ze to może być przeziębienie. Kurujesz się jakimiś domowymi sposobami?

Elaria ja nie mogę się patrzeć w ciąży na cukinie no odrzuca mnie a szkoda bo ma niski ig i kiedyś się nią zajadalam. Co do cieciezycy to raz miałam podejście i też kiepsko to wyszło.

Ja mam wrażenie że coraz więcej jem a cukru są coraz niższe. Dziś na obiad miałam pulpeciki z indyka ziemniaki i buraczki podsmazane- i cukier 104 ;) Na śniadanie tez już mogę dwie kromki chleba żytniego a kiedyś było tylk pół.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro może Ci się cukry stabilizuja. Podobno tak jest, że po 31 tygodniu albo jest lepiej albo gorzej. Może trafiłaś do tej przyjaznej grupy ☺
    Ja juz wiem, że ziemniaki mogę jeść, ale makaron razowy to kosmos. Lepszy jest juz zwykły biały dla mnie.
    Ja dziś eksperymentowalam na 2 sniadanie z serem białym i zjadłam dwie kanapki z serem z rzodkiewka 2 parówki pomidor ogórka kawalek do tego keczup i cukier 110. Ekstra bo najadlam się bardzo ☺

h4py1w9.png
‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ