Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
To widzę tylko ja mam problem z tym imieniem dla dziewczynki ☺☺ i żadne właśnie mi się nie podoba jakoś tak strasznie... wszystkie mi się z kimś kojarzą heh ☺ Zosia Hania odpadają w przed biegach. Miała być Natalia to się nikomu nie podoba. Ale mam jeszcze czas ☺
-
Dominika najlepiej chyba nikomu nie mówić jakie imię chciecie dla dziecka, żeby wam nikt nie obrzydzil. Lepiej nie mówić, niż patrzec na czyjes zakłopotanie na twarzy, kiedy widzisz, ze komuś się nie podoba. Co gorsza, jak ktos zaczyna krytykować☺
Dominika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak pisałam kilka dni temu, na połówkowym lekarz powiedział, że będzie chłopiec. Jakoś tak z mężem od początku zgadaliśmy się, że jeśli chłopiec, to będzie Tadeusz. Wiem, że to nie jest popularne imię, nawet jeśli patrzeć na wzrost popularności imion tradycyjnych, to Tadeusza nie widać w tych zestawieniach. Ale ja mam bardzo popularne imię, Ania. W klasie byłam jedną z 4 dziewczynek o tym imieniu. To nic fajnego.
Teraz w pracy mam po 3 Wiktorie, 2 Julki, 3 Kacprów itd... Nie chcę też silić się na oryginalność i wymyślać imiona zagraniczne, albo po prostu dziwne. Pracując z dziećmi mam taki "przerób", że słysząc jakieś imię zaraz przelatuje mi przed oczyma galeria maluchów, które dane imię noszą, a ja chciałam imię bez skojarzeń. Tadeusz dobrze nam się kojarzy, raczej z pewnymi cechami (męskością, honorem, spokojem), niż z konkretnymi osobami.
A jeśli będzie niespodzianka i okaże się dziewczynka, to naprawdę nie wiem... Nasza córcia ma na imię Michalina i bardzo trudny był wybór imienia dla niej. Teraz też będzie trzeba znaleźć coś na wszelki wypadek.
Zerknijcie na to zdjęcie, chyba będzie chłopak
-
nick nieaktualny
-
Wiolad wrote:Skupilam sie chyba bardziej na części o niespodziance. A no w takim razie jak na polowkowych potwierdzone, to nie liczylabym na to, ze cos tam moze odpasc☺
Tak jak mi lekarz powiedział ze siurek juz raczej nie urośnie hihi ☺ ale moja Niunia pokazała wszystko co ma między nozkami dokladnie ☺ -
Elaria nie wiem jak wygląda na usg dziewczynka, ale mi to wygląda na chłopca. Tadeusz to bardzo ładne imię :)Mało spotykane na ostatnie lata.
Zrobiłam test batonika o smaku kokosowym. Zjadłam batona i robiłam pomiary po 30minutach- 110, po 45 minutach 118 po 1 godzinie 118. To ja już nie rozumiem, to jest ta cukrzyca czy nie? A wczoraj na wieczór zjadłam pół kajzerki pszennej z masłem i pół małego kubeczka mleka bez laktozy i cukier 135Myślałam, że cukrzycy w ogóle nie mogą jeść słodyczy? A na to by wychodziło, że ja największe skoki mam po nieodpowiednim pieczywie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 15:12
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
My imie wybierzemy dopiero jak sie urodzi i jakie bedzie pasowalo do dzidziusia takie dostanie;) wizyty mialam co miesiac teraz mam co 3tyg dopiero a kolejna nie wiem kiedy mi da... ze wzgledu na cukry to gin chce mnie w kolko w szpitslu zamknac jedynie...
Kai Kochana jak milo ze sie odezwalas:) poopowoadaj jak tam sobie dajecie rade:) i jakas focie wrzuc:) pisalam do Ciebie juz dawno dawno ale tak sie domyslilam ze niezagladasz bo masz co robic teraz:)
Elaria mi na 1wszych prenatalnych mowili ze dziewczynka a na polowkowym ze chlopczyk i do tej pory mowia ze chlopczyk ale ja uwierze dopiero jak na wlasne oczy zobacze. Niby wyglada na zdjeciu ze siusiak pozniej wkleje i mojego siusiaka z brzucha;) heheh smialo moge powiedziec ze mam siusiaka :p -
Wiolad ja wynik miałam tylko ten po godzinie podwyższony i to delikatnie, no i jeden z moich ginow stwierdzil ze to nie cukrzyca bo najbardziej sie liczy pierwszy i ostatni. Pozatym według jego wczesniejszych zalecen (jeszcze ze staran o dzidzie) ja powinnam byc na diecie o niskim ig.
Elaria mi sie imie Tadzio baardzo podobaJa też pracuje z dziecmi i szukałam tez takiego imienia zeby mi sie z zadnym nie kojarzyło
Marzusiax ja mam tak samo jak Ty. Czasem zjem odrobine gorzkiej czekolady lub jakies ciasteczko zbozowe i cukru mi jakos specjalnie nie wywala, a po pieczywie potrafi. Najwiekszy skok cukru miałam kiedys po kanapce z grahamki ;/ Dziwne to jest i dla mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 16:16
Elaria lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Ja pier...e zaraz mnie cos trafi! Moj obiad gotowana piers z kurczaka ziemniaki i gotowana brukselka. Wszytsko do cholery gotowane cukier powinnam miec ok 100 a tu cukier 181! Mierzone 2 razy! I jak tu normalnie funkcjonowac i sie niedenerwowac jak sie widzi cos takiego...
fakt ze jestem wciaz przeziebiona no ale rece opadaja jak sie widzi taki cukier:(
-
Nitka może to faktycznie przeziebienie, choć rozumiem Twoja frustrację bo niby jesz zdrowo a nawet to jest źle.
Ja tez zauważyłam, że np. ciastka są w miarę ok, ale pieczywo to masakra. Ja juz kupuje tylko takie zapakowane z tabelami i składem bo reszta to dla mnie masakra.
A ja dziś nie jadłam obiadu tylko kanapki bo zasnęłam budzę się cukier 75 i do kuchni szybko bo mi słabo bylo ☺ ale dziś w ogóle dzień szalony sklepy, kupowanie firanek zaslonek i takich pierdół. Wydałam kupę kasy, ale co tam ☺ -
nick nieaktualnyNitka, no kosmos...
A ja dziś zrobiłam obiad eksperymentalny. Placuszki z cukinii i ciecierzycy. Ugotowałam ok szklanki ciecierzycy bez soli, starkowałam dwie małe cukinie na długie wiórki i posoliłam, by puściła wodę. Potem zblendowałam ciecierzycę z 2 jajkami, dodałam odciśniętą cukinię, pieprz, ząbek czosnku i wymieszałam, powstała paćka, do której sypnęłam płaską łyżkę mąki razowej, by się lepiej kleiło.
No i na patelnię. Wyszły bardzo smaczne! Cukier po 4 plackach 87.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 18:03
-
nick nieaktualny
-
Nitka też mi się wydaje ze to może być przeziębienie. Kurujesz się jakimiś domowymi sposobami?
Elaria ja nie mogę się patrzeć w ciąży na cukinie no odrzuca mnie a szkoda bo ma niski ig i kiedyś się nią zajadalam. Co do cieciezycy to raz miałam podejście i też kiepsko to wyszło.
Ja mam wrażenie że coraz więcej jem a cukru są coraz niższe. Dziś na obiad miałam pulpeciki z indyka ziemniaki i buraczki podsmazane- i cukier 104Na śniadanie tez już mogę dwie kromki chleba żytniego a kiedyś było tylk pół.
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Milagro może Ci się cukry stabilizuja. Podobno tak jest, że po 31 tygodniu albo jest lepiej albo gorzej. Może trafiłaś do tej przyjaznej grupy ☺
Ja juz wiem, że ziemniaki mogę jeść, ale makaron razowy to kosmos. Lepszy jest juz zwykły biały dla mnie.
Ja dziś eksperymentowalam na 2 sniadanie z serem białym i zjadłam dwie kanapki z serem z rzodkiewka 2 parówki pomidor ogórka kawalek do tego keczup i cukier 110. Ekstra bo najadlam się bardzo ☺