Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Cos niechcialo wejsc to zdjecie. tam miedzy nogami widac jajeczka i siuraka tylko niemylic nogi z siurakiem tak jak moj M;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 19:17
Dominika89, Elaria, marzusiax, milagro, Justice lubią tę wiadomość
-
Wiolad jak miałam krzywa robiona przed ciążą i po godzinie wyszedł mi wynik ponad normę to moja ówczesna gin juz panika. A poszłam do rodzinnego to ją wysmial słowami, że najważniejszy jest wynik po 2 godzinach i nie mam żadnej cukrzycy. Robiłam dodatkowe badania które to potwierdziły. Chyba tylko w ciazy są wysrubowane te zalecenia, żeby nikt nikomu nic nie zarzucił. Na Facebooku jest dziewczyna której wyszła dobra krzywa ale mimo to bada się glukometrem i ma przekroczenia. Ten temat chyba nie jest do ogarniecia ☺ myślę że większość zdrowych ludzi ma takie przekroczenia jak my, tylko na kobietach w ciazy nikt nie robi badań bo która się zgodzi na eksperymenty z dzieckiem? Myślę że żadna ☺ Dlatego dietujemy i szukamy rozwiązań, mimo chwil zwątpienia w sens tego. Ja dziś rano np. z jednego palca cukier 100, ale nie podobało mi się przetarlam jeszcze raz ręce husteczka i z drugiego palca 81. I co mam sobie średnia wyciągnąć bo nie wiem ? ☺☺☺
Nitka_lutowa, karolyn lubią tę wiadomość
-
Kai slicznie wygladacie:) Mikolajek taki powazny nawet sie nieusmiechnie do ciotek;) och jeszcze troszke i ja bede tulic moje malenstwo:)
i kazda po kolei z Was Slodkie dziewuszki oczywoscie:)
ale sie rozmarzylam teraz;)
Wiolad to z polowkowego 21tcKai lubi tę wiadomość
-
Czasami wystarczy palec zabrudzony palec i wynik kosmos. Raz mi yskoczylo 142 zawal prawie mialam. Poszlam szybko umyć ręce i uff 4 nastepne pomiary dla pewnosci w okolicach 100.Zdarzylo mi sie tez, ze mialam roznice w pomiarach 15 z czystych palców. A np glukometr mojego ojca zawsze pokazuje mniej. I bądź tu mądry. Z jakiej firmy macie glukometry?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nitka_lutowa wrote:Kai slicznie wygladacie:) Mikolajek taki powazny nawet sie nieusmiechnie do ciotek;) och jeszcze troszke i ja bede tulic moje malenstwo:)
i kazda po kolei z Was Slodkie dziewuszki oczywoscie:)
ale sie rozmarzylam teraz;)
Wiolad to z polowkowego 21tcZdjęcie zostało wykonane w caasie obiadu po chrzcie
. Dziewczyny, widzę, że wszystkie mają roznice w pomiarach. Też tak mialam i też mnie to wkurzalo. A po niumyciu rąk mraz mi wyszło 181. Myslalam, że mi serce stanie. Umylam ręce i wtnik 103.
Straszna menda z tej cukrzycy. Najważniejsze jednak, że synka mam zdrowego, a mialam nie tylko cukrzycę, ale i cholestaze.
Trzymam za Was kciuki.Dominika89 lubi tę wiadomość
-
Ja mam ixell, nigdy nie uzywalam innego wiec nie wiem czy dobry.
Dziewczyny, piszecie czesto o kims z rodziny ze ma cukrzyce, czy myslicie ze to jest przyczyna ze i Wy w ciazy ją macie? Chodzi mi o to ze w genach gdzies jest. Ja tak sie zastanawiam czemu ja mam od poczatku ciąży. .. nikt w rodzinie nigdy u mnie na cukrzyce nie chorowal, nadwagi nie mam , nadcisnienia tez... nie potrafie sobie tego wytlumaczyc.